• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlık zarı değil! hymen

kirmizikek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
223
0
0
İstanbul
bu başlığı jinekoloji sayfasında açıyorum özellikle. çünkü gördüğüm kadarıyla, bu sitedeki kadınlarımız hep korkutulmuş, ürkütülmüş, sindirilmiş, bastırılmış ve bu yüzden cinsellikte problem yaşayan kadınlar.
bu problemlerin altında yatan ilk sebeplerden biri "kızlık zarı" gibi bir isim. dil, kültürün aynasıdır. ve bu isim bu toprakların kültürünü bütün çirkinliğiyle yansıtıyor ne yazık ki.

kısaca anlatayım.
insanlar ergenliğe girene kadar çocukturlar. ergenliğe girdiklerinde cinsel özelliklerini kazanmaya başlarlar ve oğlan çocuklar erkek, kız çocuklar da kadın olurlar.
yani her birimiz, adet olmaya başladığımız an kadın olduk.
sizin kızlık zarı diye adlandırdığınız şey, 1-2 milimlik bir kas dokudur ve bebekken bizim karın yolumuzu iltihaplardan korumak için orda bulunan bir mekanik engeldir. başka bir görevi yoktur. adı da kızlık zarı falan değil, hymendir. dediğim gibi, kızlık-kadınlık falan, sevişmekle, penetrasyonla ilgili olgular değil, ergenlikle, hormonlarla, reglle ilgili olgulardır.
şu karanlık düşünceleri kafanızdan atarsanız sevineceğim yani. her birimiz, regl görmeye başladığımız 13-14 yaşlarından itibaren kadın olduk zaten.
anladık mı acaba hanımlar?

Amanın pek sakat bi konu :27:
'Ben kavgaya yol açacağım ve kapatılacağım' dio resmen :27:
Bilgi için teşekkürler ...

Amanın pek sakat bi konu :27:
'Ben kavgaya yol açacağım ve kapatılacağım' dio resmen :27:
Bilgi için teşekkürler ...

yazdığım şeylerin içinde bir gıdım kişisel görüş bile yok. tamamen bilimsel gerçekleri yazdım, bundan bile kavga çıkarır mı sevgili kadınlarımız diyorsun:)

ayrıca, hymen delikli bir yapıdadır zaten. adet kanamaları ve akıntılar bu şekilde dışarı akar. yani, penetrasyonla hymen
"delinmez"
"yırtılmaz"
ya da
"bozulmaz"
zira zaten deliklidir. yalnızca delikler genişler. ve açılır. eğer yeterince tahrik olmuş, ıslanmış olarak penetrasyonu sağlarsanız, normalde kan bile gelmemesi gerekir.

ilginç bebekken karın yolumuzu iltihaplardan koruması falan ilk kez duyuyorum.zaten vucüdümuzdaki hiçbir şey boş yere yaratılmamış Yüce Allah tarafından görmekte zorlandığımız tüğümüzün bile bize bir faydası var .varlığını sadece bekaret simgesi olarak algılamak saçma çünkü bu yüzden öldürülmüş nice gelinler var.herkes kendinden sorumludur kızmış kadınmış beni ilgilendirmezde vücudumuzdaki işlevi yaradılış amacı ilginç geldi.herkeste zaten yavaş yavaş oturmaya başlayan bir düşünce var yapısının esnek olması her zmana kanama gerçekleşemeyeceği gibi ama birde bu düşünce otursa yaratılış amacının yalnızca namus göstergesi olmadığı..

Son düzenleme:
daha detaylı anlatıyım.
bebek yeni doğduğunda döl yolu henüz bikaç santimdir. eğer hymen denen bu mekanik engel olmasaydı, bebek çişini kakasını yaptığında, mikroplar direk karın zarına temas eder ve bebeği karın zarı iltihabından öldürürdü.
amacı bu yani. bekaret diye birr şeyle ilgisi yok. sahi bekaret ne demek? ben hiç duymamıştım.

tamamen katılıyorum bende bunları evlendikten sonra araştırırken öğrendim araştırma sebebimde vajinismus olmam yendim allaha şükür ama bunu bütün kadınlar çekiyor nerdeyse fena bişe allah kimseye vermesin yetiştirmede yanlış yöntemler kullanıyor aileler sonucuda evlensebileyapamıyor insanlar

bu toplumda yaşıyorsanız duymamanız mümkün değil gibi. hymen dediğiniz yapının dokusunun bozulup bozulmaması bekaret diye adlanrılıyor.olayın bu boyutu beni pek ilgilendirmiyor bana ilginç gelen olayın bilimsel boyutunu.yoksa herkes dilediği şekilde dilediği gibi yaşayabilir dilediği değerlerine inanır inanmaz.herkes kendinden sorumludur

benim bildiğim namus da, başkasının parasını çalmamak, kimseye tacizde bulunmamak, haram lokma yememek falan.
sizin dediğiniz manada namusu da, bekareti de duymadım hiç. neymiş ki allah allah?

Hymen oldugunu biliyoruz zaten. Bekaret hymenin yirtilmamis hali ki bunuda biliyoruz. Kizlik zari diye adlandirdigimiz da bizim namusumuz oluyor bir kisiye ait olmayi simgeliyor.. Aitlik duygusu yani..Ne alaka simdi bunlar anlamadim. Ayrica bir kadin 13-14 yasinda cocuktur,ergendir. Sadece kadinliga giden yoldadir. Benim gorusumde kadin erkegine ait oldugunda kadindir..

Ah, şu erkeklerin sünnet derisi de ilk ilişkide yırtılıp kanasaydı da biz de kurtulsaydık şu namus mu değil mi işinden.

bekareti hiç duymamış olabilirsiniz ama ben hymeni biliyorum.eminim ki çoğu kişi de biliyordur.Ama yine de aydınlandık.iyi oldu...

Aslinda mantikli aciklama tabii...Mutlaka fizyolojik bir etkisi ve faydasi mutlaka vardir.Zaten yüce rabbim kul icin faydasiz hic bir seyi yaratmaz.bende zannetmiyorum ki insanlar arasinda ayirim olsun diye böyle bir yapinin yaratilacagini.Bu zarin fizyolojik yani.
aslinda kizlik zari dedigimiz de bu zarin etkisi ile sadece insanlari ahlaki yönden caydirmaktir.Yani beyinsel anlamda.cünkü insanoglu yaratilis geregi son derece kötü.Simdi bile ahlaksizlikta sinir tanimiyor.bu zar olsada olmasada birbirini ezmek icin bir yol bulacakti özellikle KADINLARI:

Hymen oldugunu biliyoruz zaten. Bekaret hymenin yirtilmamis hali ki bunuda biliyoruz. Kizlik zari diye adlandirdigimiz da bizim namusumuz oluyor bir kisiye ait olmayi simgeliyor.. Aitlik duygusu yani..Ne alaka simdi bunlar anlamadim. Ayrica bir kadin 13-14 yasinda cocuktur,ergendir. Sadece kadinliga giden yoldadir. Benim gorusumde kadin erkegine ait oldugunda kadindir..

vallahi hanımefendiciğim, mallar birilerine ait olur, insanlar değil. kadınları mal gibi gören şu bakış açısından vazgeçseniz artık diyorum.

Aslinda mantikli aciklama tabii...Mutlaka fizyolojik bir etkisi ve faydasi mutlaka vardir.Zaten yüce rabbim kul icin faydasiz hic bir seyi yaratmaz.bende zannetmiyorum ki insanlar arasinda ayirim olsun diye böyle bir yapinin yaratilacagini.Bu zarin fizyolojik yani.
aslinda kizlik zari dedigimiz de bu zarin etkisi ile sadece insanlari ahlaki yönden caydirmaktir.Yani beyinsel anlamda.cünkü insanoglu yaratilis geregi son derece kötü.Simdi bile ahlaksizlikta sinir tanimiyor.bu zar olsada olmasada birbirini ezmek icin bir yol bulacakti özellikle KADINLARI:

insanları sevişmekten niye caydırsın ki bir şeyler? anlayamadım. sevişmek kötü bir şey mi sanıyorsunuz?

Back