benim bi arkadaşım peçete tıkıyordu ve bir süre sonra çişini tutamaz oldu. ayrıca günlük ped kullanan bayanların temizlik için kullandıklarını söylemeleri bana saçma geliyor. benim bildiğim kadarıyla tuvalatten sonra taharet almayıp günlük pedlere dayanıyorlar çamaşırın temizliği için. güzelce taharetlendikten sonra günlük ped kulllanmak gereksiz. akıntı oluyorsa abdest için bilemiyorum ama çamaşırın temiz kalması için peçeteyi tıkamak yerine külodun üzerine koymak ve her wc de değiştirmek en temizi geliyor bana nacizane..
pamuk zararlı ve allahın verdiği vucuda zarar vermekte günahtır,bu vücud allahın size emaneti ,emanete yi bakınız.
sırf kolaya kaçıp pamuğu içine tıkmanın anlamı yok,her namazdan önce abdest alıp .çamaşırınız değiştirin yada namaz bezi kullanın
günlük ped kullanan bayanların temizlik için kullandıklarını söylemeleri bana saçma geliyor diyerek sen başta saçmalamışsın
tuvalatten sonra taharet almayıp günlük pedlere dayanıyorlar diyerek dahada saçmalamışsınklava:günlük pedi namaz kılanlarda kullanır kılmayıp taharetini alıp daha sonra akıntıdan rahatsız olanlarda kullanır.,farklı sebepleri olanlarda kullanır.
peçeteyi tıkamakta hem fikiriz ama günlük ped kullananları taharet almayıpta iççamaşırı temiz kalsın diye kullanıyorlar diyemezsin
sanırım temizliği sadece taharet almak olarak algılıyorsun
siz bu fetvayı acaba hangi fıkıh kitabından aldınız ben hangi kitabı okuduysam hanefilerde abdestin bozulduğu yazıyor yoksa siz kendi fetvanızı kendiniz mi verdiniz?kızlar namaz sırasında gelen akıntı abdesti bozmaz bikaç arkadaş güzel şeyler yazmış.kılın namazlarınızı gönül rahatlığıyla.gelen akıntı bizim elimizdemiki.o yüzden özür sayılıyo.her namazda abdest almak lazım bide çamaşırımızı değiştirmemiz gerekiyo.......bilgilerimi paylaşmak istedim
gerçekten bu kadarına yuh artık...
abdest bozan şeyler net bir şekilde belirtilmiştir bunun ötesi berisi ne gereksiz ne saçmalıktır...okumuyoruz cahiliz, okuyup kendimiz öğrenmek yerine ondan bundan duyduğumuza nedense sorgusuz sualsiz inanıyoruz ...
bu tarz yapılmaya çalışılan ibadetleri samimiyetten çoooook uzak ve göstermelik buluyorum ben...adetliyken pamuk tıkayıp namaz kılmak bana çok sahte geliyor, şekilcilikten başka birşey değil...
not; birşey söyleme zahmetinde bulunmayın lütfen, cevap verip polemiğe girmeyeceğim
gerçekten bu kadarına yuh artık...
abdest bozan şeyler net bir şekilde belirtilmiştir bunun ötesi berisi ne gereksiz ne saçmalıktır...okumuyoruz cahiliz, okuyup kendimiz öğrenmek yerine ondan bundan duyduğumuza nedense sorgusuz sualsiz inanıyoruz ...
bu tarz yapılmaya çalışılan ibadetleri samimiyetten çoooook uzak ve göstermelik buluyorum ben...adetliyken pamuk tıkayıp namaz kılmak bana çok sahte geliyor, şekilcilikten başka birşey değil...
not; birşey söyleme zahmetinde bulunmayın lütfen, cevap verip polemiğe girmeyeceğim
kızlar namaz sırasında gelen akıntı abdesti bozmaz bikaç arkadaş güzel şeyler yazmış.kılın namazlarınızı gönül rahatlığıyla.gelen akıntı bizim elimizdemiki.o yüzden özür sayılıyo.her namazda abdest almak lazım bide çamaşırımızı değiştirmemiz gerekiyo.......bilgilerimi paylaşmak istedim
siz bu fetvayı acaba hangi fıkıh kitabından aldınız ben hangi kitabı okuduysam hanefilerde abdestin bozulduğu yazıyor yoksa siz kendi fetvanızı kendiniz mi verdiniz?
canım sence de biraz sert yazmamış mısın?tabi ki bozar bilip bilmeden kendi görüşlerinize göre fetva çıkrmayın...kadından gelen akıntı abdesti bozar ...
Kadınlardaki beyaz akıntı tamponla önlenebildiği takdirde, abdesti bozmaz
Abdesti bozan, önden ya da arkadan herhangi bir şeyin çıkmasıdır. Abdestli olduğu süre içinde böyle bir şey çıkmadıkça, kadın da erkek de abdestli sayılır. Normal olan da gerek yoksa pamuk vs. kullanmamaktır. Bu durumdaki bir kadın beş vakit namazın tamamını dahi, başka şeyle abdesti bozulmadıkça kılabilir. Ancak sürekli akıntı oluyor ve abdest tutulamıyorsa, pamuk vs. kullanmak sünnet veya müstehap olmuş olur. Akıntı pamukla kesilebildiği takdirde abdesti bozulmuş olmaz. Pamukla da kesilemiyorsa bir anormallik var demektir; Müslüman bir doktora görünülmelidir. (Dr. Faruk Beşer, Hanımlara Özel Fetvalar, c.1, s.19, 20)
Kadınlardaki beyaz akıntı tamponun dışına çıktığı takdirde, abdest bozulur
Kadının tenasül organı içine veya dışına tıkanan bez veya pamuğun yaş olarak dışarıya çıkması veya çıkarılması abdesti bozar. Şöyle ki: Bu organın dış kısmına tıkanan pamuğun iç tarafı ıslanmış olunca, abdest bozulmuş olur. Pamuğun dışına ıslaklığın geçmesi şart değildir. Fakat bu organın iç kısmına tıkanan pamuğun dışarısına kadar yaşlık gelmedikçe, abdest bozulmaz. (Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam Ansiklopedisi, Abdest Bölümü, Abdesti Bozan Şeyler)
1.Akıntı zaman zaman gelmekle beraber her namaz vakti bir namaz kılacak kadar gelmediği oluyorsa, bu gelmediği zamanlarda abdest alıp namazları kılmak gerekir.
2.Bir namaz vakti o vaktin namazını kılacak kadar bir zaman bulamayacak şekilde geliyorsa, ondan sonra da her namaz vaktinde en az bir defa görülüyorsa, kişi özür sahibi demektir, her vakitte alacağı abdestle dilediği kadar namaz kılabilir. Ancak pamuk ya da tampon (peçete, tuvalet kağıdı, kürsüf) zarar vermiyor ve akıntı onunla kesilebiliyorsa kişi özür sahibi olmaz. Akıntı pamuğun dışına çıkmadıkça da abdesti bozulmaz.
canım sence de biraz sert yazmamış mısın?
bugün fetva sitesini okudum. bi soru vardı, kadın gusül abdesti aldıktan sonra vajinasından eşine ait sıvıların dökülmesi abdesti bozar mı, gibi birşeydi. ve diyanetin hocası sıvının temiz oldugunu bozmayacagını söylemiş.
1- kadından gelen akıntı pis midir?
2- eger akıntı abdest bozuyorsa peygamber efendimizin, hz haticenin, hz aişenin hz fatımanın bir anlatımı kulagımıza gelmez miydi(en azından ben tesadüf etmedim)
3-tükürük agızdan çıkınca abdest bozmuyor, burnumuz akınca da abdest bozulmuyor doğru mudur?
peki neden rahimden gelen sıvı bozuyor?
abdesti bozması için kan, idrar ya da irin olması gerekmez miydi?
sadece kendim için sordum bu soruları.
eğer mantıklı bi cevabınız varsa ben de uygulayayım. kimse isterki abdestsiz namaz kılmış olmayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?