Klinifelter sendromu bebek

genetik testte cinsiyetin farklı çıkma ihtimali olamaz bence
xx xy nasıl birbirine karışacak. o biraz atmasyon bence

Herkese iyi günler benim bebeğime de klinefelter sendromu teşhisi konuldu. Bir anne olarak neyle karşılaşacağını bilemediği için insan elbet korkuyor. Ama yorum yaparken de azıcık dikkat etmekte fayda var bazı arkadaşlar internetten bakıp yardımcı olmaya rahatlatmaya çalışmış iyi niyetle bazıları ise kesin şu olacak bu olacak diye yorumlar yapmış açıkçası bunu doğru bulmadım.. Evet zor bir durum ama çok bilgi sahibi olmadan kesin konuşmak ne kadar doğru. İnsanlar çocuk sahibi olamadığında anlıyor genelde. Evet bu süreçte bazı zorluklar yaşanabilir. Ama her klinefelter sendromlu kişi aynı derecede etkilenmiyor. Ve genetikçiler hafif bir sendrom olduğunu dile getiriyor. Zeka konusuna gelince amniyosentez en kesin test olmasına rağmen hiçbir test anne karnında zeka testi özelliğine sahip değil. Bu sendromda zekayla ilgili bir durum çok nadirdir. Genetikçiler zeka geriliğinden bahsetmiyor bile. Tabiki bilemeyiz olabilirde bebek doğup büyümeden hiçbir şeyin garantisi yok(genel olarak) klinefelter sendromu olup da kaç dil bilip kendini geliştirenlerde var. Ki çoğu farkedilmiyo test yaptırmasak farkında bile olmaya bilirdik. Yorum yaparken dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum

Teşhis koymus olamazlar çünkü hiç bir doktor yüzdeyüz emin olmadan teşhis koymaz olabilir demişlerdir.Üçlü dörtlü tarama testlerinde yuksek olasılık çıkmıstir.Öyle bir yaziyorsunuzki amniyosentez yaptirdida down sendromu ciktida cocuk saglikli dogdu der gibisiniz.Bir turlu şu farkı anlamiyorsunuz sonrada doktor oyle dedide aldirmadida bak saglikli dogduya getiriyorsunuz insanlari yaniltiyorsunuz.

Yanıltmak değil çoğu doktor bilmiyor kuzenim doğmadan özel klinikteki doktor bu teşhisi koydu down sendromu diye çocuk sağlıklı doğdu 1 doktora görünmek yerine bir çok uzmana başvura bileceğini söylüyorum siz çok biliyorsunuz ben deneyimi yaşadığım şeyi paylaşıyorum düşünmeden hiçbir şey kesin değilken insanları umutsuzluğa itemesiniz çocuk aldırmak öldürmek ne kadar basit

Neyle koymus bu teşhisi.Ben cocuk aldirmakla öldürmekle ilgili birsey yazdimmi?.Asıl siz insanların bilime tıpba olan guvenini sarsiyorsunuz.

Kromozomal bozukluklar yani kromozomun eksik ya da fazla olması aileden gelen bir durum değil. Örneğin down sendromunun en önemli etkeni annenin ileri yaşlarda olmasıdır. Ama tabii ki bazen genç annelerde de olabiliyor. Aileden geçen hastaliklar genlerle ilgili hastalıklardır. Orada baskınlık cekiniklik durumu olduğu için anne babanin genetik yapisi önemlidir. Burada doktorun yanilma payı gibi bir durum olamaz ozellikle amniyosentez ile son noktayı koymuş olur doktor. Bundan sonra anne ve babanın yapacağı bebekle ilgili kararı verip kendilerinin nelerin beklediğini bilerek cocuklari için elinden geleni yapmaları olacaktır.

Duygularınızı korkularinizi çok iyi anlıyorum. 35 yaşından sonra hamile kalmış bir anne adayıyım şuan ve bütün bu hastalıkları ve böyle bir bebege sahip olma riskimin her zaman farkındaydim. Alanım da genetik olunca doktorun ağzından tarama kelimesi çıkar çıkmaz hocam ben o sürece girmek istemiyorum dedim. Orada riskin yüksek çıkacağını biliyordum ve daha hamileliğimin 10. Haftasında genetik test yaptırım 60-70 arası genetik ve kromozomal hastalık açısından genetik tarama yaptırdım. Çünkü kaygı düzeyi çok yüksek bir anneyim ve belirsizlikler beni çok kötü etkiliyor. Şuanda siz de bu belirsizliklerden kurtulmak ve rahatlamak istiyorsunuz. Evet çocuğunuz bazı farklılıklar ile doğacak ama ciddi riski olan hastaliklar olmayacak bunlar. Sadece cinsiyete bağlı bazı özellikler farklı gelişecek olsun bu konuda tıp şuan çok ilerledi; hormon tedavileri uygulanıyor. Zeka genlerinin X kromozomu üzerinde olmasından dolayı fazla X kromozomuna sahip olmak zihinsel gelisimi etkiliyor, ancak bunun da etkileri her zaman çok yüksek olmuyor, daha ileride ise infertilite sorunu ile karşılaşabilir ki bunu da şuan düşünerek kendinizi de bebeğinizi de daha fazla üzmeyin.

Neyle koymus bu teşhisi.Ben cocuk aldirmakla öldürmekle ilgili birsey yazdimmi?.Asıl siz insanların bilime tıpba olan guvenini sarsiyorsunuz.
Bak aldırmadıda demişin…şöyle teşhis koydular iğne yardımıyla anne karnındaki bebeğin sıvıdan ve örnek aldılar ailede yengemin kardeşi dawn sendromuydu bunun için bizzat örnek verdiler doktor söyledi dawn sendromu doğurmak istedi çocuk bir yaşında ve öyle bir sorun yok yani doktorlar bazen yanıla bileceğini söylüyorum tıpın geliştiğini artık tedavilerin kolaylaştığını sadece bir doktora yönelmek iyi değil

Tıppa olan güven sarsıyorsunuz demşin benim çok sarsıldı bebek sahibi olmak istiyorum 2 ayda bir adet görüyorum 5 farklı doktora göründüm kan idrar testleri ultrason altan ultrason doktorlar birşey yok diyorlar ama ben çocuk sahibi olamıyorum ve bana birşeyin yok diyip duruyorlar insanlar çocuk konusunda hassas rabbim sağlıklı herkese nasip etsin tıp çok gelişti fakat bilgisiz doktorlar da artı

Sebepsiz infertilite diye bir durum var. Bunu arastirdiniz mi hiç. Bir de esiniz de gerekli testleri yaptirmistir degil mi? Inşallah en kısa zamanda Rabbım hayirlisiyla anne olmayı nasib eder size de.

Canim konu hakkinda hicbir bilgim yok, gundemde kalsin diye yaziyorum. Ancak sayet istanbul’daysan Kagan Kocatepe ile irtibata gecmeni oneririm. Detayli ultrason icin en azindan. Sayet istannul’da degilsen de belki online baglanti kurabilirsin. Muthis bir kadin dogumcu ve gayet aydinlatici bir dili var. Videolarini bi arastir istersen, belki deginilmistir bu konuya. İnstagramda da canli yayinlari oluyor sik sik sorulari yanitliyor. Ben hamilelegim suresince hep takip etmeye calisirdim.
Allah yardimciniz olsun, icinizi ferah tutun, dua en buyuk silahimiz unutmayin.

Sebepsiz infertilite diye bir durum var. Bunu arastirdiniz mi hiç. Bir de esiniz de gerekli testleri yaptirmistir degil mi? Inşallah en kısa zamanda Rabbım hayirlisiyla anne olmayı nasib eder size de.
Amin inşAllah canım herkese nasip etsin em hayırlısını doktor bunun için 1 yıl geçmesi lazım dedi eşim gereken bütün testleri yaptı ne onda sorun çıktı nede bende

Tek sorun şuan 2 ayda bir adet oluyorum niçin olduğunu doktorlar bilmiyor ultrasonda bir sorun yada kanda bir sorun çıkmıyor

Tek sorun şuan 2 ayda bir adet oluyorum niçin olduğunu doktorlar bilmiyor ultrasonda bir sorun yada kanda bir sorun çıkmıyor
Bir sorun yoksa regl düzeniniz böyledir. Her kadının regl düzeni farklı oluyor. Önemli olan gününde olabilmek sizin de bir düzeniniz varmış zaten. Stres kötü etkiler kafanızı boşaltmaya çalışın.

Evet kendi mi bildim bileli 60 günde bir İngiltere doktor vücudun yapısı bu olduğunu söylediler bazı kadınlar 28 bazıları 35 bazıları 45 olduğunu söylediler eğer senin adetin sürekli değişik olsaydı evet ultrason bize bize sorun gösterirdi bekarken çok endişeli değildim evlenince deli oluyor bu ay ilk defa 72 günü buldu inanın kimseyle paylaşamıyorum sıkıntımı buraya yazıyorum rahatlıyorum

Doktor sıkıntı yok demiş testlerde temizmiş. Bende 24 günde bir oluyorum. Olunca da 2 3 günde bitiyor hemen. Endişelenip doktora gittim sizin gibi bir problem yok senin normalin bu dedi bende rahatladım açıkçası..Deli olacak birşey yok reglinizi hiç düşünmeyin bile günlük hayatınıza bakın. Kafanıza taktıkça vücudunuza stres yükleniyor.

Gerçekten herşey stres kendime söz geçiremiyorum ki bu önümüzdeki ay için tekrar ultrason için randevu aldım rabbim herkese hayırlı kapı açsın canım çok sağol

Gerçekten herşey stres kendime söz geçiremiyorum ki bu önümüzdeki ay için tekrar ultrason için randevu aldım rabbim herkese hayırlı kapı açsın canım çok sağol
Çocuk kısmet işi olacaksa olur zaten boşuna stres olmayın hayatınızı yaşamaya bakın rica ederim.

Çocuk kısmet işi olacaksa olur zaten boşuna stres olmayın hayatınızı yaşamaya bakın rica ederim.
Çok olmadı evleneli 9 ay oldu ama 5 aydır istiyoruz korunmasız olmuyor biraz duygu yüklüyüm eşim baba olmayı çok istiyor bana baskı yapmaz niye olmuyor demez rabbim ne zaman nasip ederse diyor ama ben görüyorum küçük bebekleri görünce çok dalıyor bende çok üzülüyorum onu öyle görünce ya diyorum hiç anne baba olmasak birde öyle bir yerdeyim ki Türkiye olsa tedavi yöntemleri çok yabancı ülke olunca korku fazla oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…