kızzlaarr pamuk kullanmayın

bende kullanıyodum aynen dedigin gibi namaz olmuyormuş dediler fakat doktorum çok kızdı

öğrenci arkadaşlarlada tartıştık bu konuyu ama inanmayan var. Ben de araştırırken bu sayfayı gördüm sorayım dedim. Hatta bir arkadaşın içine kaçmış doktora gitmesi gerekir mi ?(bekar kızlardan kullanan çok rahat olsun diye) sağlığa zarar sonuçta.

Arkadaşım merhaba ,
Yazdıkların cok açıklayıcı bilgi olmuş Allah razı olsun.
Yalnız bişey sormak istiyorum hangi durumlarda akıntı özür durumuna gecer ?
Yani bende sürekli sürekli bir akıntı söz konusu.
Her namaz vakti abdest alıp çamaşır değiştiriyorum ve günlük ped kullanıyorum.
Ama hani namazım bitti azıcık abdesti kalayım istiyorum ne mümkün .
Bilgi sahibi isen paylaşır mısın ?

Şimdiden teşekkürler

Aa

canım bir parça pamuk tıkayabilirsin dene bir eğer pamukdan rahatsız olursan gazlı bez kullunabilirsin...taharetlendikden sonra pamuk koyup abdest alıp namaz kuran vs ibadetlerini yaparsın sonrada çıkarırsın canım

nasıl koymuş o pamuğu...tıkamış bayağı..aman yarabbim..

Ne kadar bilinçsiz kadınlarımız.. Jinekoloğumun söylediklerini aktarayım;

Tampon sadece çok gerekli durumlarda kullanılır en fazla 3-4 saatte bir değişmesi gerekir. Aksi halde toksik şok sendromu denen ve ölümle sonuçlanan olay gerçekleşebilir. Bu prospektüsünde yazar. Gece kullanıyorum diyen arkadaşım oku lütfen kutuda yazanları.

Gece asla tampon kullanılmaz.

Ped gün içinde en geç 3-4 saatte bir değiştirilmelidir.

Günlük ped kullanılmamalıdır. Vajinanın doğal florasını bozar. Yüzeysel silin, çamaşır değiştirin ve vajinal duş asla yapmayın.

Namaz kılacağım diye tampon takmak kadar saçma şey de duymadım. Sanki akmıyor o zaman.

Hele bu devirde pamuk kullanımını hiiiiçç anlamış değilim!!

Günlük ped kullanılmamalıdır derken? Ben hergün düzenli olarak kullanıyorum bunun bir zararı var mı?

Günlük ped kullanılmamalıdır derken? Ben hergün düzenli olarak kullanıyorum bunun bir zararı var mı?

Evet kullanılmamalı. Bunu bana 3 doktor söyledi. Ben de kullanıyordum ve çeşitli problemler yaşıyordum sürekli. Mutlaka pamuklu çamaşır giymek ve her gün değiştirmek gerekiyor. Bölgeye kesinlikle krem parfüm deodorant sürmemek gerekiyor.

Öyle mükemmel bir sistem yaratmış ki Allah, kendi kendini temizliyor zaten.

Biraz da içimizden çıkanlarla barışık olmak gerekiyor sanırım. Yine bir doktor anlattı bana temizlikle ilgili takıntılarımı duyduktan sonra. Sanırım Hollandadaydı, sezeryanla doğum yapan kadınların vajinasına uygun bir tampon koyup oradaki sıvıyı alıp bebeğe sürüyorlarmış. İğrenç gelmesin çünkü normal doğumda bebek zaten o sıvıya bulaşıp doğuyor, bütün o kan ve diğer maddeler bebek için şifaymış.

Aşırı temizlikte iyi değilmiş yani ben ona ikna oldum. Temizlemezsem kötü kokuyor diyen varsa enfeksiyondan şüphe edilebilir. Doktora gitmek gerek.

Nerden biliyor bunları derseniz, annem yumurtalık kanserini atlattı. Çeşit çeşit jinekoloğa gittiğimiz için her haltı biliyorum.

Arkadaslar merhaba,

Ben bu konu ile ilgili Hayrettin Karaman'in bir cevabini paylasmak istiyorum. Benim aklima yatan da bu ve bu sekilde uyguluyorum:

Klasik fıkıh kitaplarında bu akıntılar hakkında genel olarak şu hükümler yazılmıştır:
"Kadınların cinsel organlarından gelen devamlı akıntı, kan olmadığı sürece ay hali ile ilgili olamaz. Beyaz, sarı vb. renklerdeki akıntılar, organın dışına çıktığı, kilota bulaştığı zaman abdest bozulur. Eğer organın çıkışını tıkayan bir nesne kullanılırsa, gelen akıntı veya bunun ıslaklığı tamponun, tüpün, pamuk yumrusunun dışına çıkmadıkça, dışardan bakıldığında görülmedikçe abdest de bozulmaz. Eğer akıntı bir namaz vaktinin tamamında (abdest alp namaz kılmaya yetecek bir sürede kesilmeksizin), diğer vakitlerin de bir kısmında bulunmak suretiyle hep devam ediyorsa kadın özürlü sayılır ve bu durumda, her namaz vaktinde bir kere abdest alır ve bu vakit içinde akıntı -dışarı çıksa bile- abdesti bozmaz, onunla -akıntı bulaşmış giysi çıkarılarak- istendiği kadar namaz kılınır; sonraki namazın vakti girince abdest bozulmuş olur ve yeniden alınır."
Bizim kadın doğum uzmanı kırk kadar hanımla yaptığımız iki seminerde tespit ettiğimiz gerçek duruma göre, kadının cinsel organından gelen akıntıyı ikiye ayırmak gerekiyor: a) Necis olanlar, b) Necis olmayanlar.
Sağlıklı bir kadının organından devamlı olarak gelen ve gelmediğinde bazı problemler oluşan vaginal salgı temizdir; gözyaşı ve tükürük gibidir, bunun dışarı çıkması, kilota bulaşması abdesti bozmaz ve onu yıkamak da gerekmez. Bu normal akıntı dışında kalan ve bir arızadan (mesela enfeksiyondan) kaynaklanan akıntı ise pistir, dışarı çıktığında abdesti bozar ve elbiseye bulaşırsa yıkanması gerekir. "

Umarim faydali olur. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…