- 23 Mart 2017
- 310
- 338
- 103
- Konu Sahibi galadriel_27
-
Genetik test de yanılıyor. Ayrıca fetal dna ( non invaziv testler yani nipt testler) tarama testidir. Tanı testi değildir. Ultrason ve ileri tekniklerle desteklenmesi gerekmektedir. Amniyosentez cvs gibi testler ise tanı testidir. Cinsiyet konusuna gelecek olursa mesela kız xx erkek xy dir fakat kız bebeğin ikici x inde anomali olması durumunda xy erkek denilebilir halbuki kız bebektir. Ultrasonda kız bebek çıkar. Doğrusuda kız bebektir. Turner gibi.genetik test diyoruz zaten ultrason tabi yanılabilir
Merhaba, böyle bir bebek büyütmedim sizi anlayamam ama eşim Klinefelter sendromlu, hepsi gayet normal bireyler oluyor. Sadece üreme konusunda azospermi durumu yaşıyorlar. Yani genetik olarak anneden yada babadan gelen fazla bir X kromozomu olduğu için ancak teknoloji çok çok gelişti. Biz zorlu ve sancılı bir tedavi olsa da Şuan 3 üz bebek bekliyoruz tüp bebek ile yapacağınız en doğru şey ergenlik döneminde tedavi görmesini sağlayıp sperm dondurma işlemi yapmak. Çocukluk döneminde yaşayacağı şeyler ise biraz içe dönük sessiz ve özgüvensiz olabilirler. Bazı genetik olarak kronik rahatsızlıklara yatkınlıkları oluyor ancak benim eşim 29 yaşında ama dışarıdan kimse bu durumu anlayamaz ta ki çocuk isteyene kadar çoğu birey kendi bile fark etmiyor. Biraz özel bi çocuk olacak ancak hepsinin muhteşem bir kalbi var ve çok temizler. Ömrü uzun hayırlı evlat olsun inşallahMerhabalar
Ben 19 haftalık hamileyim. Amiyosentez sonucumda bebeğimin klinifelter sendromu olduğunu öğrendim. Benimle aynı durumu yaşayanlar ve bebeğini bu sendrom ile büyütenlerden tavsiye bekliyorum. Yorumlarınız benim için çok önemli. Çünkü bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.
cinsiyet kromozomu kısmını hala tam anlamadımGenetik test de yanılıyor. Ayrıca fetal dna ( non invaziv testler yani nipt testler) tarama testidir. Tanı testi değildir. Ultrason ve ileri tekniklerle desteklenmesi gerekmektedir. Amniyosentez cvs gibi testler ise tanı testidir. Cinsiyet konusuna gelecek olursa mesela kız xx erkek xy dir fakat kız bebeğin ikici x inde anomali olması durumunda xy erkek denilebilir halbuki kız bebektir. Ultrasonda kız bebek çıkar. Doğrusuda kız bebektir. Turner gibi.
(Genetik testler doğruluk oranı yüksek tarama testidir. Tanı koymaz. Bu nedenle genetik testte sorun çıkarsa cvs ya da amniyosentez yapılır. )
Sizin dediğiniz ultrason cihazıdır genetik testte yanılma payı yokturO dediğiniz genetik testte bebeği erkek denip kız doğuranlar var onu ne yapacağız?
Sevgili konu sahibi, Allah yardımcın olsun! Her şey de bir hayır vardır, rabbimiz bilir biz bilemeyiz. Canını sıkma, gün doğmadan neler doğar. Tekrardan Allah yar ve yardımcın
Çok teşekkür ederim böyle yorumları duymak insanı ayrıca mutlu ediyor.Merhaba, böyle bir bebek büyütmedim sizi anlayamam ama eşim Klinefelter sendromlu, hepsi gayet normal bireyler oluyor. Sadece üreme konusunda azospermi durumu yaşıyorlar. Yani genetik olarak anneden yada babadan gelen fazla bir X kromozomu olduğu için ancak teknoloji çok çok gelişti. Biz zorlu ve sancılı bir tedavi olsa da Şuan 3 üz bebek bekliyoruz tüp bebek ile yapacağınız en doğru şey ergenlik döneminde tedavi görmesini sağlayıp sperm dondurma işlemi yapmak. Çocukluk döneminde yaşayacağı şeyler ise biraz içe dönük sessiz ve özgüvensiz olabilirler. Bazı genetik olarak kronik rahatsızlıklara yatkınlıkları oluyor ancak benim eşim 29 yaşında ama dışarıdan kimse bu durumu anlayamaz ta ki çocuk isteyene kadar çoğu birey kendi bile fark etmiyor. Biraz özel bi çocuk olacak ancak hepsinin muhteşem bir kalbi var ve çok temizler. Ömrü uzun hayırlı evlat olsun inşallah
Teşşekür ederimArkadaşlar evet hepiniz iyi niyetli bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama internetten bakıp bu sendrom sonucu olabilir diye belirtilen (kesin değil yani) durumları kesin olacakmış gibi buraya yazmak hiç doğru değil. Anca insanları tedirgin ediyorsunuz.
Konuyu açan arkadaşımız bu sendroma sahip bebeği olan annelerden bilgi ve tecrübelerini paylaşmasını istemiş, zaten bu durumun ne olduğuyla ilgili doktorlarından bilgi almıştır merak etmeyin.
G galadriel_27 ve C ceydaaa3 Umarım ikinize de yardımcı olabilecek bu konuda tecrübeli birileri çıkarSizi anlamamız çok zor ama yine de bebeklerinizi düşünüp stres yapmayın derim. Burada yazılanlara da takılmayın.
Ay hanımefendi şaka mısınız gidin Allah aşkına benim 7 senedir olmuyor destek olayım dedim ama yok yani.Çok olmadı evleneli 9 ay oldu ama 5 aydır istiyoruz korunmasız olmuyor biraz duygu yüklüyüm eşim baba olmayı çok istiyor bana baskı yapmaz niye olmuyor demez rabbim ne zaman nasip ederse diyor ama ben görüyorum küçük bebekleri görünce çok dalıyor bende çok üzülüyorum onu öyle görünce ya diyorum hiç anne baba olmasak birde öyle bir yerdeyim ki Türkiye olsa tedavi yöntemleri çok yabancı ülke olunca korku fazla oluyor
Daha kadınsı bir vücut gelişimi olabilir hormonal sıkıntılardan dolayı. Zihinsel ve bedensel engeli olacakmış gibi tariflemişsiniz. Konu sahibi kim bilir hangi ruh hali içinde, üstelik hamile olan kendisi. Doğrudan yazılanlardan etkileneceğini düşünemiyor musunuz? Bebeğe çöp muamelesi yapmışsınız.Bence bu tarz bir bebeğe sahip olmayanlar googledan araştırıp konuşmasın yani şimdi bana kalsa ben genetik rahatsızlığı olan bir bireyi dünyaya getirmem.zaten tümden sağlıklı dünyaya gelince bile insanca yaşamak zor birde baştan yenik bir bireyi bile isteye getirmeye gerek yok diye düşünüyorum şahsen.googleda yazan herşeyde olacak diye birşey yok en doğrusu birkaç doktordan ve böyle bireye sahip ailelerden fikir almak öyle karar vermek.tabi doğuracağım illada ben diyorsanız siz bilirsiniz ama eşinizde destekleyecek mi sizi bundan emin olun çevremde çok fazla engelli çocuğunu terk eden veya hiç ilgilenmeyen erkekler var bütün yük kadına kalıyor.
Doktorlara danışsın,araştırsın eşiylede konuşsun kendisi karar versin diyorum ben kendi fikrimi söyledim.burada herkes google bakar konuşur yani her googleda yazan şey olacak diye birşey yok.çocuğun farklılıklardan dolayı ileride çekeceği olası psikolojik sorunlarıda düşünmek gerekiyor.mesela eş bulabilecek mi onu kabullenecek insanlar olacak mı ailesi ve yakınları dışında ben geniş çaplı düşünmeyi tercih ediyorum etkilenebilir çevresinde daha açık konuşanlar olacaktır hayat bir fanusta yaşanmıyor.daha dünyaya gelmemiş bir fetüs bebek aşamasına geldiyse zaten yapacak birşey yok ben duygusal yaklaşmıyorum bu tarz konularda konu sahibini üzmek gibi niyetim yok ama bu tarz şeyler düşünen olacaktır.Daha kadınsı bir vücut gelişimi olabilir hormonal sıkıntılardan dolayı. Zihinsel ve bedensel engeli olacakmış gibi tariflemişsiniz. Konu sahibi kim bilir hangi ruh hali içinde, üstelik hamile olan kendisi. Doğrudan yazılanlardan etkileneceğini düşünemiyor musunuz? Bebeğe çöp muamelesi yapmışsınız.
Rabbim nasip etsin en hayırlısını tez zamanda benimde şuan önlem almasam o yılları bulur o yüzden tedirginimAy hanımefendi şaka mısınız gidin Allah aşkına benim 7 senedir olmuyor destek olayım dedim ama yok yani.
Bunu bilemezseniz geleceği görme özelliği yok hiçbirimizde ama kaygınız normal değil onu söyleyeyim.Rabbim nasip etsin en hayırlısını tez zamanda benimde şuan önlem almasam o yılları bulur o yüzden tedirginim
Dua edin demek tabiki kesinlikle yanlış değil ancak o hasta denilip sağlıklı çıkan bebekler maalesef ikili ve üçlü tarama testi sonucunda şüphe duyulan bebekler. Amniyosentez kesin tanı testi. Nerden biliyorsun derseniz tıpkı konu sahibi gibi bebeğimde bir hastalıktan şüphe edebiliyor dünyam başıma yıkıldı. Şu an şüphe sağlıklı da olabilir, ama amniyosentez önerildi. Yüzde yüz tanıyı yalnızca o koyuyor denildi. Kısaca amniyosentezde çıkınca maalesef kesin oluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsunİnsan başına gelmeden anlamaz bir anne için her zaman umut vardır evlat acısı çok başka evet ben çok gördüm duydum şahit oldum hasta dedikleri çocuklar sağlıklı doğdu aldırın diyenler pişman oldular tabi ki bariz gelişimi geri ultrason durumu kötü klinik tablosu kötü çıkanlardan bahsetmiyorum burada umarım siz hayatınız boyunca böyle sağlık sorunlarıyla karşılaşmazsanız çaresiz kalmak çok zor din konusuna giren ilk sizsizin yok duayla iyileşmez cahil cahil yorum yapıyorsunuz dediniz bana önce siz söylediniz inancınız beni ilgilendirmiyor ama saygı duymak zorundasınız ben burada dua ettiysem kötü birşey mi yaptım bebek iyileşir inşallah dedim anneye moral vermek istedim iyi niyetimi sundum birşey %100 kesin değilse benim için her zaman umut vardır beni sizin dininiz hiç ilgilendirmiyor herkes özgür sadece müslüman bir ülkede yaşıyoruz dua etmek hakkımız dedim buda kötü bir şey değil türkiye de yaşıyorsak
Psikolojikmen kendimle savaşıyorum normal değil hemde hiçBunu bilemezseniz geleceği görme özelliği yok hiçbirimizde ama kaygınız normal değil onu söyleyeyim.
Merhabalar
Ben 19 haftalık hamileyim. Amiyosentez sonucumda bebeğimin klinifelter sendromu olduğunu öğrendim. Benimle aynı durumu yaşayanlar ve bebeğini bu sendrom ile büyütenlerden tavsiye bekliyorum. Yorumlarınız benim için çok önemli. Çünkü bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. Lütfen desteklerinizi esirgemeyikli
Kliniferter sendromu kotu birsey değil diye biliyorum gayet normal gelişimleri oluyor sadece intermette gordugum kadarıyla sperm azlığı nedeniyle tüp bebek yapıyorlar insatagramda birkaç kere gôrmüstüm tüp bebek doktoru paylaşmıştı spermlerini dondurursunuzMerhabalar
Ben 19 haftalık hamileyim. Amiyosentez sonucumda bebeğimin klinifelter sendromu olduğunu öğrendim. Benimle aynı durumu yaşayanlar ve bebeğini bu sendrom ile büyütenlerden tavsiye bekliyorum. Yorumlarınız benim için çok önemli. Çünkü bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?