- 24 Nisan 2010
- 44
- 0
öncelikle faydam dokunduğuna sevindim. senin adına ise üzüldüm, en iyi ben anlarım seni. belli bir noktadan sonra biraz emrivaki yapmak gerekiyor. birkaç gün, olmadı ay uğraşır sonra pes eder ve seni olduğun gibi kabullenirler elbet. sonuçta sen onların kızısın.
dün otobüse bindim, yanıma oturan amca öğrenci akbilimi görünce okulumu sordu. bitirdiğim üniversiteyi, türkiyenin iyi üniversitelerinden biri, söyledim, aaaa hiç de üniversite bitirecek gibi durmuyorsun dedi :S ki bırak bitirmeyi bölüm derecesi yapmıştım. insanlar malesef başımızdaki bir örtüye inanılmaz anlam yüklüyorlar, aslında aynı insansın ama örtüyle bambaşka biri sanıyorlar. değişmediğini anladıkları, yaşadıkları zaman rahatlayacaklardır canım.
Allah kolaylık versin. Bu ülkede ailene zıt olmak zor. Bu sadece tesettür de değil. Ailesinin yetiştirdiği yolda gitmek istemeyen herkese çok zorluk çıkarılıyor. Kimsenin birey olmasına izin verilmiyor malesef...
Minenes banada yardimci olabilirmisin, kisim insallah dugunum olacak. Basimida bu sekilde istiyorum yani daha cok sal tarzinda. Gelinligim duvagim hazir, ama duvagimin kenarlari kupur oldugu icin bu fotodaki gibi duz durmaz on tarafi. Bu fotoda duz durmasinin sebebi islemeleri agir bastigi icindir. Napmam lazim? benimdemi kupurlere tas eklettirmem lazim?
aslında dantel kenarın da kendince bir ağırlığı vardır. bence önce bir denemen lazım. evde tanıdık biriyle bu tarz bir baş yapmaya çalışın, büyük ihtimal bunun gibi duracaktır. hatta bence yüzün çevresinden biraz daha rahat inse daha güzel olur bu baş. yani daha hafif bir kumaşla. ikinci seçenek, düğün günü başın yapıldıktan sonra duvak alttaki başörtüsüne dikişle tutturulabilir. en olmadı sen de işleme yaptırırsın danteline. ne kadar zamanın var?
Zamanim var 11ci ayda dugunum insallah.
dedigini pek anlayamadim canim nasil tutturacagim? benim altina bu bayan gibi beyaz esarp takip ustunede bu sekilde kupurleri one gelecek sekilde duvagimi takmak istiyorum. Resim vs varmi canim anlatabilecegim. Agirligi varda, taslinin agirligi daha hos olur, bununki duz duruyor. Bende buzusuk buzusuk durcaktir