KK'da ve Hayatta Yalnızlık

Bir "İstasyon" yorumu yapsam fena olmaz diye düşünüyorum.
Hani şu çoğu kişinin aklında Gırgır Ali diye kalan film, İstasyon.
Yanılmadığım nokta şudur ki filmin içinde bir yerlerde kopuyorsunuz, Gırgırına yaşayan bir insan. Açlığın yokluğun sevdanın ne demek olduğunu bilen bir karakter çıkıveriyor karşımıza.
Ardından bir rüya gibi yaşanılan bir hafta. Her şeyden öte çarşafın öldürülmesini es geçemem, yürekleri burkan bir sahneydi.
Özellikle şu on dakika sanırım benim kopma noktamdı:

Ne düşünüyorsun?

Çocukluğumu, beş yaşında simit çaldığım günü. Sübyan koğuşunu, çocukları düşünüyorum. İtilen katılan kötü yola itilen çocuklar, ilkokula başladığım günü, dokuz yamalı pantolonumu çamaşırcı Zehra hanımı düşünüyorum, gazoz sattığım Mahmut Paşada çığırtkanlık yaptığım günleri... Tezgah yeri yüzünden yaralama ve diğer suçlar. Sonra mapushaneler mektebim oldu. Belalı oldum. Bir gün bir kız çıktı karşıma gülen bir kız, hep gülen, sevdim onu evlendik bir çocuk erkek bir de kız. Ve sonra ölüm aldı onları... O günden sonra amaçsız yaşadım, gırgırına. Yıllar yılı kederli ve neşeli yıllar. Ve seni kaçırdım. Senin yüzünde, gülüşünde beni rahatlatan bir şey vardı. Sonra buram da bir burukluk gözlerimde ıslaklık.

Ben de özgürlüğü, özgürlüğü senin yanında tattım. Etrafımı saran o şöhret denen çemberden kurtuldum. Çocuklukta yapamadıklarımı yaptım koştum, oynadım bisiklete bile bindim. Çocuklukta bayram yerinde çukur bostanda binmiştim bir iki defa. Orta okulu bitiremeden çalışmaya başladım konfeksiyonda kendi kazandığım parayla aldığım o kırmızı tokalı ayakkabıyı hiç unutmam. Bir işçi kızken şöhret oldum. Etrafımı bir sürü dalkavuk sardı. Çok para şaşırttı hepimizi. Anamı, babamı beni de. Evi değiştirdik önce, eşyaları, sonra komşuları. Annem konken partilerine babam kumar masalarına koştu. Ben de yatak odamı bebeklerle doldurdum. Sarışın, esmer, kumral, mavi gözlü, siyah gözlü bebekler... Sen bir kız çocuğu için bebeğin ne demek olduğunu bilir misin? Onu ben bilirim çünkü benim hiç bebeğim olmadı.

Ağlama, gül hep gül...
Bir istasyon var yakında.
İstasyon...

Bir filmi daha geri de bırakmış olmanın hüznü var içimde. Ayrıca yukarıda olan repliklerin...
Kısaca güzel bir filmdi, izlemeyenlere ve yeniden izlemek isteyenlere tavsiye ederim.

Gülşen Bubikoğluu hastasıyımdır.. bayılırım ona yaaa.. hele giydiği ispanyol paça pantolonlar aman allahım.. kesin izlicem yeniden yeniden

Küçükken, küçük derken ilkokul yaşlarında iken,
televizyon izlememize pek izin verilmezdi.
fırsat bulduğumuzca, evde kimse yokken, veya gece uyurlarken gizli izlemeye çalışırdık.
kemal sunal'ın japon işi filmini izlemiştim bu kısıtlı zaman dilimlerinin birinde,
komedi ile eşleştirilir kemal sunal ama
nedense bir hayli üzülmüştüm ben o filmi izlerken. sonrasında da yalnızca burukluk hissi bıraktı ben de.

filmleri izlerken ki ruh halimizde beğenimizi etkiliyor. 9 yaşlarımda filandım, neden o kadar hüzünbaz bir etki bırakmışsa
o hislerimi hatırlamamak için tekrar izlemekten kaçınıyorum.

bazı kokular olur ya, yoğun bir duygu barındırır.
kokuyu kokusundan değil, hissettirdiği duygudan tanırız.
o kokuya sahip olarak aslında hissettirdiği duyguya sahip olmak isteriz.
böyle birşey gibi,,

:26:özür dilerim konuyu gördüm okudum ve direk alıntı ile cevaplaya bastım bi altındaki yorumu bile okumadan...

oysa yorumların en az bir kaçına göz atar yazardım ya ... niye öle olduysa ....
:78:

Ben özür dileyecek bir şey göremiyorum, bilakis teşekkür ederim okuyup yorum yaptığın için.

şundan dolayı:

sonra baktım cevabım baya sayfa sonraya gidince anladım ki ben konuyu tazelemişim.....

halbuki konu çoktan olumlulaşmış..

bu yüzden özür dledim yoksa dilencek bişe yok

Gülşen Bubikoğluu hastasıyımdır.. bayılırım ona yaaa.. hele giydiği ispanyol paça pantolonlar aman allahım.. kesin izlicem yeniden yeniden

Ben de çok severim kendisini, çok hoş çok zarif bir insandır kendisi, gerçekten bence hayatta gelmiş geçmiş en iyilerinden diyebilirim, gerek mütevaziliğiyle gerek inceliğiyle gerek güzelliğiyle.
Tarık Akan'ı yazmaya gerek yok sanırım
İzle bence de çok güzel bir film hatta ben de izleyeyim yine yeniden tekrardan

Çok haklısın, ama ben o üzüntüyü o etkiyi tekrar tekrar yaşamak isterim ve bu sebepten dolayı tekrar tekrar izlerim.
Son dörtlükle ilgili yorum yapmayacağım çünkü gerçekten haklısın ve diyecek söz bulamıyorum.

şundan dolayı:

sonra baktım cevabım baya sayfa sonraya gidince anladım ki ben konuyu tazelemişim.....

halbuki konu çoktan olumlulaşmış..

bu yüzden özür dledim yoksa dilencek bişe yok

Konu zaten yüreğimde taptaze dün gibi değil, bugün yarım saat öncesi gibi. Hem o konu o kadar kısa ki...
Ben bir şeyler paylaşmak için fikir alışverişinden yalnızlığa kadar gitmek için açtım konuyu. Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar ilgi de beklemiyordum. Elbetteki içinden geçenleri yazacaksın. Elbetteki bitmiş bir olay yok. Bitmiş diyip giderseniz asıl o zaman bir yol katetmiş olamayız. Elbetteki sıkılan terk edenler olacak ama onlara da minnettarım, yorum yapan ortak olan herkese minnettarım. Bu yüzden özür dilenilecek hiçbir durum yok ortada.
Sevgiyle selamlıyorum.

Üzüntü halini tekrar yaşamak istemen
o atmosferi solumak istemenden mi?
daha evvel izlemişsindir, üzülmüşsündür de ama
atmosfere özlem duyuyorsundur. sende bıraktığı atmosferi devam ettirmek için izliyorsun aslında filmi, filmi sevdiğinden değil?
filmi zaten bu sebepten de seviyorsundur da denebilir?mi,

Seviyorum çünkü benden parçalar var. Evet, o atmosferi devam ettirmek istiyorum bu da bir neden ama insan sevmediği şeyi de on kere izlemez izleyemez diye düşünüyorum. Ben seviyorum o atmosferi, eskiyi, o içtenliği. O üzüntüyü hissetmeyi...

Hatırlamak istediğin bir üzüntü hali demek ki rast.
Yüzeye çıkartarak eskiyi yaşatıyorsun..Hassas yapılı biri olmazsan önemsemezsin bunu..

Hatırlamak istediğin bir üzüntü hali demek ki rast.
Yüzeye çıkartarak eskiyi yaşatıyorsun..Hassas yapılı biri olmazsan önemsemezsin bunu..

Doğrudur. Ama sadece üzüntü yok ki onlarda. Saflık var, gerçek tebessüm var...

Yarın yeni romanıma giriş yapıyorum, kullanacağım karakterler oluşmaya başladı ve aşama tamamlandı gibi.
Kadıköy'den bakalım neler çıkarabileceğim. Bir romandan çok hikaye olabilir gidişat neyi gösterecek bakalım. Yarın yolculuk vakti. Yorucu ve eğlenceli yolculuğum ne zaman biter bilmiyorum ama martıların misafirperverliğini görmek paha biçilemez olacak.

Evet, birçok duyguyu yapay ve sun'i yaşıyoruz sevgili ras.
Samimiyeti, içtenliği karşımda bulamayınca kendime yönelirim. Kendimde bulurum aradığım duru duyguyu.
Bir arkadaşım ile gezmek olsun, film izlemek olsun birlikte birşeyler yapmaktansa
kendimle vakit geçirmeyi tercih ediyorum uzun zamandır. Hayıflanıyorum da bazen bu tarafıma,
karşımdakini kaybetmemek için kazanmamayı tercih ediyorum çünki.

Ne güzel,
Dengeli yaşamak bu olsa gerek.

Yeni yazım yolculuğunda keyif ve kolaylık dilerim rast.
İyi geceler sana..

süper! yeni romanın veya hikayen hayırlı olsun. mümkünse de roman olsun. okuması daha zevkli.

ben üniveristeye giderken hep vapuru kullanmıştım. vapurun öyle bir büyüleyici havası var ki... kışın ayrı güzel, yazın ayrı güzel. kışın dışarıda donduğun zaman vapura binince hissettğin o tatlı sıcaklık mı desem, yazın dışarıda oturuğunda izlediğin o müthiş manzara, parıldayan, insanı başka dünyalara götüren o güzel deniz mi desem... hele bazen martıların, insanlar onlara simit atmasa bile vapurla yarışmaları var ki pencere önünde yer kapabildiysen muhteşem bir görüntü. bir kere de vapurun üst katındaydım, oranın manzarası aşağıya göre daha da güzel. aşırı güneşli bir hava vardı, birdenbire denizin ortasında bir hareket gördüm, baktım birkaç yunus. tekrar tekrar suya girip çıkıyorlardı. harika bir manzaraydı. zaten vapurda roman okumanın tadı da bir başkadır. yolculuk bitsede hiç hiç inesim gelmiyordu çoğunlukla.

Son düzenleme:
Eve varabilirsem eğer bir şeyler yazacağım :) çok yoruldum ve hala yoldayım üstelik son vapuru da kaçırdım bakalım yeni bir güne giriş yapabilecek miyim ve bakalım giriş yapabilirsem nerede giriceğim yeni güne.

Yeni yazım yolculuğunda keyif ve kolaylık dilerim rast.
İyi geceler sana..

Teşekkür ederim, biraz geç bir cevap olacak kusuruma bakma. Uyumuşum mesaj gönderdiğinde, ertesi gün de evde olamadığımdan cevap veremedim. Daha eve yeni geliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…