• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KK'da ve Hayatta Yalnızlık

rast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2011
473
1
96
İstanbul
Öncelikle merhabalar,
Nereden başlayacağım konusunda bir fikrim yok. Konuyu açmadan önce günlerdir de düşünmekteyim. Genelde konuların kimileri tarafından çok sert eleştirildiği kimileri tarafından da çok sıcak kanlı bakıldığı bir sitedeyim. Açtığım konu hakkında ne düşünürsünüz bilmem ama amacım sadece biraz rahatlamak ve biraz kendi içimde yalnızlığımı yenmek. Bunun için o değerli vaktinizi bana ayıranlar için hatta dahası yorum yapanlar için minnettarım.

Şükür ki bir kaç cümleyle giriş bölümünü bitirmiş bulunmaktayım. Biraz geçmişimden bahsedip sonlandırmak istiyorum konuyu;
Henüz 5-6 yaşlarımdayken bir trafik kazası sonucu ailemde ölmeyi başaramayanlardan biriyim. Belki de kader dediğimiz şey bu olmalı ki ailemi o günlerde bağlılığın tam olarak ne olduğunu bilmediğim ailemi kaybettim. İlk ciddi gözyaşlarım da o zamanlarda akmaya başladı ve ilk ciddi yalnızlığımın çatısı o zamanlarda örüldü. Hatırladığım o kadar az şey var ki o günlere dair geçmişim kapkara bir geceden ibaret. Anneannemlerde kalışım, günlerce büyük kalabalıklar, telaşlar...
İnsan çok sonraları alışıyor derler ama öyle bir şey yok. Alışmıyor insan, sadece farkına varıyor geçmişin.
Yalnızlığa çok küçük yaşlarda alıştım, hayatın şu evrelerinde bir yetişkinin sahip olabileceği her şeye sahibim ama bir aile sıcaklığının bir aileyle yenilebilecek akşam yemeğinin ya da bir aileyle toplanıp muhabbet edilebilecek bir ortamın yoksunluğuyla dolu içim.
Her şeye rağmen hayatta sırtımı dayayabileceğim bir anneanne bir babaanne bir dedeye sahibim. Ama sahip olamadığım şeylere bakılırsa devede kulak kalıyor bunlar benim için. Yanlış anlaşılmak istemem elbette ki çok şükür. Hiçbirine ters tepkim yok. Bir zamanlar ciddi bir sorgulamaya düştükten sonra varlığını kabul ettim Yüce Yaradanın. O'nunla hiçbir problemim yok şükürler olsun ki.
Gel zaman git zaman özlem duydum her şeye. Yazın ailesiyle gidilen pikniklere, akşam olunca ailesiyle içilen çaya, anne kız arasında olan muhabbetlere... Aklınıza gelebilecek her şeye.
Ve yalnız kaldım bilmem kaç milyon dünyada. Çıkarcı arkadaşlarımı tanımam en fazla aylarımı aldı, pek de arkadaş çevrem olmadı, psikolojik olarak uzun yıllar herkese şüpheyle baktım. Ve insan çocukluğunu yaşayamayınca da pek bir arkadaş çevresi kurmakta zorlanıyor, içine kapanık oluyor. Ben de bunlardan biriyim. Hiçkimseyle konuşamaz arkadaşlık kuramaz oldum, anlatacak bir şeylerim olmadı hiç. Yalnızlığımı son zamanlarda internetle yenmeye çalıştım fakat o bile şuan etkisiz kaldı diyebilirim. Kadınlar kulübü'ne üye olmadan önce izlediğim kadarıyla hoş bir yer olarak aklımda kaldı, üye oldum, geçen zamana bakıyorum da gözümde hala hoş bir site olarak kalmış. Fakat bunun yanında koskoca da bir yalnızlık var.
Buradaki hemcinslerimin açtığı konular gerek hamilelik olsun gerek evlilik olsun gerek zayıflama olsun gerek ilişkiler olsun hep ben kendi çevremden baktım. Ve yalnızlığımı bir kez daha burada da kabullenmiş oldum. Bir kaç arkadaşlık kurmak dert ortağı olmak iyi gelirdi ama yapamadım, yazışmaya çalıştım ama gece yatağıma yattığım zaman hep aynı şeyi hissettim; yalnızlık. Bir ailemin olmayışı. Burada hazırlanan çeyizlere baktığımda hep benim için çeyizleri hazırlayacak bir annemin olmayışından yakındım. Buradaki hamilelik haberlerine baktığımda hep benim hamilelik zamanımda yanımda bana destek çıkacak ailemin olmayışından yakındım, evleneceğim zaman okuldaki mezuniyet töreninde... hayatın her yerinde...
Hep içimde hissettim yalnızlığı ve yazma ihtiyacı duydum... En azından ben de buradayım demek, bir ortama girmek, içimdekileri paylaşabilmek istedim.
Biliyorum uzun konular herkesi bir hayli sıkar ve sanırım okurken yarıda kesilir okuma. Bu yüzden kısa yazmak istedim lakin olmadı bunu da beceremedim. Neyse. Ben sadece içimdekileri paylaşmak istemiştim.

=( Çok üzdü beni yazınız,başınız sağolsun...Tabiki anne babanızın yerini tutmaz ama en azından bir babaanne dede ve anneanneniz var canım.Bazen insanın çevresi çok kalabalık olur ama o kalabalıkta yanlızdır o daha kötü..Lütfen üzmeyin kendinizi.İleride inşallah sıcacık bir yuvanız çocuklarınız olur.Arkadaşlık konusuna yorum yapamicam kelin ilacı olsa başına sürermiş...

=( Çok üzdü beni yazınız,başınız sağolsun...Tabiki anne babanızın yerini tutmaz ama en azından bir babaanne dede ve anneanneniz var canım.Bazen insanın çevresi çok kalabalık olur ama o kalabalıkta yanlızdır o daha kötü..Lütfen üzmeyin kendinizi.İleride inşallah sıcacık bir yuvanız çocuklarınız olur.Arkadaşlık konusuna yorum yapamicam kelin ilacı olsa başına sürermiş...

Yazımda da dediğim gibi vaktinizi ayırdığınız için dahası yorum yazdığınız için minnettarım, teşekkür ederim. Umarım dediğiniz gibi olur.

yaşam hikayeniz kolay üstesinden gelinebilecek bir hikaye değil ne kadar üzülseniz haklınızın ancak inançlı bir insansınız kadere inanıyorsunuz her insanın farklı bir sınavı var.hayat öyle bir koşturmaca ve mecburiyetler bütünü ki ben hayatta olan anne ve babamı yılda 1-2 kez görebiliyorum işim dolayısıyla tabiki sizin durumunuzla kıyaslanamaz ama her zaman aileniz yanınızda olamayabiliyr. bir bakıyorsunuz kendinizle başbaşasınız ve derdinizi anlatacak ailenizden kimse yok.hepimiz malesef yaşam koşturmasından dostlarımıza da zaman ayıramıyoruz.kendinize güzel dostlar ve iyi bir çevre edinmeniz belki zaman alabilir ancak üstesinden gelinmeyecek bir şey yok.umarım herşey gönlünüzce olur.içimden gelenler bunlar başkalarının mutluluğunun üstüne mutsuzluk kurmamaya çalışın size en büyük tavsiyem herkes kendi hayatını yaşıyor ve kimbilir ailesi ile yaşayıp hayatı kendine zindan gören ne çok insan var malesef.

Öncelikle Baş sağlığı dilemek istiyorum.
Yaşadıklarını gözlerim dolarak okudum. Yanlızlık zordur, çekilmezdir. Bilirim...
Bazen insan kendine bile yabancı kalmıyor mu zaten..
Arkadaşlık konusunda bende çok yanıldım. Hep evet bu insanlar benim dostumdur dediğimde sırtımdan vuruldum.
Üniversite de sadece birlikte kaldığım insanla yaşadım nedir arkadaşlık dostluk...
Dostluktan öte kardeş olduk.
Profiline baktım lise diyor. Üniversite daha farklıdır.Orada bulacaksındır eminim ki gerçek bir arkadaşı.
Çünkü ailesinden ayrı insanlar ortak bir amacı paylaşıyor.
Aile konusuna gelince senin için hayırlı olanı buymuş demekki...

madem bu kadar yanlızlık cekıyorsunu evlenin, yuva kurun ucer beser cocuk yapın bakın bakalım yalnız kalabılıyormusunuz ..
o zamanda kafam sıstı dayanamıyorum bunlara dıye konu acarsınız :)
Allah anne ve babanıza rahmet eylesın ..

yaşam hikayeniz kolay üstesinden gelinebilecek bir hikaye değil ne kadar üzülseniz haklınızın ancak inançlı bir insansınız kadere inanıyorsunuz her insanın farklı bir sınavı var.hayat öyle bir koşturmaca ve mecburiyetler bütünü ki ben hayatta olan anne ve babamı yılda 1-2 kez görebiliyorum işim dolayısıyla tabiki sizin durumunuzla kıyaslanamaz ama her zaman aileniz yanınızda olamayabiliyr. bir bakıyorsunuz kendinizle başbaşasınız ve derdinizi anlatacak ailenizden kimse yok.hepimiz malesef yaşam koşturmasından dostlarımıza da zaman ayıramıyoruz.kendinize güzel dostlar ve iyi bir çevre edinmeniz belki zaman alabilir ancak üstesinden gelinmeyecek bir şey yok.umarım herşey gönlünüzce olur.içimden gelenler bunlar başkalarının mutluluğunun üstüne mutsuzluk kurmamaya çalışın size en büyük tavsiyem herkes kendi hayatını yaşıyor ve kimbilir ailesi ile yaşayıp hayatı kendine zindan gören ne çok insan var malesef.

Yorumunuz için teşekkür ederim. İnsan bazen birilerinin uzakta olsa bile olmasını diliyor... En azından varlığını bilmesi, telefon açıp kızım demesi ya da zamanla da olsa sarılabilmesi...
Durum böyle olunca da boşlukta kalmak ve zamanda asılı kalmak gibi duygularla savaşıyorsunuz. Atlatmak da pek mümkün olmuyor.Temennileriniz için tekrar tekrar teşekkür ederim...

Allah herkesi farklı şekilde imtihan ediyor.. Senin imtihanın ağır evet..Üzülme vs demeyeceğim sana.Tanımadığın bi insanım.söylemek çok kolay çünkü.. sana sadece şunu söyleyebilirim ki hiçbir zaman yalnız değilsin. Başını yastığa koyduğunda seni dinleyen bir Rabbin var. benim de son zamanlarda farklı sıkıntılarım var.arkadşın olmadığını söylemişsin. benim var çok.. ama son zamanlarda ne farkettm biliyor musun. hiçkimse tam anlamıyla yanımda değil. geliyorlar , çoğu da meraktan.. dinliyorlar, iki teselli sözü.. sonra bye.. ve onların gittikleri yerde oturup bnm sıkıntılarımı düşündükleri yok. sadece sen üzülürsn, ne kdr arkadaşın olsa da senn içini acıttığı kdr kimsenn içini acıtmaz.bu onların gerçek arkadaşın olmadığı anlamına gelmez ama hayat böyle.kimse kimsenn yerine ağlamaz.. bu yüzden artık çoğu kişye anlatmıyorum. bazı kişilere anlatıyorum o da yakın olduğumzdan. çünkü çare oluyorlar mı ? hayır..
Bir tane Çare var.. O da O'na (c.c.) anlatmak..ben yaklaşık 1 yıldır çok yoğun sıkıntılı bir dönemden geçiyorum.ve sana tüm samimyetimle söylüyorum ki ; buraya bi konu açmak zerre kadar aklımdan geçmedi. çünkü ne zaman bir gece ellerimi açıp gözyaşları içinde dua etsem, ne zaman yardımı gerçek sahibinden istesem; tamam artık kördüğüm oldu daha çözülemez dediğim yerde ertesi gün, iki gün sonra ALLah önüme öyle birşey çıkarıyor ki şükürden söyleyecek söz bulamıyorum.ve bunları önüme ALLah'ın çıkardığından zerre kadar şüphem yok.Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir şehrinin herhangi bir mahallesinde herhangi bir ağactan yere düşen yaprağın düşeceği yeri santim santimine tayin eden ALLah senin sıkıntı içinde oldğnu görmez mi hiç? son olarak da bişey daha söyleyip bitiricem ;

Mevlana birgün eve gelir.Bir bakar ki oğlu üzgün oturuyor.sebebni sorar . söylemez.. kapının önündeki ayı postunu alır ve oğluna ayı taklidi yapar. oğlu gülmeye başlar.
- işte oğlum der.. normalde ayı korkutucu br hayvandır.ama sen arkasında babanın olduğunu bildiğinden korkmadın,hatta güldün. dünya dertleri de böyledir , arkasında ALLah olduğunu bilirsen korkmazsn..

anlattığın kadarıyla durumun iyi, anneannen deden yanında. maddi sıkıntın yok. gerçekten çok kötü durumda olanlar var.ki sen de zaten şükretmişsin.. Rabbim sabır versin. Sabredenler ahirette karşılacakları mükafatları bir bilseler.. dünyada rahat yşayanlar onlara imrenecek ve keşke biz de sıkıntı yaşasaydık,sürünseydik de sabredip burda bunları görseydk diyecekler..ne kdr güzel sen isyan etmiyorsun..

Öncelikle Baş sağlığı dilemek istiyorum.
Yaşadıklarını gözlerim dolarak okudum. Yanlızlık zordur, çekilmezdir. Bilirim...
Bazen insan kendine bile yabancı kalmıyor mu zaten..
Arkadaşlık konusunda bende çok yanıldım. Hep evet bu insanlar benim dostumdur dediğimde sırtımdan vuruldum.
Üniversite de sadece birlikte kaldığım insanla yaşadım nedir arkadaşlık dostluk...
Dostluktan öte kardeş olduk.
Profiline baktım lise diyor. Üniversite daha farklıdır.Orada bulacaksındır eminim ki gerçek bir arkadaşı.
Çünkü ailesinden ayrı insanlar ortak bir amacı paylaşıyor.
Aile konusuna gelince senin için hayırlı olanı buymuş demekki...

Ne kadar bilinir bir duygu olsa da bütün yalnızlıklar ayrı bir yara açar yürekte. Doğrudur bazen insan kendine bile yabancı kalıyor kendini bile tanıyamaz hale geliyor.
Çoğu insanın içi boş olduğu "lise" döneminin son yılındayım nasıl bir mücadeledir anlatamam. İnşallah bazı şeyleri yoluna koymak adına üniversiteye gideceğim. Unutmak mümkün olmayacak ama hafifletmek ve benim de paylaşacağım anılarım olaylarım olsun istiyorum. Üniversite sosyallik açısından kaçırılmayacak fırsat benim için tek bildiğim ve bana söylenen tek şey bu.
Yorumun için teşekkür ederim.

durumunuzu ancak yaşayan bilir benim algılayabilmem mümkün değil..allah yardımcınız olsun umarım güzel arkadaşlıklar kurar iyi biri ile evlenirsiniz.bundan sonra hayat mutluluk getirsin size.acılar unutulmuyor sadece unutulmuş gibi yapılıyor.

madem bu kadar yanlızlık cekıyorsunu evlenin, yuva kurun ucer beser cocuk yapın bakın bakalım yalnız kalabılıyormusunuz ..
o zamanda kafam sıstı dayanamıyorum bunlara dıye konu acarsınız :)
Allah anne ve babanıza rahmet eylesın ..

Yorumunuz için teşekkür ederim. Söylediğinize şöyle bir yaklaşımda bulunsam sanırım sorun olmaz. Çölde susuzsunuz. Ve uzun oldukça uzun ve nerede biteceği belli olmayan bir yolunuz var. Üstelik karşınıza suyun çıkacağını da bilmiyorsunuz. Buna rağmen yoldasınız geriye dönüş şansı diye bir şey yok. Böyle bir durumda size okyanus verilse kabul etmem diyebilir misiniz?
Sonuçta çöldesiniz ve yolunuzun ne kadar uzun olduğunu bilmiyorsunuz ve ihtiyacınız olan şey su.
İşte yalnızlık da böyle bir şey. Siz evlenin yuva kurun çocuk yapın bakalım yalnız kalabiliyor musunuz - o zaman da kafam şişti dayanamıyorum bunlara diye konu açarsınız derken ben zaten yalnızlıktan kurtulmak istiyorum ben zaten kalabalıktan başımın şişmesini istiyorum. İçimde oluşan garip seslerden yalnızlığın getirdiği baş ağrısından kurtulmak istiyorum. Velhasılı kelam çöl de kim suyu vermiş de ben kabul etmemişim. İnşallah diyelim. Yaşım daha küçük, ileride tabii ilerisi olursa inşallah...

Üzüldüm ne hayatlar çıkıyor burda karşımıza.Tabi benim üzülmemde şuan en önemsiz konulardan biri:)
Başınız sağolsun öncelikle.
Benim ailem var çok şükür,pek arkdaşım olmasada beni anlayabilicek insanlar var.
Ama bunlara rağmen ben bile o kadar yalnız hissediyorum ki bazen kimse merhem olamıyor,hatta herkes sussun herkes gitsin yanımdam istiyorum.
Yapayalnız kalmak istiyorum kimi zaman.Hayat çok zor,Böyleyken bile çok zor.
Beni hayata bağlayan en önemli şey inancımdır.Seninde öyle sanırım.Zaten bu sende olduktan sonra hiç bi zaman yalnız kalmıcaksın buna inanıyorum ben.
Allah büyüktür burasıda imtihan dünyası.Kimin nolucağı belli mi?
Bu hissi yenmek için hayatına çok sağlam birini almalı ve yuva kurmalısın bence,sıcacık sevgi dolu.
Eşin senin ailen olur,seni sahiplenir.Yeri gelir bir anne bir baba gibi olur sana.
İnşallah böyle bir insan çıkar karşına.

Allah herkesi farklı şekilde imtihan ediyor.. Senin imtihanın ağır evet..Üzülme vs demeyeceğim sana.Tanımadığın bi insanım.söylemek çok kolay çünkü.. sana sadece şunu söyleyebilirim ki hiçbir zaman yalnız değilsin. Başını yastığa koyduğunda seni dinleyen bir Rabbin var. benim de son zamanlarda farklı sıkıntılarım var.arkadşın olmadığını söylemişsin. benim var çok.. ama son zamanlarda ne farkettm biliyor musun. hiçkimse tam anlamıyla yanımda değil. geliyorlar , çoğu da meraktan.. dinliyorlar, iki teselli sözü.. sonra bye.. ve onların gittikleri yerde oturup bnm sıkıntılarımı düşündükleri yok. sadece sen üzülürsn, ne kdr arkadaşın olsa da senn içini acıttığı kdr kimsenn içini acıtmaz.bu onların gerçek arkadaşın olmadığı anlamına gelmez ama hayat böyle.kimse kimsenn yerine ağlamaz.. bu yüzden artık çoğu kişye anlatmıyorum. bazı kişilere anlatıyorum o da yakın olduğumzdan. çünkü çare oluyorlar mı ? hayır..
Bir tane Çare var.. O da O'na (c.c.) anlatmak..ben yaklaşık 1 yıldır çok yoğun sıkıntılı bir dönemden geçiyorum.ve sana tüm samimyetimle söylüyorum ki ; buraya bi konu açmak zerre kadar aklımdan geçmedi. çünkü ne zaman bir gece ellerimi açıp gözyaşları içinde dua etsem, ne zaman yardımı gerçek sahibinden istesem; tamam artık kördüğüm oldu daha çözülemez dediğim yerde ertesi gün, iki gün sonra ALLah önüme öyle birşey çıkarıyor ki şükürden söyleyecek söz bulamıyorum.ve bunları önüme ALLah'ın çıkardığından zerre kadar şüphem yok.Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir şehrinin herhangi bir mahallesinde herhangi bir ağactan yere düşen yaprağın düşeceği yeri santim santimine tayin eden ALLah senin sıkıntı içinde oldğnu görmez mi hiç? son olarak da bişey daha söyleyip bitiricem ;

Mevlana birgün eve gelir.Bir bakar ki oğlu üzgün oturuyor.sebebni sorar . söylemez.. kapının önündeki ayı postunu alır ve oğluna ayı taklidi yapar. oğlu gülmeye başlar.
- işte oğlum der.. normalde ayı korkutucu br hayvandır.ama sen arkasında babanın olduğunu bildiğinden korkmadın,hatta güldün. dünya dertleri de böyledir , arkasında ALLah olduğunu bilirsen korkmazsn..

anlattığın kadarıyla durumun iyi, anneannen deden yanında. maddi sıkıntın yok. gerçekten çok kötü durumda olanlar var.ki sen de zaten şükretmişsin.. Rabbim sabır versin. Sabredenler ahirette karşılacakları mükafatları bir bilseler.. dünyada rahat yşayanlar onlara imrenecek ve keşke biz de sıkıntı yaşasaydık,sürünseydik de sabredip burda bunları görseydk diyecekler..ne kdr güzel sen isyan etmiyorsun..

Teşekkür ederim her şey için. Sanırım sizin için günün sözü" bölümünde bir cümle vardı. Hatta tam anlamıyla şöyleydi:
Eskiden derdim ki; insanın başına gelebilecek en kötü şey, bir gün yapayalnız kalmasıdır. Öğrendim ki; hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şey: Yapayalnız hissetmesine neden olan insanlarla yaşamasıdır.
Pek de korkum yok dersem yalan olur. İnsan çokluktayken korkmaz diye biliyorum, oysa yalnızlığında korkmana sebep olacak şeyler daima vardır. Örneğin elinden sıkıca tutabileceğin bir dostun varsa sımsıkı tutarsın korkmazsın, başına bir şey gelse de ikinizin başına gelir paylaşırsın korkunu. Ama yalnızsan sürekli içinde fırtınalar kopar, uykuya dalmadan önce duvarları izlersin uzun süre. Bir radyo açıp sana eşlik eden bir sesle uyursun bütün gece, sabah kalktığında ilk duymak istediğin ilk baktığın şey o radyo olur. Eğer hala bir ses geliyorsa ters giden bir şey yok demektir. Bir güne daha uyandın bir 12 saat daha dayanabilirsin demektir.
Elbette ki O' Yüce Yaradan yazmıştır her şeyi alnımıza. Her şeyi Hakkıyla bilen işiten olduğu müddetçe "isyan" kelimesi bile geçmez kalbimden.
Dedim ya bir hayatımın şuraya kadar olan bölümümde zorlu bir sınavdan geçtim o zamanlar pek de iyi sayılmayan düşüncelere sahiptim sonra inancım yerine oturmaya başladı. Tekrar teşekkür ederim...

Teşekkür ederim her şey için. Sanırım sizin için günün sözü" bölümünde bir cümle vardı. Hatta tam anlamıyla şöyleydi:
Eskiden derdim ki; insanın başına gelebilecek en kötü şey, bir gün yapayalnız kalmasıdır. Öğrendim ki; hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şey: Yapayalnız hissetmesine neden olan insanlarla yaşamasıdır.
Pek de korkum yok dersem yalan olur. İnsan çokluktayken korkmaz diye biliyorum, oysa yalnızlığında korkmana sebep olacak şeyler daima vardır. Örneğin elinden sıkıca tutabileceğin bir dostun varsa sımsıkı tutarsın korkmazsın, başına bir şey gelse de ikinizin başına gelir paylaşırsın korkunu. Ama yalnızsan sürekli içinde fırtınalar kopar, uykuya dalmadan önce duvarları izlersin uzun süre. Bir radyo açıp sana eşlik eden bir sesle uyursun bütün gece, sabah kalktığında ilk duymak istediğin ilk baktığın şey o radyo olur. Eğer hala bir ses geliyorsa ters giden bir şey yok demektir. Bir güne daha uyandın bir 12 saat daha dayanabilirsin demektir.
Elbette ki O' Yüce Yaradan yazmıştır her şeyi alnımıza. Her şeyi Hakkıyla bilen işiten olduğu müddetçe "isyan" kelimesi bile geçmez kalbimden.
Dedim ya bir hayatımın şuraya kadar olan bölümümde zorlu bir sınavdan geçtim o zamanlar pek de iyi sayılmayan düşüncelere sahiptim sonra inancım yerine oturmaya başladı. Tekrar teşekkür ederim...

canım benimm.. üye ismime bak.. ne zaman istersen konuşabilirz..

Üzüldüm ne hayatlar çıkıyor burda karşımıza.Tabi benim üzülmemde şuan en önemsiz konulardan biri:)
Başınız sağolsun öncelikle.
Benim ailem var çok şükür,pek arkdaşım olmasada beni anlayabilicek insanlar var.
Ama bunlara rağmen ben bile o kadar yalnız hissediyorum ki bazen kimse merhem olamıyor,hatta herkes sussun herkes gitsin yanımdam istiyorum.
Yapayalnız kalmak istiyorum kimi zaman.Hayat çok zor,Böyleyken bile çok zor.
Beni hayata bağlayan en önemli şey inancımdır.Seninde öyle sanırım.Zaten bu sende olduktan sonra hiç bi zaman yalnız kalmıcaksın buna inanıyorum ben.
Allah büyüktür burasıda imtihan dünyası.Kimin nolucağı belli mi?
Bu hissi yenmek için hayatına çok sağlam birini almalı ve yuva kurmalısın bence,sıcacık sevgi dolu.
Eşin senin ailen olur,seni sahiplenir.Yeri gelir bir anne bir baba gibi olur sana.
İnşallah böyle bir insan çıkar karşına.

Teşekkür ederim. Yalnız şurayı düzeltmem gerekiyor "Tabi benim üzülmemde şuan en önemsiz konulardan biri" öyle düşünme sakın okuma zahmetine girmişsin üstelik yorum yazmışsın benim için bunun ne demek olduğunu bilseydin sanırım böyle bir cümleyi kurmazdın : ) Gerçekten teşekkür ederim.
Evet inanç... Bir dönemden sonra sahip olduğum elimde olan tek şey; inanç.
Hayatına çok sağlam birini almalı" bu da güzel hoş da artık hayatta sağlam olan biri sayısı azalıyor. Elbet birbirini nötrleyecek bir şeyler bulmalı ama bu zamana kadar henüz bir şey çıkmadı. Umuyorum ki çıkar, çıkar da biraz olsun kalabalıklaşma konuşma adına adım atmış olurum.
Tekrar teşekkür ederim yalnız bırakmadığın için.

canım benimm.. üye ismime bak.. ne zaman istersen konuşabilirz..

Bunu hatırlayacağım dikkat ettim de ne çok teşekkür etmişim. Bu güzel bir şey olsa gerek daha önce bu kadar teşekkür ettiğimi pek hatırlamıyorum. Teşekkür ediliyorsa herhangi bir şey için orada paylaşım orada birliktelik var demektir.

öncelikle bu yaşta aklına,konuşma şekline ve olgun düşüncelerine hayran kaldım....mükemmel yetiştirmişsin kendini....33 yaşındayım "her işte bir hayır vardır" sözünü ilke edindiğimden beri mutluyum...huzurluyum....yaradana şikayetim yok diyorsun,bu bilinci kavramışsan eğer,bize şer görünenlerde hayırlar olduğunun teminatını da yaradanımızın verdiğine inanırsın...Onun sözünün üstüne söz söylenemeyeceğine göre,Allah sana dayanma gücü versin,doğru yolundan ayırmasın....

bu arada ne zaman ne için yazışmak istersen ben de varım...havadan sudan bile yazabilirsin :34:

öncelikle bu yaşta aklına,konuşma şekline ve olgun düşüncelerine hayran kaldım....mükemmel yetiştirmişsin kendini....33 yaşındayım "her işte bir hayır vardır" sözünü ilke edindiğimden beri mutluyum...huzurluyum....yaradana şikayetim yok diyorsun,bu bilinci kavramışsan eğer,bize şer görünenlerde hayırlar olduğunun teminatını da yaradanımızın verdiğine inanırsın...Onun sözünün üstüne söz söylenemeyeceğine göre,Allah sana dayanma gücü versin,doğru yolundan ayırmasın....

bu arada ne zaman ne için yazışmak istersen ben de varım...havadan sudan bile yazabilirsin :34:

Amin cümlemizi diyerek teşekkürümü iletmek istiyorum. Ne güzel içimi bu gece olsun biraz rahatlattım baksana havadan sudan bile yazabileceğim insanlarla haşır neşir oluyorum. Teşekkür ediyorum herkese. Her şey için minnettarım.

durumunuzu ancak yaşayan bilir benim algılayabilmem mümkün değil..allah yardımcınız olsun umarım güzel arkadaşlıklar kurar iyi biri ile evlenirsiniz.bundan sonra hayat mutluluk getirsin size.acılar unutulmuyor sadece unutulmuş gibi yapılıyor.

Doğrudur acılar unutulmuyor sadece unutulmuş gibi yapılıyor, sadece üzerine toprak atılmış sünger çekilmiş gibi ortada kalıyor.
Temennilerinize içtenlikle inşallah diyorum. ve tekrardan teşekkür ederim...

Teşekkür ederim. Yalnız şurayı düzeltmem gerekiyor "Tabi benim üzülmemde şuan en önemsiz konulardan biri" öyle düşünme sakın okuma zahmetine girmişsin üstelik yorum yazmışsın benim için bunun ne demek olduğunu bilseydin sanırım böyle bir cümleyi kurmazdın : ) Gerçekten teşekkür ederim.
Evet inanç... Bir dönemden sonra sahip olduğum elimde olan tek şey; inanç.
Hayatına çok sağlam birini almalı" bu da güzel hoş da artık hayatta sağlam olan biri sayısı azalıyor. Elbet birbirini nötrleyecek bir şeyler bulmalı ama bu zamana kadar henüz bir şey çıkmadı. Umuyorum ki çıkar, çıkar da biraz olsun kalabalıklaşma konuşma adına adım atmış olurum.
Tekrar teşekkür ederim yalnız bırakmadığın için.

Canım ya gerçekten tanımadan kanım ısındı sana istediğin zaman banada mesaj atabilirsin derdin sıkıntın olursa.
Mesajımı önemsemene bende çok sevindim,temiz yürekli bir insansın.

Back