Oncelikle cok gecmis olsun. Ayni doktor ve ayni hayalkirikligi yasamisiz, sizi cok cok iyi anliyorum. Malesef bazi doktorlarin dogru yonlendirememesi sonucunda da bunlari yasayabiliyoruz. Hele ki Klinefelter olunca tedavi en az 6 ay oluyor ve once ardisik sperm testi ve her ay hormon testi yaptirip doktor tarafindan degerlerin cok iyi takip edilmesi gerekiyor, buna gore vitamin takviyeleri veriyor, igne sayisini arttiriyor ya da azaltiyor. Suan kendinizi hic uzmeyin, zor oldugunu cok iyi biliyorum ama hicbir seyin sonu degil. Biraz toparlandiktan sonra farkli doktorlarla gorusmenizi tavsiye ederimOlmadı arkadaşlar. Sorduğunuz için teşekkür ederim. 2 saat sürdü ameliyat ama bulunamadı. Dünyam başıma yıkıldı sanırım
Tansel Kaplancan, cok ilgili bir doktorSiz şuan kimle görüşüyorsunuz
Nasıl bu kadar emin konuştunuz ??? Siz bilmeden umutsuz yorumlar yapmayın lütfen bilmediğiniz konular dışında. Klineferlerlilerin çocuğu olmamışmış. Oluyor oluyor.. Olan var hatta bazı azosperm hastalarından daha şanslı bir grup.Canım çok üzülerek söylüyorum ama bu genetik bir hastalık ve bu hastalığa sahip erkek bireyler çocuk sahibi olamaz çünkü sperm üretemezler. Bir genetikçi olarak söylüyorum. Azospermi başka, klinefelter başka. Çok üzgünüm
Bilmediğim konular dışında mı? Ben bunun eğitimini görüyorum hanımefendi. İyi gecelerNasıl bu kadar emin konuştunuz ??? Siz bilmeden umutsuz yorumlar yapmayın lütfen bilmediğiniz konular dışında. Klineferlerlilerin çocuğu olmamışmış. Oluyor oluyor.. Olan var hatta bazı azosperm hastalarından daha şanslı bir grup.
Bilmediğim konular dışında mı? Ben bunun eğitimini görüyorum hanımefendi. İyi geceler
[/QUOTEYeterli arastirma yapmadan yorum yapmissiniz. Arastirsaydiniz cocuk sahibi olan bir suru Klinefelter sendromu hastasiyla karsilasirdiniz. Hepimiz ne ugraslar verirken, her seyden onemlisi psikolojik olarak son derece zorlanirken bu sekilde keskin konusmaniz bizi gercekten fazlasiyla uzdu...Bilmediğim konular dışında mı? Ben bunun eğitimini görüyorum hanımefendi. İyi geceler
Yeterli arastirma yapmadan yorum yapmissiniz. Arastirsaydiniz cocuk sahibi olan bir suru Klinefelter sendromu hastasiyla karsilasirdiniz. Hepimiz ne ugraslar verirken, her seyden onemlisi psikolojik olarak son derece zorlanirken bu sekilde keskin konusmaniz bizi gercekten fazlasiyla uzdu...Bilmediğim konular dışında mı? Ben bunun eğitimini görüyorum hanımefendi. İyi geceler
Bilmediğim konular dışında mı? Ben bunun eğitimini görüyorum hanımefendi. İyi geceler
Hayır anlamıyorum nasıl bu kadar kesin konuşuyorsunuz. Tüm doktorlar %50 %60 sans verirken sizin bu kadar kesin konuşmanızın kaynağı ne hicbir fikrim yok. Peki bu hastalar çocuk sahibi olamıyorsa benim konuşup iletişim kurduğum hastalar ne klinefelterli değil o zaman onların da genetik testleri yanlıştır sizin yargınıza göre. herneyse niyetimi kötü kullanmak istemiyorum inşallah bu duruma sen yada bi yakının düşmezsiniz de biri de karşınıza geçip matah bise yapar gibi bu hastaların çocuğu olmuyor demez. Yasıyorsak ve rabbime inanıyorsak benim umudum var sizin yoksa lütfen bu konuyu terkedin de biz de derdimizi paylaşarak hafifletelim bize umut lazım umutsuzluk değil. Senin gibi bi embryolog yüzünden neredeyse narkozdan uyanamıyordum ben üzerimde ameliyat onluguyle insafsız bi şekilde geldi ve bana söyledi rabbim karşımıza merhameti halden anlayan ınsanlar çıkarsın.Canım çok üzülerek söylüyorum ama bu genetik bir hastalık ve bu hastalığa sahip erkek bireyler çocuk sahibi olamaz çünkü sperm üretemezler. Bir genetikçi olarak söylüyorum. Azospermi başka, klinefelter başka. Çok üzgünüm
Canım öncelikle Rabbim yardımcınız olsun. Ameliyat olmuşsunuz. Karamsarlığa kapılma, mücadeleye devamMerhaba arkadaşlar 13 aylık evliyim evlendiğimden beri cocuk istedim 4 ay sonra yumurtlama testi yapmaya başladım her au düzenli yumurtladigim halde 4 ay da öyle boys geçti doktora gittim hicbir sorun yok eşin gitsin dediler ve olanlar o zaman oldu. Sperm testi yapıldı ve sonuç kocaman bir 0 teşhis azospermi. Dünyam başıma yıkıldı evet her sorun kendine göre zor ama o test de sıfırı gördüğüm an hiç bilmediğim halde içimi o kadar büyük bir sıkıntı sardı ki. Vesselam olduğumuz şehirde bi prof ile tedaviye başladık genetik test yapıldı sonuç 47xxy klinefelter denildi. 4,5 ay arimidex kullanıp tese önerdi buradaki doktor. Ama içimize sinmeyen şeyler vardı doktorda. Bizde istanbula bülent tıraş a gittik. Olduğumuz şehir %40 çıkar derken bülent hocanın beraber çalıştığı tansu gudelci %50/%60 sans dedi. Bu durumdakiler bilir %1 fazlalık bile insana umut verir. Benim hikaye böyle şuan yumurta uyarılıyor iğne tedavisinde 6 günüm. Toplama günü istanbula gideceğiz eşim micro tese olacak. Bizim durumumuzda olan varmı bülent hocaya tansu hocaya gidenler varmı. İlaç tedavisi olarak ne gördünüz biz arimidex ve andromax diye bi vitamin kullanıyoruz.
Cok güzel moral verdiniz teşekkür ederiz rabbim evladinizi size bağışlasın hayırlı evlat olsun inşallah. Darısı bizlere olsun inşallah allahın izniyle vazgeçmeyeceğiz bu cevabınız da yukarda klinefelterlerin çocuğu olmaz diyen arkadaşa cevap olsun.Herkese merhaba. İçiniz rahat olsun, benim eski paylaşımlarıma sayfamdan bakabilirsiniz. Benim eşim de Kleinfelter sendromlu ve oğlum şuan 13 yaşında Allahım bağışlarsa :)
Aynen böyle giriş yapmak istedim. Forumları gezerken ilgili olduğum konuyu görünce ben de dahil olmak istedim. 13 yıl önceki tüp bebek yöntemleri ve sorunumuz önümüze koyulduğunda o "dünyanın başına yıkılma" olayını bizler çok iyi biliriz. Şuan bütün tüylerim diken diken oldu hepinizi anlıyorum aynı süreçlerden bizler de geçtik. Allahım hepinize yardımcı olsun inşallah. Benden size bir büyük tavsiyesi : pes etmeyinnnnnn.
Kısaca anlatayım kendi olayımı: Biz evlendikten hemen sonra hemen bebeğimiz olmasın, biraz evliliğin tadını çıkaralım istedik, beş sene geçti ve tmm artık tam zamanı dediğimizde de gebe kalamama sorunu yaşadık. Yapılan incelemede ne yazık ki eşimin 47XXY yani Kleinfelter sendromlu olduğu tespit edildi.
Bu kısmı çabuk geçeceğim, herşey bir ay içinde oldu ve elime hamileliğimi gösterir belgeyi tutuşturdular. Çok zorluk çektiğimi söylersem Allahın zoruna gider. Gerçekten her şey kolaylıkla halloldu. Benden yumurta toplandı, aynı dakikada eşimden microtese yöntemiyle sperm gördükleri doku parçaları topladılar. Hemen ertesi gün transfere hazırdım bile.
Lütfen umudunuzu yitirmeden, herşeyin üstünde titizlikle durun.
İnşallah hepinizin kucağı cennet kokularıyla dolar.
Arkadaşlar tavsiye ediyorum, daha detaylı sperm testi yaptırmanız gerekiyor, bizde çoğu testte sıfırı gördük, ancak kızılayda öylesine yaptırdığımız test çok ayrıntılıydı ve nadir olarak spermatogenez hücreleri saptandı. Bu şu demektir ki mikrotese yapıldığında, doğru noktayı açtıklarında sperm hücresi bulma olasılıkları yüksek oluyor.Cok güzel moral verdiniz teşekkür ederiz rabbim evladinizi size bağışlasın hayırlı evlat olsun inşallah. Darısı bizlere olsun inşallah allahın izniyle vazgeçmeyeceğiz bu cevabınız da yukarda klinefelterlerin çocuğu olmaz diyen arkadaşa cevap olsun.
Bu konuda ben de çok yıprandım, ilk görüşmeye gittiğim doktor çok ünlü bir hastanenin televizyonlara çıkan çok ünlü bir doktoruydu. Tahlillerimize baktı, bana ve eşime sperm donasyonuyla ilgili zırvalamaya başladı. Kıbrısla ilgili o kadar çok detay verdi ki anlatamam size. İyi de biz oraya kendi şansımızı denemeye gitmişiz, ne donasyonu ne kıbrısı. sinirimden ağlayarak çıktım doktorun yanından. Yanlış anlaşılmasın ben donasyona da karşı değilim, herkesin kendi seçimi.İşte bizde sizin gibi eğitim alamamış kişiler sayesinde yanlış tedavi görüp kapıdan evlatlık alın diye uğurlanıyoruz. Çok şükür iyice araştırıp kendi eğitimizi kendimiz görüyoruz da böyle umutsuz konuşmalara karşı çabalıyoruz. Klineferlerli olup tedavi sonrası sperm üreten hastalar var. Eğitiminize yıldızlayın bunu olur mu. Ve bir daha Çocuk gibi en büyük zaaf olan konularda bilmeden yorum yapmayın lütfen...
Canım alıntı yapmadıgın için bildirim gelmedi görmedim yazdığını.Yok canm hatta sadece ilk öğrendiğimizde sperm testi yaptırdık bi daha hiçbiri istemedi. 5 ay gördük galiba biz tedavi. Eşim 26 yaşında daha. Sizin doktorunuz kimdi. Tek kendimizi avuttugumuz benim yumurtaların dondurulması oldu galiba. 14 tane toplandı 13 u kaliteliymis doldurmuşlar
Ilk öğrendiğimizde fsh 30 lh19 e2 18.90 testesteron 1.49 1 ay tedavi sonrasıCanım alıntı yapmadıgın için bildirim gelmedi görmedim yazdığını.
Anladım canım, sizin hatanız değil ya insan doktorlara kayıtsız şartsız güveniyor bazılarıda bi detaylı test bile yaptırmıyor, direk teseye yönlendiriyor.
Doktorumuz Tansel Kaplancan.
Eşin çok gençmiş, Klinefelterde diğer Azolulara nazaran yaş önemli bi faktör. Sınır ortalama 35, sonrasında Çok çok zorlaşıyor.
Fsh, lh, testesteron e2 değerlerinizne çıkmıştı canım?
İlk? Tedaviden sonra ve ameliyattan önce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?