- 7 Mart 2013
- 6.130
- 18.447
-
- Konu Sahibi feliscatus
- #3.981
Diğer illeri bilmem de 8 veya 16 saatlik kurslar da var İsmek'te; çikolata, kurabiye, sütlü tatlı, makarna ve sosları vs. 80 saatlik veya civarında da butik pasta, kruvasan, börek, simit falan filan kursları var. Onlar bile birçok şey katıyor. Bu sene sağlık raporu da eklenmiş, o yüzden hiiiç uğraşamayacağım. Bu kadarı bana yeter. Kruvasanı tarife ve videolara bakarak deneyeceğim mesela, en kötüsünden Kuru Hasan olurya şey sıkıntı
bişeyler olmadığında, ters gittiğinde hocaya gösteremiyorsun, hocam burası niye böyle oldu diyemiyorsun
kendinle baş başasın
normal kursta bir iki dokunuş ile çözülebilecek problemler online'da arapsaçına dönebilir sanki
Bu tarz pastalar birazda sabır istiyor herhalde,el oyalayan tararfları epey fazla.Pasta eğitimi almıştım önceden. Aslında zor değil de biraz el yatkınlığı ve malzeme desteği gerekiyor.
Biz makaronu yapmamıştık, hoca iptal etmişti fırın bahanesiyle. Bize yok onun malzemesi özelmiş, klasik marketten alsanız yapısı tutmaz, çatlar vs demişti. Eee, kadın yapmış. Deneseydik ne olurdu sanki? Ben de makaronu deneyeyim. İyi ki bu tarifi gördüm
O günah değildi o benim genişliğimdi lütfenBirini işlesen neyse, ikisini işledin. Ön koltukta kocanın yanına kadın oturmasına izin verdin.
Nasıl yediğine göre değişik sunumları var k.kartı, nakit, taşınmaz mülk alması vs.Aa ben de koca parası yiyorumDeğişik tarifleriniz varsa alırım assödşflf
Stilini kendin belirliyorsun, mesela ben hep kenardan kenardan tırtıklarım. O zaman ne kadar yediğim anlaşılmıyorAa ben de koca parası yiyorumDeğişik tarifleriniz varsa alırım assödşflf
Pasta sıvama ve süslemesi zorluyordu bizi. Şanti dandikse veya iyi çırpılmadıysa sıvılaşıyor. Sertleşmesi için beklemek gerekiyor. Şeker hamuru yapınca kuruyup çatlayabiliyordu. Kekte sıkıntı çıktıysa parçalanışını seyret. Pasta üstündeki ince detaylar sabırsızlar için değil.Bu tarz pastalar birazda sabır istiyor herhalde,el oyalayan tararfları epey fazla.
Hazır yemiştim ve ben de pek beğenmemiştim, içi çiğ gibiydi ama becerebiliyor muyum diye denemek istiyorum. Olmadı acıbadem kurabiyesi yaparımMakaronu bir ben miçok sevemedim acaba .
Harikulade olmuş halbuki şaşırdım birinci olmamasına2.oldu gene baktımda.
Harikulade olmuş halbuki şaşırdım birinci olmamasına
Bu sunum da sunum amaMerhabalar Kadınlar Kulübü sakinleri. Bu ay tiramisu tarifiyle sizlerleyim.
Pandispanya için
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
180 derece alt üst ayar önceden ısınmış fırında.
Kreması için
1 lt süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
7 tepeleme yemek kaşığı un
2 vanilya
1 paket labne (180 ya da 200gr) labne tadını baskın istiyorsanız arttırabilirsiniz.
Keki ıslatmak için
1 yemek kaşığı granül kahve
1,5 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için: Kakao ve bilumum çikolata/meyve
Öncelikle yumurta ve şekeri 4-5 dk. çırpıyoruz. Kuru malzemeleri eleyerek ekliyoruz. Kalıba döküyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 3132549
Kreması için 1 süte şeker, yumurta sarısı, un eklenir ve karıştırılır. Ocakta pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilya eklenir. Ilıdıktan sonra labneyi ekleyip çırpıyoruz. Krema hazır.
Eki Görüntüle 3132550
Keki ıslatmak için sıcak suya granül kahveyi ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Keki ikiye bölüp ıslatıyoruz. İlk kek katını ıslattıktan sonra kalıba tekrar koyup kremanın yarısını ekliyoruz. Sonra ikinci katı da üzerine koyup ıslatıp son krema katını döküyoruz. Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kakao serpip süslüyoruz.
Eki Görüntüle 3132551
Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 3132552 Eki Görüntüle 3132553 Eki Görüntüle 3132554 Eki Görüntüle 3132555 Eki Görüntüle 3132556 Eki Görüntüle 3132557 Eki Görüntüle 3132559 Eki Görüntüle 3132560 Eki Görüntüle 3132568 Eki Görüntüle 3132570 Eki Görüntüle 3132571 Eki Görüntüle 3132572 Eki Görüntüle 3132573 Eki Görüntüle 3132574 Eki Görüntüle 3132575 Eki Görüntüle 3132576 Eki Görüntüle 3132577 Eki Görüntüle 3132578 Eki Görüntüle 3132579 Eki Görüntüle 3132580 Eki Görüntüle 3132581 Eki Görüntüle 3132582
Bu sunum da sunum amakonu nasıl eklenir başka bilemedim
Pastada görsellik önemli işte,nereyi nasıl yaparım düşüncesi zorluyor bazende geri dönüşü olmuyor mutlaka.Pasta sıvama ve süslemesi zorluyordu bizi. Şanti dandikse veya iyi çırpılmadıysa sıvılaşıyor. Sertleşmesi için beklemek gerekiyor. Şeker hamuru yapınca kuruyup çatlayabiliyordu. Kekte sıkıntı çıktıysa parçalanışını seyret. Pasta üstündeki ince detaylar sabırsızlar için değil.
Bir de heykel gibi alanda eğitimi olanlar güzel eserler çıkarabilir. Kurs arkadaşlarımla yaptıklarımız kusmuk gibi oluyorduçirkin çirkin şeker hamurları eklenmiş. Teması da saçmaydı. Neyse
Hazır yemiştim ve ben de pek beğenmemiştim, içi çiğ gibiydi ama becerebiliyor muyum diye denemek istiyorum. Olmadı acıbadem kurabiyesi yaparım
Benim favorim oydu bende şaşırmıştım 1.olan tramisu oldu oda muhteşem olmuştu,margaret yapmıştı nuda.Harikulade olmuş halbuki şaşırdım birinci olmamasına
İşaretli kısma tıklayıp kopyalarak ekleyebilirsiniz.Bu sunum da sunum amakonu nasıl eklenir başka bilemedim
Profesyonel olduğu için diğerlerine haksızlık olsun istememistir oy verenler yada önceden 4 kere birinci olup ikinci sıraya düşmüşdür kural gereğiHarikulade olmuş halbuki şaşırdım birinci olmamasına
Yok. Oylamada ikinci olmuş. Yarışma sayfasını da gördüm.Profesyonel olduğu için diğerlerine haksızlık olsun istememistir oy verenler yada önceden 4 kere birinci olup ikinci sıraya düşmüşdür kural gereği
Kredi kartı şeklinde tercih ediyorum ben bu aralarNasıl yediğine göre değişik sunumları var k.kartı, nakit, taşınmaz mülk alması vs.
Benim bunu bilmiyor olmamYok. Oylamada ikinci olmuş. Yarışma sayfasını da gördüm.
Deneme bir kiİşaretli kısma tıklayıp kopyalarak ekleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 3303895
Kurcalayınca buldumBenim bunu bilmiyor olmam
Olmuş olmuş, zaten direkt eklemek lazım. Öbür türlü olanda başka sitelerin linki için kullanılıyor.Deneme bir ki
Linki direkt yapıştırdım. Medya eklemeden kabul etmedi
Thread 'Tiramisu-Dost Süt Sponsorluğunda' Kekler - Pastalar - Tiramisu-Dost Süt Sponsorluğunda
Yapamadım. Help mee!
Sayfası burada en üstte oy oranlarıBenim bunu bilmiyor olmam
Olmuş kiDeneme bir ki
Linki direkt yapıştırdım. Medya eklemeden kabul etmedi
Thread 'Tiramisu-Dost Süt Sponsorluğunda' Kekler - Pastalar - Tiramisu-Dost Süt Sponsorluğunda
Yapamadım. Help mee!