bir süre önce deneyimli bir ebeden duymuştum. kızlık kontrolünde yırtılma yününe ve şekline bakarak nasıl bozulduğunu, ilişki, kaza..ve hatta ne zaman bozulduğunu anlayabiliyorlarmış. yani en azından uzun zaman önce mi yenimi??
BıRıNCı ARKADAŞ ıÇıN, madem arkadaşın bu konuya önem vermiyor, ona ve sevgisine güveniyorsun. açık açık böyle bir şey oldu de anlat. ama bunu kabul ediyorsan bir gün başıma kalkmayacağına dair söz veriyomusun..ilerde prb olmayacağına dair..şekline kendine güvenerek. anlat. yaptığın işin arkasında dur. sanırım bu konuda dersini almışsındır. eski arkadaşına da güveniyordun. şimdi buna da güveniyorum, seviyorum diyosun. bunun sonunun nasıl olacağını nerden biliyorsun. tekrar böyle pişman olmayacağını...bunu önemsemeyip yaşayanlar için diyecek bi şeyim yok.kendi düşünceleri. AMA KIZLAR GÖZLERıNıZı DÖRT AÇIN...ıNTERNETTTE SÖZDE ARKADAŞINA GÜVEREK ıLŞKı YAŞAYAN VE O GÜVENDıKLERı ARKADAŞLARI TARAFINDAN ÇOĞU ZAMAN DA GıZLıCE KAMERAYA ÇEKıLMıŞ GÖRÜNTÜLER DOLANIYOR. bunlar içinde ortaokul,lide öğrencisinden tutun, daha büyükleri de var. o an gözünüz ondan başkasını görmüyor. onun hep yanınızda kalacağını, sizin onun için tek olacağınızı düşünüyor, pembe panjurlu(!) ev hayalleriyle o ne isterse sizde isteyip yapıyorsunuz. sonu...bunu gerçek isteyip yaşayan ve önemli değil diyen için çok değişen bi şey yok. ya gerisi
. ben evlilik öncesi ilişkiyi ne erkek ne de kadın için onaylamıyorum. eğer konu namus ise kadın için namus ne ise erkek için de odur. bu ayrıma karşıyım. eğer toplumda böyle bi anlayış varsa sorun bizde. çünkü o erkekleri de yetiştiren bizim gibi anneler. herkes çocuğuna ayrım yapmadan kız-erkek aynı sorumluluk namus duygusunu aşılarsa. böyle sorunlar çıkmaz.
ıKıNCı ARKADAŞ. Bence kendine güvenmemen için bir sebep yok. sonuçta kendi isteğin dışında olan acı bir durum ki allah göstermesin daha ilerisi olup tecavüzede uğrayabilirdin(buda bi tecavüz-anlayın yanii) ve kızlığını tamamiyle kaybedebilirdin. ama sen bir şey yapmadın. bunu kafana koy!! 3 yıl olduğuna göre bu seni tanımış olmalı,senin neyi yaypıp neyi yapmayacağını bilmeli. açık açık konuş. böyleyken böyle oldu. kendim anlamında içim rahat ama ogünü yaşadığımızda olurda kan gelmezse farklı anlayabilirsin diye huzursuz oldum diyip anlatmaya karar verdim dersin. o sana gerçekten değer veriyor,güveniyor,inanıyor seviyorsa bunu anlayışla karşılayacaktır. hatta arzu ediyorsa birlikte doktora gidip yanında muayene olabileceğini söylersin. sonuçta yukarıda yazdığım gibi nasıl bozulduğu anlaşılıyor.kimileri hiç kan gelemden acısız oldu diyor. arkadaşım evlendiğinde bir iki damla kan geldiğini ve zorla gördüğünü ve de kocasını hiç umruna gelmediğini söylemişti.çünkü ona güveniyordu.ya da size bir şey anlatacağım(yazacağım) buna göre çözüm sana kalmış:
Hz Ömer zamanında biri, Hz Ömere gelmiş ve kızımı isteyen çok iyi biri var demiş. ama kzımın başından yıllar önce böyle böyle bir şeyler geçti. şimdi bu kişiye bu olanları anlatmalımıyım?? Hz Ömer ise Rabbimiz kusurların örtülmesini açığa çıkarılmamasını buyurmuştur. (tam olarak aynı keliimelerle ifade edememiş olabilirim-ama tema aynı)
hangi yolu seçersen seç(anlat yada anlatma). önemli olan kendinize güvenmeniz. zorla yada isteyerek yaşamış olun. olanın arkasında olun ve gözlerinizi açık tutun kendinizi kullandırtmayın..