• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Klinefelter sendromu 47XXY

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bu konuda ben de çok yıprandım, ilk görüşmeye gittiğim doktor çok ünlü bir hastanenin televizyonlara çıkan çok ünlü bir doktoruydu. Tahlillerimize baktı, bana ve eşime sperm donasyonuyla ilgili zırvalamaya başladı. Kıbrısla ilgili o kadar çok detay verdi ki anlatamam size. İyi de biz oraya kendi şansımızı denemeye gitmişiz, ne donasyonu ne kıbrısı. sinirimden ağlayarak çıktım doktorun yanından. Yanlış anlaşılmasın ben donasyona da karşı değilim, herkesin kendi seçimi.

Ama kendi imkanlarınızı iyice bir araştırın, tek doktorla tek tahlillerle kalmayın. Her doktorun fikri, tıbbi tecrübesi farklı. Kaldı ki Türkiye çok ileride tüp bebek olayında. Bana bu doktor dünya literatüründe Kleinfelter sendromlu bir bireyin canlı doğmuş bir tane bile bebeği yok dedi. Şimdi benim oğlum ve daha niceleri ne oluyor o halde soruyorum.

Alternatif tıptan faydalanın, testislerin çalışmasını sağlayıcı destek tedavileri var, bu arada da yaşınıza dikkat edin. 35 yaş üstü kadınsanız öncelikle kendi yumurtalarınızı toplatıp dondurun. Yoksa ileriki dönemlerde kaliteli yumurta bulmanız zorlaşır, kendinizi de sağlıklı beslenmeye adayın derim ben.
Çok zor bi durum gerçekten. Bize olumsuz asla diye bise demiyor doktorlar şu zamanda. Yaşım 23beni de hazırlamışlardı operasyona yumurta toplandı 14 tane toplamış 13 u dondurmuslar onu bende sizin gibi düşünüyorum eşimin tedavisi ne zaman sonuçlanır bilmediğim için benden yana garantiye aldım

arkadaslar azospermide celalettin perunun üstüne tanımıyorum ben. sayfasını inceleyin. adamın ne basarılı sonucları var. lütfen marka olanlardan uzak durun. aret kamar ve celalettin hoca dısında. bende celalettin hocanın bir tedavisi sayesinde ıkızlerim var allah bagıslarsa 20 aylık. kendısıne gitmedim ben. benim durumumda olan bir arkadasıma onerdiği uygulamayı yaptım. sayfasındada paylastı kızlarımı. yazmıstım kendısıne sızle tanısmadık ama uyguladıgınız tedavıyı uyguladım dıye. kızlar hıc bı zamanda umutsuz olmayın. bana yıllarca cocugun olmaz. rahmın ince, fsh lh 0. cocugun olmaz olsada yumurta donasyonu dediler. evlenmeyı bıle dusunmuyordum ve hep cocuk dusunen bırı cıktıysa karsıma neden belırtmeden ayrıldım kı eşimle tanısana kadar. oda olursa olur olmazsa dunyayı gezerız dedi. ve ben cok arastırdım sonunda nasıp oldu. LÜTFEN PES ETMEYİN. KARALAR BAĞLAMAYIN

Ilk öğrendiğimizde fsh 30 lh19 e2 18.90 testesteron 1.49 1 ay tedavi sonrası
Testosteron 3.05 lı 25 fsh 36 e2 5.91
Bunlar haziranda sonrasında acıbadem maslak istediğinde özel.yaptırmıştık
Fah 30 lh24 testesteron 2.20
Bu değerlerden 1 ay sonra operasyon oldu operasyon öncesi bakmadılar canim
Bu değerlerle teseye alan doktorlara ne demeli ??

Canım çok üzülerek söylüyorum ama bu genetik bir hastalık ve bu hastalığa sahip erkek bireyler çocuk sahibi olamaz çünkü sperm üretemezler. Bir genetikçi olarak söylüyorum. Azospermi başka, klinefelter başka. Çok üzgünüm
Selam.Size bir şey sormak istiyorum:benim eşimde azosperm söylenmiş ama 3 ve ya 4 adet zayıf sperm çıkıyordu yani biz bir kez tüp yaptıra bildik oda olmadı yani normal olarak sperm aldılar eşimden .sizce böyle durumda azosperm denilirmi?bir çok insanlar doğal hamile kala bilmişler onun için soruyorum.

Selam.Size bir şey sormak istiyorum:benim eşimde azosperm söylenmiş ama 3 ve ya 4 adet zayıf sperm çıkıyordu yani biz bir kez tüp yaptıra bildik oda olmadı yani normal olarak sperm aldılar eşimden .sizce böyle durumda azosperm denilirmi?bir çok insanlar doğal hamile kala bilmişler onun için soruyorum.
Azospermide tedavi mümkün ve çok yüksek ihtimallerle gebelikle sonuçlanıyor. Eşinizin sperm sayısını artırabilmek için tedavi olması gerekebilir. Genelde hormon tedavisi uygulanıyor. Doktora gitti mi eşiniz? Tedaviye olumlu yanıt verme ihtimali çok yüksek. İnşallah hayırlı haberlerinizi alırız

Azospermide tedavi mümkün ve çok yüksek ihtimallerle gebelikle sonuçlanıyor. Eşinizin sperm sayısını artırabilmek için tedavi olması gerekebilir. Genelde hormon tedavisi uygulanıyor. Doktora gitti mi eşiniz? Tedaviye olumlu yanıt verme ihtimali çok yüksek. İnşallah hayırlı haberlerinizi alırız
Evet çok gittik doktora ama nedense hiç artması için tedavi etmediler hep tüp bebeye yönlendirildik maddi açıdan gidemedik daha sonra ama söylediyim gibi doğal yollarla hamile kalanlar çok var.teşekkür ederim cevap verdiyiniz için

Evet çok gittik doktora ama nedense hiç artması için tedavi etmediler hep tüp bebeye yönlendirildik maddi açıdan gidemedik daha sonra ama söylediyim gibi doğal yollarla hamile kalanlar çok var.teşekkür ederim cevap verdiyiniz için
Bi kaç tane varsa umut vardir arkadaşım ama bi kaç çikan kalitesiz olabiliyor onu farklı yöntemlerle alıp kaliteli spermle tüp bebek yapılsa şans daha yüksek olur

Bi kaç tane varsa umut vardir arkadaşım ama bi kaç çikan kalitesiz olabiliyor onu farklı yöntemlerle alıp kaliteli spermle tüp bebek yapılsa
Teşekkür ederim cevap verdiyiniz için
RRica ederim rabbim gönlünüzu yormasın inşallah hayırlısı olsun

Bi kaç tane varsa umut vardir arkadaşım ama bi kaç çikan kalitesiz olabiliyor onu farklı yöntemlerle alıp kaliteli spermle tüp bebek yapılsa

RRica ederim rabbim gönlünüzu yormasın inşallah hayırlısı olsun
Ah canım ne güzel dua bu çok teşekkür ederim Rabbim hepimizin gözünü aydınlatacak evlatlar nasib etsin amin

Ameliyatüzerinden 1 ay geçince hormon testlerini yapıp yollamamizi istedi

Ameliyatüzerinden 1 ay geçince hormon testlerini yapıp yollamamizi istedi
Sperm bulunamadi degilmi ameliyatta nedense ben bu hocaya cok guveniyorm ameliyat gerekirse eger ona gitmeyi dusunuyorz

Back