Hymenoplasty: Kızlık zarı dikimi

Son paragrafa takıldım. İçki içen erkeği tercih etmeyen bir kadın bilmeden içki içen erkekle evlendiği zaman mutsuz olur zarar görür. Sonuçta alkol almıyodur evinde içilmesini istemiyodur tiksiniyodur. Evlilik hayatı işkenceye döner.

Ama kızlık zarı ameliyatı bazısı için mutluluktur. Erkek bilmediği sürece mutlu hayatına devam eder. Erkeğe zarar verecek bir durum değil. Kadın da pişmandır tövbe etmiştir. Veya tecavüzdür. Sırrını içinde tutar biter.
Aynı açıdan bakmıyorsun dans. Ben aldatma açısından verdim o örneği.

Peki başka örnek vereyim. BDVde de görüyoruz kocasının eski sevgilisine kafayı takanları. Adam evlenirken daha önce hiç sevgilisi olmadığını söylediği halde evlendikten sonra eski sevgili çıksa meydana ne deriz? Ne farkı var bunun diktirmekle?

O zaman karşı taraf bilmeyip mutlu olduğu sürece her yalan söylenebilir mi buradan yola çıkarak? Kadın kocasını bir defa aldatıp hata yapsa, pişman olup tövbe etse (sonuçta bu da hata?) kocası bilmediği için sorun yok mu deriz? Hayır değil mi, yukarıda yazdıklarım çok saçma. O zaman niye bu konuda yalan söylenmesini, kandırılmasını meşru kılıyoruz?

Tecavüz gibi olaylar zaten kapsam dışında.
Benim kastettiğim bile isteye, kendi rızasıyla, sonuçlarını bilerek birlikte olan, sonra hayatına giren erkek bekarete önem verince gidip diktiren kadınlar.

Shot, ben seni anliyorum. Normal sartlarda hakli da olabilirsin. Ama senle ayrildigim, fikrine katilmadigim neden sudur ki: Bunu "bir insanin beklentisi bu sekilde olabilir" deyip azinliga indirgemen. Hayir, istisnalarin beklentisi degil bu, nerdeyse tum toplumun, erkeklerin de ezici cogunlugunun beklentisi, istisna olan bu yonde beklentisi olmayanlar.. O cogunluk ki, kendileri kizoglan kiz ararken o yasa kadar ciktiklari, seks yaptiklari, sevistikleri kizlar da uzayli degil, ayni toplumdan.. Zari olsun veya olmasin.. Kendisi ilk ciktigi kizla evlenmeyen bir erkek, kendinin de o kizin ilk aski olmadigini bilmeli, anlamali, anlamiyorsa kandirilmaya aday demektir. O cogunluk kandirilmayi kendi istiyor, diktiren de ona istedigini veriyor, aslinda bu kadar da basit. Namusu bacak arasinda arayan kadinlara degil, erkeklere verilmis bir cozumdur diktirme. Diktir gel, otesini sormaz bile.. Yeter ki zarin olsun.. Zar bir kistas olmus.. Gerisini midesi kaldiriyor adamin. Oyleyse? Bu neyin bakireligi, neyin vicdan sorgulamasi, neyin aldatmacasi? Ben olaya bu acidan bakiyorum.
Saraylım ben erkekler açısından yaklaşmıyorum, defalarca da dedim bu zihniyet zaten köhneleşmiş, olmaması gereken ama olan bir zihniyet. Bence elle tutulur yanı yok.
Ama gerçekler bunlar.
"Hem sevişeyim hem bakire olayım" diye bir olay yok.

Yani özetle ben sevgilisiyle istediğini yapıp sonra kendini "ben bakireyim elime erkek eli değmedi" diye itelemeye karşıyım. Evet hoş bir kelime değil ama olan tam olarak budur, itelemek.
Düğünden bir hafta önce git zarını diktir, gerdek gecesi ürkek çekingen dur, oh ne ala memleket.

Saraylım ben erkekler açısından yaklaşmıyorum, defalarca da dedim bu zihniyet zaten köhneleşmiş, olmaması gereken ama olan bir zihniyet. Bence elle tutulur yanı yok.
Ama gerçekler bunlar.
"Hem sevişeyim hem bakire olayım" diye bir olay yok.

Yani özetle ben sevgilisiyle istediğini yapıp sonra kendini "ben bakireyim elime erkek eli değmedi" diye itelemeye karşıyım. Evet hoş bir kelime değil ama olan tam olarak budur, itelemek.
Düğünden bir hafta önce git zarını diktir, gerdek gecesi ürkek çekingen dur, oh ne ala memleket.
Söylediğini yapmamak cesur olmayı gerektiriyor biraz da. Şöyle düşün, kız 17 18 yaşında hayatının deli zamanında bir şey yaşadı. O zamanlar bana kimse dokunamaz, dilediğimi yaparım diyor insan ama gerçek öyle değil. Bunu fark ettiği zaman geç kalmış oluyorlar, sorumluluğunu üstlenmek de zor geliyor haliyle. Ne yapacak bu kız şimdi? Saraylimin dediği gibi erkekler bile bile lades diyor bu konuda. Ben de ameliyatın bu noktada bir çözüm olduğunu düşünüyorum.

He kişisel olarak asla yaptırmam çünkü senin de söylediğin gibi iki yüzlülük bu. Insan hayat arkadaşına güvenmeyecekse bir anlamı kalmaz o evliliğin. Bizim gibi düşünen çok kişi var ama içinde yaşadığımız toplum da belki sonuçta. Kadınların kafalarindaki mutlu huzurlu yuvayi kurması bi zara bakıyor malesef. Bu kişinin kendi vicdanına ve şartlarına bağlı biraz da.

Söylediğini yapmamak cesur olmayı gerektiriyor biraz da. Şöyle düşün, kız 17 18 yaşında hayatının deli zamanında bir şey yaşadı. O zamanlar bana kimse dokunamaz, dilediğimi yaparım diyor insan ama gerçek öyle değil. Bunu fark ettiği zaman geç kalmış oluyorlar, sorumluluğunu üstlenmek de zor geliyor haliyle. Ne yapacak bu kız şimdi? Saraylimin dediği gibi erkekler bile bile lades diyor bu konuda. Ben de ameliyatın bu noktada bir çözüm olduğunu düşünüyorum.

He kişisel olarak asla yaptırmam çünkü senin de söylediğin gibi iki yüzlülük bu. Insan hayat arkadaşına güvenmeyecekse bir anlamı kalmaz o evliliğin. Bizim gibi düşünen çok kişi var ama içinde yaşadığımız toplum da belki sonuçta. Kadınların kafalarindaki mutlu huzurlu yuvayi kurması bi zara bakıyor malesef. Bu kişinin kendi vicdanına ve şartlarına bağlı biraz da.
Zaten senin benim onaylamamam bir şeyi değiştirmeyecek, maalesef.

Gerdek gecesinde ürkek, çekingen durulmasına dair öğüt verildiğini gördüğümde yukarıda defalarca yazdığım kendi fikirlerimi yine kendi kendime haklı buldum. Çünkü bu organize bir yalan. Adamla görüşürken "kendimi evliliğe saklıyorum" diye dokundurtmamaktan, gerdek gecesi davranışlarına kadar organize (bakire olmaması dokundurtması anlamına gelmiyor tabii, istemezse yine sevişmez ama bunu "bak ben ne kadar temiz kızım" ayağına yapmaz). Benim tek demek istediğim eğer buradaki kadınlar bile zar diktirmeyi "amaan yaptırsın napalım" diye meşrulaştırıyorsa o zaman kimseye "arkasında duracağın şeyi yap", "ayakların yere bassın", "dürüst olun" demeye gerek yok. "İstediğin yalanı söyle yeter ki kocan bilmesin" demek kafi.

Herkes gitsin dilediği gibi sevişsin, nasılsa diktirip kendini aklar, "namuslu kız" olarak devam eder hayatına. Biz de dürüst olduğumuz için namussuz olmaya devam ederiz. Cidden şu konuda ucu bana dokunan hiçbir şey yok, ben sadece bu derece normalleştirilmesine üzüldüm.

Evet bu gerçekten organize bir yalan. Normalleşmemiş olmasını dilerdim ama toplumun kafa yapısı değişmediği sürece bu ameliyatlar bir gereklilik olarak kalacak.

Biz bunu kendi içimizde eleştirebiliriz ama değiştirmeye çalışırsak yeldeğirmeniyle savaşan sövalye durumuna düşeriz S shot . Değişmesi gereken zihniyet, ameliyat olmak ya da olmamak meselenin sonucu sadece. Zihniyet değişince bunlar kendiliğinden kalkar zaten.

Evet bu gerçekten organize bir yalan. Normalleşmemiş olmasını dilerdim ama toplumun kafa yapısı değişmediği sürece bu ameliyatlar bir gereklilik olarak kalacak.

Biz bunu kendi içimizde eleştirebiliriz ama değiştirmeye çalışırsak yeldeğirmeniyle savaşan sövalye durumuna düşeriz S shot . Değişmesi gereken zihniyet, ameliyat olmak ya da olmamak meselenin sonucu sadece. Zihniyet değişince bunlar kendiliğinden kalkar zaten.
Bu tür işlemler normalleştirildikçe değişmesi için bir sebep olmayacak, böyle gelmiş böyle gider olacak.

Değiştirmeye çalışmak gibi bir amacım veya misyonum zaten yok. Sadece BDVde söylediğimiz çoğu şeyin aslında gereksiz olduğunu gördüm burada. Diktir geç nolacak, müstehak zaten erkeklere.

erkeklerimiz de kadınlarımız da beyne değil şekle bakıyor.
vücutlarımız üzerinde sadece kendimiz hak sahibi olabildiğimiz zaman kızlık zarı diktirmeye de gerek kalmayacak.
tamamen etki tepki meselesi.
balık baştan kokar

şu ülkede kızlık zarı=namus şeklinde bakılmasa kimse gidipte ameliyat olmaz. şu namus da nedense hep bayanlarda aranıyo, erkekler evlenmeden önce takılabilir onlara serbest zaten (!)

Birde bunun bir üst leveli var.
Gerdek gecesi esnek zar yüzünden kanama olmayıp ertesi gün kadın doğumcuya gidilip "yaa gördün mü esnekmiş ondan kanamadı " şeklinde onaylatmak lazım
Nedense bu ispatlama çabasıda çoğunlukla kadınlarda oluyor
Anlayan varsa beri gelsin...

X