KK'da Hala Benim Gibi Kankasını Bulamayanlar Buyrun..

salçayı bo kullanırım ama yemeklerimin tadınız bozmayacak sekılde.

Yağlı yemekleri sevmem kocamda sevmez az koyarım.

Bende tuzu ayarlayamıyorum ya 2 yemekten birine kendimi kaybedıp coktuz koyuyorum neolcak bılmıyorum:KK14:
hataylı komşum vardı. Ne pişirse mutlaka getirirdi. Ama çok güzel olurdu yemekleri. Salçayı bol katardı senin gibi. Acısıda olurdu. Oraların damak tadı çok hoş. Bide hep kendileri yapıyo. Salçayı , yağı. Kuruları. Ben çok seviyom o tarafın yemek kültürünü.

Haftasonu sofrasınabende bayılıyom. çeşit çeşit hazırlarım. Herkez ne isterse ondan yaparım. Ama iki yedikten sonra tıkanıyom. Yiyemiyom.

ben de öyle cadum...kocişim ne istiyorsa onu yaparım

ama benım sorunumkahvaltıda cok yedıgım ıcın öğlen aksam yemek yemek ıstemıyorum

çünkü hala tok oluyorum:KK56:

Birde kızlar ben yemekleri az yapamıyorum ya...

resmen 4 kişil falan yapıyorum guyya 2 kişiyiz.

Ablam mesela herzaman az yapar hatta 2. tabagı ıstesen yok oda öyle alısmıs ama

bende bol bol yapıyorum siz nasıl yapıosunuz

aynen canım senin gibiyim bende

hiç günlük yemek yapamadım hep ertesi güne kalıyo mutlaka yemeklerim..

hiç ayarlayamıyorum az yemek yapmayı ya bazen yemek dökmek zorunda kalıyorum:KK14:2 günden sonra yiyemiyoruz aynı yemeği bekleyincede tadı değişiyo mecbur döküyorum:KK14:

birde kızlar ben yemekleri az yapamıyorum ya...

Resmen 4 kişil falan yapıyorum guyya 2 kişiyiz.

Ablam mesela herzaman az yapar hatta 2. Tabagı ıstesen yok oda öyle alısmıs ama

bende bol bol yapıyorum siz nasıl yapıosunuz
ben çok az yapıyom. Her yemeğimden mutlaka küçük bi tabak artar.
Sarma içini müthiş ayarlarım. Tamı tamına denk gelir.
Ben eski yemeği yiyemem. O yüzden pişirip dolaba koyamıyom. Yemek taze ve sıcak olacak. Kalmış yemekler genelde eşim tarafından yenir yada sofraya getirmeyi unuttuğum için bayatlayıp çöpe gider. :KK50:

hataylı komşum vardı. Ne pişirse mutlaka getirirdi. Ama çok güzel olurdu yemekleri. Salçayı bol katardı senin gibi. Acısıda olurdu. Oraların damak tadı çok hoş. Bide hep kendileri yapıyo. Salçayı , yağı. Kuruları. Ben çok seviyom o tarafın yemek kültürünü.

evet caım buralarda kendıleri salça yapıyorlar.
Ama salcaları felaket tuzlu oluyor inanılmaz derecede hemde.

Ben hiç yapmadım,kayınvalıdem yapar bana da verir tabıı o bana yetmıyor gıcık kadın demez az fazla vereyım.

Çoğunlukla hazır salça alıyorum domates ve biber Öncü marka.

aynen canım senin gibiyim bende

hiç günlük yemek yapamadım hep ertesi güne kalıyo mutlaka yemeklerim..

hiç ayarlayamıyorum az yemek yapmayı ya bazen yemek dökmek zorunda kalıyorum:KK14:2 günden sonra yiyemiyoruz aynı yemeği bekleyincede tadı değişiyo mecbur döküyorum:KK14:

heh işte aynı ben...2 günden fazla yıyemem,günlük yaparım arada yetmezse kalan yemek falan amagören zanneder ki 4-5kişilk aıleyız..

Pırasayı nasıl yaparsınız kızlar. Eşim hiç sevmeZdi pırasaYI . Sayemde sevmeye başlamıştı. Ama bakıcım pırasa görünce dayanamıyo pişiriyo. Ben herkezin yemeğini yerim genelde iğrenç olmadığı müdettçe ama eşim onun pırasasını yemiyo. Ve pırasadan tekrar nefret ettii:KK52:
Ben minik minik doğrar soğaın kavurur, salçayı katar pırasayıda katar ve tekrar kavururum. Iyice kavrulduktan sonra çok az bi su katarım. Pirincini katarım. Kısık ateşte kavrula kavrula pişiririm.

Son düzenleme:
ben çok az yapıyom. Her yemeğimden mutlaka küçük bi tabak artar.
Sarma içini müthiş ayarlarım. Tamı tamına denk gelir.
Ben eski yemeği yiyemem. O yüzden pişirip dolaba koyamıyom. Yemek taze ve sıcak olacak. Kalmış yemekler genelde eşim tarafından yenir yada sofraya getirmeyi unuttuğum için bayatlayıp çöpe gider. :KK50:

kalmıs yemekleri benımde kocam yıyor,dökmeme kızıyor bende gizli döküyorum napim

Pırasayı nasıl yaparsınız kızlar. Eşim hiç sevmeZdi pırasaYI . Sayemde sevmeye başlamıştı. Ama bakıcım pırasa görünce dayanamıyo pişiriyo. Ben herkezin yemeğini yerim genelde iğrenç olmadığı müdettçe ama eşim onun pırasasını yemiyo. Ve pırasadan tekrar nefret ettii:KK52:
Ben minik minik doğrar soğaın kavurur, salçayı katar pırasayıda katar ve tekrar kavururum. Iyice kavrulduktan sonra çok az bi su katarım. Pirincini katarım. Kısık ateşte kavrula kavrula pişiririm.

ben soğan katmıyorum
yağda havuçları kavuruyorum ilk önce sonra salçasını ekliyorum sonra yuvarlak yuvarlak doğradığım pırasaları katıyorum sıcak suyu ekleyip pişmesini bekliyorum..piştikten sonra ocaktan indirmeden pirinçlerini atıyorum 10dk da öle kaynıyo o kadar..

senin bakıcın nasıl yapıyoki bacım

ben pırasa hiç pişirmedim:26: nasıl olduğunuda bilmiyorum bile

bende severim eşimde sever ama annemden başkasınınkini yemem.

Eşimde yalnız annemınkını yıyor,kendi annesinin yaptıgından tıksınmıs.

Anneciğim yapar bana getırır:26:

resmen 1 senedir hiç pişirmedim,şimdi dank etti

ben pırasa hiç pişirmedim:26: nasıl olduğunuda bilmiyorum bile

resmen 1 senedir hiç pişirmedim,şimdi dank etti

benim en sık yağtığım yemeklerden biridir bayılıyoruz hele limonla mökkem oluyo:KK56:

Bu arada kızlar birsey sorucam...

Ben tam bir bardak hastasıyım resmen kolleksıyoncu gibiyim abartısız

düz bardak sevmem,sekıllı olanlardan renkli ilginç vsç alırım...

Doğal olarakta hepsı benım ıcın cok değerli ve cook para harcadagım bir ürün.

Ama ki benım bulaşık makınem hepsini mahvetti öyle cızıkler oldukı beyaz beyaz nasıl feci anlatamam.

servisi cagırdım hıc bır sorun yok sudan dıyor :S

yahu cumle alem kullanıyor,ozaman tüm mersin bulaşık makınesi kullanmasın böyle saçmalıkmı olur.

Dün makıneyı boşaltım yenı aldıgım bardaklar bıle mahvoldu sinirlendim çöpe attım

sonra kıyamadım gerı cıkardım,eşimde kızıyor artık bardak bıtene kadar almıycaksın dedi.

Bu ne 2 yıkamada bu hale gelıyor sende çöpe atıyorsun dedi.

E bende sınır oluyorum pıs gibi duruyor mısafıre falan nasıl vereyım.

Ben neyapıcam ya,en ıyı tabletlerden vs alıyorum neyaptıysam bos.

sizinkıde öylemi

ben soğan katmıyorum
yağda havuçları kavuruyorum ilk önce sonra salçasını ekliyorum sonra yuvarlak yuvarlak doğradığım pırasaları katıyorum sıcak suyu ekleyip pişmesini bekliyorum..piştikten sonra ocaktan indirmeden pirinçlerini atıyorum 10dk da öle kaynıyo o kadar..

Senin bakıcın nasıl yapıyoki bacım
nasıl pişirdiğini bilmiyom ki. Ama pırasa görünce dolapta mutlaka pişiriyo:KK1:

ben pırasa hiç pişirmedim:26: Nasıl olduğunuda bilmiyorum bile

Resmen 1 senedir hiç pişirmedim,şimdi dank etti
zamanı geçti sayılır artık. Yaz geldi:KK1:

X