Kızlık soyadıni kullananlar kadınlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Değiştiresiniz varsa değiştirin ne diyelim; evrak işlerinde, otellerde vb. sorun çıkıp çıkmayacağını da soyadınızı değiştirmek için başvurmaya gideceğinizde oradaki insanlara sorarsınız. Aslında bu tarz şeyleri doğrudan yerine gidip sormak en güzeli.

Bi de çok eleştirilmiş rehberde eşinizi kaydetme haliniz filan, ergence bulunmuş. Bana göre oldukça eğlenceli ve ayrıntılarda da çeşitli manzaralar yakalayabilen çocuk ruhlu birinin gayet de yapabileceği bir şey. Her an olgunca ve mantığa uygun yaşamak zorunda değiliz bu hayatta, bazen sadece canın öyle ister.

Benim de bir yönüm çocuk ruhludur. Eşime kızdığımda bazen telefondaki adını ve resmini değiştirdiğim olur. Odun fotoğrafı koyduğum filan ahshs. Bazen esprili bir şey yapmak isterim modumu yükseltmiştir bir hediyeyle gelmiştir "Evimin direği" yazar direk fotoğrafı koyarım. :))) Şu anki kaydettiğim hali de mesela böyle:
Eki Görüntüle 3562017

Ha bunları ciddi meseleler haline getirmek kısmı, abartılı.
Ay ben böyle kaydettiğimi hayal bile edemem.
Ay komik desen değil yani cidden bir tuhaf 🤷‍♀️

Ay ben böyle kaydettiğimi hayal bile edemem.
Ay komik desen değil yani cidden bir tuhaf 🤷‍♀️
Bende de eşimbeyfendi diye kayıtlı değişik veya absürt olmasinda değilim ben eğlenceli bulurum sen bulmazsın sorun küsüp değiştirmek benim için daha hiç öyle birşey yapmadım 😁 bidahakine engellicem görür o günûnü :63:

Bende de eşimbeyfendi diye kayıtlı değişik veya absürt olmasinda değilim ben eğlenceli bulurum sen bulmazsın sorun küsüp değiştirmek benim için daha hiç öyle birşey yapmadım 😁 bidahakine engellicem görür o günûnü :63:
"Beyim Beyfendi" yazmıştım bir ara da. :) Absürtlüğü hoşuma gidiyor. Eşim bu son kaydetmeyi gördü, "Tamam kocam'ı anladım da, oradaki su ne yahu?" demişti. "Pelinsu gibi nazlısın şu sıra, ondan" demiştim :))

3 kere beni evden kovdu. Ilk kovma sebebi, anne hergun arardı bir saat onun konu komşu eşyası temizliği, milleti anlatırdı. Yani 10 günlük evliyim hergun arayıp bir saat konuşuyordu. 6 ay kadar sonra iki günde bire düştü diye kadin trip attı. Sonra bizim eve geldi kocasıyla, bana laflar sokmalar ağır sözler falan kalbim kırıldı üç dört günde bire düştü. O sırada hamileydim, ablasına telefonda annemin kalbi kırılmış boşarım abla çok sevsem de boşarım falan demiş. Bayram oldu ailesinin yanına gitmek istiyor ben de bu bayram gelmek istemiyorum dedim şehirler farklı ve uzak. Babamı arayıp gel kızını götür demiş. Babam farklı şehirden oruç haliyle kan ter içinde eve geldi. Kocan böyle söyledi falan. Orda benim için bitti. Ama cocuk vardi, ailem de kızım bozma yuvani dedi. Diğerlerini anlatıp uzatmayayim. Sonra bir daha düzelemedik, bir çabası da olmadı. Çok sevdiğini söylüyor ama benim için 6 yil önce bitti zaten. Kalbim asla düzelmiyor.
E boşan işte
Adımı kaybetmesinin bahsetmiyorum yalnız, soyadimi kendi soyadi ile değil benim baba soyadimla kaydetmesi. Ayni şey mi gerçekten. Eşiniz size kızıp eski soyadinizla kaydetse liseli muhabbet mi dersiniz
Evet derim. Eşiniz de sizden öğrenmiş zaten.

Nasıl değişiksiniz.
Hiç bir kavgada kimsenin adını değiştirmedim. Sinirim böyle basit ve saçma şeylerle geçmez zaten:
Neyse derdim söylerim kavgaysa kavga ederim ama vaktimi böyle bir saçmalığa ayırmam.
Bana çok ergen içi geliyor
Tmm teyze

Canım soru sahibi, soyadı falan boşver sen bu adamı boşa. Klasik erkek işte evlendiğinin farkında olmayan kendi ailesi ve annesi babasıyla olan ailesi arasında mesafeyi ayarlamayan bir tip.

Akşam beyfendıyle aynı yatağa giricekseniz soyadını değiştirince değişen tek şey arada bir resmi kurumlarda lazım olunca çıkarıp barkodunu okutacağınız kimliğinizden başka bişey olmucak . Kafalar aynı zihniyetler aynı ev aynı sofra aynı yatak aynı .

önce saygı hanfendi başka şeyler düşünmeyin düşünecekseniz de bu nasıl düzeliriz olsun madem o eve geri döndünüz , eğer bu derece tahammülünüz yoksa ayrılın babanızın soyadını taşırken kocanızın kirli donlarını yıkayıp ütülemeyin kendınıze olan özsaygınızı yitirmeyin .

Akşam aynı yatağa yattığınız adamın soyisimini kullanmasaniz ne olur? Hiçbir anlamı yok bence bu değişim çabasının.
Ayrıca profilde doğru yazdıysanız 37 yaşındasınız ve üyelere teyze diyorsunuz. Umarım yanlış yazılmıştir yaşınız. 25'den yukarıysanız durumunuz vahim.

Hanımlar merhabalar, eşimin numarasını telefonuma onun hayal bile edemeyeceği, kendisini taltif ettiğim bir şekilde kaydetmistim. Arada çok kırıldığımda adını soyadını kaydetsem de barışınca, eski şekline cevirirdim. Yaklaşık 3 ay önce boşanma davası açmıştık, ailesinin evinde kaldı 20 gün kadar, sonra araya akrabalar falan girdi barıştık. Ben yine adı soyadı şeklinde numarasını kaydettim. Eve geldiğinde benim numaramı adım ve bekarlık soyadimla kaydetmiş. Neyse bir hafta kadar öyle kaldı sonra değiştirdi. Ama ben değiştirmedim. Kırgınlığım geçmedi, kalbim düzelmedi kendisine de söyledim, çocukların hatırına döndüm. Bu soğukluktan kaynaklı yine bekarlık adımı ve soyadimla değiştirmiş. Anne ve babasının beni aşağılamasina karşı bir kere savunmadi, ben sustukça terbiyesizliğin boyutunu artırdılar. Zaten degistirme , bekarlık soyadima donme fikrim vardı.. şimdi de kendisi bile, kendi soyadı ile beni kaydetmedigine göre babamin soyadi ile kaydettigine göre artık benim düşüncemi hayata geçirmem lazım. Zaten onun ana babası ile aynı soyisimini taşımak uzun zamandır beni rahatsız ediyordu. Son damlayı taşırdı. Soyadını değiştiren arkadaşlar var mi, seyahat ederken, otelde kalırken, ya da ne bileyim yurtdisina çıkarken sorun oluyor mu. Sonradan evrak kürek işleri ugrastiriyor mu. Çünkü tekrar geri dönme yok diye biliyorum.. bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi.
soyadi degisikligi icin uzun ugraslae vereceginize bosanma davasina yogunlasmaniz daha mantikli otomatikmen soyadin degismis oluyo.

yazdınız
3 kere beni evden kovdu. Ilk kovma sebebi, anne hergun arardı bir saat onun konu komşu eşyası temizliği, milleti anlatırdı. Yani 10 günlük evliyim hergun arayıp bir saat konuşuyordu. 6 ay kadar sonra iki günde bire düştü diye kadin trip attı. Sonra bizim eve geldi kocasıyla, bana laflar sokmalar ağır sözler falan kalbim kırıldı üç dört günde bire düştü. O sırada hamileydim, ablasına telefonda annemin kalbi kırılmış boşarım abla çok sevsem de boşarım falan demiş. Bayram oldu ailesinin yanına gitmek istiyor ben de bu bayram gelmek istemiyorum dedim şehirler farklı ve uzak. Babamı arayıp gel kızını götür demiş. Babam farklı şehirden oruç haliyle kan ter içinde eve geldi. Kocan böyle söyledi falan. Orda benim için bitti. Ama cocuk vardi, ailem de kızım bozma yuvani dedi. Diğerlerini anlatıp uzatmayayim. Sonra bir daha düzelemedik, bir çabası da olmadı. Çok sevdiğini söylüyor ama benim için 6 yil önce bitti zaten. Kalbim asla düzelmiyor.

Ya ben şeyi anlamıyorum burada gördüm hep. mesela kocalarınız babalarınızı arıyor ya gel kızını al diye. Babalarınız diyemiyor mu yetişkin insanlarsınız kim evden gitmek istiyorsa o gitsin. Sen gidebilirsin ananın evine diye.
Ya da bu faciayı yaşayıp kızını gelip o evden alan bir baba sonra kızını nasıl o eve bırakıyor. Gelirim alırım ama bir daha kızımın yüzünü göremezsin demiyor mu babanız?
Ya da niye oruçlu haliyle adamı getirtiyorsun kalk kendin git otobüse binip ya çok mu saçma düşünüyorum

Biz ne yaptık yav. Üye branda, muşamba ne varsa yırttı. Eteğini kaldırıp vuracak şimdi az kaldı hahshsdh
Hshshshs ne var sanki kociskocokelattasiyla isim degistirmece oynadiklari civcivli bir evlilikleri varsa, kizcagiz simdide soyadini degistirmek istiyor, el arttiracakti alti ustu, gittiniz ustune o da dellendi napsindi 🤣🤣

yazdınız

Ya ben şeyi anlamıyorum burada gördüm hep. mesela kocalarınız babalarınızı arıyor ya gel kızını al diye. Babalarınız diyemiyor mu yetişkin insanlarsınız kim evden gitmek istiyorsa o gitsin. Sen gidebilirsin ananın evine diye.
Ya da bu faciayı yaşayıp kızını gelip o evden alan bir baba sonra kızını nasıl o eve bırakıyor. Gelirim alırım ama bir daha kızımın yüzünü göremezsin demiyor mu babanız?
Ya da niye oruçlu haliyle adamı getirtiyorsun kalk kendin git otobüse binip ya çok mu saçma düşünüyorum
"Gel kızını götür" olayı çok aşağılayıcı. "Senden aldığım malı sana iade ediyorum" dermiş gibi babaya ve kadını birey olarak görmemek. Kadın koca(!) evinde kocasının karısı, baba(!) evinde babasının kızı. Tek başına hareket edemezmiş, gidemezmiş, elden ele güdülmeliymiş gibi. Eşim şöyle bir konuşmayı babama yapsa, değil babamın gelmesini beklemek, kendim çıkarım ve dönüşü de olmaz "Ne biçim bi kafası varmış bu adamın, tanıyamamışım" derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X