Bu konuda ben de çok yıprandım, ilk görüşmeye gittiğim doktor çok ünlü bir hastanenin televizyonlara çıkan çok ünlü bir doktoruydu. Tahlillerimize baktı, bana ve eşime sperm donasyonuyla ilgili zırvalamaya başladı. Kıbrısla ilgili o kadar çok detay verdi ki anlatamam size. İyi de biz oraya kendi şansımızı denemeye gitmişiz, ne donasyonu ne kıbrısı. sinirimden ağlayarak çıktım doktorun yanından. Yanlış anlaşılmasın ben donasyona da karşı değilim, herkesin kendi seçimi.
Ama kendi imkanlarınızı iyice bir araştırın, tek doktorla tek tahlillerle kalmayın. Her doktorun fikri, tıbbi tecrübesi farklı. Kaldı ki Türkiye çok ileride
tüp bebek olayında. Bana bu doktor dünya literatüründe Kleinfelter sendromlu bir bireyin canlı doğmuş bir tane bile bebeği yok dedi. Şimdi benim oğlum ve daha niceleri ne oluyor o halde soruyorum.
Alternatif tıptan faydalanın, testislerin çalışmasını sağlayıcı destek tedavileri var, bu arada da yaşınıza dikkat edin. 35 yaş üstü kadınsanız öncelikle kendi yumurtalarınızı toplatıp dondurun. Yoksa ileriki dönemlerde kaliteli yumurta bulmanız zorlaşır, kendinizi de sağlıklı beslenmeye adayın derim ben.