Her seferinde su konudan uzak durcam diyorum diyorum, yine kendimi burda buluyorum..
Herseyi dogru bir sekilde yazmissiniz ama tek bir cümleyi bence belkide iyi niyetinizden dolayi basit yorumlamissiniz..bu bir hata degil, günahtir. Zina en büyük günahlardan biridir, hepimiz genctik/cahildik, ama hepimizde bu tür günahlar islemedik. Burda anne babanin görevi cok önemli, eger bunu bu sekilde anlatirsak, bazi degerler hafife alinabilir. Ortayi bulmak cok önemli, cocuga ne anlattigimiz degil, nasil anlattigimiz önemli. Insan fazla kisitlandiginda, "yasak" olanlar daha cazip gelebilir, bunu yapmak da yanlis, söyledigim gibi ortayi bulmak önemli. Ben ne ülkemin, ne de insanimin gidisatindan memnunum, bu yüzden burda bu yorumlari yapma geregi duyuyorum.. Türkiye müslüman bir ülkedir, ama gittikce bunu unutuyoruz, devir degisebiliyor olabilir, ama bu bizi biz yapanlari degistirmeye baslarsa, o zaman degisen sadece devir olmaz. Böyle bir günah islendiyse tabikide tövbe edinebilir, bunu yargilamak ne bize, nede bir baskasina, evlenecegi insan bile olsa, düsmez. Burdan baglayarak..
...bir erkegin (kendi bakir olsa bile), size bunu bu sekilde, bu zaman sürecinde (kendi bakirse, sorabilir yoksa bu zaman süreci disindada soramaz, ama bununda bir zamani, bir adabi vardir), sorma hakki yok. Ben neyi anlatmaya calistiginizi anladim, ama bakire oluncada bu seferde inanmadiklari icin tatmin olmuyorlar genelde. Yani erkekler ciddiye alindikca, ciddiyet kaybediyorlar. Bana göre zaten kendimdende yola cikiyorum, bir erkegin bunu sordugu anda (sizin durumunuzdaki gibi bakire olmasaniz bile) o erkekle ileriye dönük hic birsey düsünülmemeli. Cünki bu, bu sekilde soruluyorsa, genelde ayni dengesizligi cinsel hayatindada yasamis biri oluyor, yani bakir olmuyor birde adaletsiz bir tavir sergiliyor. Zaten sizde sordugunuzda cevap vermeden önce uzun bir süre düsünmesinden veya konuyu "evlendikten sonra aldatanlarda var" vs. gibi seylere getirmesinden (ama kendisi bakir degil, size sorma hakkini kendinde buluyor ne hikmetse) veya en kötüsü yalan söyler, ki bunuda birazcik tecrübeniz varsa anlarsiniz, yoksa kendinize her konuda oldugu gibi, zaman verin, onu taniyip, beklemekte fayda var !
Ben evli degilim, cocugum da yok, sadece varsayimlardan, kendi dogrularimdan bahsediyorum...Lütfen cocuk yapmadan önce kendiniz cocukluktan ciktiginiza emin olun, marifet cocuk yapmakta degil, onu yetistirebilmekte. En az 30 yasina kadar kendinize zaman taniyin !