KKTC den TÜRK ibaresinin kaldırılması

elektraya terbiyeyi aşmadan yazalım lütfen.kendi fikrini belirtmem terbiyesizlik olarak algılanabilir.

kulaktan dolma mı??? siz bile aynı şeyi söylüyorsunuz neyin dolması bu.sizin cümleniz değil mi TÜRKİYE TÜRKLERİNİ sevmiyorlar.
Rahmetli Denktaş'ı belkide Kıbrıs Türklerinden daha çok Türkiye Türkleri seviyordur emin olun.Türkiye vaz geçmedi ama Kıbrıs vaz geçiyor işte göz göre göre ne yapmalı yani sizde diyorsunuz Türkiye Türklerini şu sebep bu sebep sevmiyorlar diye.sevilmediğimizi istenmediğimizi bilerek yavru vatan diye sahip çıkmaya devam mı etmeliyiz.bakın yavru vatan tabiri kullanılıyor demek ki gerçekten de tam bir bağımsızlığa sahip değil.tamam kabul edelim ki KKTCumhuriyeti olsun.ama o cumhuriyeti kimin sayeside kurulduğunu kimse unutmasın.şimdi Türkiye Türkleri şunu yaptı bunu yaptı diyip şikayet edeceğinize bu günlerimizi Türkiye Cumhuriyetine borçluyuz demeniz gerekirdi.daha önce yazmıştım yine yazıyorum ve soruyorum KKTCni kaç ülke bağımsız bir devlet olarak kabul etmiştir.olayı tartışma boyutuna taşımak istemiyorum herkesin fikirleri aynı olacak diye bir şey yoktur.fikrimi beyan ettim diye bana terbiyesiz de diyemezsiniz.

katılıyorum. bu arada maşallah 4 5 senelik eğtiiminizde bütün adayı nasıl basardınız tanımayı? helal olsun.

tripoli, yanlıs anlıyorsunuz. kktc varlıgını bile türkiyryr borclu bunu dünya biliyor ben hatırlatmaya ihtiyaç duymadım. burada 50 kişi varsa TC ve TC vatandasını sevmeyen yalnızca 5 kişi. bu neden tpluma mal ediliyor ki..beni üzen bu.. terbiyesizlik gördüğüm meseleyi gayet net bir sekilde acıkladım. türkiyede o atatürkten nefret eden onu yok etmeye cabalayan ve az kalmış basarıyor olan kesim asıl terbiyesiz mesela. atatürkün kurdugu cumhurieti yok etmeyi basaranlar terbiesiz. ben bu gorusle dedemin babamın liderimin biz varız dediği cümhuriyete yok demenizden dolayı düşüncemi belirttim.

sizde beni yanlış anlıyorsunuz.KKTC bizim yavru vatanımızdır.daha önce nasıl sahip çıktıysak yine sahip çıkarız elbette istenirse.evet bende bireyleri tüm topluma mal ettim farkındayım ki yanlış oldu.ama bizim gördüğümüz pencere daha farklı.Kıbrısta şehit olanlar nasıl sizin atalarınızsa bizimde atalarımız bir aynı kültürden aynı soydan geldik.ama sizin de yorum yaparken kullandığınız Türkiye Türklerini sevmiyorlar çok can sıkıcı bir durum.biz olmasaydık onlar şimdi tüm Türklüklerini kaybetmiş iyice asimile olmuş bir toplum olacaktı.bunlar unutulmamalı.hala yazdıklarımın arkasındayım sadece bireyleri toplum olarak görmek dışında.eğer yaptığım yorumlara bakarsanız haklı olduğum bir çok şeyi göreceksiniz.

dikkat ederseniz haksızsınız diye bir kelime kullanadım. sevmiyorlar dedim. ama belirttim. belirli kesim. bunlardan ben de bir cok tanıyorum. doldurulmuş cocuklar. zaten bakarsanız cogu da gençler. aman avrupalı olalım derdindeler. türlüğünden utanan tüm türkler yüzünden ben de onların oldugu topraga bastıgım için utanıyorum. evet var tabi ki sevmeyen. her yerde var. türkiyede de türkiyeden nefret eden var erdogandan tiksinen var atatürkü oldüren var. boyle seyler dogaldır. önemli olan bir kaç kişinin yaptığını alıp da topluma damga vurmamak. vatan haini her ülkede vardır. buna engel olmak mümkün degil. beyin,fikir özgürdür ne ypalım. ama degim gibi. fikir toplumun degil şahsın fikridir. tripoli ben seni seviyorum. kanıyla bayragını boyamıs her şehidimi seviyorum. türküm diyeni seviyorum. mustafa kemale saygı duyan her türkü seviyorum. nerede isterse olsun.

o zaman konuyu tatlıya bağlıyalım ''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'' ve yine bilelim ki TürkünTürkten başka dostu yoktur.eğer biz birbirimize sahip çıkmazsak zaman içinde soyumuz Türk olmayacaktır ve bunca şehidin ruhu sızlayacaktır.

.......................

bir açıdan baktığımda kktc de yaşayan türklerin türklükle tek alakaları (yozlaşmaya yüz tutmuş)dilleri ,başkada bir bağları kalmamış türklükle(hoş türklerinde şöyle bir silkelenip kendilerine gelmeleri lazım batı özentisi her taraftan kuşatmış durumda milletimizi),ya üniversiteyi orada okuyan gençler bile geliyor simaları değişmiş havasından mı? suyundan mı? insanlarından mı? bilmem ama rumlara benziyorlar malesef,bu yüzden evet kaldırsınlar diyorum, ama yavru vatan denincede burnumun direği sızlıyor onlarca şehit verdik kıbrıs için ne deyim içim sızlıyor insanlarımız ne hale geliyor allah sonumuzu hayretsin

Benim en çok sinirlendiğimde bu .Bizim vergilerimizle,hiçbirşey üretmeden ,yan gelip yatarak bol maaşla çalışıyorlar ve dahada Türkiyeyi beğenmiyorlar.

Kıbrıslı bir arkadaşım var ve hep tartışırız bu konuda.Kıbrıs a Türklerin pasaportsuz girmesinden bile rahatsızlar,Türkler geldiğinden beri huzurları bozulmuş,hırsızlık olayları artmış.Türkiyeden maaş alırken iyi,ama Türkler gelmesin.Çok sinirleniyorum.Türkiyenin Kıbrıs a gönderdiği yıllık para 200 milyonmuş.

Kıbrıs bana göre Türkiyenin sırtındaki ikinci kanbur,bize hiçbir faydası olmadığı zararı çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…