• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık zarı ne işe yarar ?

Ben her zaman evrim teorisini destekler ve takip ederim,yaratıcı bana göre evrimi mekanizma olarak kullanmış,bir çeşit yaratma mekanizması... Müslüman olmadıgım için sorunuza bu sekilde açıklık getiriyorum

selam canım
evrim teorisi çürütüleli çok uzun zaman olduğu halde bunu destekliyorum demek biraz tuhaf değil mi
mesela eskiden insanlar güneş tutulması olduğunda belki dünyanın sonunun geldiğini iddia ediyorlardı
ama şimdi bilimin geldiği bu noktada bu iddia edilebilir mi
şimdi birisi dese ki güneş tutulunca, dünyanın sonu gelmiş, düneş yok oldu, güleriz, bilgisiz, cahil deriz
evrim teorisinde de bu iddia aynı kapıya çıkıyor
takma ismin tevrat senin
ne kadar hoş
kutsal kitap
peki tevratı baştan sona okumadın mı, oradaki bozulmamış bazı gerçekleri görmedin mi
Kuran-ı Kerimde der ki bu kitabı, Allah'ın bu sözlerini duyan, önceki kitap verilenler, kendi öz evlatlarını tanıdıkları gibi seni tanırlar
ve hem kendilerine indirilene hem sana indirilene inanırlar
görüyorsun ya canım, tüm kutsal kitaplarda aynı GERÇEK var
dört kitap da
tüm canlılar da
tüm cansızlar da
evren de
hep aynı şeyi ilan ediyor
Hz Muhammed sav, hz Musa, hz İsa, hz İbrahim... tüm peygamberler aynı şeyi söylüyor
ve biz insanlar da tüm bu değerli peygamberlere ve dört kitaba inanır, sever sayarız
ama asla buna inanan biri evrim diye bir safsataya inanmaz

müsaade edersen şu kısa kitabı tavsiye etmek isterim
eminim içinde işine yarar şeyler bulursun
ve sadece 94 sayfa olan bu kitabı okursan çok sevinirim
çünkü zeki insanların bilmesi gereken şeyler olduğunu düşünüyorum
Kendini Arayan Adam- Halit Ertuğrul

Son düzenleme:
ayrıca bu kainatta hiç bir şey boş yere yaratılmamıştır.ozaman tahta kuruları örümcekler adını bie bilmediğimiz böcekler v.s v.s ozaman bunlarında bize göre bişeye faydası yok ama varlar.vardır bi hikmeti onunda bilemeyiz.:34:

kesinlikle öyle..böcekler, besin zinciri oluşturarak birbirlerini yiyip besleniyorlar..
kısacası her şeyin mantıklı bir açıklaması var bu evrende..
yeter ki bilmek iste.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. koltukaltı kıllarının zatürre olmamızı engellediğini bilmiyordum. ben birkaç kez zatürre oldum, iğneli yaptırmayı düşünüyordum. peki geçici olarak yani ağdayla almak da zararlı mı acaba? bir de hazır sizi bulmuşken birşey soracaktım, genital bölgeye de lazer veya iğneli epilasyon yaptırılınca bir zararı oluyor mu?

bize hocalarımızın anlattığıydı ....ben tüm vücut iğneli epilasyon yaptırdım genital bölge dahil ....modern zamanda tüysüz olmanın sorun olacağını sanmıyorum....bu söylediğim mağara adamı için geçerli

selam canım
evrim teorisi çürütüleli çok uzun zaman olduğu halde bunu destekliyorum demek biraz tuhaf değil mi
mesela eskiden insanlar güneş tutulması olduğunda belki dünyanın sonunun geldiğini iddia ediyorlardı
ama şimdi bilimin geldiği bu noktada bu iddia edilebilir mi
şimdi birisi dese ki güneş tutulunca, dünyanın sonu gelmiş, düneş yok oldu, güleriz, bilgisiz, cahil deriz
evrim teorisinde de bu iddia aynı kapıya çıkıyor
takma ismin tevrat senin
ne kadar hoş
kutsal kitap
peki tevratı baştan sona okumadın mı, oradaki bozulmamış bazı gerçekleri görmedin mi
Kuran-ı Kerimde der ki bu kitabı, Allah'ın bu sözlerini duyan, önceki kitap verilenler, kendi öz evlatlarını tanıdıkları gibi seni tanırlar
ve hem kendilerine indirilene hem sana indirilene inanırlar
görüyorsun ya canım, tüm kutsal kitaplarda aynı GERÇEK var
dört kitap da
tüm canlılar da
tüm cansızlar da
evren de
hep aynı şeyi ilan ediyor
Hz Muhammed sav, hz Musa, hz İsa, hz İbrahim... tüm peygamberler aynı şeyi söylüyor
ve biz insanlar da tüm bu değerli peygamberlere ve dört kitaba inanır, sever sayarız
ama asla buna inanan biri evrim diye bir safsataya inanmaz

müsaade edersen şu kısa kitabı tavsiye etmek isterim
eminim içinde işine yarar şeyler bulursun
ve sadece 94 sayfa olan bu kitabı okursan çok sevinirim
çünkü zeki insanların bilmesi gereken şeyler olduğunu düşünüyorum
Kendini Arayan Adam- Halit Ertuğrul
Okudum o kitabı tevsiyen için cok teşekkürler.

20 lik diş de bir işe yarıyor ki :26: Kendimden biliyorum benim azı dişlerin bir kısmı çekildi tel takılırken o 20likler yerini doldurdu,yedek diş gibi bir nevi yani..Bence başka da vardır:26:

"yabancıların akıl dişi dediği 20 lik dişler geç çıktıkları gibi çoğu kez de problem yaratırlar ve diş hekimlerince derhal çekilmeleri önerilir. Aslında çiğnemede fonksiyonu olmayan bu dişlerbize henüz yiyeceği pişirerek yemeyi keşfedemeyen atalarımızın mirasıdır.."

bilimsel bir makaleden alıntıdır...

aynen apandisit gibi, başlangıçta her türlü otu yiyen atalarımızın, bu otları sindirmek için ihtiyaç duyduğu apandisit şu anda körelmiş olarak insan vücudunda varlığını sürdürmekte ve zaman zaman insanoğlunun başına ciddi işler açabilmektedir...

vücudumuzun ilginç yerlerinde varolan milyon yıl önce işlevi olan ve fakat şimdi bizim kurtulmak için can attığımız kıllar gibi...

onların öyle yaşaması özgürlük ve modernlik oluyor.avrupada böle şeyler çok normal.burda haber niteliğinde böle şeyler.burdada eveniyorlar o yaşlarda ama bizler geri kafaı kızlarını okutmadan evlendiren millet oluyoruz ama onlarınki özgürlük.bence hiç hoş bir hayat tarzı değil özgürlük bu değil:19::19::19:.

hoş bi yasam tarzı deil cnkü sen buna alısmamıssın ..alıssaydn orda doğsaydn bu sana nrmal gelecekti o yzden elestrmek sacma.. kızlık zarı bizim toplumumuzun gereğinden ck fazla daha abarttı bu yzden benim dahada sacma buldğm yapı.. cinsel ilişkiye kaç yasında yada legalmi illegalmi girdiğin modernlik olmuyor,sen bunu böle algılamıssın.. evet onlarınki özgürlük hangi erkekle bedenlerini birleştireceklerine kendileri karar veriyorlar..bu bence güzel bisey.. türkiyede toplum baskısından insanlar yasasada gizliyorki zaten yoksa siz sanıyormusunuz evli olmayanların coğu bakire?

Konu kızlık zarı ve işlevi ;) canlılardan bahsediyoruz,onlarda da olması kadın için imtihan olmadıgını ya da kadına özgü bir durum olmadıgını kanıtlıyor

neyse tatlım, herkes kendı görüşünü savunur..
ama bazı görüşler vardır, bilimsel açıklaması vardır.

konuyu farklı farklı yerlere getırıyorsun...

imtihan ne yaa?? sen karıstıryorsun galıba kımın sana ne yazdığını ?

elbette kadına özgü bir durum değil..ama şuan kızlık zarı ne işe yarar?? soru bu tatlım..
bence ılk yazdıgını oku sen :34:

Ok Anladim...
Ah su evrim teorisini uyduran yokmu :27: çatir çatir yaniyodur

Evrim hakkında ne biliyorusunuz? "Yaratıcıya karşı bir şey" diye düşünüyorsanız hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir. :) Fakat o evrim teorisini uyduran "kişinin" hükmünüde verebiliyorsanız. İnandığınız şey hakkındada hiç bir şey bilmiyorsunuz demektir.:

(amacından farklı bi mesaj oldu ama mesajlar dini değerlere kayınca böyle olu haliyle...:) )

bize hocalarımızın anlattığıydı ....ben tüm vücut iğneli epilasyon yaptırdım genital bölge dahil ....modern zamanda tüysüz olmanın sorun olacağını sanmıyorum....bu söylediğim mağara adamı için geçerli

:9: mağara adamı gibi gezelim demiyorum zaten de... özellikle genital bölgeye yapılan lazerin zararlı olabileceğini düşünüyorum, anladığım kadarıyla sağlık sektöründe çalışıyorsun, bu konuda bilgin vardır diye düşünmüştüm ?

neyse tatlım, herkes kendı görüşünü savunur..
ama bazı görüşler vardır, bilimsel açıklaması vardır.

konuyu farklı farklı yerlere getırıyorsun...

imtihan ne yaa?? sen karıstıryorsun galıba kımın sana ne yazdığını ?

elbette kadına özgü bir durum değil..ama şuan kızlık zarı ne işe yarar?? soru bu tatlım..
bence ılk yazdıgını oku sen :34:
Merak etme kimlerin nasıl okudugunu görüyorum canım :))) birisi imtihan falan demşş ona hitaben o cümle.. ayrıca bunun bilimsel açıklaması bu,makale okursan doğru yazdıgımı anlayacaksın :51:

"yabancıların akıl dişi dediği 20 lik dişler geç çıktıkları gibi çoğu kez de problem yaratırlar ve diş hekimlerince derhal çekilmeleri önerilir. Aslında çiğnemede fonksiyonu olmayan bu dişlerbize henüz yiyeceği pişirerek yemeyi keşfedemeyen atalarımızın mirasıdır.."

bilimsel bir makaleden alıntıdır...

aynen apandisit gibi, başlangıçta her türlü otu yiyen atalarımızın, bu otları sindirmek için ihtiyaç duyduğu apandisit şu anda körelmiş olarak insan vücudunda varlığını sürdürmekte ve zaman zaman insanoğlunun başına ciddi işler açabilmektedir...

vücudumuzun ilginç yerlerinde varolan milyon yıl önce işlevi olan ve fakat şimdi bizim kurtulmak için can attığımız kıllar gibi...

Anladım ama ben de canlı örneğim şu an 20liklerimle sağlıklı şekilde yaşıyorum :1: Bence siyah beyaz olarak değil de biraz daha geniş bakmalı :34:

evrim teorisini öne sürenlerin çatır çatır yandığı iddia edilen bilimsel tartışma pff

tanrı parçacığını bulanlarla ilgili teorileriniz nedir acaba?

evrim bir süreç ve hala işliyor ama bu saatte evrimi tartışmaya psikolojim elvermez cidden. kızlık zarının da evrimsel süreçten gelen bir yapı olduğunu düşünüyorum ben de ki evet bizim hocamız da özellikle bebeklikte hymenin koruyucu görevinden bahsetmişti.

bu arada insan embriyosunda solungaç yarıkları oluşuyor mesela bu da evrimsel sürecin bir izi olarak değerlendirilebilir. aslında uzun uzun yazardım da şu ortamda bu saatte evrim ve hymeni bilimsel açıdan tartışmak çok makul gelmedi.

bu arada kızlar hymenoplasti yaptıranları yargılamak çok insafsızca olmuş, bu forumda bu konuyla ilgili bir çok başlık ve hymenoplasti yaptıran bir çok üye var. olumlu ya da olumsuz bakmak herkesin kişisel görüşü tabii ama yapılan ironiler hoş değil. kimin ne şartlarda bunu yaptırdığını bilemeyiz. bu operasyonu geçirmezse belki de canından olacak insanlar olabilir. burası türkiye ve hala namus kadınların iki bacağının arasında. "kız çıkmadığı" için öldürülen kadınlar var, biz kadınların hiç değilse bu konuda daha duyarlı olması gerekmez mi?

Son düzenleme:
Türk erkeğinin bir .oktan bildiği yok yani bir bayanın bakire olup olmadığını yürüyüşünden bacak arası genişliğinden anlayan(!) adamdan ne bekliyorsunuz ki. Benim evlenmeden önce cinsellik yaşamş arkadaşım vardı o söyledikten sonra hep bacak arasına baktım öyle bir aralık yok, yapışık bacakları. Yürüyüşünde de bir tuhaflık yoktu. Bakire ama çok zayıf bir tandğım vardı bacakları aralıktı ama bakireydi yani. Onu ebeler, kadn doğum uzmanlar bilirmiş.

Şu diktirme konusundaki hata ise, doğru mudur bilmiyorum burda doktor ve biyologlar var sanırım onlar daha iyibilirler. Efenim bu dikişler sıcak suda mı yoksa buharda mı ne patlyormuş. Şimdi yine bizim akıllı erkekler gerdek gecesi kzları sıcak suya mı oturtacaklar yada karıcığım çok halay çektik, terledik, koktuk şeeeetmeden önce hadi bır sıcak duş alalım deyip orasına orasına sıcak suyu mu vuracaklar bilemem :27:

Biyolojik ve kız bebeği mikroptan korumak amaçlı konulmuş olsa bile daha çok imtihan amaçlı olduğunu düşünüyorum. Gerici, sabit fikirli değilim, kimseye zarra vermediği müddetçe herkesin yaşantısına saygm vardır, kimseyi kınamam dışlamam ama bu konuda böyle düşünüyorum bir müslüman olarak.

Son düzenleme:
Back