KKTC den TÜRK ibaresinin kaldırılması

ben kıbrısta okudum,bilirim oraları.bir arkadaş demiş mesela Türkiye'yi severiz ama Kıbrısta'ki Türkiyeli'yi sevmeyiz diye.yani Türkiye'nin parası gelsin sermaye dönsün,çalışanların maaşını Türkiye versin ama kimse oraya çalışmaya gidemesin.olduuu.orada sadece yerleşmiş (işlerini elinden alan)Türkiyeli değil öğrenci bile sevilmiyor.esnaf daha pahalıya satıyor vs...tabi iyi Kıbrıslı arkadaşlarımız da oldu orası ayrı.ama genel görüş rumla birleşip ab ye girmek,gençler böyle istiyor.nasıl dedeleri, nineleri,anne-babaları hiç mi bir şey anlatmamış çocuklarına hayret doğrusu.bence koyverelim gitsinler baksınlar başlarının çaresine madem böyle istiyorlar,bir referandum yapılır zaten rumla birleşelim der bunlar,birleşirler Türkiye de kurtulur.oraya giden para Türkiyeye aktarılır.onlar da Rumla mutlu mesut yaşasınlar,tabi yaşatırlarsa...
elektraya terbiyeyi aşmadan yazalım lütfen.kendi fikrini belirtmem terbiyesizlik olarak algılanabilir.

yanlıs bir zihniyet görmüssünüz siz.. fikriniz umurunda degil kimsenin çünkü yalnızca kulaktan dolma bilgilerle bunu beyan ediyorsunuz.. ama hastanede ölümü beklerken kktc davasından vazgecmeyen, kendinize degil kktc ye iyi bakın diyerek son nefesini veren bir liderin kurdugu cumhuriyet hakkında 'ne cumhuriyeti' deme haddine sahip degilsiniz..kimse değil.
sevme meselesine gelince bu kişiseldir. tüm kktc ye mal edilemez. ben kendi adıma kimliğinde kırmızı beyaz bayragın bulundugu her insanı türk diye severim. eger ne mutlu türküm diyebiliyorsa.. ister libyada yaşasın ister kıbrısta ister azerbaycanda ister hatayda hakkaride. hepimiz ayni bayraga kanını döken insanların torunları degil miyiz? bana bu yeter. :72:
kulaktan dolma mı??? siz bile aynı şeyi söylüyorsunuz neyin dolması bu.sizin cümleniz değil mi TÜRKİYE TÜRKLERİNİ sevmiyorlar.
Rahmetli Denktaş'ı belkide Kıbrıs Türklerinden daha çok Türkiye Türkleri seviyordur emin olun.Türkiye vaz geçmedi ama Kıbrıs vaz geçiyor işte göz göre göre ne yapmalı yani sizde diyorsunuz Türkiye Türklerini şu sebep bu sebep sevmiyorlar diye.sevilmediğimizi istenmediğimizi bilerek yavru vatan diye sahip çıkmaya devam mı etmeliyiz.bakın yavru vatan tabiri kullanılıyor demek ki gerçekten de tam bir bağımsızlığa sahip değil.tamam kabul edelim ki KKTCumhuriyeti olsun.ama o cumhuriyeti kimin sayeside kurulduğunu kimse unutmasın.şimdi Türkiye Türkleri şunu yaptı bunu yaptı diyip şikayet edeceğinize bu günlerimizi Türkiye Cumhuriyetine borçluyuz demeniz gerekirdi.daha önce yazmıştım yine yazıyorum ve soruyorum KKTCni kaç ülke bağımsız bir devlet olarak kabul etmiştir.olayı tartışma boyutuna taşımak istemiyorum herkesin fikirleri aynı olacak diye bir şey yoktur.fikrimi beyan ettim diye bana terbiyesiz de diyemezsiniz.

kıbrıs'ta Türk askeri de sevilmez mesela.sorsan nedenini "savaş sırasında tecavüz edenler oldu"derler,ama onlar sizin canınızı ülkenizi kurtardı,onu es geçerler tabi.sonuçta herkes asker oluyor arada bir-iki şerefsizin yaptığı tüm askerlere mal edilmiş durumda hatta bugünkü askerlere bile kinle bakıyorlar.önemli olan devlettir,devletin aldığı karardır,içlerinden birkaç kişinin yaptığını herkese maledemezsiniz.bu da nankörlüktür.

katılıyorum. bu arada maşallah 4 5 senelik eğtiiminizde bütün adayı nasıl basardınız tanımayı? helal olsun.

tripoli, yanlıs anlıyorsunuz. kktc varlıgını bile türkiyryr borclu bunu dünya biliyor ben hatırlatmaya ihtiyaç duymadım. burada 50 kişi varsa TC ve TC vatandasını sevmeyen yalnızca 5 kişi. bu neden tpluma mal ediliyor ki..beni üzen bu.. terbiyesizlik gördüğüm meseleyi gayet net bir sekilde acıkladım. türkiyede o atatürkten nefret eden onu yok etmeye cabalayan ve az kalmış basarıyor olan kesim asıl terbiyesiz mesela. atatürkün kurdugu cumhurieti yok etmeyi basaranlar terbiesiz. ben bu gorusle dedemin babamın liderimin biz varız dediği cümhuriyete yok demenizden dolayı düşüncemi belirttim.

tripoli, yanlıs anlıyorsunuz. kktc varlıgını bile türkiyryr borclu bunu dünya biliyor ben hatırlatmaya ihtiyaç duymadım. burada 50 kişi varsa TC ve TC vatandasını sevmeyen yalnızca 5 kişi. bu neden tpluma mal ediliyor ki..beni üzen bu.. terbiyesizlik gördüğüm meseleyi gayet net bir sekilde acıkladım. türkiyede o atatürkten nefret eden onu yok etmeye cabalayan ve az kalmış basarıyor olan kesim asıl terbiyesiz mesela. atatürkün kurdugu cumhurieti yok etmeyi basaranlar terbiesiz. ben bu gorusle dedemin babamın liderimin biz varız dediği cümhuriyete yok demenizden dolayı düşüncemi belirttim.

sizde beni yanlış anlıyorsunuz.KKTC bizim yavru vatanımızdır.daha önce nasıl sahip çıktıysak yine sahip çıkarız elbette istenirse.evet bende bireyleri tüm topluma mal ettim farkındayım ki yanlış oldu.ama bizim gördüğümüz pencere daha farklı.Kıbrısta şehit olanlar nasıl sizin atalarınızsa bizimde atalarımız bir aynı kültürden aynı soydan geldik.ama sizin de yorum yaparken kullandığınız Türkiye Türklerini sevmiyorlar çok can sıkıcı bir durum.biz olmasaydık onlar şimdi tüm Türklüklerini kaybetmiş iyice asimile olmuş bir toplum olacaktı.bunlar unutulmamalı.hala yazdıklarımın arkasındayım sadece bireyleri toplum olarak görmek dışında.eğer yaptığım yorumlara bakarsanız haklı olduğum bir çok şeyi göreceksiniz.

sizde beni yanlış anlıyorsunuz.KKTC bizim yavru vatanımızdır.daha önce nasıl sahip çıktıysak yine sahip çıkarız elbette istenirse.evet bende bireyleri tüm topluma mal ettim farkındayım ki yanlış oldu.ama bizim gördüğümüz pencere daha farklı.Kıbrısta şehit olanlar nasıl sizin atalarınızsa bizimde atalarımız bir aynı kültürden aynı soydan geldik.ama sizin de yorum yaparken kullandığınız Türkiye Türklerini sevmiyorlar çok can sıkıcı bir durum.biz olmasaydık onlar şimdi tüm Türklüklerini kaybetmiş iyice asimile olmuş bir toplum olacaktı.bunlar unutulmamalı.hala yazdıklarımın arkasındayım sadece bireyleri toplum olarak görmek dışında.eğer yaptığım yorumlara bakarsanız haklı olduğum bir çok şeyi göreceksiniz.

dikkat ederseniz haksızsınız diye bir kelime kullanadım. sevmiyorlar dedim. ama belirttim. belirli kesim. bunlardan ben de bir cok tanıyorum. doldurulmuş cocuklar. zaten bakarsanız cogu da gençler. aman avrupalı olalım derdindeler. türlüğünden utanan tüm türkler yüzünden ben de onların oldugu topraga bastıgım için utanıyorum. evet var tabi ki sevmeyen. her yerde var. türkiyede de türkiyeden nefret eden var erdogandan tiksinen var atatürkü oldüren var. boyle seyler dogaldır. önemli olan bir kaç kişinin yaptığını alıp da topluma damga vurmamak. vatan haini her ülkede vardır. buna engel olmak mümkün degil. beyin,fikir özgürdür ne ypalım. ama degim gibi. fikir toplumun degil şahsın fikridir. tripoli ben seni seviyorum. kanıyla bayragını boyamıs her şehidimi seviyorum. türküm diyeni seviyorum. mustafa kemale saygı duyan her türkü seviyorum. nerede isterse olsun.

o zaman konuyu tatlıya bağlıyalım ''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'' ve yine bilelim ki TürkünTürkten başka dostu yoktur.eğer biz birbirimize sahip çıkmazsak zaman içinde soyumuz Türk olmayacaktır ve bunca şehidin ruhu sızlayacaktır.

.......................
o zaman konuyu tatlıya bağlıyalım ''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'' ve yine bilelim ki TürkünTürkten başka dostu yoktur.eğer biz birbirimize sahip çıkmazsak zaman içinde soyumuz Türk olmayacaktır ve bunca şehidin ruhu sızlayacaktır.

:72:

bir açıdan baktığımda kktc de yaşayan türklerin türklükle tek alakaları (yozlaşmaya yüz tutmuş)dilleri ,başkada bir bağları kalmamış türklükle(hoş türklerinde şöyle bir silkelenip kendilerine gelmeleri lazım batı özentisi her taraftan kuşatmış durumda milletimizi),ya üniversiteyi orada okuyan gençler bile geliyor simaları değişmiş havasından mı? suyundan mı? insanlarından mı? bilmem ama rumlara benziyorlar malesef,bu yüzden evet kaldırsınlar diyorum, ama yavru vatan denincede burnumun direği sızlıyor onlarca şehit verdik kıbrıs için ne deyim içim sızlıyor insanlarımız ne hale geliyor allah sonumuzu hayretsin:(

kızlar ben asıl olarak türkiyeliyim ama şu anda yavru vatan da yaşayan biri olarak şunları söyleyebilirim..
türkiye,kıbrıs.ın arkasında olmazsa kıbrıs bir hiç.
kıbrıs.ın yerli insanları gerçekten de türkiyeyi pek istemiyor ama bütün hepsi de devlet işlerinde çalışıyor ve türkiye cumhuriyeti tarafından maaş alıyorlar. ben kıbrısta yaşayan bir türkiyeli olarak bu duruma çok üzüldüm açıkcası. kıbrısın yerlilerinin şu anda kıbrısta yaşıyor olması türkiye cumhuriyetinin,türkiye askerinin ve rahmetli bülent ecevit'in sayesindedir ama ne yazık ki onlar kadir kıymet bilmiyorlar :50:

Benim en çok sinirlendiğimde bu .Bizim vergilerimizle,hiçbirşey üretmeden ,yan gelip yatarak bol maaşla çalışıyorlar ve dahada Türkiyeyi beğenmiyorlar.

Kıbrıslı bir arkadaşım var ve hep tartışırız bu konuda.Kıbrıs a Türklerin pasaportsuz girmesinden bile rahatsızlar,Türkler geldiğinden beri huzurları bozulmuş,hırsızlık olayları artmış.Türkiyeden maaş alırken iyi,ama Türkler gelmesin.Çok sinirleniyorum.Türkiyenin Kıbrıs a gönderdiği yıllık para 200 milyonmuş.

Kıbrıs bana göre Türkiyenin sırtındaki ikinci kanbur,bize hiçbir faydası olmadığı zararı çok.

Back