Hymenoplasty: Kızlık zarı dikimi

Dans hayattan soğuyacak, utanç olarak görecek, kendini zardan ibaret gören ve muhtemelen inançlı kadın niye baştan sevişiyor? Ben işin bu kısmındayım. Bakire olmamayı utanç olarak görecek kadın niye sevişiyor da sonra diktirmek zorunda kalıyor? "Hem sevişeyim hem bakire olayım" nedir? Benim demek istediğim bu.

Ben olsaydım yapmazdım. Ona ben de katılıyorum. Ama herkes aynı karakter, irade ya da zekaya sahip değil.

Televizyonda duymuştum normal doğum yapan bazı kadınlar doğumdan sonra vajinalarını diktirip daralttırıyorlarmış eşleri için :KK53: ben diktirene kadar adam büyütsün kendininkini :KK70:

Dans hayattan soğuyacak, utanç olarak görecek, kendini zardan ibaret gören ve muhtemelen inançlı kadın niye baştan sevişiyor? Ben işin bu kısmındayım. Bakire olmamayı utanç olarak görecek kadın niye sevişiyor da sonra diktirmek zorunda kalıyor? "Hem sevişeyim hem bakire olayım" nedir? Benim demek istediğim bu.
hormonlar yüzünden :KK53:
kusura bakma daldım ama bu tür ameliyatları yapan kadınların hepsi hem sevişeyim hem bakire olayım insanı değil
içinde tecavüze uğrayanı enseste uğrayanı bile var
tecavüze uğradığını söylese adam acaba yalan mı söylüyor doğru mu söylüyor diyecek
ki burada sadece sevişme yoluyla değil işte bu yalan olarak biliniyor genelde ama küçükken bisiklet düşeni yaralanıp zarar vereni falan var
geçen televizyon da bir doktor anlatıyordu
beş yaşlarında kızın biri ağaçtan kaymaya çalışmış ve dal saplanmış ameliyatla zorla kurtarmışlar çocuğu
annesinin ilk sorduğu şey kızının yaşayıp yaşamayacağı değil kızlığına zarar gelip gelmediği olmuş
tüm bunlar olmasa bile hadi diyelim adam kandırdı kadın birlikte oldu sonra pişman oldu ayrıldılar vs.
kadın gidip evleneceği adama bunu söylese evlenseler bile psikolojik şiddeti, gerçek fiziki şiddeti namus temalı kadının dışlanması bütün bunları da bıraktım işin ucunda öldürülmesi var
gerçekten bakire olan bir arkadaşıma ilk gece kan gelmedi deyip kollarından tutulup doktora götürüldü niye kan gelmedi diye kızlık zarın esnek olduğu ve ancak doğumda yırtılabildiği için demişler de öyle kabul etti adam :KK14:

biz böyle bir toplumuz cinsellikle kafayı bozmuşuz sadece kendimizinkiyle değil başkasınınkiyle de
çok fazla uzun zaman önce değil evine aldığı gelinin gerdek gecesi yatak çarşafını isteyenler kadının çarşafını yıkamadan konuya komşuya gösteren kız oğlan kız aldık diye ilan edenler vardı
bizim toplum sizin arkadaş grubu gibi insanlardan oluşsa ben de o kadına demediğim lafı bırakmam ama değil
erkeğe her türlü zinayı hak kadına haram gören rusyaya bir haftalığına kızlara giden her kızı yatağa atmaya çalışıp kendisini bakire olmayan kızları layık görmeyenlerle dolu
adam demiyor ki ben bakirim bu yüzden bakireyle evlenmek istiyorum
yada adam çıkıp ben zamanında ne haltlar karıştırdım bu kadından bunları istemeye ne hakkım var demiyor
bizimkiler aynen şu
Sevişti bir bakir ile bakire. Erkeğe milli dediler, kadına fahişe..

hormonlar yüzünden :KK53:
kusura bakma daldım ama bu tür ameliyatları yapan kadınların hepsi hem sevişeyim hem bakire olayım insanı değil
içinde tecavüze uğrayanı enseste uğrayanı bile var
tecavüze uğradığını söylese adam acaba yalan mı söylüyor doğru mu söylüyor diyecek
ki burada sadece sevişme yoluyla değil işte bu yalan olarak biliniyor genelde ama küçükken bisiklet düşeni yaralanıp zarar vereni falan var
geçen televizyon da bir doktor anlatıyordu
beş yaşlarında kızın biri ağaçtan kaymaya çalışmış ve dal saplanmış ameliyatla zorla kurtarmışlar çocuğu
annesinin ilk sorduğu şey kızının yaşayıp yaşamayacağı değil kızlığına zarar gelip gelmediği olmuş
tüm bunlar olmasa bile hadi diyelim adam kandırdı kadın birlikte oldu sonra pişman oldu ayrıldılar vs.
kadın gidip evleneceği adama bunu söylese evlenseler bile psikolojik şiddeti, gerçek fiziki şiddeti namus temalı kadının dışlanması bütün bunları da bıraktım işin ucunda öldürülmesi var
gerçekten bakire olan bir arkadaşıma ilk gece kan gelmedi deyip kollarından tutulup doktora götürüldü niye kan gelmedi diye kızlık zarın esnek olduğu ve ancak doğumda yırtılabildiği için demişler de öyle kabul etti adam :KK14:

biz böyle bir toplumuz cinsellikle kafayı bozmuşuz sadece kendimizinkiyle değil başkasınınkiyle de
çok fazla uzun zaman önce değil evine aldığı gelinin gerdek gecesi yatak çarşafını isteyenler kadının çarşafını yıkamadan konuya komşuya gösteren kız oğlan kız aldık diye ilan edenler vardı
bizim toplum sizin arkadaş grubu gibi insanlardan oluşsa ben de o kadına demediğim lafı bırakmam ama değil
erkeğe her türlü zinayı hak kadına haram gören rusyaya bir haftalığına kızlara giden her kızı yatağa atmaya çalışıp kendisini bakire olmayan kızları layık görmeyenlerle dolu
adam demiyor ki ben bakirim bu yüzden bakireyle evlenmek istiyorum
yada adam çıkıp ben zamanında ne haltlar karıştırdım bu kadından bunları istemeye ne hakkım var demiyor
bizimkiler aynen şu
Sevişti bir bakir ile bakire. Erkeğe milli dediler, kadına fahişe..
Yok estağfurullah dalmak falan ne demek, güzel güzel fikirlerimizi tartışıyoruz işte :)

Tecavüz gibi durumlarda tabii ki haklısınız. Ben bunu konu bile etmedim, kişinin özgür iradesiyle verdiği karardan bahsediyorum. Keza kaza sonucu zarın zarar görmesi, yine haklısınız.

Onun dışında kendi isteğiyle birlikte olup sonradan artık bakire olmadığı gerçeğiyle yüzleşmektense gidip diktirmek bence kabul edilebilir bir şey değil.

Ma
Yok estağfurullah dalmak falan ne demek, güzel güzel fikirlerimizi tartışıyoruz işte :)

Tecavüz gibi durumlarda tabii ki haklısınız. Ben bunu konu bile etmedim, kişinin özgür iradesiyle verdiği karardan bahsediyorum. Keza kaza sonucu zarın zarar görmesi, yine haklısınız.

Onun dışında kendi isteğiyle birlikte olup sonradan artık bakire olmadığı gerçeğiyle yüzleşmektense gidip diktirmek bence kabul edilebilir bir şey değil.
Madem bu konu bu kadar ilginizi cekiyor, ben de bir yorum yapiim bari.

21-22 yasina gelmis,bu yasindan sonra ilk defa karsilastiginiz ve evlenmeyi dusundugunuz bir kizda bekaret aramak bir lukstur. O yasa gelmis milyarlarca kizin en az bir erkek arkadasi olmustur, onla paylastigi seyler olmustur. Seks denen durtu maalesef kadinda da var. Bir erkekle opusmus, kendini opturmus, elletmis, ya da vaginal seks yerine anal, oral, hepsini denemis ve sonunda zari mevcut halde bir baskasi ile bekaret kurallarina bagli kalmis olaraktan "kizoglan kiz" olmanin gururu ile evlenmis bir kadin ile, bunlarin yerine vaginal yolu kullandiktan sonra diktirip bu gurura ulasarak evlenen kadin arasinda ne fark var? Bence hic.. Birini kabul eden, digerini de eder. Sonucta zar, el degmemisligin simgesi degil midir? Kac kiza el degmemis bu zamanda? Fazla kurcalayan adamin milyonlarcasi evde kalir..:-)

Kizoglan kiz ile, baska deyimle hic ellenmemis bir kiz ile evlenmek isteyen erkek 14 yasinda kiz alsin, cocuklugundan beri taniyip bildigi kizi alsin. Hatta evine girip ciktigi, hic koklanmamis olduguna emin oldugu kizi alsin. Aksi halde o zaten kendini kandirir. Kadinin onu kandirmasina gerek yok. Aslinda adam da bilir kendinden once bu sularda baska birinin de yuzdugunu.. O zaten kendisi kandirilmak istedigi icin kandirilir. Zar bahane.. Zar hikaye..

Vicdan olayina gelince.. Vaginal seks yaptiktan sonra diktirip bir baskasi ile evlenen kadinla, anal/oral/fircalama yolu ile seks yapip kizlik zarini bozdurmadan bir baskasi ile evlenen kadin arasinda bir vicdan farki oldugunu sanmiyorum. Bu isi vicdan meselesi de yapmayin hanimlar, seks erkek icin ne kadar dogal ise kadin icin de o kadar dogal bir olay, ikisi arasindaki tek fark da, benzerlik de toplum baskisi, vicdan ile bir alakasi yok. Dar goruslu toplum icinde kendi ozel hayatlarini yasarken, bir yandan da herkesin gonlu olsun diye ugrasiyor yazik kadinlar da, ne yapsinlar..:KK14:

Ma

21-22 yasina gelmis,bu yasindan sonra ilk defa karsilastiginiz ve evlenmeyi dusundugunuz bir kizda bekaret aramak bir lukstur. O yasa gelmis milyarlarca kizin en az bir erkek arkadasi olmustur, onla paylastigi seyler olmustur. Seks denen durtu maalesef kadinda da var. Bir erkekle opusmus, kendini opturmus, elletmis, ya da vaginal seks yerine anal, oral, hepsini denemis ve sonunda zari mevcut halde bir baskasi ile bekaret kurallarina bagli kalmis olaraktan "kizoglan kiz" olmanin gururu ile evlenmis bir kadin ile, bunlarin yerine vaginal yolu kullandiktan sonra diktirip bu gurura ulasarak evlenen kadin arasinda ne fark var? Bence hic.. Birini kabul eden, digerini de eder. Sonucta zar, el degmemisligin simgesi degil midir? Kac kiza el degmemis bu zamanda? Fazla kurcalayan adamin milyonlarcasi evde kalir..:-)

Kizoglan kiz ile, baska deyimle hic ellenmemis bir kiz ile evlenmek isteyen erkek 14 yasinda kiz alsin, cocuklugundan beri taniyip bildigi kizi alsin. Hatta evine girip ciktigi, hic koklanmamis olduguna emin oldugu kizi alsin. Aksi halde o zaten kendini kandirir. Kadinin onu kandirmasina gerek yok. Aslinda adam da bilir kendinden once bu sularda baska birinin de yuzdugunu.. O zaten kendisi kandirilmak istedigi icin kandirilir. Zar bahane.. Zar hikaye..

Vicdan olayina gelince.. Vaginal seks yaptiktan sonra diktirip bir baskasi ile evlenen kadinla, anal/oral/fircalama yolu ile seks yapip kizlik zarini bozdurmadan bir baskasi ile evlenen kadin arasinda bir vicdan farki oldugunu sanmiyorum. Bu isi vicdan meselesi de yapmayin hanimlar, seks erkek icin ne kadar dogal ise kadin icin de o kadar dogal bir olay, ikisi arasindaki tek fark da, benzerlik de toplum baskisi, vicdan ile bir alakasi yok. Dar goruslu toplum icinde kendi ozel hayatlarini yasarken, bir yandan da herkesin gonlu olsun diye ugrasiyor yazik kadinlar da, ne yapsinlar..:KK14:

aynen öyle.
kızlık zarı diktirmek ahlaklı bir davranış değil ancak hayat kurtaran bir operasyondur.
Seks dürtüsü her yetişkinde olan bir dürtüdür ve bu hakkın sadece erkekler tarafından kullanıldığı ortadoğu toplumlarında bu operasyonlar şarttır.
Aksi halde çok cinayet işlenir ,çok kadının canı gider.

kızlık zarı 3-5 formda olurken ve çoğunlukla kızlık zarının bozulması sırasında bi kanama olmazken, erkekler zırt pırt bakire bi kadınla ilişkiye girmezken, gerdek gecesi karısının bakire olup olmadığını nasıl anlayabilir, bence bu mümkün değil, o yüzden kızlık zarı sorunu kadınların kendi kendine kuruntusu bence çoğu zaman, ha işin içine doktor raporu falan girecekse o zaman tamam... ama adam kadını acaba bakiremiydi diye doktora götürecekse hiç evlenmesin ya da kendini bi yerden atsın, dünyada yer işgal etmese de olur:KK53::KK53:

Bahsedilen çevrelerden biriyle birlikte yaşıyorum. Öldürmezler belki ama hayatı zehir edecekleri kesin, evli adamla tekrar evlendiremeyeceklerine göre evlensin namusu kurtaralım olayı da olmayacak iyice üstüme gelecekler bunu da biliyorum. (Tabii ki o zaman evli değildi, iki haftaya düğünü var :))

Ama tüm bunlara rağmen kalkıp o ameliyatı yaptırmam. Kendimi aşağılamak istemediğim ve gelecekte hayatıma birisi girerse ona karşı dürüst olmam gerektiğini düşündüğüm için yapmam bunu. Ilişki sırasında farkındaydım başıma gelebileceklerin buna rağmen devam ettim çünkü her şeyi yapıp onu yapmayınca kendimi daha namuslu hissetmeyeceğimi biliyordum.

Olayın içinden bakınca böyle görünüyor bana. Diktirenler ne düşünerek yapmış anlam veremiyorum ama madem öyle mutlu olacaklar yapsınlar. Öyle kafaya öyle de kadın, adama hiç üzüldüğüm yok. Olan yine kadınlara ve psikolojilerine oluyor.

kızlık zarı 3-5 formda olurken ve çoğunlukla kızlık zarının bozulması sırasında bi kanama olmazken, erkekler zırt pırt bakire bi kadınla ilişkiye girmezken, gerdek gecesi karısının bakire olup olmadığını nasıl anlayabilir, bence bu mümkün değil, o yüzden kızlık zarı sorunu kadınların kendi kendine kuruntusu bence çoğu zaman, ha işin içine doktor raporu falan girecekse o zaman tamam... ama adam kadını acaba bakiremiydi diye doktora götürecekse hiç evlenmesin ya da kendini bi yerden atsın, dünyada yer işgal etmese de olur:KK53::KK53:

Evet kadın her önüne gelenle yatmadıysa o vajina zaten çabucak deforme olmaz. Anlaşılması çok güç

çoğunlukla kanama olmuyor mu?
çarşaf bekleme adeti vardı şimdi o kadar uygulanmasa da .
çoğunda kan gelir .
ilk defa sizden duydum genelde kan gelmediğini.

Ma

Saraylım sanırım şu konuda anlaşamıyoruz mar ve seninle.
Bekaret beklemek lüks olabilir, gereksiz olabilir. Bence de anlamsız. Ama sonuçta lüks de olsa, bir insanda bu beklenti olabilir, beklentisine uygun birini isteyebilir. Hayat görüşüne uygun biriyle evlenmek isteyebilir.

Seks en doğal insan dürtüsü tabii ki ama insanlığın getirisi olarak dürtülerimizi kontrol edebiliyoruz, değil mi? Keşke gerekmese, keşke isteyen istediği gibi ilişkisini yaşayabilse; ama maalesef ülke gerçekleri böyle değil. Eğer ucunda hayat boyu psikolojik işkence, dayak, hatta ölüm varsa dürtünü kontrol edersin. Üzücü mü, evet.

Konu zar dikimi olduğu için oradan ilerliyorum ama tabii ki vajinal seks yapmayıp anal veya oral yapan da aynı kefede. Zar diktirmek neyse, bekarete zarar vermeden seks yapmak da aynı şey. İkisinin de farkı yok. Sadece anal veya oral sekste zar bozulmadığı için kızın hayati tehlikesi yok o kadar.

Vicdan meselesi olan kısım seks yapmak değil zaten. Taraflar arasında baştan bu derece aldatmayı ben kabul etmiyorum o kadar. "İçki içmem" diyerek evlenip sonra her gece içen adama demediğimizi bırakmayız yalan söyledi diye ama zar diktirip kendini bakire olarak tanıtan kadına "olsun ya napalım". Bu tutarsızlık bence. Biri kendini farklı tanıtıyorsa diğeri de aynısını yapıyor.

Tecavuze ugrayan kesimin hakkidir bu operasyon cunku onun secimi degildir. Kazaya kurban gidenleri de ayri kenara koydum...

Her seyi deneyen, bakire kalmayi kesim dibine kadar iki yuzlu onlari ayri tuttugumu zaten soylemistim. Isitip isitip konuya onlari da getirmenin alemi yok.:KK51:

Erkekler eger kullanmaya musaitse kizlarimiz da kendilerini kullandirtmasin. Ders calisacagi ya da ekonomik ozgurlugunu ele alacagi bir yasta bir erkekle nasil evlenebilirim in planlari yapilir cunku gec kalinirsa evde kaldin yaftasi yapistirilir. Altini ciziyorum nasil sevisebilirim degil , nasil evlenebilirim . Sonra da olaylar erkegin istedigi dogrultuda gelisir.

Zaten bu kadinlar hic bir zaman isteyerek girmez iliskiye; ya evlenecegiz diye kandirilmistir , ya terk edilmesini aklina getirmemistir vs vs. Sonra ne yapar; bu okuzun hincini evlenecegi erkekten alir. Sonuc ; erkeklere mustehak.

O zaman herkes yaptirsin, evlenip bosananlarda yaptirsin. Malum ilk evliliklerini hata gorebilirler, adamdan nefret edebilirler, hic iliskiye girmedim diyebilirler . Hani bu da bir secimdir ya.

Hata olarak degerlendiriyoruz ya ; hatayi yaparsan bir tek seni ilgilendirirse o hatadir , istedigini yapmakta ozgursun ama bu olay iki kisiyi hatta dolayli yoldan toplumu da ilgilendiriyor.Bir evlilik yapiyorsun , cocuk yetistiriyorsun vs vs..

Operasyon gecirip uzerini kapatabilirsin ama o yasanan duygulari kapatamazsin.

Ornek vermeyi cok seviyoruz ya bir ornekte benden;

Bir arkadas var, bir cok iliskisi olmus. Sonra zengin koca gelir, keklenmesi gerekir. Bir kac deneyimli doktor arastirilir, gerekli islem yapilir. Arada eski erkek arkadasa da el sallanir. Mutlu, mesut yasanir.

Tabi ki artik arkadas degiliz. :)

Iki; bir arkadasim jinekolog. Cogunlukla magduriyet sonucu degil de universiteli kizlarin bu operasyonu yaptirdigi soyluyor. Sayilari hatiri sayilir derecede fazla.

Neyse uzun yazmayi sevmem.:KK70:
S shot a da sonuna kadar katiliyorum.

Son düzenleme:
dürtüye sahip olup olmamak meselesi de değil ki bu sadece.
kızın güvenini boşa çıkaran bir adamla ilişkisi olmuştur belki.
bakirelik bozulmasın diye anal seks yapıp makatını darma dağın etmek de var.
bu ameliyatı seçen herkes çok isteyerek mi yapıyor sanki.
sonuçta arz talep meselesi.
erkeklerimiz hakediyor ...
ortalık onun bunun kızıyla gezip öpüşüp sevişip ortada bırakıp tesettürlü kız arayan erkek müsvetteleriyle dolu..

dürtüye sahip olup olmamak meselesi de değil ki bu sadece.
kızın güvenini boşa çıkaran bir adamla ilişkisi olmuştur belki.
bakirelik bozulmasın diye anal seks yapıp makatını darma dağın etmek de var.
bu ameliyatı seçen herkes çok isteyerek mi yapıyor sanki.
sonuçta arz talep meselesi.
erkeklerimiz hakediyor ...
ortalık onun bunun kızıyla gezip öpüşüp sevişip ortada bırakıp tesettürlü kız arayan erkek müsvetteleriyle dolu..
Aynı şeyleri dön dolaş yazdığımız hissine kapılıyorum artık.

O yüzden -kendi görüşümü- tekrar yazıyorum; "hem sevişeyim hem bakire kalayım" demek ikiyüzlülüğün dik alasıdır. "Ben eski sevgilimle seviştim ama yenisi bakire istiyor, diktireyim" demek ikiyüzlülüğün dik alasıdır. Sonucunu bile bile bir eylem yapıp sonra yana yakıla "diktireyim diktireyim" diye ortalıkta dolanmak ikiyüzlülüğün dik alasıdır.

Eskisiyle istediğini yapıp yenisinin bakire istediğini öğrendiğinde hemen koşup diktiren kadınlara da öyle erkekler müstehaktır mı diyeyim o zaman?

Aynı şeyleri dön dolaş yazdığımız hissine kapılıyorum artık.

O yüzden -kendi görüşümü- tekrar yazıyorum; "hem sevişeyim hem bakire kalayım" demek ikiyüzlülüğün dik alasıdır. "Ben eski sevgilimle seviştim ama yenisi bakire istiyor, diktireyim" demek ikiyüzlülüğün dik alasıdır. Sonucunu bile bile bir eylem yapıp sonra yana yakıla "diktireyim diktireyim" diye ortalıkta dolanmak ikiyüzlülüğün dik alasıdır.

Eskisiyle istediğini yapıp yenisinin bakire istediğini öğrendiğinde hemen koşup diktiren kadınlara da öyle erkekler müstehaktır mı diyeyim o zaman?
ben seni anlıyorum
doğru olan senin düşüncen ancak şu var .
kirlilik tek taraflı değildir .
bakire kız istemek düşüncesi bana göre kirli bir düşüncedir
kirli insanlar herkesi de kirli olmaya zorlarlar istemeden de olsa.
Kayseri'den misal vereyim.
Orada bırak sevişmeyi öpüşmeyi yatmayı nişanlısından ayrılan ya da bir yerlerde yaşıtı gençlerle parkta görülmüş kızlara bile hoş bakmazlar,
kimseyle gezmemiş kız isterler ,adı çıkmamış kız isterler.
bunu istemek de bir haksa ve o yaştaki kızların ergenlerin ya da gençlerin bu hakka rağmen başında kavak yelleri estiğinden dünyayı gözlerinin görmeyeceği de bir gerçeklikse.

yani kirli düşünceler kirli muamele görmeyi beraberinde getirir.
Erkek temiz olmayınca kadın da otomatikman olmuyor .
çok da düşünülecek bir konu değil aslında..

O da allahın sopası olsun o erkeğe...

Bekaret beklemek lüks olabilir, gereksiz olabilir. Bence de anlamsız. Ama sonuçta lüks de olsa, bir insanda bu beklenti olabilir, beklentisine uygun birini isteyebilir. Hayat görüşüne uygun biriyle evlenmek isteyebilir.

Seks en doğal insan dürtüsü tabii ki ama insanlığın getirisi olarak dürtülerimizi kontrol edebiliyoruz, değil mi? Keşke gerekmese, keşke isteyen istediği gibi ilişkisini yaşayabilse; ama maalesef ülke gerçekleri böyle değil. Eğer ucunda hayat boyu psikolojik işkence, dayak, hatta ölüm varsa dürtünü kontrol edersin. Üzücü mü, evet.

Konu zar dikimi olduğu için oradan ilerliyorum ama tabii ki vajinal seks yapmayıp anal veya oral yapan da aynı kefede. Zar diktirmek neyse, bekarete zarar vermeden seks yapmak da aynı şey. İkisinin de farkı yok. Sadece anal veya oral sekste zar bozulmadığı için kızın hayati tehlikesi yok o kadar.

Vicdan meselesi olan kısım seks yapmak değil zaten. Taraflar arasında baştan bu derece aldatmayı ben kabul etmiyorum o kadar. "İçki içmem" diyerek evlenip sonra her gece içen adama demediğimizi bırakmayız yalan söyledi diye ama zar diktirip kendini bakire olarak tanıtan kadına "olsun ya napalım". Bu tutarsızlık bence. Biri kendini farklı tanıtıyorsa diğeri de aynısını yapıyor.
Shot, ben seni anliyorum. Normal sartlarda hakli da olabilirsin. Ama senle ayrildigim, fikrine katilmadigim neden sudur ki: Bunu "bir insanin beklentisi bu sekilde olabilir" deyip azinliga indirgemen. Hayir, istisnalarin beklentisi degil bu, nerdeyse tum toplumun, erkeklerin de ezici cogunlugunun beklentisi, istisna olan bu yonde beklentisi olmayanlar.. O cogunluk ki, kendileri kizoglan kiz ararken o yasa kadar ciktiklari, seks yaptiklari, sevistikleri kizlar da uzayli degil, ayni toplumdan.. Zari olsun veya olmasin.. Kendisi ilk ciktigi kizla evlenmeyen bir erkek, kendinin de o kizin ilk aski olmadigini bilmeli, anlamali, anlamiyorsa kandirilmaya aday demektir. O cogunluk kandirilmayi kendi istiyor, diktiren de ona istedigini veriyor, aslinda bu kadar da basit. Namusu bacak arasinda arayan kadinlara degil, erkeklere verilmis bir cozumdur diktirme. Diktir gel, otesini sormaz bile.. Yeter ki zarin olsun.. Zar bir kistas olmus.. Gerisini midesi kaldiriyor adamin. Oyleyse? Bu neyin bakireligi, neyin vicdan sorgulamasi, neyin aldatmacasi? Ben olaya bu acidan bakiyorum.

Son paragrafa takıldım. İçki içen erkeği tercih etmeyen bir kadın bilmeden içki içen erkekle evlendiği zaman mutsuz olur zarar görür. Sonuçta alkol almıyodur evinde içilmesini istemiyodur tiksiniyodur. Evlilik hayatı işkenceye döner.

Ama kızlık zarı ameliyatı bazısı için mutluluktur. Erkek bilmediği sürece mutlu hayatına devam eder. Erkeğe zarar verecek bir durum değil. Kadın da pişmandır tövbe etmiştir. Veya tecavüzdür. Sırrını içinde tutar biter.

X