Geçen yıllarda Kıbrıslılar tepki gösteriyolardı sanki Türk cumhuriyeti denilmesine
Halk istemediği içindir belki,şimdi Kıbrıs dışişlerinde de mi bağımsız olacak
Bizim onlara karşı hissettiklerimizi hissetmiyorlar bize karşı.
Kıbrıs tatili için bir araştırma yapmıştım karşıma çıkan ilk bilgi şuydu;
Kıbrıs halkı TC vatadanşlarını sevmez kaba-saba Asyalı olarak görür,bu duruma şaşırmayın ve kendinizi bunun için üzmeyin!
Tatili iptal ettim :)
Rum olmak daha çok işlerine geliyor.
O topraklarda şehit olan evlatlarımızın haklarını nasıl ödeyecekler çok merak ediyorum.
Geçen yıllarda Kıbrıslılar tepki gösteriyolardı sanki Türk cumhuriyeti denilmesine
Halk istemediği içindir belki,şimdi Kıbrıs dışişlerinde de mi bağımsız olacak
Zaten yavru vatan oldukları başkarı sıkışınca işleri düşünce akıllarına geliyor.Normalde çok fazla milliyetçi değiller.Ordaki öğrencilere falan da hiç iyi davranmıyolarmış...
evet kktc kim gitse aynı şeyden bahsediyor.Türkiye Türklerini sevmiyorlar.onlar artık asimile olmuşlar.hem neyin yavru vatanı ben orayı bağımsız olarak bile görmüyorum neyin cumhuriyeti.dünya da hiç bir devlet onları bağımsız bir devlet olarak kabul etmiyor.orası Türkiye'nin bahçesi.Türkiye'de yasak olan orada yasaldır bu şekilde kervan döner.olan ise şehitlere olmuştur yazık ki ne için can vermiş kan dökmüşlerdir.
kıbrısta mı yasıorsunuz?
hayır Libya'da yaşıyorum ama Kıbrıs'ta yaşayan arkadaşım vardı ve gidip gelenlerin anlattıklarını biliyorum.
iyi o zaman.. yaptığınız büyük terbiyesizlik ben de bunu biliyorum..
arkadaşlar kıbrısta yasamaktayım size ve sunu soyleyebilirim:
kktc vatandası türkiyelileri sevmiyor diye bir sey yok.
kktc vatandası kıbrısa gelen türkiyelileri sevmiyor.
çünkü şu an nüfusun yarısını olusturmaktalar ve bunlar eli yüzü düzgün insanlar degil.
bir devlet dairesne bakın. kktcli cocuklar okuyup işsiz kalırken bu dairelri türkiyeller dolduruyor.
buraya göçen türkiyeli halkın yasadıgı bolgeye insanlar girmeye cekiniyor.
burada tecavüzdür cinayettir yok.vatan hayini yok. gecenlrde bir cani 7 yasındaki ogluna tcavüz edip öldürdü. halk şoka girdi. yapan kimdi?
kıbrıslı mı? hayır türkiyeli.
yani olay bu. kktc,kktcedeki türkiyeliyi sevmiyor.türkiyeyi degil.
kktc atatürkü tanıyor. türkiyryi de bu yüzden seviyor ve türk olmakla duydugu gurur,türkiyede basbakana tapan kesimin duydugu gurudan cok cok daha fazla.
Türkiye'li işte ben Türkiye Türküyüm beni de sevmezler o zaman.her yerin iyisi kötüsü vardır.bireyleri bir memlekete mal etme zihniyeti komik.
Türkiye'li işte ben Türkiye Türküyüm beni de sevmezler o zaman.her yerin iyisi kötüsü vardır.bireyleri bir memlekete mal etme zihniyeti komik.
evet vardır. türkiyede de kıbrısta da iranda da mısırda da. ama siz komik dediğinizi yapıyorsunuz.. kktc türkü türkiyenin insanını sevmez diyorsunuz..
yanlıs bir zihniyet görmüssünüz siz.. fikriniz umurunda degil kimsenin çünkü yalnızca kulaktan dolma bilgilerle bunu beyan ediyorsunuz.. ama hastanede ölümü beklerken kktc davasından vazgecmeyen, kendinize degil kktc ye iyi bakın diyerek son nefesini veren bir liderin kurdugu cumhuriyet hakkında 'ne cumhuriyeti' deme haddine sahip degilsiniz..kimse değil.
sevme meselesine gelince bu kişiseldir. tüm kktc ye mal edilemez. ben kendi adıma kimliğinde kırmızı beyaz bayragın bulundugu her insanı türk diye severim. eger ne mutlu türküm diyebiliyorsa.. ister libyada yaşasın ister kıbrısta ister azerbaycanda ister hatayda hakkaride. hepimiz ayni bayraga kanını döken insanların torunları degil miyiz? bana bu yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?