elektraya terbiyeyi aşmadan yazalım lütfen.kendi fikrini belirtmem terbiyesizlik olarak algılanabilir.ben kıbrısta okudum,bilirim oraları.bir arkadaş demiş mesela Türkiye'yi severiz ama Kıbrısta'ki Türkiyeli'yi sevmeyiz diye.yani Türkiye'nin parası gelsin sermaye dönsün,çalışanların maaşını Türkiye versin ama kimse oraya çalışmaya gidemesin.olduuu.orada sadece yerleşmiş (işlerini elinden alan)Türkiyeli değil öğrenci bile sevilmiyor.esnaf daha pahalıya satıyor vs...tabi iyi Kıbrıslı arkadaşlarımız da oldu orası ayrı.ama genel görüş rumla birleşip ab ye girmek,gençler böyle istiyor.nasıl dedeleri, nineleri,anne-babaları hiç mi bir şey anlatmamış çocuklarına hayret doğrusu.bence koyverelim gitsinler baksınlar başlarının çaresine madem böyle istiyorlar,bir referandum yapılır zaten rumla birleşelim der bunlar,birleşirler Türkiye de kurtulur.oraya giden para Türkiyeye aktarılır.onlar da Rumla mutlu mesut yaşasınlar,tabi yaşatırlarsa...
kulaktan dolma mı??? siz bile aynı şeyi söylüyorsunuz neyin dolması bu.sizin cümleniz değil mi TÜRKİYE TÜRKLERİNİ sevmiyorlar.yanlıs bir zihniyet görmüssünüz siz.. fikriniz umurunda degil kimsenin çünkü yalnızca kulaktan dolma bilgilerle bunu beyan ediyorsunuz.. ama hastanede ölümü beklerken kktc davasından vazgecmeyen, kendinize degil kktc ye iyi bakın diyerek son nefesini veren bir liderin kurdugu cumhuriyet hakkında 'ne cumhuriyeti' deme haddine sahip degilsiniz..kimse değil.
sevme meselesine gelince bu kişiseldir. tüm kktc ye mal edilemez. ben kendi adıma kimliğinde kırmızı beyaz bayragın bulundugu her insanı türk diye severim. eger ne mutlu türküm diyebiliyorsa.. ister libyada yaşasın ister kıbrısta ister azerbaycanda ister hatayda hakkaride. hepimiz ayni bayraga kanını döken insanların torunları degil miyiz? bana bu yeter.![]()
Rahmetli Denktaş'ı belkide Kıbrıs Türklerinden daha çok Türkiye Türkleri seviyordur emin olun.Türkiye vaz geçmedi ama Kıbrıs vaz geçiyor işte göz göre göre ne yapmalı yani sizde diyorsunuz Türkiye Türklerini şu sebep bu sebep sevmiyorlar diye.sevilmediğimizi istenmediğimizi bilerek yavru vatan diye sahip çıkmaya devam mı etmeliyiz.bakın yavru vatan tabiri kullanılıyor demek ki gerçekten de tam bir bağımsızlığa sahip değil.tamam kabul edelim ki KKTCumhuriyeti olsun.ama o cumhuriyeti kimin sayeside kurulduğunu kimse unutmasın.şimdi Türkiye Türkleri şunu yaptı bunu yaptı diyip şikayet edeceğinize bu günlerimizi Türkiye Cumhuriyetine borçluyuz demeniz gerekirdi.daha önce yazmıştım yine yazıyorum ve soruyorum KKTCni kaç ülke bağımsız bir devlet olarak kabul etmiştir.olayı tartışma boyutuna taşımak istemiyorum herkesin fikirleri aynı olacak diye bir şey yoktur.fikrimi beyan ettim diye bana terbiyesiz de diyemezsiniz.