Kızlık soyadıni kullananlar kadınlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Verdiğiniz detaylar konunuzu dağıtıyor. Bir sürü problem var çözülmemiş, siz onları soyadından daha önemsiz gibi görüyor havası veriyorsunuz istemeden de olsa..
Haklısınız keşke sadece soyadi değişikliği yapınca dezavantajları var mi diye sorsaydım. Konu biraz dağıldı.

Bahane bahane bahane.
Boşanıp düzen değiştirmeye isteğiniz yok aklınızca soyadı değiştirip intikam alacaksınız ama ne adamın ne de ailesinin gözünde insan olarak değeriniz yok. Çocuklarım için kalıyorum bahanesine sığının bari.

Bosanmayacaksaniz bu triplere ne gerek var bilmiyorum ama yurtdisi islerinde sıkıntı olabilir. Bizim soyadimiz ayniydi esimle bi sorun yasamadik ama kuzenimin tek bir harf hatasi varmis soyadinda farkli diye sorun cikmisti duzeltilmisti vs ugrasmislardi soyadi tutmuyor diye gerci onu da isim denklikle cözebilirsiniz belki benim de Turk kimlikte bir harf farkli isimimde isim denklik alip durduk kagit işlerinde sürekli.

Yurtdisina taşinma vs isiniz yoksa bir seyinizi etkilemez bence
Yurtdışı planları var evet. En çok o konuda zorluk yaşar mıyım diye endişeleniyorum. Sizde harf yanlışlıği olmuş, sanırım bu sorunu zaten her yerde yaşarsınız. Benim durumum yanlışlık degil de farklı soyisim olunca eş olduğumuzu ispat durumlarına mı girmem gerekiyor. Evlilik cüzdanı, tercümesi falan yetmez mi acaba

Bahane bahane bahane.
Boşanıp düzen değiştirmeye isteğiniz yok aklınızca soyadı değiştirip intikam alacaksınız ama ne adamın ne de ailesinin gözünde insan olarak değeriniz yok. Çocuklarım için kalıyorum bahanesine sığının bari.
Canım yeni açıklamalar yapınca konu biraz dağılıyor. Ben sadece resmi işlerde, yurtdisina falan çıkarken sıkıntı yaşar mıyım diye bilgi almak istedim. Düzen değiştirmek sizin için belki kolaydır ama benim için zor. 3 cocukla yeni bir hayata başlamak belki bir yerden baslanirsa devamı gelir ama çocuklar da babalarının imkanlarından hep mahrum kalacak. Bu akşam hesap soracağım zaten muhtemelen gece değiştirmiş sahurda gördüm. İnsan olarak değerim yok diyemem, o kadar değil ama bana iyi gelecek.

Hanımlar merhabalar, eşimin numarasını telefonuma onun hayal bile edemeyeceği, kendisini taltif ettiğim bir şekilde kaydetmistim. Arada çok kırıldığımda adını soyadını kaydetsem de barışınca, eski şekline cevirirdim. Yaklaşık 3 ay önce boşanma davası açmıştık, ailesinin evinde kaldı 20 gün kadar, sonra araya akrabalar falan girdi barıştık. Ben yine adı soyadı şeklinde numarasını kaydettim. Eve geldiğinde benim numaramı adım ve bekarlık soyadimla kaydetmiş. Neyse bir hafta kadar öyle kaldı sonra değiştirdi. Ama ben değiştirmedim. Kırgınlığım geçmedi, kalbim düzelmedi kendisine de söyledim, çocukların hatırına döndüm. Bu soğukluktan kaynaklı yine bekarlık adımı ve soyadimla değiştirmiş. Anne ve babasının beni aşağılamasina karşı bir kere savunmadi, ben sustukça terbiyesizliğin boyutunu artırdılar. Zaten degistirme , bekarlık soyadima donme fikrim vardı.. şimdi de kendisi bile, kendi soyadı ile beni kaydetmedigine göre babamin soyadi ile kaydettigine göre artık benim düşüncemi hayata geçirmem lazım. Zaten onun ana babası ile aynı soyisimini taşımak uzun zamandır beni rahatsız ediyordu. Son damlayı taşırdı. Soyadını değiştiren arkadaşlar var mi, seyahat ederken, otelde kalırken, ya da ne bileyim yurtdisina çıkarken sorun oluyor mu. Sonradan evrak kürek işleri ugrastiriyor mu. Çünkü tekrar geri dönme yok diye biliyorum.. bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi.
Kızlık soyadı bana çok yabancı bir kavram,hem kızlık kısmına takılıyorum kadınları kadın ve kız şeklinde ayrıştırıyor hemde kızlık soyadı yani sanki emanettide değişti gibi bir erkekten diğer erkeğin himayesine geçmek gibi o yüzden her kadın kendi soyadını kullanmalı başkasınınkini değil,bu durumdan hoşlanan kadınlar var ataerkil bir yapıya sahip ama onlardan değilseniz değiştirin ben şahsen saygı duyuyorum,sizin kendi soyadınız babanızınki,başka bir adamınki değil sonuçta.

Evet ilkokula gidiyorum. Bu cevabı da parmak kaldırıp tuvalete diye izin isteyip ordan yazıyorum. Bi isteğin var mı acaba
Ömrümde daha saçma çok az şey gördüm. Üşenmiyorsunuz da habire değiştirmeye, çok ilginç. Bence kesinlikle ayrılmamalısınız. Karı koca bu kafada olmak mucize gibi. Siz birbirinizin mucizesisiniz. Kenetlenin lütfen. Ayrıca burada millete çatacağınıza sizi defalarca evden kovmasına rağmen bumerang gibi geri döndüğünüz kocanızdan çıkarın sinirinizi. Kimse sizin stres topunuz değil.

Cevap vermemeyi deneyebilirsin. Bu daha olgun bir davranış olur degil mi. Her şeye atlamamiş olursun. Kendini bilirkişi zannedip teşhis koyma hastalığından kurtulmuş olursun...

Canım yeni açıklamalar yapınca konu biraz dağılıyor. Ben sadece resmi işlerde, yurtdisina falan çıkarken sıkıntı yaşar mıyım diye bilgi almak istedim. Düzen değiştirmek sizin için belki kolaydır ama benim için zor. 3 cocukla yeni bir hayata başlamak belki bir yerden baslanirsa devamı gelir ama çocuklar da babalarının imkanlarından hep mahrum kalacak. Bu akşam hesap soracağım zaten muhtemelen gece değiştirmiş sahurda gördüm. İnsan olarak değerim yok diyemem, o kadar değil ama bana iyi gelecek.

Sizin için kolay olur umarım her şey.
Umarım eşiniz de size gereken değeri verir.

Ömrümde daha saçma çok az şey gördüm. Üşenmiyorsunuz da habire değiştirmeye, çok ilginç. Bence kesinlikle ayrılmamalısınız. Karı koca bu kafada olmak mucize gibi. Siz birbirinizin mucizesisiniz. Kenetlenin lütfen. Ayrıca burada millete çatacağınıza sizi defalarca evden kovmasına rağmen bumerang gibi geri döndüğünüz kocanızdan çıkarın sinirinizi. Kimse sizin stres topunuz

Kız 3 çocuk olunca öyle kolay olmuyor o işler. 😄
Hanımefendi evliliğinizin başında sorunlar yaşamaya başlamışsınız zaten.Eşinizin nasıl bir insan olduğu baştan belliymiş ama siz ısrarla üç çocuk yapmışsınız.Altı yıl önce ben de bitti diyip 6 yılda 3 çocuk yapmışsınız şimdi de çocukların düzeni bozulmasın diye boşanamayorum diyorsunuz ama siz bile bile lades demişsiniz.

Ömrümde daha saçma çok az şey gördüm. Üşenmiyorsunuz da habire değiştirmeye, çok ilginç. Bence kesinlikle ayrılmamalısınız. Karı koca bu kafada olmak mucize gibi. Siz birbirinizin mucizesisiniz. Kenetlenin lütfen. Ayrıca burada millete çatacağınıza sizi defalarca evden kovmasına rağmen bumerang gibi geri döndüğünüz kocanızdan çıkarın sinirinizi. Kimse sizin stres topunuz değil.
İnsan kızınca kırılınca çok değer verdiği bir sifatla anmak seslenmek istemez. Bu çok normaldir, anormal olan bence sizin bunu yadirgamaniz. Ben kimseye çatmiyorum. İnsan gibi evrak işlerinde sorun olur mu bilgisi var mi diye sordu. Hatam biraz fazla detay vermek oldu. Senin gibi kendini bilirkişi zanneden narsist ruhlular, teşhis koyma derdine düştü. Gerçekten bu sitede böyle de arızaların olacağını düşünmedim. Stres topu olarak benim sorunuma alay eder gibi cevap vermek de ne kadar karaktersiz olduğunuzu gösterir... insanların yaralarindan vurmak, senin gibileri mutlu ediyor sanırım. İyi niyetle soranlara cevap veriyorum.. millete çatmıyorum, sorumun cevabını ilkokulda misin diye cevap vermek gayet de aşağılıkca bir cevap. Sizin cevabınız gibi.

Hanımefendi evliliğinizin başında sorunlar yaşamaya başlamışsınız zaten.Eşinizin nasıl bir insan olduğu baştan belliymiş ama siz ısrarla üç çocuk yapmışsınız.Altı yıl önce ben de bitti diyip 6 yılda 3 çocuk yapmışsınız şimdi de çocukların düzeni bozulmasın diye boşanamayorum diyorsunuz ama siz bile bile lades demişsiniz.
Ikincilee
Haklısınız, ordan bakınca öyle görünüyor. Ikinciler ikiz ve spirale rağmen oldu. Gizlice aldırmak istedim ama 20 haftalikken öğrendim. Üstüne adet gormeden dolayi farkedemedim

İnanın sizi anlıyorum ,fakat soyadınızı değiştirmek bu problemlerin hiç birini çözmeyecek.
Bir iki gün belki içiniz azda olsa soğuyacak ,ama sonrası başka başka ,türlü türlü şeylerle tekrar tetikleneceksiniz.
Tetiklendigim cok az şey vardır aslında. Öyle afedersiniz ota boka kızmam. Ama gözüme de sokulunca anlayıp kırılıyorum tabi. Sonradan yurtdisina çıkarken veya başka resmi işlerde sorun olursa uğraşmak istemem tabi.

O kadar imkanı nerde bulacak ki başindan beri sorunlu adamdan 3 çocuk yapmasindan belli şimdide bahanesi o yalandan soyadı değişecek ee

Hanımlar merhabalar, eşimin numarasını telefonuma onun hayal bile edemeyeceği, kendisini taltif ettiğim bir şekilde kaydetmistim. Arada çok kırıldığımda adını soyadını kaydetsem de barışınca, eski şekline cevirirdim. Yaklaşık 3 ay önce boşanma davası açmıştık, ailesinin evinde kaldı 20 gün kadar, sonra araya akrabalar falan girdi barıştık. Ben yine adı soyadı şeklinde numarasını kaydettim. Eve geldiğinde benim numaramı adım ve bekarlık soyadimla kaydetmiş. Neyse bir hafta kadar öyle kaldı sonra değiştirdi. Ama ben değiştirmedim. Kırgınlığım geçmedi, kalbim düzelmedi kendisine de söyledim, çocukların hatırına döndüm. Bu soğukluktan kaynaklı yine bekarlık adımı ve soyadimla değiştirmiş. Anne ve babasının beni aşağılamasina karşı bir kere savunmadi, ben sustukça terbiyesizliğin boyutunu artırdılar. Zaten degistirme , bekarlık soyadima donme fikrim vardı.. şimdi de kendisi bile, kendi soyadı ile beni kaydetmedigine göre babamin soyadi ile kaydettigine göre artık benim düşüncemi hayata geçirmem lazım. Zaten onun ana babası ile aynı soyisimini taşımak uzun zamandır beni rahatsız ediyordu. Son damlayı taşırdı. Soyadını değiştiren arkadaşlar var mi, seyahat ederken, otelde kalırken, ya da ne bileyim yurtdisina çıkarken sorun oluyor mu. Sonradan evrak kürek işleri ugrastiriyor mu. Çünkü tekrar geri dönme yok diye biliyorum.. bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi.
Boş boş işler yahu. Boşanasın varsa boşan. Adımı şöyle kaydetmis vs en son lisede olan muhabbetler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X