• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık zarı ne işe yarar ?

selam canım
evrim teorisi çürütüleli çok uzun zaman olduğu halde bunu destekliyorum demek biraz tuhaf değil mi
mesela eskiden insanlar güneş tutulması olduğunda belki dünyanın sonunun geldiğini iddia ediyorlardı
ama şimdi bilimin geldiği bu noktada bu iddia edilebilir mi
şimdi birisi dese ki güneş tutulunca, dünyanın sonu gelmiş, düneş yok oldu, güleriz, bilgisiz, cahil deriz
evrim teorisinde de bu iddia aynı kapıya çıkıyor
takma ismin tevrat senin
ne kadar hoş
kutsal kitap
peki tevratı baştan sona okumadın mı, oradaki bozulmamış bazı gerçekleri görmedin mi
Kuran-ı Kerimde der ki bu kitabı, Allah'ın bu sözlerini duyan, önceki kitap verilenler, kendi öz evlatlarını tanıdıkları gibi seni tanırlar
ve hem kendilerine indirilene hem sana indirilene inanırlar
görüyorsun ya canım, tüm kutsal kitaplarda aynı GERÇEK var
dört kitap da
tüm canlılar da
tüm cansızlar da
evren de
hep aynı şeyi ilan ediyor
Hz Muhammed sav, hz Musa, hz İsa, hz İbrahim... tüm peygamberler aynı şeyi söylüyor
ve biz insanlar da tüm bu değerli peygamberlere ve dört kitaba inanır, sever sayarız
ama asla buna inanan biri evrim diye bir safsataya inanmaz

müsaade edersen şu kısa kitabı tavsiye etmek isterim
eminim içinde işine yarar şeyler bulursun
ve sadece 94 sayfa olan bu kitabı okursan çok sevinirim
çünkü zeki insanların bilmesi gereken şeyler olduğunu düşünüyorum
Kendini Arayan Adam- Halit Ertuğrul
kim çürüttü ne zaman çürüttü?
Evrim hakkında ne biliyorusunuz? "Yaratıcıya karşı bir şey" diye düşünüyorsanız hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir. :) Fakat o evrim teorisini uyduran "kişinin" hükmünüde verebiliyorsanız. İnandığınız şey hakkındada hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir.:

(amacından farklı bi mesaj oldu ama mesajlar dini değerlere kayınca böyle olu haliyle...:) )

harikasın! düşündüğümü yazmışsın.
son olarak, nihaliden öğrenen bana da özelden yazsın, çözemedim o nedir ki?

:9: mağara adamı gibi gezelim demiyorum zaten de... özellikle genital bölgeye yapılan lazerin zararlı olabileceğini düşünüyorum, anladığım kadarıyla sağlık sektöründe çalışıyorsun, bu konuda bilgin vardır diye düşünmüştüm ?

bence lazer epilasyona bulaşma özellikle genital bölgeye uzun vadede ne olcağı belli değil kanser sebebi olabilirmiş .....amerikada altı seanstan fazlasına onay verilmiyormuş......iğneli yaptırabilirsin ama iyi iyibir kadın bulman gerekiyor herkes yapamıyor çünkü

Evrim hakkında ne biliyorusunuz? "Yaratıcıya karşı bir şey" diye düşünüyorsanız hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir. :) Fakat o evrim teorisini uyduran "kişinin" hükmünüde verebiliyorsanız. İnandığınız şey hakkındada hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir.:

(amacından farklı bi mesaj oldu ama mesajlar dini değerlere kayınca böyle olu haliyle...:) )

haklısın arkadaşım... ama ne yazık ki çoğu insan evrim teorisi=Allah ' a inanmamak zannediyor.. halbuki biraz inceleseler yaratıcıyı reddetmeyen bir TEORİ olduğunu kolayca anlayabilirler.. zaten TEVRAT arkadaşta yorumunda yaratıcının mekanizmasından bahsederek bir yaratıcıya inandığını belirtmesine rağmen konu başka yerlere çekilmeye çalışılıyor gibi geldi banada...

Ama daha önceki sayfalarda da konuştuğumuz gibi, sünnet derisi de bebeklikte bakterilerden ve tahrişten koruyor yararlı ve işlevi var, daha sonra işlevini kaybedince toplum tarafından düzenlenen bir törenle yok ediliyor. Kızlık zarı da benzer bir muamele görebilirdi ama ataerkil toplum bunu tercih etmedi. Bunun sebebinin de tamamen fallik kompleksle alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bir de şu var Evrenin ve bedenlerimizin Allah tarafından yaratıldığını varsayarak yorum yapıyoruz sanırım hepimiz. Bu durumda Müslümanlık inancına göre bedeninle işleyebileceğin tek günah zina değil, zinanın tek sorumlusu da kadın değil. Üstelik zarın zinaya karşı yaratıldığını düşünürsek, zar zinayı önlemiyor, sadece zina yapan taraflardan birini işaretlemiş oluyor. Neden Allah Kuranda iki tarafında hata yaptığını belirttiği bir eylem için, tek tarafı işaretlesin ve işlediği günahın sorumluluğunu tek tarafın üzerine yıksın, diğerini ise rahatça sorumluluktan sıyrılabilecek hale getirsin.

ya ben bir yerde duymu$tumki kadin daha çok seytana uyarmi$, bilmiyorum gerçekmi, amann ba$ka dert yokta kizlik zarini konu$uyoruz :) dedigim gibi ben evlenene kadar gerçekten bakire kalacagim, ama evlenmeden önce ili$ki ya$ayanlara saygim var, ama sadece öldürülmemek veya sorun ya$amamak için evlenecekleri ki$iye bunu söylesinler böylece zar konusuda kapanmi$ olur

20 lik diş de bir işe yarıyor ki :26: Kendimden biliyorum benim azı dişlerin bir kısmı çekildi tel takılırken o 20likler yerini doldurdu,yedek diş gibi bir nevi yani..Bence başka da vardır:26:

sen $ansliymi$sin, benim agzimda yer yokmu$ 20 lik di$lere bu yüzden yarisi çikabiliyor ancak, bu nedenle çektirmek zorunda kaldim :)

onların öyle yaşaması özgürlük ve modernlik oluyor.avrupada böle şeyler çok normal.burda haber niteliğinde böle şeyler.burdada eveniyorlar o yaşlarda ama bizler geri kafaı kızlarını okutmadan evlendiren millet oluyoruz ama onlarınki özgürlük.bence hiç hoş bir hayat tarzı değil özgürlük bu değil:19::19::19:.

bencede özgürlük bu degil, bak ben $ahit olmasam konu$mam, evet kizlar çok özgür avrupada ama özgürlük 14 ya$inda ili$kiye girebilmekmi? peki namus veya sadakat hiçmi yok? çok tanidigim kiz var sevgililerine kizipta gidip bir gece ba$kasiyla yatan, bu özgürlük degil resmen igrençlik..

evrim teorisini öne sürenlerin çatır çatır yandığı iddia edilen bilimsel tartışma pff

tanrı parçacığını bulanlarla ilgili teorileriniz nedir acaba?

evrim bir süreç ve hala işliyor ama bu saatte evrimi tartışmaya psikolojim elvermez cidden. kızlık zarının da evrimsel süreçten gelen bir yapı olduğunu düşünüyorum ben de ki evet bizim hocamız da özellikle bebeklikte hymenin koruyucu görevinden bahsetmişti.

bu arada insan embriyosunda solungaç yarıkları oluşuyor mesela bu da evrimsel sürecin bir izi olarak değerlendirilebilir. aslında uzun uzun yazardım da şu ortamda bu saatte evrim ve hymeni bilimsel açıdan tartışmak çok makul gelmedi.

Bence de hiç çene yormaya değmez bu saatte ama konu acılınca ben dayanamadım...:17:

Merak etme kimlerin nasıl okudugunu görüyorum canım :))) birisi imtihan falan demşş ona hitaben o cümle.. ayrıca bunun bilimsel açıklaması bu,makale okursan doğru yazdıgımı anlayacaksın :51:

tatlım o zaman o imtihan diyen kişiye yazacaksın, ben söylemişim gibi göstermeyeceksin..çünkü ben bu tarz düşüncelere asla yer vermem beynımde...ve gerçekten gıcık olurum..

yok imtihanmış, yok törelerde ortaya çıksın diyeymiş vs vs..

neyse tatlım, bırazda başkalarıyla yazısalım biz:52::52::52:

Şimdi ben Nihali ye mesaj attım ya. Sayfa yenilendiğinde, yukarıda bildirimleriniz:1 şeklinde kırmızı her yandığında heyecan yapıyorum haaaaaaaaaaaaaaaaa... O derece sabırsızlıkla bekliyorum nihalinin cevabını :D

kızlık zarı imtihan için olmus olablrmi ya:D cok güldüm sahsen.. bu imtihanlar hep kadınlara nedense.. ne cekilmez cilemiz varms ya. ayrıca eşitlikçi oldğnu söylediğimz dinimiz böle bi ayrıma gitmez die düşünüyorum..

evrim teorisini öne sürenlerin çatır çatır yandığı iddia edilen bilimsel tartışma pff

tanrı parçacığını bulanlarla ilgili teorileriniz nedir acaba?

evrim bir süreç ve hala işliyor ama bu saatte evrimi tartışmaya psikolojim elvermez cidden. kızlık zarının da evrimsel süreçten gelen bir yapı olduğunu düşünüyorum ben de ki evet bizim hocamız da özellikle bebeklikte hymenin koruyucu görevinden bahsetmişti.

bu arada insan embriyosunda solungaç yarıkları oluşuyor mesela bu da evrimsel sürecin bir izi olarak değerlendirilebilir. aslında uzun uzun yazardım da şu ortamda bu saatte evrim ve hymeni bilimsel açıdan tartışmak çok makul gelmedi.

canım tavsiye ettiğim kitabı sen de oku
evrimin yıkılışına şahit olacaksın
kızdırmak için söylemiyorum
ama evrimin iddia ettiği şeylerin sabun köpüğü olduğunu gösteren birçok şey var
yeter ki etrafa dikkatli bakılsın
kendini arayan adam- halit ertuğrul

hoş bi yasam tarzı deil cnkü sen buna alısmamıssın ..alıssaydn orda doğsaydn bu sana nrmal gelecekti o yzden elestrmek sacma.. kızlık zarı bizim toplumumuzun gereğinden ck fazla daha abarttı bu yzden benim dahada sacma buldğm yapı.. cinsel ilişkiye kaç yasında yada legalmi illegalmi girdiğin modernlik olmuyor,sen bunu böle algılamıssın.. evet onlarınki özgürlük hangi erkekle bedenlerini birleştireceklerine kendileri karar veriyorlar..bu bence güzel bisey.. türkiyede toplum baskısından insanlar yasasada gizliyorki zaten yoksa siz sanıyormusunuz evli olmayanların coğu bakire?

bir kızın olsaydı kendi bedeni hakkında kararlar verseydi yaşıda 15 16 olsaydı;birgün onunla birgün bununla bedenini birleştirseydi afferim benim özgür kızım deyip sırtını sıvazlarmıydın????

ben bekarken gayet özgür büyüdüm,ama asla ve asla böle bi hayata özenmedim.çünkü benim bedenime ve hayatıma saygım vardı değerliydi ve halada öyle.sevdiğim adamla evlendim.ailem buna karşı durmadı.16 yıldırda eşimi tanıyorum.ben öye algıamadım ben böyle düşünüyorum .ben orda doğmadım burda doğdum ve evet bana göre saçma hepsi.bigün o kucakta bi gün bu kucakta adı ne özgürük????ben zaten bekarların hepsi bakire veya değil die bi atıftada bulunmadım.toplum baskısını çok takan varda artık.herkes yine bildiğini okuyor.ondan sonrada vay efendim ben b unları hakedecek naptım?

ayrıca;bazı ülkelerdede kızları 15 yaşına geldiğinde bekaret partisi düzeniyorlarmış kiliselerde.başlarında peder.kızlarının yanında babaları ve aileleride var.birkaç aile birden.kızlara babaları pederin karşısında ellerinde bir çift yüzükle yemin ediyorlar evlenene kadar bekaretimi koruyacağım ve evlenirken yüzüğümü babama teslim edeceğim die.baba ve kız yüzüğü takıyorlar.özel kostümler alıyorlar vs. bunu 15 gün önce bir belgesel kanalında izledim.bunu türkiyede yapsalar ne yobazlığımız kalır nede barbarlığımız...

Allah in yarattigi kula kimse kilif uyduramaz... Maymundan geldik bilmem ne,bu kadari yeter mi ??
Size teoriyi sunuyolar yaninda inkar FLN yok diye inandiriyolar... Kotu bisey olamadigini dusunmeniz gayet normal iyi inandirmislar...

Teori nin anlami kanitlanmamis bisey sadece teoride yani dusuncede... Belli bisey deil demekki kanitlanmamis

Şimdi ben Nihali ye mesaj attım ya. Sayfa yenilendiğinde, yukarıda bildirimleriniz:1 şeklinde kırmızı her yandığında heyecan yapıyorum haaaaaaaaaaaaaaaaa... O derece sabırsızlıkla bekliyorum nihalinin cevabını :D

:9::9::9::9::9::9:

Back