- 24 Eylül 2007
- 160
- 30
-
- Konu Sahibi birdahaaslaa
Ya bu sizin dininzde kul hakki yokmu yazanlarin dusunce yapisini cok merak ediyorum hata yapan herkes dindenmi cikiyo anlamadimki dinimizde dedikodu yapmakta kul hakki sen hic dedikodu yapmiyomusun yaptigindada seni surekli boyle yargiliyolarmi cevrendekiler senin dininde kul hakki yokmu falan diye. Belki yuzlerce yalan soylediniz simdiye kadar biz bi hata yaptik ve pismaniz bi sekilde ortbas etmeye calisiyoruz mecburuz. Oyle dediginiz gbi durust olup herseyi anlatmak kolay olsaydi hic ugrasmazdim bunca seyle bukadar stresede girmezdim gider anlatirdim ama olmuyo malesef. Hayir zaten yaptigimiz yanlisin farkindayiz bide siz boyle bize gunah oldugunu anlatmaya calisinca noluyo yani biz bilmiyomuyuz?
Bu kisma ilk kez yaziyorum olayi dramatiklestirmeyin sonradan pisman oldum filan diye sanki zorla olmus gibi o iliskiye girdigin veya girdiklerin evlenmeyince tutustu pacan sonra pismanim oldu simdide birini kandirmanin derdine dusmussun sadece olay bundan ibaret icin senelerce bi omur nasil bu yalanla rahat uyuyacak okadar vicdan olsa pismanligi bilsen bunu yapmazsin yasadigim olayi unutamiyorum filan diyede atip tutma oyuzden koca omur hayat paylasacagin adama yalan soylerken problem olmuyor ama degil mi onu unutursun nede olsa kapagi attin ya tamam butun derdinizinde bu oldugu ordan belli isteBizde bu halti yerken farkinda degildik yaptigimiz hatanin sonradan pismanlik yasaladik ve burda insanlar sadece birbiriyle yardimlasmaya hic kimseye anlatamadigi dertlerini paylasmaya caliaiyo. Ergenler vardir belki evet ama zaten okurlarsa nasi zorlu bi surec oldugunu nasi deli gbi piaman oldugumuzuda gorurler. Ayrica sen hayatinda hic yalan soylemedinmi allah askina yada isledigin hic bi gunah yokmu. Normal bisey demiyorum tabiki ama yok iste kahretsinki baska yolu yok. Cunku kendim bile yasadigim seyi unutmak istiyorum unutmazsam yasayamam cunku anliyomusun anlayamazsin iste basina gelmedi cunku
Merhaba arkadaşlar. Kızlık zarı dikimi Yaptırıp evlenenler sonucu yazabilir mi acaba. Hangi doktora dikrdiklerini de tabiki
Yukarıda yazdım, en yakın arkadaşım çok iyi sonuç aldı.peki sonuçlar? bi ÇARESİZ diye arkadaş vardı. o olumsuz sonuç almış sanırım, okuduğum sayfalarda. onun dışında olumlu sonuç alan arkadaşlar yok mu?
Türk erkekleri önce sorun yok deselerde sonra ''başlarına kakma'' durumları olduğu için bunu yapıyor bence . Yalandan bende hoşlanmam ama ben anlıyorum bu kızları . Geçen burda bir bayan konu açmıştı tecavüze uğramış sonra başkasıyla evlenmiş adam da bunu yüzüne vurmuş bir tartışmada . Bir de burdan bakmak lazım .Ne zoruma gidecek kardeşim sizler yüzünden hemcinslerimden utanır oldum..İnsanlığımızı sorgular oldum.Yediğiniz haltlara laf eden yok.Kim nasıl istiyorsa hayatı o şekilde yaşar.Birisiyle değil 1000 kişiyle birliktede olsan umrumda olmaz lakin yalan söyleyen insan gördüm mü kanım çekiliyor.Nasıl bu kadar rahat olunabiliyor anlamıyorum..
Seni tanımıyorum belki benim abimin , kuzeninim yahut çok yakın birisinin sevgiliside olabilirsin belki de hiçkimsem lakin hakikat bir ki ortada bir yalan dönüyor ve sizde göz göre göre buraya yazıp insanlara kötü örnek oluyorsunuz.
Hadi bizler belli yaşlara gelmiş insanlarız ama burada yeni ergenliğe girmiş birçok genç kızımız var.Birşeylerin bu kadar basite alınması ne kadar doğru..Yap nede olsa çözümü var izlenimi vermek ne kadar etik.Bu konuları bu kadar alanen konuşacak kadar ne zaman çağdaşlaştık..Olmayın yapmayın ne halt yiyecekseniz önce onun çözümünü düşünün eğer bulamıyorsunuz o işe girişmeyin.İnsanları daha fazla aptal yerine koymayın yapmayın !
kimse namuslu değil....... bunu siz bilemezsiniz bu genelleme yapılacak bişey değil bu sözünüzü kınıyorum.eleştiri yapanlardan biri olarak konuyu açan arkadaşa asla namussuz kelimesi kullanmadım kullanmıyorum.yapığı bir hata bir hata daha yapma diyorum sadece.pekala bu konuda sizin gibi düşünen erkeklerde var hayatını öyle biriyle kursun mesela.kıza böyle diktir falan diye akıl veriyosunuzda yarın o adam bi şekilde öğrendi diyelim bu kızcağızın yaşayabilceklerini hesap edebiliyomusunuz.hergün tv lerde kadın cinayeti işleniyo aynı şeyimi yaşasın adam manyak çıktı taktı bunun kızlığına olabilecekleri bi düşününOrtam baya karışmış tek Taraflı bakmayın bence hersey o zarda Saklı değil Insanları bu duruma getiren nedenlere bakmak daha mantıklı kımse kımsenın namus bekçiliğini yapamaz isteyen istediğini yapar Valla o adam Zar a bakıyorsa baştan haketmiştir milleti bozup bozupta gidip namuslu kız aramaya benzemiyor bu işler günümüz erkekleri hakediyor geneli tabi kimse namusluyum diye gecınmesin cinsel ilişkinin 15 yasına düştüğü çağdayız kimse namuslu değil kızlar diktirin valla arkanızdayız :) o Allah'la senin aranda plan bişey kimseye hesap verme zorunluluğunuz yok o eleştirenler kendi geçmişlerine dönsün bi baksın eminim çok temizlerdir
bu kızları bu şekilde ortada bırakanları da Allah bildiği gibi yapsın.hertürlü zevki yaşa bırak git .gerçekten mağdur olmuşsun evet ama çözüm bu değil.ne güzel anlatmışsın bak yukarıda belki karşına çıkacak insanda anlayacak bir üyeninyazdığı gibi herkes namussuz değil iyilerde var