- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.365
- 598
- Konu Sahibi Less-is-More
-
bu cevabınızı görmeseydim kızacaktım :)Malesef yok ama burada fikir veren arkadaslar olmus. Kendi mezun ogrencilerimden bulmaya calisacagim.
Annem genel olarak boyledir.Ben de kızıyorum, babamın 69-70 yaşına gelip, hala tarzan gibi davranmasına; can kıymeti bilmemesine (Ki ben de babama çekmişim bu konuda, kendime de kızıyorum inşallah yaşlanınca tamamen babama benzemem).
Hiç kendine dikkat etmiyor, hala delikanlı, genç, eskisi gibi sanıyor kendini. 2 kere kalp krizi geçirdi, bypass oldu ve operasyon sonrasında doktorun belli bir süre, belli bir ağırlığı kaldırma yasağını, günü dolmadan çiğnedi. Sonra canı yandı tabi, iyileşme sürecini uzattı. Buraya da vaktinde açmıştım bir konu, annem kardeşimin yanına gidince babamı bana emanet etmişti (Kendini öldürmesin dikkat et bazında :/ ), şeker hastası ve ağzına kilit dikebilsem dikecektim o süre zarfında neredeyse, yok böyle yemek... Bir çocuğum varken iki çocuğum oluverdiydi sanki o sürede.
Sizin anneniz de belki bir miktar böyle; hamam keyfi yapıp çıkıp 35-45 yaşlarındaki dirençli halinde zannediyor kendini. Hastalanmam sanıyordur ama işte artık eskisi gibi değil direnci, kendini bilemiyordur tam. "Doktorsuz atlatırım" olayı da biraz böyle; yaş aldıkça kendine bakmada-korumada, doktor kontrollerinde daha hassas olmaları gerekirken, gençlik zamanlarındaki hoyrat alışkanlıklarına devam ediyorlar, hesap edemiyorlar.
Yani yerinizde olsam, ben de bozulurdum; kendine dikkat etmiyor, kendi için sorumsuz davranıyor oluşuna ve işimin/kendi hastalığım ve yoğunluğumun ara yerinde aklımın kalacağı başka bir şeyle çıkagelmesine... Hem üzülür hem sinirlenirdim.
Gozumde cok tatli ve yaramaz bir anne canlandi.Biz kucukken babam beni kardesimi ve annemi yazliga birakip çalışmaya giderdi. Giderken de kardesime ve bana annenize dikkat edin, denizde cok acilmasin derdi, dusunun.
Yok artikKadın 17 saatlik yoldan gelmiş bir de kaprisinizle uğraşıyor şaka mısınızz. Eee kadın hastalığını engelleme gücüne sahipse siz de kendinizi hasta etmeyin. Bilerek isteyerek hasta olup(!) kadını çağırmışsınız.Valla pesss
Anneniz 17 saatlik yolu sizin için gelmiş. İşinizi halledin diye. Ben yarım saatlik yoldan annemi çağırmaya çekiniyorum. 2 saatlik sınavım için yakında çağıracağım ama gerçekten çekinerek çağırıyorum. Annenizin kıymetini bilin bence. Kimse hasta olmak istemez. Basit soğuk algınlıgıysa geçer eşim hasta oldu kızımla ben de hastayız ama hastalık bu eşime neden hasta oldun diye hesap sormak aklıma gelmedi. Siz çok yorulmuşsunuz. 2 yasındaki oğlunuzu yarım gün kreşe verseniz bir nefes alsanız olmaz mı. Ya da gidiyor mu yazmamışsınız ama. Annenizi kırmayın lütfen sonra üzülürsünüz.Merhabalar. Su an cidden cok sinirliyim, mantikli dusunemiyorum. Benim3 aylik ve 2 yasinda iki oglum var. Su an dogum iznindeyim. Esim jandarma oldugu icin cok yogun calisiyor ve yasadigim yerde hicbir akrabam ya da yakin arkadasim yok. Bana yardim edebilecek tek kisi esimin annesi. Sagolsun arada gelip iki uc gun kaliyor. Kendi ailem ise otobusle 17 saatlik mesafede. Ucakla ise aktarma yaptigi icin hemen hemen ayni saate denk geliyor. Bu detaylari konuyu anlamaniz icin veriyorum.
Ben iki cocugumla butun gun evde tek basima ilgileniyorum. Bazi gunler ise esim 24 saat nobette oluyor, o zamanlar artik pestilim cikmis oluyor. Zaten hamilelikten beridir hemoroid problemim bir turlu iyilesmedi. Bu surecte hasta olma luksum olmadigi icin kendime ekstra iyi bakiyorum ve etrafimdaki insanlardan da ayni hassasiyeti bekliyorum. Ama yok! Annem dogumuma gelmisti, cok yardimci oldu, bebegim 15 gunlukken evine dondu. Giderken de cok bunalirsan cagir gelirim dedi. Ben de gecen hafta hastaneye gidebilmek icin cagirdim. Sagolsun pazartesi gunu geldi ama kendini hasta edip gelmis. Insan bilr bile hasta olur mu demeyin. Zaten kizdigim nokta bu. Gelmeden once hamama gitmis, dogru duzgun kurulanmadan ustunde havluyla telefonla ugrasmis. Yolda gelirken de yanina hirka almamis, otobuste de usumus. Bir geldi ki grip olmaya baslamisti bile. Ben cocuklarla ugrasiyorum, anne nane limon kaynat, yok ben hasta olmam gecer. Anne ilac al, yok ben hasta olmam gecer, anne doktora gidelim, yok gerek yok, limon portakal sikayim gecer.... bu sabah bir kalkti, daha beter olmus. Esimi ariyorum aile hekimine gidelim diye, yok yok yok ne gerek var soyleme. Ee napalim, ben babana soyliyim bilet alsin cocuklara bulasmadan gideyim. Simdi mi geldi cocuklar aklina? Zaten onlar da hapsirip duruyor. Demin artik kizarak gonderdim doktora. Kac yasinda kadin, sehirde buyumus, okuma yazmasi var bana hangi bolume gidecegim, hangi eczaneden alacagim diye soruyor. Iyice delleniyorum. Daha cok strese girdim durdum gunlerdir. Ne diyim, ne yapayim ben simdi siz soyleyin. Hemen gecmezse gonderecegim sanirim. Yine kendi basimin caresine bakacagim. Kimse cocuguna bakmak zorunda degilciler gelmesin yine lutfen. Bunun onunla alakasi yok
Sizim mesajiniz yoluyla son kez kendimi anlatiyorum. Ben anneme neden hasta oldun diye kizmadim ya da hesap sormadim. Beni dinlemeyip, uyarilarimi dikkate almayip, doktora gitmeyi reddedip kendini bu kadar hasta ettigi icin kizdim. Hala bu sabah araliksiz oksururken bile gitmek istemedigi icin zorla doktora gonderdim. Eger bunu yapmasam belki sonra daha cok uzulurdum. Ciddi soguk alginligi ve oksuruk, belki cigerlerine bile inebilirdi.Anneniz 17 saatlik yolu sizin için gelmiş. İşinizi halledin diye. Ben yarım saatlik yoldan annemi çağırmaya çekiniyorum. 2 saatlik sınavım için yakında çağıracağım ama gerçekten çekinerek çağırıyorum. Annenizin kıymetini bilin bence. Kimse hasta olmak istemez. Basit soğuk algınlıgıysa geçer eşim hasta oldu kızımla ben de hastayız ama hastalık bu eşime neden hasta oldun diye hesap sormak aklıma gelmedi. Siz çok yorulmuşsunuz. 2 yasındaki oğlunuzu yarım gün kreşe verseniz bir nefes alsanız olmaz mı. Ya da gidiyor mu yazmamışsınız ama. Annenizi kırmayın lütfen sonra üzülürsünüz.
Hah işte ben de sizin yazdıklarınızı aynenYok artikiyi ki annem sizin gibi biri degil. Cok sukur.
Tamam bisey demiyim, doktora gitmesin, oksure oksure bronşit olsun. Sagolun degerli tavsiyeniz icin.Hah işte ben de sizin yazdıklarınızı aynenokudum. Yapmayın yazık kadına
Annem genel olarak boyledir.
Sagligi konusunda vurdumduymaz ve inatci. Simdi geldi doktordan, hala evde olsam gitmezdim, kendim atlatirdim diyor.
Biz kucukken babam beni kardesimi ve annemi yazliga birakip çalışmaya giderdi. Giderken de kardesime ve bana annenize dikkat edin, denizde cok acilmasin derdi, dusunun. Bu gozukara olmak degil, sadece dusuncesizlik. Sadece kendimiz dusunerek degil, sorumlu oldugumuz insanlari da dusunerek yasamaliyiz.
Size de kolay gelsin. Benim annemin babasi da ayni huylara sahip. Hic kimseyi dinlemez. 80 yasinda karda yuruyus yapmaya cikmis. Burnunu kirip ambulansla hastaneye kaldirildi. Olan anneanneme oldu. Zaten butun yukunu cekerken bir de bu durumla ugrasti kadincagiz. Annem yaslaninca daha beter olacak gibi hissediyorum. Umarim dedem kadar olmaz.İşte 18lik zannediyorlar kendilerini hala...
Sadece kendilerinin değil, sevdiklerinin de yükünü arttırdıklarını, ekstra sorumlu hissettirdiklerini bi anlasalar.
Anladım ben kızdığınız noktayı, benzer bi delikanlı(!) da bizde olunca.
bu bencil düşüncelerini lohusa olmaana veriyorum tamam onlar senin çocuğun ama annen daha kıymetli olamsı lazımMerhabalar. Su an cidden cok sinirliyim, mantikli dusunemiyorum. Benim3 aylik ve 2 yasinda iki oglum var. Su an dogum iznindeyim. Esim jandarma oldugu icin cok yogun calisiyor ve yasadigim yerde hicbir akrabam ya da yakin arkadasim yok. Bana yardim edebilecek tek kisi esimin annesi. Sagolsun arada gelip iki uc gun kaliyor. Kendi ailem ise otobusle 17 saatlik mesafede. Ucakla ise aktarma yaptigi icin hemen hemen ayni saate denk geliyor. Bu detaylari konuyu anlamaniz icin veriyorum.
Ben iki cocugumla butun gun evde tek basima ilgileniyorum. Bazi gunler ise esim 24 saat nobette oluyor, o zamanlar artik pestilim cikmis oluyor. Zaten hamilelikten beridir hemoroid problemim bir turlu iyilesmedi. Bu surecte hasta olma luksum olmadigi icin kendime ekstra iyi bakiyorum ve etrafimdaki insanlardan da ayni hassasiyeti bekliyorum. Ama yok! Annem dogumuma gelmisti, cok yardimci oldu, bebegim 15 gunlukken evine dondu. Giderken de cok bunalirsan cagir gelirim dedi. Ben de gecen hafta hastaneye gidebilmek icin cagirdim. Sagolsun pazartesi gunu geldi ama kendini hasta edip gelmis. Insan bilr bile hasta olur mu demeyin. Zaten kizdigim nokta bu. Gelmeden once hamama gitmis, dogru duzgun kurulanmadan ustunde havluyla telefonla ugrasmis. Yolda gelirken de yanina hirka almamis, otobuste de usumus. Bir geldi ki grip olmaya baslamisti bile. Ben cocuklarla ugrasiyorum, anne nane limon kaynat, yok ben hasta olmam gecer. Anne ilac al, yok ben hasta olmam gecer, anne doktora gidelim, yok gerek yok, limon portakal sikayim gecer.... bu sabah bir kalkti, daha beter olmus. Esimi ariyorum aile hekimine gidelim diye, yok yok yok ne gerek var soyleme. Ee napalim, ben babana soyliyim bilet alsin cocuklara bulasmadan gideyim. Simdi mi geldi cocuklar aklina? Zaten onlar da hapsirip duruyor. Demin artik kizarak gonderdim doktora. Kac yasinda kadin, sehirde buyumus, okuma yazmasi var bana hangi bolume gidecegim, hangi eczaneden alacagim diye soruyor. Iyice delleniyorum. Daha cok strese girdim durdum gunlerdir. Ne diyim, ne yapayim ben simdi siz soyleyin. Hemen gecmezse gonderecegim sanirim. Yine kendi basimin caresine bakacagim. Kimse cocuguna bakmak zorunda degilciler gelmesin yine lutfen. Bunun onunla alakasi yok
sonuçta zorluk çekeceksen birisi daha iki yaşındayken diğerini doğurmasaydın,annen artık belli bi yaşta senin ona bakman lazım.Ayrıca evde oturup sadece çocuk baktıığı için şikayet eden kadınları hiç anlamıyorum.Bakamicaksan doğurmabu bencil düşüncelerini lohusa olmaana veriyorum tamam onlar senin çocuğun ama annen daha kıymetli olamsı lazım
annen hastalandığı için üzülüp senin ona bakman lazım
Size de kolay gelsin. Benim annemin babasi da ayni huylara sahip. Hic kimseyi dinlemez. 80 yasinda karda yuruyus yapmaya cikmis. Burnunu kirip ambulansla hastaneye kaldirildi. Olan anneanneme oldu. Zaten butun yukunu cekerken bir de bu durumla ugrasti kadincagiz. Annem yaslaninca daha beter olacak gibi hissediyorum. Umarim dedem kadar olmaz.
Terbiyesizler diyorum sadece..Bende 2 çocukla gidiyorum doktora, birini götürürken diğerini de götürüyorum, kendim için gittiğimde de yanımda götürdüğüm oldu ikisini de hiç olumsuz bir durumla karşılaşmadım. Ayrıca ne yapacağız o çocukları? Keyfi yere götürmüyoruz zaten çocuklarımızı yanımızda her yere. O an bırakacak birileri olsa zaten bırakırız.
Daha yeni bir olay yaşadım. Çocuklarla öğlen dışarı çıktık, biryerde oturduk, iki çocuk hâliyle ses yapıyorlar, oyun alanı var oraya gidip geliyor kızım. Arka masamdaki kadın, çocuklu kadınlar yüzünden sakin kafa oturup kahve içemiyoruz , git evinde otur çocuklarınla diye beni kasdederek arkadaşıyla konuştu.Küçük çaplı bir kriz yaşandı tabi o an , çocuklarım analarının hanımefendi çizgisinden kaymış hallerine daha fazla maruz kalmasınlar diye de uzatmadım, bizim yerimize onlar gitmek zorunda kaldı. Çocukları masada görüp sevende var seslerine tahammül edemeyende.
Hastane olayından ayrı bir konu ama yazmadan geçemedim. ☺
Baksın, aslında yine kendi Selameti için diyorumAy iki çocuklu kadın kendisi hasta, bir de annesine mi baksın... eşim iki gündür seyahatte.zaten normalde de akşam 18:30da eve gelir cumartesi de çalışır. Biri 1.5 diğeri 5.5 yaşında iki çocuğum var çalışıyorum. Küçük kız ve ben hastayız. Ailelerden uzakta yalnızım. İnsan asgari ihtiyaçlarını giderse şükrediyor yani öyle günler yaşıyorum. Şu an konu sahibini bütün kalbimle anlıyor ve yaşadığı duyguları gissediyorum@Less-is-More
Kendisi de ister bakmayı elbette ama bakılamıyor işte. Zaten onun da canı az şimdi, birilerine hizmet edecek enerjisi eminim yoktur.Baksın, aslında yine kendi Selameti için diyorum ☺
Çünkü böyle yine kendisi zorda kalıyor.
Şey gibi düşünün, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez gibi
Şaka bir yana annesi de art niyetli değil de, olmuş işte, hastalık..
Toparlarim sanmış, toparlanamamis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?