Klinifelter sendromu bebek

Merhaba, konunuza birkaç defa yazıp yazıp sildim açıkçası. Siz hamilesiniz, olumsuz hiçbir şeyden etkilenmemeniz gerekiyor. Lütfen yüreğinizi ferah tutun, bu sendrom öyle yaşamını, kariyerini, sağlığını etkileyen dev gibi bir problem değil. Bu sendrom kişiyi başkalaştıran bişey de değil. Benim eşim kleinfelter sendromlu, bu sonradan genlerine işleyen birşey değil, böyle dünyaya geliniyor. Vücut yapısı : jinekomasti yani normal erkekten biraz daha büyük göğüsler, vücut tüyünde azlık, ki bu artık tercih edilen bir durum biliyorsunuz.

Bunun dışında tabiki her birey bu sendromu farklı taşıyabilir. Benim eşimde 21 senedir gözlemlediğim ekstra bir durum yok. Bazı arkadaşlar burada zeka geriliğinden bahsetmiş, eşim aşırı zeki yanlız, tam bir matematik dehası. Bunun yanında satış pazarlama konusunda mükemmel, iki üniversite bitirmiş vs vs vs. Burada eşimi methediyorum gibi oldu ama neyse :KK15:

Ortaokul çağlarında eşim meme dokusu aldırma ameliyatı olmuş, tabi ben hiçbişey bilmiyorum buda ayrı bir konu tabi. Neyse biliyorsunuz sakalı az olana yada hiç olmayana zaten köse derler, benim eşimde de öyle orman gibi sakal da çıkmıyor, biraz da fazla duygusal biz kadınlar gibi mesela. Hepsi bu kadar.

Ha unutmadan mikrotese yöntemiyle de evlat sahibi olduk, oğlum şuan 15 yaşında. Ancak şöyle bir risk vardı, bunu da dipnot olarak ileteyim size : Kız çocuğumuz olsaydı %50 engelli doğma olasılığı mevcuttu. Babadan çünkü ya sadece Y kromozomu gelecekti yada varolan sendromdan dolayı yapışık gen olan XY. Buda kız çocuklarında ne yazık ki hem beyinsel hem de bedensel engele neden oluyor.

Oğlumda da mevcut olma olasılığını göz önünde tutarak ergenliğine kadar olan evreleri titizlikle inceledim, gözüm hep üstündeydi. Örneğin testis gelişimi nasıl, göğüslerde büyüme var mı gibi bir anne olarak sürekli kontrol altında tuttum. Ergenlik çok daha detaylıydı benim için. Çocuk orman gibi her yeri tüy yumağı olunca bıraktım artık kendi başına. Eşimde sırtta, göğüste ve de diğer bölgelerde kıl yok, ama oğlum potansiyel bir kurt adam yolunda olunca gariptir insan rahatlıyor.

Kısacası yavrunuzla eşinizle çok mutlu olun, hiçbişeyi de kafanıza takmayın. İyi ki ülkemin doktorları mükemmel, her türlü sorunun üstünde titizlikle duruyorlar, iyi ki önceden öğrendiniz. Bundan sonra sizin ve bebeğinizin çok yapacak bişeyi yok, sadece mutlu yaşantınıza devam edin, hepsi bu :KK36::KK36:

Merhaba, böyle bir bebek büyütmedim sizi anlayamam ama eşim Klinefelter sendromlu, hepsi gayet normal bireyler oluyor. Sadece üreme konusunda azospermi durumu yaşıyorlar. Yani genetik olarak anneden yada babadan gelen fazla bir X kromozomu olduğu için ancak teknoloji çok çok gelişti. Biz zorlu ve sancılı bir tedavi olsa da Şuan 3 üz bebek bekliyoruz tüp bebek ile yapacağınız en doğru şey ergenlik döneminde tedavi görmesini sağlayıp sperm dondurma işlemi yapmak. Çocukluk döneminde yaşayacağı şeyler ise biraz içe dönük sessiz ve özgüvensiz olabilirler. Bazı genetik olarak kronik rahatsızlıklara yatkınlıkları oluyor ancak benim eşim 29 yaşında ama dışarıdan kimse bu durumu anlayamaz ta ki çocuk isteyene kadar çoğu birey kendi bile fark etmiyor. Biraz özel bi çocuk olacak ancak hepsinin muhteşem bir kalbi var ve çok temizler. Ömrü uzun hayırlı evlat olsun inşallah 🤲🏻
Ne güzel yazmışsınız, tebrik ederim sizi gerçekten de. Size de hayırlı doğumlar ve de yavrularınızı mutlu mesut büyütmeler dilerim.

Bence bu tarz bir bebeğe sahip olmayanlar googledan araştırıp konuşmasın yani şimdi bana kalsa ben genetik rahatsızlığı olan bir bireyi dünyaya getirmem.zaten tümden sağlıklı dünyaya gelince bile insanca yaşamak zor birde baştan yenik bir bireyi bile isteye getirmeye gerek yok diye düşünüyorum şahsen.googleda yazan herşeyde olacak diye birşey yok en doğrusu birkaç doktordan ve böyle bireye sahip ailelerden fikir almak öyle karar vermek.tabi doğuracağım illada ben diyorsanız siz bilirsiniz ama eşinizde destekleyecek mi sizi bundan emin olun çevremde çok fazla engelli çocuğunu terk eden veya hiç ilgilenmeyen erkekler var bütün yük kadına kalıyor.
İlginç cümleler doğrusu şaştım kaldım üslubunuza. Ben Kleinfelter Sendromlu bir adamla 21 senedir evliyim, bu sendromda bir birey yetiştirmedim ama bir adamla hayatımı paylaşıyorum. Lütfen arkadaşlar, çok özür dileyerek söylüyorum %50 engelli- veya %20 bile engelli vasfına uymayan, hatta hatta %0.00000001 engelli vasfına bile uymayan bir tür genetik sendromdan bahsediyoruz burada. Hayata neden 1-0 yenik başlasın, yavrular mis gibi doğuyor, büyüyor, aile kuruyor vs vs. Lütfen ağır genetik sorunlu yavrular gibi algılamayın bu olayı. Her anne-baba bu durumlarda kendileri karar verir evet ama Kleinfelter Sendromlu bir bebek için böyle bir karar verme olayı hayrete düşürüyor beni.

İnfertilite dışında bir soruna sebep olmuyor bildiğim kadarıyla. Bu sendroma sahip bireyler fiziksel olarak birbirine benziyor meme büyüklüğü, kıllanma gibi konularda. Ama bir down sendrom gibi her yaştan her eğitim seviyesinden insanın görünce anlayabileceği belirgin farklar değil bunlar.

Geçmiş olsun… Çocuğun ileriki yaşlarda zekasını ve dış görünüşü etkileyebilecek bir genetik bir hastalık… Siz ve bebek için zor bir hayat olabilir…Kararınızı iyi verin derim…
Bu sendroma sahip 3 yabancı dil konuşabilen bir mühendis biliyorum. Zeka kısmını etkilediğini nereden öğrendiniz?

İlginç cümleler doğrusu şaştım kaldım üslubunuza. Ben Kleinfelter Sendromlu bir adamla 21 senedir evliyim, bu sendromda bir birey yetiştirmedim ama bir adamla hayatımı paylaşıyorum. Lütfen arkadaşlar, çok özür dileyerek söylüyorum %50 engelli- veya %20 bile engelli vasfına uymayan, hatta hatta %0.00000001 engelli vasfına bile uymayan bir tür genetik sendromdan bahsediyoruz burada. Hayata neden 1-0 yenik başlasın, yavrular mis gibi doğuyor, büyüyor, aile kuruyor vs vs. Lütfen ağır genetik sorunlu yavrular gibi algılamayın bu olayı. Her anne-baba bu durumlarda kendileri karar verir evet ama Kleinfelter Sendromlu bir bebek için böyle bir karar verme olayı hayrete düşürüyor beni.
Tamam bunu konu sahibi okusun karar versin işte.sizinki öyleymiş başkası farklıdır belki araştırsın karar versin ben kendi fikrimi söyledim ben olsam doğurmam.

Merhabalar
Ben 19 haftalık hamileyim. Amiyosentez sonucumda bebeğimin klinifelter sendromu olduğunu öğrendim. Benimle aynı durumu yaşayanlar ve bebeğini bu sendrom ile büyütenlerden tavsiye bekliyorum. Yorumlarınız benim için çok önemli. Çünkü bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.
Arastirdim da Tom cruise da bu sendroma sahipmus. Belki biraz da olsa icinizi rahatlatir.

Ben burada hamile bir annenin direk sert yorumlarla senin bebeğin hasta doğacak çaresi çözümü yok diyerek üzülmemesini istediğim için dua edin dedim zaten doktoru bilgilendirmiştir sizleri rahatsız eden nedir müslüman bir ülkede yaşıyoruz dua etmekte ne sakınca var Allah ol der ve olur Tıbbın da yanılma ihtimali var doğmamış bir bebekten bahsediyoruz doğunca bu tanıyı almadı kesin değil yani burada binlerce aileye genetik tanı koyulup da çocuğu sağlıklı doğum yapanlar var hiç görmediniz mi bence çok gaddarca yaklaşıyorsunuz zaten bende belirttim eğer gerçekten bu sendromsa en büyük sorunu cinsel hayatında oluyor diye bilgisizce birşey yazmadım yani
Müslümanım ama şu yanlış cümleyi kurmayı bırakın lütfen. Müslüman bir ülkede yaşamıyoruz. Müslüman oranı yüksek bir ülkede yaşıyoruz. Sizin dediğiniz cümle çok başka yerlere gider. Ayrıca genetik tanı konulupta sağlıklı doğan bir bebek olamaz ya bunu hangi bilginizle söylüyorsunuz. Amniyosentez yapılmış daha dediğiniz cümlelere bakın lütfen.

Merhabalar
Ben 19 haftalık hamileyim. Amiyosentez sonucumda bebeğimin klinifelter sendromu olduğunu öğrendim. Benimle aynı durumu yaşayanlar ve bebeğini bu sendrom ile büyütenlerden tavsiye bekliyorum. Yorumlarınız benim için çok önemli. Çünkü bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.
Ben bu sendromda bir kiz çocuğu ile karşılaştım, normal konuşuyor yürüyor, fiziksel kusuru yok, annesi sağlık kurulu ile çözger raporu aldigini, devletin eğitimlerini karşıladığını soyledi, herşey eğitimden geçer, çocuğu olup olmamasinin şu zamanda çok önemi yok yeter ki sağlıklı olsun, çok korkma,benim bebeğim de down sendromlu, biz özel gereksenimli çocukların annediyiz ve dimdik ayakta durup onları hayata kazandirmaliyiz

Merhaba, konunuza birkaç defa yazıp yazıp sildim açıkçası. Siz hamilesiniz, olumsuz hiçbir şeyden etkilenmemeniz gerekiyor. Lütfen yüreğinizi ferah tutun, bu sendrom öyle yaşamını, kariyerini, sağlığını etkileyen dev gibi bir problem değil. Bu sendrom kişiyi başkalaştıran bişey de değil. Benim eşim kleinfelter sendromlu, bu sonradan genlerine işleyen birşey değil, böyle dünyaya geliniyor. Vücut yapısı : jinekomasti yani normal erkekten biraz daha büyük göğüsler, vücut tüyünde azlık, ki bu artık tercih edilen bir durum biliyorsunuz.

Bunun dışında tabiki her birey bu sendromu farklı taşıyabilir. Benim eşimde 21 senedir gözlemlediğim ekstra bir durum yok. Bazı arkadaşlar burada zeka geriliğinden bahsetmiş, eşim aşırı zeki yanlız, tam bir matematik dehası. Bunun yanında satış pazarlama konusunda mükemmel, iki üniversite bitirmiş vs vs vs. Burada eşimi methediyorum gibi oldu ama neyse :KK15:

Ortaokul çağlarında eşim meme dokusu aldırma ameliyatı olmuş, tabi ben hiçbişey bilmiyorum buda ayrı bir konu tabi. Neyse biliyorsunuz sakalı az olana yada hiç olmayana zaten köse derler, benim eşimde de öyle orman gibi sakal da çıkmıyor, biraz da fazla duygusal biz kadınlar gibi mesela. Hepsi bu kadar.

Ha unutmadan mikrotese yöntemiyle de evlat sahibi olduk, oğlum şuan 15 yaşında. Ancak şöyle bir risk vardı, bunu da dipnot olarak ileteyim size : Kız çocuğumuz olsaydı %50 engelli doğma olasılığı mevcuttu. Babadan çünkü ya sadece Y kromozomu gelecekti yada varolan sendromdan dolayı yapışık gen olan XY. Buda kız çocuklarında ne yazık ki hem beyinsel hem de bedensel engele neden oluyor.

Oğlumda da mevcut olma olasılığını göz önünde tutarak ergenliğine kadar olan evreleri titizlikle inceledim, gözüm hep üstündeydi. Örneğin testis gelişimi nasıl, göğüslerde büyüme var mı gibi bir anne olarak sürekli kontrol altında tuttum. Ergenlik çok daha detaylıydı benim için. Çocuk orman gibi her yeri tüy yumağı olunca bıraktım artık kendi başına. Eşimde sırtta, göğüste ve de diğer bölgelerde kıl yok, ama oğlum potansiyel bir kurt adam yolunda olunca gariptir insan rahatlıyor.

Kısacası yavrunuzla eşinizle çok mutlu olun, hiçbişeyi de kafanıza takmayın. İyi ki ülkemin doktorları mükemmel, her türlü sorunun üstünde titizlikle duruyorlar, iyi ki önceden öğrendiniz. Bundan sonra sizin ve bebeğinizin çok yapacak bişeyi yok, sadece mutlu yaşantınıza devam edin, hepsi bu :KK36::KK36:
Ne güzel bir hikaye sevgi kazanmış Allah ailenizin sağlığı ve mutluluğunu daim etmiş size çok saygı duydum 💐💐💐

Azospermi nedeniyle tetkik yaptıran çiftlerde sıklıkla karşılaşılan bir erkek infertilite nedeni ama onlarda bile tedavi ile çocuk sahibi olabiliyorlar diye biliyorum. Üroloji ile görüşün. Bunlar düşünün normal büyüyen fark edilmeyen ve evlendikten sonra ortaya çıkan bir durum. Diğer sendromlar gibi değil. Mutlaka iyice araştırın. Ama korkulacak bir durum değil.

Düşünün bunlar çoğunlukla gözden atlanan normal zekalı çocuklar. Disleksi olabiliyorlar diye yazmışlar. Yazılan yorumlar çok bilinçsizce yazılmış yapmayın bilginiz yoksa yazmayın ya.

Ben bu sendromda bir kiz çocuğu ile karşılaştım, normal konuşuyor yürüyor, fiziksel kusuru yok, annesi sağlık kurulu ile çözger raporu aldigini, devletin eğitimlerini karşıladığını soyledi, herşey eğitimden geçer, çocuğu olup olmamasinin şu zamanda çok önemi yok yeter ki sağlıklı olsun, çok korkma,benim bebeğim de down sendromlu, biz özel gereksenimli çocukların annediyiz ve dimdik ayakta durup onları hayata kazandirmaliyiz
Imkansiz, sadece erkekleri etkileyen bir sendrom

Merhabalar
Seninle aynı şeyleri yaşadım fetal dna da cinsiyet kromozomu xxy pozitif cikti ...amiyosentez oldum ..Ve hızlı test sonucuyla 1 hafta sonra test yalancı pozitif cikti..hangi firmaya yaptirdin testi?

Herkese iyi günler benim bebeğime de klinefelter sendromu teşhisi konuldu. Bir anne olarak neyle karşılaşacağını bilemediği için insan elbet korkuyor. Ama yorum yaparken de azıcık dikkat etmekte fayda var bazı arkadaşlar internetten bakıp yardımcı olmaya rahatlatmaya çalışmış iyi niyetle bazıları ise kesin şu olacak bu olacak diye yorumlar yapmış açıkçası bunu doğru bulmadım.. Evet zor bir durum ama çok bilgi sahibi olmadan kesin konuşmak ne kadar doğru. İnsanlar çocuk sahibi olamadığında anlıyor genelde. Evet bu süreçte bazı zorluklar yaşanabilir. Ama her klinefelter sendromlu kişi aynı derecede etkilenmiyor. Ve genetikçiler hafif bir sendrom olduğunu dile getiriyor. Zeka konusuna gelince amniyosentez en kesin test olmasına rağmen hiçbir test anne karnında zeka testi özelliğine sahip değil. Bu sendromda zekayla ilgili bir durum çok nadirdir. Genetikçiler zeka geriliğinden bahsetmiyor bile. Tabiki bilemeyiz olabilirde bebek doğup büyümeden hiçbir şeyin garantisi yok(genel olarak) klinefelter sendromu olup da kaç dil bilip kendini geliştirenlerde var. Ki çoğu farkedilmiyo test yaptırmasak farkında bile olmaya bilirdik. Yorum yaparken dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum
Bizimde test sonucumu xxy çıktı..ama.amiyosentez sonucumuzda negatif çıktı yalancı pozitif cikti yani...ama o 3 haftalık süreçte bizde çok araştırdık..klinefelterli bireyler hayatlarına normal devam ediyorlar ...anamoli görülenler çok geç teşhis konuşanlar.. siz anne karnında öğrendiniz..bebeğinizi kucağınıza alınca bilinçli olacaksınız ergenlikte verilen hormonlar ve ilaçlarla çocuğun gelişimi gayet normal olacak sakin endişelenmeyin.. hafif bir kromozom

Bizimde test sonucumu xxy çıktı..ama.amiyosentez sonucumuzda negatif çıktı yalancı pozitif cikti yani...ama o 3 haftalık süreçte bizde çok araştırdık..klinefelterli bireyler hayatlarına normal devam ediyorlar ...anamoli görülenler çok geç teşhis konuşanlar.. siz anne karnında öğrendiniz..bebeğinizi kucağınıza alınca bilinçli olacaksınız ergenlikte verilen hormonlar ve ilaçlarla çocuğun gelişimi gayet normal olacak sakin endişelenmeyin.. hafif bir kromozom
Çok teşekkür ederim😊sizin ve bebeğiniz adına çok sevindim sağlıkla gelsin

Bende 3 gün önce amniyosentez yaptırdım. İkizlerin birinde pes ekinovarus vardı. Doktor da test yapmamız iyi olur başka genetiksel hastalıklar da çıkabilir dedi
Merhaba benim bebeğimde pevli doğdu doğana kadar hiç bisey söylemediler doğdugunda öğrendim bana kalırsa o tarz gen testlerini doğunca da yaptırırsınız ayrıca korkulacak bişey yok çok şükür tedavisi var başlarda biraz yorucu oluyor ama sonra hiç yaşamamış gibi oluyosunuz ben gen testi falan yaptırmadım çok şükür ekstra bı rahatsızlığı çıkmadı

Merhaba benim bebeğimde pevli doğdu doğana kadar hiç bisey söylemediler doğdugunda öğrendim bana kalırsa o tarz gen testlerini doğunca da yaptırırsınız ayrıca korkulacak bişey yok çok şükür tedavisi var başlarda biraz yorucu oluyor ama sonra hiç yaşamamış gibi oluyosunuz ben gen testi falan yaptırmadım çok şükür ekstra bı rahatsızlığı çıkmadı
Aslında ilk defa başıma geldi. Ilk iki gebeliğimde yaptırmadım hiç, ama bunda doktor ultrason da görünce bir yaptır bakalım baska şeyler de çıkabilir. Hazırlıklı olalım dediği için girdim bu yolayola, bir de tek yumurta ikizi ve tek plesenta olunca ekstra dikkat ediyor doktorlar.

Aslında ilk defa başıma geldi. Ilk iki gebeliğimde yaptırmadım hiç, ama bunda doktor ultrason da görünce bir yaptır bakalım baska şeyler de çıkabilir. Hazırlıklı olalım dediği için girdim bu yolayola, bir de tek yumurta ikizi ve tek plesenta olunca ekstra dikkat ediyor doktorlar.
Anladım o zaman en iyisini siz doktorunuz bilirsiniz fayda var baktırmakta benimde ilk bebeğimde geldi başıma

Back
X