KK'daki Öğretmenlerin Paylaşım Alanı

hayırlı olsun sekercik,hangi işimiz kolay ki zaten?
kesinlikle katılıyorum,belli yerlerde olsa ve az sayıda kontenjan verilse daha iyi olur.

canım ben bir de teknik öğretmenim ilk okuldan beri matematik edebiyat vs hiç birini görmedim düşün yani bana matematik çöz diyor saçmalığın daniskası. ama asıl problem şu ki ben düşük puanlarda almadım lakin yine atanamadım kontejan açılmıyor. hastahanelere sosyal kurumlara atanabiliyorum ama ouda ben istemiyorum sonuçta bilirsiniz okul kokusunu aldıktan sonra nasıl gideyim huzur evine falan...hem o kadar formasyon dersini boşuna mı aldım ben:S bekleyeceğim canım yine çalışıp yine gireceğim 2 sene daha şans verdim ekndime ama daha fazla yıpratamayacağım kendimi, bırakıp eşimin yanına gideceğim. sinirlerim yıprandı artık napayım boşuna okumuşum 4 sene.

canım ben bir de teknik öğretmenim ilk okuldan beri matematik edebiyat vs hiç birini görmedim düşün yani bana matematik çöz diyor saçmalığın daniskası. ama asıl problem şu ki ben düşük puanlarda almadım lakin yine atanamadım kontejan açılmıyor. hastahanelere sosyal kurumlara atanabiliyorum ama ouda ben istemiyorum sonuçta bilirsiniz okul kokusunu aldıktan sonra nasıl gideyim huzur evine falan...hem o kadar formasyon dersini boşuna mı aldım ben:S bekleyeceğim canım yine çalışıp yine gireceğim 2 sene daha şans verdim ekndime ama daha fazla yıpratamayacağım kendimi, bırakıp eşimin yanına gideceğim. sinirlerim yıprandı artık napayım boşuna okumuşum 4 sene.

Branşın ne arkadaşım. Bu sene girdin mi kpss ye nasıl geçti?
Bende teknik öğretmenim benim bölümüm bilgisayar olduğu için sana göre şanslıyım. İnşallah biraz teknik öğretmenleri de düşünüp kontenjanlarını arttırırlar da atanırsın :1hug:

kızlar Allah hepimize kolaylık versin en kolay meslek öğretmenlik tam bayan mesleği diyorlar ama işin içine girmeyen bilmiyor.

ben şu "tam bayan mesleği" görüşüne çok karşıyım..ne kadar sığ düşünüyorlar öyle.. Dünyanın en zor mesleği .. İki evrağı doldurmakla insanla uğraşmayı kıyaslamaya cesaret edip üstüne birde çok şanslısın "çok kolay bir işin" var deniyor..Tövbe tövbe.. İnsan yetiştiriyorsun bundan daha zor ne olabilir ki? Tamam eğer bilgiliysen ders anlatmak kolay ama öğretmek herkezde olmayan bir meziyet..Tabi her öğretmende de bu bi gerçek. Neyse fazla konuşmayayım sinirleniyorum.

bayan mesleği olduğu doğru bence ozcenciğim,ama bu demek değildir ki kolay olsun.O bambaşka bir boyut,hayatta en zor iş insanlara laf anlatmaktır ki biz de bunu yapıyoruz zaten.Ama çalışma saati olarak diğer mesleklerden iyi olduğu da bir gerçek.Kolay diyenler işin içine girmemiş olanlar.

Açıkcası ben bi devlet memurunun eve iş götürdğünü pek zannetmiyorum. 3 de eve geliyor olabiliriz ama evde yapacak dağ kadar iş oluyor okulla ilgili onlarıda hesaplayın bakın kaç saat çalışıyorsunuz..

o da doğru,en sevmediğim iş yazılı okumak ve rehberlik etkinliklerini yapmak ama yine de evdesin,çocuğuna vakit ayırabiliyorsun,demek istediğim bu

kızlar bence de hiçbir memur eve iş götürmüyor canı istemesse oturuyor iş yapıyor gibi görünüp yapmıyor ama biz mutlaka zil çalınca derse giriyoruz işimizi sallama gibi bir lüksümüz ya da geç kalma şansımız yok. geç kalırsak sınıf birbirine giriyor. üstelik birbiriyle şakalaşırken zarar verebilen bir güruhla uğraşıyoruz. artı veliler diğer öğrtler idareciler ve mi,lli eğitim... bazı okullarda ders 20.50de bitiyor. 3te çıkmadım daha ben hiç. nasıl bir şey bilmiyorum! çocuğa zaman ayırmak için sinirlerin kafanın ve duyguların rahat olması lazım. oysa ben okuldan geldiğimde külçe gibi oluyorum sinirlerim yıpranmış moralim bozulmuş oluyor mutlaka mdr bir laf sokmuş bir öğrenci bir densizlik etmiş bir veli yolumu kesip hocam geçirin benm çocuğumu diye beni zorda bırakmış oluyor. ve benm masum biricik meleğim evde beni bekliyor. sadece rehberlik ve yazılılar olsa gene iyi. planlar, her yazılıdan sonra yapılan sınav analizleri (bizim mdr şart koşuyor, her öğrenci her sorudan ne kadar puan almış sınıfın çetelesini tutuyor yüzdelik olarak başarıyı hesaplıyor yazılıda hangi konu ve ünitelerden soru hazırladığımızı belirtiyoruz bunu her sınıf ve her ders için yapıyoruz) üstelik branşı edb olan ben gibi zavallılar törenler dinletiler yıl sonu geceleri mdrlerin konuşmaları sunuşlar komp şiir yarışmaları gibi ıvır zıvırlarla da uğraşmak zorunda kalıyoruz. bir de bizi,m okulda 3 gün nöbet tutuluyor. sorarım size bu bayan mesleği mi? seçtiğime bin pişmanım!!!

haa bir de törenlerde okunacak metinleri seçersin seçercin mdr beğenmez beğense de öğrenci provasız okuyamaz ders çıkışları bir de prova alırsın defalarca. üstelik yaptığın program da beğenilmez burun kıvrılır.
ayrıca ben seneye okul başladığında çocuğumun yanında olsam da bana sınav okutturacağını ya da okul işi yaptıracağını sanmıyorum. eminim benimle oynamak isteeycek.
ablamın bir oğlu var ablam da öğrt. okul zamanı sabaha dek uyumuyor 1,5 yaşında. emiyor sürekli. ablam sabaha kadar uyanık, sabah da kalkıp okula gidiyor. çoıcuk da kreşe gidiyor. düşünbiliyor musunuz çocuk nasıl tepki veriyor. bakalım benm yumurcak ne yapacak? sürekli ablamın kucağında. üstelik aynı okulda olmalarına rağmen...

Bence de öğretmenlik bayanlar için ideal bir meslek değil özellikle de evliler için. Diğer kurumlarda memurlar gün ortasında izin isteyebiliyolar, işe biraz geç gelselerde sorun olmuyo.Ve en önemlisi eve geldiklerinde kafalarından işle ilgili herşey silinmiş oluyo.Ama öğretmenlerde öyle mi yazılı okumasan plan yapmasan bile acaba yarın hangi sınıfa dersim var hangi konuyu anlatacam eğer konu zor sınıf köüyse kafanda düşün dur nasıl anlatacağını.Öğrenci merkezli eğitim diye bişey de yok.Konuya çalışıp gelin diyosun 1 kişi bile okumadan geliyo.Çalışsınlar diye derste anlatmaları için konu veriyosun.Zahmet edip de araştırmadan bulamadım diyip geliyolar.Yazılı yaparsın sorular zor diyip sızlanırlar, diğer öğretmenlere şikayet ederler, hatta diğer öğretmenleri de gelip sana şikayet ederler. Sanki onların keyfine göre davranmalıyız. Öğretmenliğe kolay diyenlere 1 hafta gelin derse girin sonra karar verin diyorum.
Çok zor arkadaşlar Allah hepimize güzel çalışkan dersle ilgili uslu öğrenciler, öğretmenlerine yardımcı ve onları destekleyen idareciler nasip etsin inş. :hulya:

kızlar benm tayinim çıktı ilk tercihime hem de çok şaşırdım hiç beklemiyodum şoktayım yaz tatili boyunca ilişik kesme başlama işlemleri devam edicekmiş yaz tatili 31 ağs.ta mı bitiyor şekerler?

kızlar benm tayinim çıktı ilk tercihime hem de çok şaşırdım hiç beklemiyodum şoktayım yaz tatili boyunca ilişik kesme başlama işlemleri devam edicekmiş yaz tatili 31 ağs.ta mı bitiyor şekerler?

Hayırlı olsun istediğiniz yerin gelmesi sevindirici.
Yeni okulunuzu seversiniz inşallah
Tatil 31 Ağustosda bitiyor evet bizim okulumuzn toplantısı var 31 ağustosda

şekercik senin adına çok sevindim senin için hayırlı olur inşaallah.
benim de ilk tercihim gelmiş benim puanım yüksek olduğu için herkes ilk tercihlerine girersin diyordu ama meb e güvenemediğimden hep içimde bir korku vardı Allaha şükür ki bir problem çıkmadı :)
darısı tüm tayin isteyenlerin başına ...

Hayırlı olsun istediğiniz yerin gelmesi sevindirici.
Yeni okulunuzu seversiniz inşallah
Tatil 31 Ağustosda bitiyor evet bizim okulumuzn toplantısı var 31 ağustosda
cnm inş yaaa
evet az kalmış acilen ev bulup taşınmak lazım:)

benim de ilk tercihim gelmiş benim puanım yüksek olduğu için herkes ilk tercihlerine girersin diyordu ama meb e güvenemediğimden hep içimde bir korku vardı Allaha şükür ki bir problem çıkmadı :)
ben de hiç inanmıyordum şoktayım halen
sana da hayırlı olsun

sekercik,helinim hayırlı olsun,inş yeni okullarınız çok daha iyi olur

saol cnm inş

Hayırlı olsun Şekercik canım...
Helinim08 senin branşın ne idi ve tayinin nereye çıktı?Hayırlı olsun canım...
cnm inş yaaa
evet az kalmış acilen ev bulup taşınmak lazım:)

ben de hiç inanmıyordum şoktayım halen
sana da hayırlı olsun

saol cnm inş
Bende ilk tercihime yerleştim.Benim için bi mucize sınıf öğretmeni olarak mecburen il emri olsun diyerek 26. tercihide işaretlemiştim.Ve 26 gelebilir diyordum ama gelmemiş.Ve ilk tercihim olmasa da en az 5 okula yerleşme ihtimalim varmış... ilk defa eşimle aynı yerde ve ilçe merkezinde bi okulda çalışmaya başlayacağım.... Her şey uğur böceğim kızımın şansı :lepi: Bi de eski bulunduğum yerdeki ev sahibi bizi zor durumda bıraktığı için mecburen taşınmıştım.Başka bi ilçeye çıksaydı tekrar tekrar ne yapacağım diye düşünecektim....Allahtan öyle olmadı hihoyyyt

Son düzenleme:
Tayini çıkan herkesin yeni okulu hayırlı olsun.İnşallah bidaha ayrılmak zorunda kalmazsınız eşlerinizden opuyorumnanaktan

X