Kizmakta haksiz miyim Allah askina?

Haftada 2 gun yardimci tutacak maddi gucunuz var ise yardimci tutmaya calisin
Ben boyle durumlarda anne destegini cok kiymetli bulurum ama aranizda ciddi mesafe var , esinizin isi yogun ve siz iki tane bebege bakiyorsunuz
En guzeli bir yardimci gelse bir gun bile gelse siz biraz nefes alirsiniz

Malesef yok ama burada fikir veren arkadaslar olmus. Kendi mezun ogrencilerimden bulmaya calisacagim.
bu cevabınızı görmeseydim kızacaktım :)
yanlış anlamayın kimi insan parasına kıyamaz bikaç saat bakıcıya vs ödemek istemez
öyle sandım biran

anlıyorum aslında sizi
annenizi yardım için çağırıyorsunuz
oda hasta olmayaım diye hiç dikkat etmemiş ince düşünmemiş
demek ki o kadar ince düşünemiyormuş
kısmet

Ben de kızıyorum, babamın 69-70 yaşına gelip, hala tarzan gibi davranmasına; can kıymeti bilmemesine (Ki ben de babama çekmişim bu konuda, kendime de kızıyorum inşallah yaşlanınca tamamen babama benzemem).

Hiç kendine dikkat etmiyor, hala delikanlı, genç, eskisi gibi sanıyor kendini. 2 kere kalp krizi geçirdi, bypass oldu ve operasyon sonrasında doktorun belli bir süre, belli bir ağırlığı kaldırma yasağını, günü dolmadan çiğnedi. Sonra canı yandı tabi, iyileşme sürecini uzattı. Buraya da vaktinde açmıştım bir konu, annem kardeşimin yanına gidince babamı bana emanet etmişti (Kendini öldürmesin dikkat et bazında :/ ), şeker hastası ve ağzına kilit dikebilsem dikecektim o süre zarfında neredeyse, yok böyle yemek... Bir çocuğum varken iki çocuğum oluverdiydi sanki o sürede.

Sizin anneniz de belki bir miktar böyle; hamam keyfi yapıp çıkıp 35-45 yaşlarındaki dirençli halinde zannediyor kendini. Hastalanmam sanıyordur ama işte artık eskisi gibi değil direnci, kendini bilemiyordur tam. "Doktorsuz atlatırım" olayı da biraz böyle; yaş aldıkça kendine bakmada-korumada, doktor kontrollerinde daha hassas olmaları gerekirken, gençlik zamanlarındaki hoyrat alışkanlıklarına devam ediyorlar, hesap edemiyorlar.

Yani yerinizde olsam, ben de bozulurdum; kendine dikkat etmiyor, kendi için sorumsuz davranıyor oluşuna ve işimin/kendi hastalığım ve yoğunluğumun ara yerinde aklımın kalacağı başka bir şeyle çıkagelmesine... Hem üzülür hem sinirlenirdim.

Annem genel olarak boyledir.
Sagligi konusunda vurdumduymaz ve inatci. Simdi geldi doktordan, hala evde olsam gitmezdim, kendim atlatirdim diyor.
Biz kucukken babam beni kardesimi ve annemi yazliga birakip çalışmaya giderdi. Giderken de kardesime ve bana annenize dikkat edin, denizde cok acilmasin derdi, dusunun. Bu gozukara olmak degil, sadece dusuncesizlik. Sadece kendimiz dusunerek degil, sorumlu oldugumuz insanlari da dusunerek yasamaliyiz.

Yok artik iyi ki annem sizin gibi biri degil. Cok sukur.

Anneniz 17 saatlik yolu sizin için gelmiş. İşinizi halledin diye. Ben yarım saatlik yoldan annemi çağırmaya çekiniyorum. 2 saatlik sınavım için yakında çağıracağım ama gerçekten çekinerek çağırıyorum. Annenizin kıymetini bilin bence. Kimse hasta olmak istemez. Basit soğuk algınlıgıysa geçer eşim hasta oldu kızımla ben de hastayız ama hastalık bu eşime neden hasta oldun diye hesap sormak aklıma gelmedi. Siz çok yorulmuşsunuz. 2 yasındaki oğlunuzu yarım gün kreşe verseniz bir nefes alsanız olmaz mı. Ya da gidiyor mu yazmamışsınız ama. Annenizi kırmayın lütfen sonra üzülürsünüz.

Sizim mesajiniz yoluyla son kez kendimi anlatiyorum. Ben anneme neden hasta oldun diye kizmadim ya da hesap sormadim. Beni dinlemeyip, uyarilarimi dikkate almayip, doktora gitmeyi reddedip kendini bu kadar hasta ettigi icin kizdim. Hala bu sabah araliksiz oksururken bile gitmek istemedigi icin zorla doktora gonderdim. Eger bunu yapmasam belki sonra daha cok uzulurdum. Ciddi soguk alginligi ve oksuruk, belki cigerlerine bile inebilirdi.

Ayrica yarim saatlik mesafedeki annenizi cagirmaktan cekinmeniz bana cok tuhaf geldi. Anne kiz arasinda boyle mesafe olamaz. Ciddi sogukluk olmasi lazim bunun icin. Annem yarim saat mesafede olsa cat kapi bile gider, onun da gelmesini beklerdim.

İşte 18lik zannediyorlar kendilerini hala...

Sadece kendilerinin değil, sevdiklerinin de yükünü arttırdıklarını, ekstra sorumlu hissettirdiklerini bi anlasalar.
Anladım ben kızdığınız noktayı, benzer bi delikanlı(!) da bizde olunca.

Yok çatkapı gidip gelmekten çekinmeyiz de benim annem çocuk bakan ya da kızının evine temizliğe yemege yardıma giden yaşıtları hakkında buldumcuk tarzı yorumlarda bulunur o yuzden çekiniyorum. Gidip gelmede sıkıntı yok 2 hafta gitmemişsem gelmedin der. Ama herkes kendi çocuguna kendi baksın ben kendim baktım 3 çocuga kafasında. O yuzden dedim kıymetini bilin diye. Haksız mı annem değil bence sonuna kadar haklı. Benim kv de de yok. Eşim geçwn ablasına dert yanıyor kız doğdugundan beri bizde diye. İşi varmış 2 saat bakmasını istedi. Düşün yani ne saçma laf dimi eşiminki. Ablası nerde olcaktı falan dedi ama yine de aldı kızı.
Yani demem o ki evlat çok ağır sorumluluk hele 2 tane evlat yoğun çalısan bir eşle çok zor. Allah kolaylık versin size.
Herkesin karakteri farklı hastalığı önemsememesi de normal geldi bana. Olabilir atlatırım zannetmiştir. Ama çocuk var diye daha tedbirli olup ilk gün doktora görünebilirdi haklısınız.

Size de kolay gelsin. Benim annemin babasi da ayni huylara sahip. Hic kimseyi dinlemez. 80 yasinda karda yuruyus yapmaya cikmis. Burnunu kirip ambulansla hastaneye kaldirildi. Olan anneanneme oldu. Zaten butun yukunu cekerken bir de bu durumla ugrasti kadincagiz. Annem yaslaninca daha beter olacak gibi hissediyorum. Umarim dedem kadar olmaz.

bu bencil düşüncelerini lohusa olmaana veriyorum tamam onlar senin çocuğun ama annen daha kıymetli olamsı lazım
annen hastalandığı için üzülüp senin ona bakman lazım

bu bencil düşüncelerini lohusa olmaana veriyorum tamam onlar senin çocuğun ama annen daha kıymetli olamsı lazım
annen hastalandığı için üzülüp senin ona bakman lazım
sonuçta zorluk çekeceksen birisi daha iki yaşındayken diğerini doğurmasaydın,annen artık belli bi yaşta senin ona bakman lazım.Ayrıca evde oturup sadece çocuk baktıığı için şikayet eden kadınları hiç anlamıyorum.Bakamicaksan doğurma

Geçmiş olsun, Allah korumuş kalça malça kırsaydı daha zor olurdu.
İnşallah olmaz, ama yaş aldıkça huylar daha çıplak hale geliyor derlerdi, doğruymuş diyorum babamda gördükçe.
Bypass oldu çıktı, kemikler kesildi, ağır kaldırması yasak işte belli bir süre. Bir iki haftada sıkıl, git bahçe kazmaya... Elinden kazma küreği almaya çalışırız, baktık inadı inat totosu iki kanat, ellemedik canı yanınca bıraktı.
Zorunda kalmadıkça basamak çıkmamaya dikkat edecek misal, o bahçe merdivenlerini günde kaç kere çıktı indi "Yeter Allah aşkına, öleceksin" dediğimiz halde... Baktık olmuyor dinletemiyoruz bıraktık, zorunda olduğu için de değil keyfi tamamen, bahçe sevgisi-keyfi... Kaç kere basamağa oturdu kalbini tutarak, kaç kere öldü ölecek korkusuna dişimizi sıktık artık o sürede... Ondan çok bize eziyet olmuştu. Aklı başında, bilgili adam yani bir de. Ama sağlığının kıymeti yok gibi davranma huyu var.
Şeker hastalığı maceraları da zaten apayrı bi vaka.

Eskiden bu kadar değildi, gittikçe arttı. Ya da bu kadar olduğunu bilmiyordum, annem idare ediyordu, son iki senedir bilhassa. :/ Bazen ikna etmek-doktora götürmek için kaynağı totom bilgiler-korkunçlu hikayeler uydurmak zorunda kalıyorum. Annem çekiştiriyor filan, idare ediyoruz.

Son düzenleme:
Terbiyesizler diyorum sadece..
Benimde oğlum ağladığında benden önce uyarıp en cadı haliyle kızmaya çalışanlar oldu, şimdilik sadece bakislarimla hadlerini bildirdim.
Bende oğlumun yanında üstelik onunla alakalı bir durumdan dolayı tartışmayı hiç istemiyorum, mecbur kalmadıkca.
Yerinizde olsam bende delirirdim ama.

Baksın, aslında yine kendi Selameti için diyorum
Çünkü böyle yine kendisi zorda kalıyor.
Şey gibi düşünün, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez gibi
Şaka bir yana annesi de art niyetli değil de, olmuş işte, hastalık..
Toparlarim sanmış, toparlanamamis.

Kendisi de ister bakmayı elbette ama bakılamıyor işte. Zaten onun da canı az şimdi, birilerine hizmet edecek enerjisi eminim yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…