kızzlaarr pamuk kullanmayın

ya çok şaşırdım gerçekten...yakınlarımdan beş vakit kılan var ama hiiç duymadım böyle bir şey. akıntının abdesti bozması bence İslamın genel kolaylık hükümleri ile çelişiyor...

Akıntı bozmuyorda akıntı iç çamaşıra bulaşırsa bozar diye biliyorum sık sık çamaşır değiştirmek gerek bide akıntı rahatsız ediyo aslında nem falan oluyor...
Bende bi ara kısa bi süre kullanmıştım inşallah bi şey olmaz..

günlük ped kullanan bayanların temizlik için kullandıklarını söylemeleri bana saçma geliyor diyerek sen başta saçmalamışsın
tuvalatten sonra taharet almayıp günlük pedlere dayanıyorlar diyerek dahada saçmalamışsın klava:günlük pedi namaz kılanlarda kullanır kılmayıp taharetini alıp daha sonra akıntıdan rahatsız olanlarda kullanır.,farklı sebepleri olanlarda kullanır.
peçeteyi tıkamakta hem fikiriz ama günlük ped kullananları taharet almayıpta iççamaşırı temiz kalsın diye kullanıyorlar diyemezsin

sanırım temizliği sadece taharet almak olarak algılıyorsun

Son düzenleme:
kızlar namaz sırasında gelen akıntı abdesti bozmaz bikaç arkadaş güzel şeyler yazmış.kılın namazlarınızı gönül rahatlığıyla.gelen akıntı bizim elimizdemiki.o yüzden özür sayılıyo.her namazda abdest almak lazım bide çamaşırımızı değiştirmemiz gerekiyo.......bilgilerimi paylaşmak istedim

namaz bezi nedir:uhm:

saçmalıyorsun deyip oklava falan göstermek de ne oluyor ben buna müsade etmiyorum. fikrimi beyan ettim ister katılır ister katılmazsınız umrumda değil. açıklama yapmayacağım beni anlayan anlamıştır zaten.

siz bu fetvayı acaba hangi fıkıh kitabından aldınız ben hangi kitabı okuduysam hanefilerde abdestin bozulduğu yazıyor yoksa siz kendi fetvanızı kendiniz mi verdiniz?

e tanrı bireye düşünme kabiliyeti vermiş...günün şartlarını ve imkanlarını göz önüne alırsanız, sağlığınızla oynamazsınız. sanırım bu en büyük günahtır.

bu başlıkta habire bir sen ne biliyorun ben şöyle biliyorum havası var

evet faydalı bi topik olmuş,
kadından gelen akıntı temizdir, kan irin gelirse abdest bozulur.

gerçekten bu kadarına yuh artık...

abdest bozan şeyler net bir şekilde belirtilmiştir bunun ötesi berisi ne gereksiz ne saçmalıktır...okumuyoruz cahiliz, okuyup kendimiz öğrenmek yerine ondan bundan duyduğumuza nedense sorgusuz sualsiz inanıyoruz ...

bu tarz yapılmaya çalışılan ibadetleri samimiyetten çoooook uzak ve göstermelik buluyorum ben...adetliyken pamuk tıkayıp namaz kılmak bana çok sahte geliyor, şekilcilikten başka birşey değil...

not; birşey söyleme zahmetinde bulunmayın lütfen, cevap verip polemiğe girmeyeceğim

Son düzenleme:

Notunuz cok güldürdü beni

zaten o pamuk meselesi adetliyken kullanılmıyor arkadaşım normal temiz günlerinde kullanıyor o da namazdan namaza konulabilir bunun bir sakıncısı yok bana göre o kadın o pamuğu nasıl rahme kaçırmış onuda anlamış değilim kadınlarda sürekli beyaz akıntı olduğu için o akıntı dışarı çıktığı zaman abdest bozulur kısacası vucuttan ne dışarı çıkarsa abdest bozulur ve bunun için tuvaletten çıktıktan sonra içeri kaçmayacak büyüklükte konulur abdest alınır ve namazdan sonra çıkarılır ..adetliyken pamuk tıka namaz kıl olayı yok canım sen yalnış anlamışın geçmişi okumadım ama durum böyle ...namaz kılanlar bilir pamuk koyamayanlar peçete gazlı bez koyarlar

Son düzenleme:

tabi ki bozar bilip bilmeden kendi görüşlerinize göre fetva çıkrmayın...kadından gelen akıntı abdesti bozar ...

Kadınlardaki beyaz akıntı tamponla önlenebildiği takdirde, abdesti bozmaz
“Abdesti bozan, önden ya da arkadan herhangi bir şeyin çıkmasıdır. Abdestli olduğu süre içinde böyle bir şey çıkmadıkça, kadın da erkek de abdestli sayılır. Normal olan da gerek yoksa pamuk vs. kullanmamaktır. Bu durumdaki bir kadın beş vakit namazın tamamını dahi, başka şeyle abdesti bozulmadıkça kılabilir. Ancak sürekli akıntı oluyor ve abdest tutulamıyorsa, pamuk vs. kullanmak sünnet veya müstehap olmuş olur. Akıntı pamukla kesilebildiği takdirde abdesti bozulmuş olmaz. Pamukla da kesilemiyorsa bir anormallik var demektir; Müslüman bir doktora görünülmelidir.” (Dr. Faruk Beşer, Hanımlara Özel Fetvalar, c.1, s.19, 20)
Kadınlardaki beyaz akıntı tamponun dışına çıktığı takdirde, abdest bozulur
Kadının tenasül organı içine veya dışına tıkanan bez veya pamuğun yaş olarak dışarıya çıkması veya çıkarılması abdesti bozar. Şöyle ki: Bu organın dış kısmına tıkanan pamuğun iç tarafı ıslanmış olunca, abdest bozulmuş olur. Pamuğun dışına ıslaklığın geçmesi şart değildir. Fakat bu organın iç kısmına tıkanan pamuğun dışarısına kadar yaşlık gelmedikçe, abdest bozulmaz. (Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam Ansiklopedisi, Abdest Bölümü, Abdesti Bozan Şeyler)
1.Akıntı zaman zaman gelmekle beraber her namaz vakti bir namaz kılacak kadar gelmediği oluyorsa, bu gelmediği zamanlarda abdest alıp namazları kılmak gerekir.
2.Bir namaz vakti o vaktin namazını kılacak kadar bir zaman bulamayacak şekilde geliyorsa, ondan sonra da her namaz vaktinde en az bir defa görülüyorsa, kişi özür sahibi demektir, her vakitte alacağı abdestle dilediği kadar namaz kılabilir. Ancak pamuk ya da tampon (peçete, tuvalet kağıdı, kürsüf) zarar vermiyor ve akıntı onunla kesilebiliyorsa kişi özür sahibi olmaz. Akıntı pamuğun dışına çıkmadıkça da abdesti bozulmaz.

siz bu fetvayı acaba hangi fıkıh kitabından aldınız ben hangi kitabı okuduysam hanefilerde abdestin bozulduğu yazıyor yoksa siz kendi fetvanızı kendiniz mi verdiniz?

evet haklısın arkadaşım bazı kişiler kafalarından fetva çıkarıyor...müctehid alimlerin görüşü, bozulduğu yönündedir

canım sence de biraz sert yazmamış mısın?
bugün fetva sitesini okudum. bi soru vardı, kadın gusül abdesti aldıktan sonra vajinasından eşine ait sıvıların dökülmesi abdesti bozar mı, gibi birşeydi. ve diyanetin hocası sıvının temiz oldugunu bozmayacagını söylemiş.
1- kadından gelen akıntı pis midir?
2- eger akıntı abdest bozuyorsa peygamber efendimizin, hz haticenin, hz aişenin hz fatımanın bir anlatımı kulagımıza gelmez miydi(en azından ben tesadüf etmedim)
3-tükürük agızdan çıkınca abdest bozmuyor, burnumuz akınca da abdest bozulmuyor doğru mudur?
peki neden rahimden gelen sıvı bozuyor?
abdesti bozması için kan, idrar ya da irin olması gerekmez miydi?
sadece kendim için sordum bu soruları.
eğer mantıklı bi cevabınız varsa ben de uygulayayım. kimse isterki abdestsiz namaz kılmış olmayı

(035) Kadndan gelen akntnn hkm, zr.
alıntıdır
kadının cinsel organından gelen akıntıyı ikiye ayırmak gerekiyor: a) Necis olanlar, b) Necis olmayanlar.
Sağlıklı bir kadının organından devamlı olarak gelen ve gelmediğinde bazı problemler oluşan vaginal salgı temizdir; gözyaşı ve tükürük gibidir, bunun dışarı çıkması, kilota bulaşması abdesti bozmaz ve onu yıkamak da gerekmez. Bu normal akıntı dışında kalan ve bir arızadan (mesela enfeksiyondan) kaynaklanan akıntı ise pistir, dışarı çıktığında abdesti bozar ve elbiseye bulaşırsa yıkanması gerekir.

Pamuk yapi olarak yayilan bir madde elde bile toplamak zor iken nasil oraya koyuyorlsr

Değerli kardeşimiz;
- Bu soruda yer alan ifadelere göre, “Adet, istihaza/özür ve loğusa”akıntısının dışında, normal olarak gelen akıntıdan söz ediyoruz ki, fıkıh kaynaklarında “rutubetü’l-ferc” olarak ifade edilmektedir. Bu açıdan bu akıntıyı“normal ıslaklık” diye ifade etmek belki daha anlaşılır bir tabir olur. Bu açıklamayla konunun teşhisinde hemfikir olmamızı sağlamak istiyoruz.

- İşte bu sorunun cevabı –Hanefî ve Şafii alimlerinin görüşlerine göre- şudur:

Henefî alimlerinin görüşü:

Hanefî fakihlerine göre, ön-arka yollardan çıkan her şey abdesti bozar(bk. Reddu’l-Muhtar,1/134; Meydanî, el-Lubab, 1/17). kaynakda verdim sana bunu canım ...bu akıntı içerden dışarı çıktığı için abdesti bozar...vucuttan ne çıkarsa kan irin hatta yaradan akan temiz su bile olsa yada yanık bir ten şişer içi su toplar ve o patlasa o temiz su dışarı çıksa yine bozar temiz olmasına rağmen...alimler hocalar ve hanefi imamları bile vucuttan arkadan veya önden ne çıkarsa abdest bozulur demişse ne gerekir biz bu alimlere karşı gelip hayır bozmaz mı diyeceğiz bu akıntı temizde sayılsa sonuçta vucuttan dışarı çıkıyor abdesti bozuyor ve bunu çıkarken hissedemeyiz o yüzden kapatırız abdest alırız...

Diyanet işleri Başkanlığı İlmihalinde de şu ifadelere yer verilmiştir: “İdrar vajina ve dışkı yollarından…herhangi bir sıvının veya bir maddenin çıkması” da abdesti bozar(a.g.e, 1/199).

gelelim diyanetten baktığın soruyu kadın eşiyle beraberlik yaşadığı zaman bir müddet bekler kadının menisi çıksın diye sonra gusul alır gusul aldıktan sonra eğer erkeğin menisi spremi dışarı çıkarsa gusl abdesti bozulmaz..çünkü gerek menisi hareketli olduğunda rahimde 3 güne kadar yaşar ve ölür guslden sonra erkeğin menisi çıksa gusl bozulmazz,,,

canım benim sert yazmışlığım yok sadece bazıları çok cahilce bu davranışlar demiş kimisi kesinlikle bozmaz demiş benim derdim diğir kişiler gibi başkaları cahil görmek değil ama bilip bilmedende konuşmasınlar demek istedim 3 sene kursta kaldım ve hocayım ve bilidiğim bütüm herkes hanefi imamların bilgisine göre bu pamuğu kullanır akıntının necis yada temiz olduğundan çıktığı için değil vucuttan dışarı çıkttığı için ...arkadan ve önden ne çıkarsa abdest bozulur denmiştir ..burundan akan akıntı abdesti bozar diye bir şey mi var hayır ama kanar sa bozulur ....

vucuttan içeri giren orucu bozar dışarı çıkan abdesti bozar

Son düzenleme:
bilemem belki sen duymamaşındır ben sohbetlerde çok duydum peygamber efendimize sormuşlar kadının akıntısını efendimiz;

-kadın arı kovanı gibidir arı kovanından nasıl devamlı bal akarsa kadında öyledir ve bu akıntıyı kapatmak için bir perde gerekir demiştir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…