Sorun toplumun dayattığı namus anlayışında dinimiz ile alakası yok bu anlayışın. Bekareti daha doğrusu nikah dışı cinsel beraberliği kadın-erkek ayırmadan yasaklar. Ama bizim ataerkil toplumumuz namus anlayışını sadece kadının üzerine yükler, kadının bir çok yeri mahrem kabul edilirken ama o organı dillere pelesenk olur. Gözünden kulağından ciğerinden daha önemli bir hale sokarlar ve kızlara kendini erkeğine sakla diye öğüt verirler, baskı yaparlar. Bir yandan kadının cinselliğini bu denli bastırırken bir o kadar cinsel obje yaparlar kadını. Bu konuşma uzar gider...
Sizler bunların bilincindesiniz ben yeni nesilden umutluyum. Ama kızlık zarı yırtılmasın diye türlü fantazilere kalkışıp burada hamile olabilir miyim diye konu açanlara üzülüyorum...
sana katiliorum cnm.bunun dinle alakasi yoktur herhalde.cunku evlendikten sonra hersey serbest kalirdi.zar stopluyorsa insani neden evlendikten sonra yapmasin o zaman dimi? her seyin gorevi yilar gectikce ortaya cikiyor.mesela en son ogrenilen konu suki; beyin mideye emirler gonderildigi saniiyordu ama midedeki sinirlerinde kucuk bir beyin gibi kendi basina hareket ettigi anlasildi.hatta organ havuzundaki kalin bagirsak bile curuk bir cilegi aninda disari atmaktadir.beyinle baglantisi olmayan organ havuzundaki kalin bagirsak parcasi bile kendine zararli olan seyi tanimlayabiliyor.bazi seyler bilimin ilerlemesiyle ortaya cikacaktir.belkide 50-100 sene sonra zarin asil gorevini ogrenmis olacagiz
Ayşee pandiği yicenn şimdi hep senin yüzünden geldi başıma bunlar
kocamdan firsat bulursan atarsin pandik :)
ben de pandik atan koca istiyorum
Ulan onu ben demedim ayşe dediiiii
yaa sımdı bısey dıcem ayıp olcak.. boyle bı saçmalık varmı ?
AFEDERSINIZ ama cınsel performansını nerden bılıosun boyla posla mı ölçülüo bu belkıde tobe tobe yaa neyse daha fazla konusmucam
Ulan ne oluyor anlayamadim aciklarmisin????ismen karistirmis olabilirim bunu sadece duzeltebilirsin ulana gerek yok degilmi?????
ben de pandik atan koca istiyorum
Mune geldi kızlar. KAçınnnnnnnnnnn
sabret elbet sanada pandik atan bi koca cikar karsina.hayat boyu bekar gezecek degilsinya.
kadın ne yapacak biliyor musunÖyle olmuyor amamecbur bırakılıyor kadın... aşık oluyor bir adama mesela doğal olarak aralarında birşeyler yaşanıyor evlenme vaadiyle sonra adam ortadan yok oluyor kadın ne yapacak? açıklasa damga yiyecek adı çıkacak zihniyetiyle diktirme kandırma telaşına giriyor.....
ben anatomımı bılmıyor degılm elbette bılıyorum. tabı kı de arastırdım dogal olarak. ama her yer farklı soyluyor . sadece sordum ama sen hemen bana vajınusmus teshısı koydun. sagol valla
Ya evet komşumuz düğün yapacağında özel bemmbeyaz (!) bir çarşaf almıştı göğsünü gere gere dolaşıyordu.
Kız kendine yedirememiş ki iyide yapmış bence.Kocasıyla direk balayına gitmişlerdi.
Kadın bize gelip söylenip duruyordu.
Bekaretlerini anlayacak birşey var mı bilmiyorum ama, mikroptan koruma teorisi geçerliyse onlarda da kızlık zarının dengi olarak sünnet derisi varmış gibi geldi bana, yani ben kıt biyoloji bilgimle öyle eşleştirdim, o da sonuçta bebeklik döneminde vücudu koruyan daha sonra işlevsizleşen bir deri parçası, biz de toplumca o işlevsiz parçanın yok olmasına ''erkek olma'' anlamı yüklüyoruz. Kızlık zarı da aynı mantık, sadece ataerkil toplumda olduğumuzdan kadının, kızlıktan çıkıp kadın sıfatı alması sadece ailede en etkin güç olan babanın egemenliğinden çıkıp başka bir etkin güç olan kocanın egemenliğine girdiği anda kabul edilebilir gözüküyor.
Buarada o çarşaf serme adeti ne sapıkça birşeydir yahu, madem o kan pek değerli, evlendiğin adamdan başkası görürse namussuzlukla suçlanabilirsin, hangi mantıkla konu komşunun önüne seriyorsun, hani özeldi o
hayır hayır mıDüşünüyorum , büyük ihtimal geri çekilip hayır hayır diyordur, korkuyor gibi :)
bir kızın olsaydı kendi bedeni hakkında kararlar verseydi yaşıda 15 16 olsaydı;birgün onunla birgün bununla bedenini birleştirseydi afferim benim özgür kızım deyip sırtını sıvazlarmıydın????
ben bekarken gayet özgür büyüdüm,ama asla ve asla böle bi hayata özenmedim.çünkü benim bedenime ve hayatıma saygım vardı değerliydi ve halada öyle.sevdiğim adamla evlendim.ailem buna karşı durmadı.16 yıldırda eşimi tanıyorum.ben öye algıamadım ben böyle düşünüyorum .ben orda doğmadım burda doğdum ve evet bana göre saçma hepsi.bigün o kucakta bi gün bu kucakta adı ne özgürük????ben zaten bekarların hepsi bakire veya değil die bi atıftada bulunmadım.toplum baskısını çok takan varda artık.herkes yine bildiğini okuyor.ondan sonrada vay efendim ben b unları hakedecek naptım?
ayrıca;bazı ülkelerdede kızları 15 yaşına geldiğinde bekaret partisi düzeniyorlarmış kiliselerde.başlarında peder.kızlarının yanında babaları ve aileleride var.birkaç aile birden.kızlara babaları pederin karşısında ellerinde bir çift yüzükle yemin ediyorlar evlenene kadar bekaretimi koruyacağım ve evlenirken yüzüğümü babama teslim edeceğim die.baba ve kız yüzüğü takıyorlar.özel kostümler alıyorlar vs. bunu 15 gün önce bir belgesel kanalında izledim.bunu türkiyede yapsalar ne yobazlığımız kalır nede barbarlığımız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?