Kizmakta haksiz miyim Allah askina?

Ah bu anneler, bizim üzerimize titrerken çoğu zaman kendilerini ne kadar ihmal ediyorlar değil mi? Hani bir algımız var ya "anneye bir şey olmaz, anne hep dimdik ayaktadır" gibisinden... Sanırım anneler bazen bu duruma çok fazla inanıyorlar. Ve kendilerine dikkat etmiyorlar. Sizin annenizin de durum böyle olmuş gibi. Peki annenizin doktora gitmeyi reddetmesinin sebebi ne olabilir, bu konuda nasıl çekinceleri olabilir?
 
Cogu buyukler boyle nedense. Sevmiyorlar doktora gitmeyi. Bir poset ilacla geldi eve. Simdi de keske en basinda gitseydim diyor.
 
Cogu buyukler boyle nedense. Sevmiyorlar doktora gitmeyi. Bir poset ilacla geldi eve. Simdi de keske en basinda gitseydim diyor.
Genelde biz hasta oluruz, hırkamızı giymeyiz, saçlarımız kurutmayız. Anneler babalar sürekli bizi uyarır. Çünkü büyük olan onlar ve bize yol gösterirler. Bu yol göstericiliğin verdiği alışkanlıktan bazen kendilerini ihmal ediyor ve bu sefer yol gösterilmesi gerekenin kendileri olduğunu unutabiliyorlar. Annelik işte Geçmiş olsun :)
 
Cok tesekkur ederim
 

annelere çok kızıyorum hasta oluyolar diye, yani bir de öluyolar biliyo musunuz? ne bencillik, insan bir sorar.
bu devirde çok zor anneanne babaanne olmak, Allah yardım etsin kadıncıklara. 30 yıl evlatlarını buyuttukleri yetmiyor gibi bir de çocuklarının çocuklarına bakmak zorundalar.
 
Bence hanımefendi annesine hasta oldu diye kızmamış. Yani tabi ki o da annesinin hasta olmaya hakkı olmadığını düşünmüyor. Ama hani bazen çok stresli oluruz, birçok şey üst üste gelir, normalde tolore edebileceğimiz şeylere tahammülümüz çok azalır. Hepimiz insanız sonuçta. Hanımefendinin durumu da böyle. Küçük bir çocuk ve bebeğin bakımı onu bunaltmış. Doğal olarak annesinin önerilerini geri çevirmesi onu biraz kızdırmış.
 
Anneniz cok sansli boyle sizin gibi anlayisli, hayirli, vefakar, cefakar bir evladi oldugu icin. Ya benim gibi annesinin rahatsizligi kotulesmeden doktora gitmesini isteyen, iyilessin diye ugrasan hayirsiz, bencil bir evladi olsaydi? Evlerden irak. Sizi can-i gonulden tebrik ediyorum.
 
35-45 yaşlardaki direnç diyorsunuz ben 35-40dan itibaren başladım çökmeye (şimdi 48 yaşındayım) öyle 20li yaşlardaki gibi değil insan. Gençliğinin kıymeyini bil derler gençlere. Bunu söylemek çok saçma çünkü bilemez insan gençken, resmen biyonik adam gibi sapasağlam güçlü oluyorsun. Eskiden ıslak mayo ile oturma hastalanırsın derlerdi ne saçmalıyorlar ne hasta olacağım derdim hiç de hasta olmazdım, şimdi iki dakika otursam ne idrar yolu enfeksiyonunu kalıyor ne mantar, herşey oluyor. Islak saçla kışın sokağa çıkmak ne ki, herkes şaşardı ben hiçbir şey olmazdım, şimdi... ne mümkün. İnsan kabullenemiyor, yakın gözlüğü verdi doktor kullanmıyorum. D3 vitamin yağı verdi, diz kıkırdakları için ilaç verdi kullanıyor muyum? hayır. Gıdama, kiloma dikkat etmem lazım, spor lazım ama yok, bir şey olduğunda "yaşlandım artık" diyorum ama bunu da nasıl diyorum şakasına diyorum. Bir gün ben de şaka olmadığını anlayacağım da işte kabullenemiyor insan :)
 
Yani sadece doktora gidip kendine dikkat etmiyor diye mi konu açtınız?
Bence konunuzu bir kez daha objektif okuyun yazdıklarınızıdan olarak bu ve artı şeyler çıkıyor.
 
Yani sadece doktora gidip kendine dikkat etmiyor diye mi konu açtınız?
Bence konunuzu bir kez daha objektif okuyun yazdıklarınızıdan olarak bu ve artı şeyler çıkıyor.
Icinde bulundugum kosullar bu kadar gerilmeme sebep oldu tabi ki. Rahatsizligim olmasa, bana muhtac iki bebek olmasa tabi ki bu kadar etkilenmezdim. Asiri yorgun oldugum icin ve canim acidigi icin annemin beni de dusunmesini bekledim sadece. Ben dedigimde doktora gitseydi bu kadar ilerlemezdi. Ben de bu halde hem onu dusunmek zorunda kalmazdim hem de biraz olsun dinlenebilirdim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…