• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KK'da ve Hayatta Yalnızlık

Canım ya gerçekten tanımadan kanım ısındı sana istediğin zaman banada mesaj atabilirsin derdin sıkıntın olursa.
Mesajımı önemsemene bende çok sevindim,temiz yürekli bir insansın.

O senin ve sizlerin temiz yürekliliği. Ve bu arada hayat acımasız yazısını çoğu yerde duymuş ve okumuşumdur. Bilindik bir cümle olarak kalacak belki ama hayatın acımasızlığının yanında hayatta önemsenmesi gereken o kadar çok şey var ki. Bu bazen bir cümle bazen bir mektup bazen bir içtenlik. Bunlar önemsenmedikçe hayat çok farklı bir şekil alır gözümüzde.

O senin ve sizlerin temiz yürekliliği. Ve bu arada hayat acımasız yazısını çoğu yerde duymuş ve okumuşumdur. Bilindik bir cümle olarak kalacak belki ama hayatın acımasızlığının yanında hayatta önemsenmesi gereken o kadar çok şey var ki. Bu bazen bir cümle bazen bir mektup bazen bir içtenlik. Bunlar önemsenmedikçe hayat çok farklı bir şekil alır gözümüzde.

Aslında hayat acımasızmı değilmi tartışılır.Kime göre acımasız belki açlıktan ölen bir çocuğa karşı,belki soğuktan donanlara karşı...
Bilemiyorum ama bana olmadığı kesin,bazen insan nankörlük yapıyor bu lafı alıyor ağzına.

Aslında hayat acımasızmı değilmi tartışılır.Kime göre acımasız belki açlıktan ölen bir çocuğa karşı,belki soğuktan donanlara karşı...
Bilemiyorum ama bana olmadığı kesin,bazen insan nankörlük yapıyor bu lafı alıyor ağzına.

Dediğin gibi tartışılır. Fakat bunu tartışmak yerine daha çok dikkate aldığımız şeylere baksak hayatın acımasızlığını daha farklı açılardan yorumlayabiliriz. En azından karda kayıp düşen ve bir yerlerini kıran acı çeken birinin hayat acımasız demesi var, bir de karda kayıp düşmesini en azından ölmedim ya da en azından daha dikkatli davranırım bundan sonra diyerek hayatın acımasızlığını kendisine ders çıkaranlar var.
Ve bu ikisi arasında dağlar kadar fark var. Bu arada özür dilerim ben hep böyleyim. Başını ağrıtabilirim...

Dediğin gibi tartışılır. Fakat bunu tartışmak yerine daha çok dikkate aldığımız şeylere baksak hayatın acımasızlığını daha farklı açılardan yorumlayabiliriz. En azından karda kayıp düşen ve bir yerlerini kıran acı çeken birinin hayat acımasız demesi var, bir de karda kayıp düşmesini en azından ölmedim ya da en azından daha dikkatli davranırım bundan sonra diyerek hayatın acımasızlığını kendisine ders çıkaranlar var.
Ve bu ikisi arasında dağlar kadar fark var. Bu arada özür dilerim ben hep böyleyim. Başını ağrıtabilirim...

Olurmu öyle şey :) Bak ne güzel yazmışsın çok doğru söylüyosun.İnsanın bakış açısı o kadar önemli ki bir konuda.
Yani hayatı zorlaştıran yada kolaylaştıran tamamen bizleriz.Tavırlarımız,tutumlarımız bu noktada çok önemli.
ASlında ikinci katagoride ki insanlar 'yani olumlu düşünenler' bence hayatı güzelleştirirler.Onların dünyaları daha kolay ve daha güzeldir.
Mutlu ve huzurlu :16:

Olurmu öyle şey :) Bak ne güzel yazmışsın çok doğru söylüyosun.İnsanın bakış açısı o kadar önemli ki bir konuda.
Yani hayatı zorlaştıran yada kolaylaştıran tamamen bizleriz.Tavırlarımız,tutumlarımız bu noktada çok önemli.
ASlında ikinci katagoride ki insanlar 'yani olumlu düşünenler' bence hayatı güzelleştirirler.Onların dünyaları daha kolay ve daha güzeldir.
Mutlu ve huzurlu :16:

O halde istisnalar kaideyi bozmaz diyelim ve ben bir istisnayım.

İşte kader boyle birşey...

Caınım Allah yardımcın olsun dertleşmek ıstersen her zaman bana yazabılırsın...

Zaman zaman hepımız dertleşmeye ihtiyaç duyarz derman olmasakta tesellı ederız....

oyle yada boyle hayat bır sekılde dewam edıyor... Allah kararlamıştır herkesi... Anneyi babayı kucukk yasta kaybetmek cok kotu bırsey ama dıger yandan da hayata karsı cok guclu kendıne yetebılen bır bırey oluyorsun ıster ıstemez....

umarım yakın bır zamanda degerlı bır hayat arkadası bulursun yuva kurarsınız....

Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşAllah.
Çevremde öyle insanlar var ki şuan senin şu yazdıklarını okumalarını isterdim. :5:

canım seni okadar iyi anlıyorumki bende anne ve babamı kaybettim yanlızlıgın ne kadar zor katlanılmaz oldugunu:14:

İşte kader boyle birşey...

Caınım Allah yardımcın olsun dertleşmek ıstersen her zaman bana yazabılırsın...

Zaman zaman hepımız dertleşmeye ihtiyaç duyarz derman olmasakta tesellı ederız....

oyle yada boyle hayat bır sekılde dewam edıyor... Allah kararlamıştır herkesi... Anneyi babayı kucukk yasta kaybetmek cok kotu bırsey ama dıger yandan da hayata karsı cok guclu kendıne yetebılen bır bırey oluyorsun ıster ıstemez....

umarım yakın bır zamanda degerlı bır hayat arkadası bulursun yuva kurarsınız....

Bir yorumda yazmıştım insanın sıkıca tuttuğu bir el varsa korkuyu da derdi de paylaşmış olur. Bu sebeptendir ki o el insanın hayatında olmalıdır. Teşekkür ederim burada zaman ayırıp okuyup yorum yazmanız bile benim için ayrı bir durum ayrı bir his... Hepimizin zaman zaman hayata karşı güçlü olduğu zamanlar vardır ama baktığınız zaman bir anda dizleri üzerine çökmüş kalmaz halde de hissedebiliyorsunuz kendinizi. Zaman zaman insanın hayatında her şey olabiliyor.
Yuva kurmayı düşünmüyorum özellikle lise ve üniversite kısaca öğrenim hayatım bitmeden ve doğru bir kişi ve kişilik bulmadan düşünmüyorum. Bu zamana kadar yalnızlığımı pek yenmiş sayılmam ama hayatıma da birini sokabilmem çok zor olur... Tekrar teşekkürler her şey için.

Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşAllah.
Çevremde öyle insanlar var ki şuan senin şu yazdıklarını okumalarını isterdim. :5:

Amin... Çevre son zamanlarda o kadar kötü ki şuan ne anlatmak istediğini tahmin edebiliyorum ya da kimlerden bahsettiğini... Teşekkür etmeyi unutmadan teşekkürümü edeyim. Vaktini ayırdığın için çok sağol.

Ifadedelerindeki tarzin,yasadiklarin ve hissettiklerini ne güzel ifade ettmissin, cok duygulandim.
Yalnizligin hüzünlü yanini cok iyi bilirim..Aslinda yalnizlik, tercih meselesi gibi gelir bazen..
Kendini bazi seylerden uzak tutarak korundugunu sanar insan, sonrasi bosluk tabii.
Aile sicakligi, aile sohbetleri, ailece yenen aksam yemekleri bunlara hasret birinin
ne denli aci cektigini, bu eksikligi yasayanlar derinden anlayabilir..
Kendi aileni kurarak ancak bu özlemi giderebilirsin arkadasim..

Allah vefat eden aile yakinlarimizin mekanlarini cennet eylesin insallah..
Dertlesmek istersen bir tik ötedeyim..

canım seni okadar iyi anlıyorumki bende anne ve babamı kaybettim yanlızlıgın ne kadar zor katlanılmaz oldugunu:14:

O halde cümlelerin hiçbir anlam ifade edemeyeceği bir saatteyiz... (gece yarısı 01.35) Bu saatler karanlığın üzerimize bir çığ gibi düştüğü saatler... Üstelik sadece karanlık düşse yine iyi karanlıkla aynı etkiye sahip yalnızlığı unutmamak gerekir...

Bir yorumda yazmıştım insanın sıkıca tuttuğu bir el varsa korkuyu da derdi de paylaşmış olur. Bu sebeptendir ki o el insanın hayatında olmalıdır. Teşekkür ederim burada zaman ayırıp okuyup yorum yazmanız bile benim için ayrı bir durum ayrı bir his... Hepimizin zaman zaman hayata karşı güçlü olduğu zamanlar vardır ama baktığınız zaman bir anda dizleri üzerine çökmüş kalmaz halde de hissedebiliyorsunuz kendinizi. Zaman zaman insanın hayatında her şey olabiliyor.
Yuva kurmayı düşünmüyorum özellikle lise ve üniversite kısaca öğrenim hayatım bitmeden ve doğru bir kişi ve kişilik bulmadan düşünmüyorum. Bu zamana kadar yalnızlığımı pek yenmiş sayılmam ama hayatıma da birini sokabilmem çok zor olur... Tekrar teşekkürler her şey için.

canım daha cok gençmişsin...
evliliği bencede düşünmemelisin...
mutlaka iyi bir öğrenim gor guzelce ders calıs ve gelecegı gorebılecegın bır meslek sec...
yalnızlıktan usanıp kotu arkadaslıklar sakın kurma...yalnız kal daha iyi...daha cok yıkacaktır öbür türlü...
burda bıze yaz... ananenle dedenle vakıt gecır...belkı cok deil guwendıgın bır kankan olsun..
ama sakın yanlıs kişilere kapılma...özellikle erkek arkadas konusunda dıkkatlı dawranmanı onerırım...kimseye zayıf noktanı gosterıp baglanma kımseye fazla guwenme canım...inşallah hersey guzel olur senın ıcın...

Ifadedelerindeki tarzin,yasadiklarin ve hissettiklerini ne güzel ifade ettmissin, cok duygulandim.
Yalnizligin hüzünlü yanini cok iyi bilirim..Aslinda yalnizlik, tercih meselesi gibi gelir bazen..
Kendini bazi seylerden uzak tutarak korundugunu sanar insan, sonrasi bosluk tabii.
Aile sicakligi, aile sohbetleri, ailece yenen aksam yemekleri bunlara hasret birinin
ne denli aci cektigini, bu eksikligi yasayanlar derinden anlayabilir..
Kendi aileni kurarak ancak bu özlemi giderebilirsin arkadasim..

Allah vefat eden aile yakinlarimizin mekanlarini cennet eylesin insallah..
Dertlesmek istersen bir tik ötedeyim..

"Aslında yalnızlık, tercih meselesi gibi gelir bazen..."
doğrudur bazen her şeyden herkesten o kadar uzaklaşmak istersin ki deniz kenarına yapılmış bir salıncakta günler haftalar hatta aylarca uyumak istersin... Çünkü deniz özgürlüktür çünkü salıncak özgürlüğün heyecanını hissetmektir... Her şeyden uzaklaşmak istediğimde ben de bazen bu hayali kurar uzun uzun düşünürüm. bir deniz kenarında salıncakta olsam ve uyusam denizin o hiç tükenmeyen maviliklerine dalarak uyusam her şeyi unutsam... Hayatta insanların bir hiç uğruna annelerini babalarını kırdıklarını bir hiç uğruna şımarık beş para etmez insanların annelerine babalarına hakaret ettiklerini her şeyi ama her şeyi unutsam... Ve en çok da o salıncakta ağlamadan uyusam diye hayal ederim. Yalnızlığı düşünmenin en olumlu tarafı budur. Ama açıkça söylemeliyim ki çok ağır baş ağrısı yapar.
Onun dışında kendi ailemi kurmak bana aşırı zor geliyor düşünsenize mezun oluyorsunuz sizi alkışlayacak bir babanız yok. Evleneceksiniz tanışmaya gelen damat adayını süzen bir babanız kıskanan bir babanız yok. Kınada ağlayan bir anneniz yok. Düğünde tebessüm eden yüzler yok... Yok oğlu yok... Ve ben bunları kaldırabileceğimi düşünemiyorum.
Teşekkür ederim düşüncelerin ve yorumun için...

canım daha cok gençmişsin...
evliliği bencede düşünmemelisin...
mutlaka iyi bir öğrenim gor guzelce ders calıs ve gelecegı gorebılecegın bır meslek sec...
yalnızlıktan usanıp kotu arkadaslıklar sakın kurma...yalnız kal daha iyi...daha cok yıkacaktır öbür türlü...
burda bıze yaz... ananenle dedenle vakıt gecır...belkı cok deil guwendıgın bır kankan olsun..
ama sakın yanlıs kişilere kapılma...özellikle erkek arkadas konusunda dıkkatlı dawranmanı onerırım...kimseye zayıf noktanı gosterıp baglanma kımseye fazla guwenme canım...inşallah hersey guzel olur senın ıcın...

Teşekkür ederim önerilerin için çoğu şeyi biliyorum nelere yol açabileceğini. Meslek konusunda bir isteğim bir arzum yok sanırım tıp okumak istiyorum. Hastahane ortamı ameliyat ortamı içimi açar diye düşünüyorum. Kötü arkadaşlıklara gelince çıkarcı arkadaşlıklar çok günümüzde ama hepsinin ne olduğunu ne için yaşamıma hayatıma girmek istediklerini biliyorum öğrenmem uzun sürmedi onun yerine bir dostum var bin dosttan iyi... Tekrar teşekkür ederim...

Seve seve dert ortağı olurum size.. Bir nevi kader arkadaşı olarak..
Öncelikle hitap şeklimi bulmak için yaşınızı ve ailenizi kaç yaşında kaybettiğinizi öğrenmemin sakıncası var mı ? :26:

canım konunu baştan sona okudum ve çok duygulandım.bende annemi küçük yaşta kaybettim.şuan 35 yaşındayım ama hala yokluğunu hissediyorum.kader diyorum ben elden gelen birşey yok canımın içi.seni çok iyi anlıyorum,benide biraz halam biraz annanem büyütttü. ayrıca seni çok olgun ve ince ruhlu buldum.yaşam insanı erkenden büyütüyor,insanın annesi olmayınca babasıda olmuyor,senin önünde hedeflerin var ne güzel okuyorsun ,geleceğin için umutların var,Allaha sığın, ona dayan.ben çok sıkıntılarımı bu sayede atlattım.inşallah,bundan sonra yaşam senin için güzellik ve mutluluklarla dolu olsun birtanem,

Seve seve dert ortağı olurum size.. Bir nevi kader arkadaşı olarak..
Öncelikle hitap şeklimi bulmak için yaşınızı ve ailenizi kaç yaşında kaybettiğinizi öğrenmemin sakıncası var mı ? :26:

Teşekkür ederim bu ince davranışınız için... Hayır bir sakıncası yok, yaşım 18 ve ailemi 5 yaşımda kaybettim...

Back