- 2 Temmuz 2023
- 10.415
- 30.078
- 518
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Belki bir gün. Ama şuan şartlar müsait değil..Boşanmaya ne dersiniz?
Eşimle ayrı olduğumuz dönemde 'x'in annesi' diye kayitlamişti beni, ad soyad kullanmaya bile gerek duymamıştı.Cok teşekkür güzel cevabınız için. Boşanma davasını açtığı zaman 20 gün kadar ayriydik, o süreçte kafada bitirmesini anlarım ama şimdi böyle yapması zoruma gitti. Ki zaten onun haberi yok ama benim kendi kafamda niyetim vardi. Yani kendi soyadi ile yani şuan kullandığım ile kaydetse sorun yok kızgınlıkla derim. Ama böyle yapması![]()
Ailesi ile görüşmüyorum. Birgun görüşür müyüm, belki. Ama asla el öpme işi bitmiştir. Hırs yapmadım aslında, eşim bana kızdı diyelim, ben şuan onun soyadını taşıyorum. Öyle kaydetse güler geçerim ama bekarlık soyadimla kaydetmesi, bu cezayı hakketti. Ailece çok uzulecekleri kafaya takacaklari bir iş olacak. Zaten soyisimleri de hiç sevmiyorum.Soyadinizi degistirme hirsinizi anlamasamda sizin icin gerekli demekki ama ne farkedecek, o ailenin soyadini tasimasaniz dahi evlerine gidecek, el opeceksiniz, baristiginiza gore.
Bosanmaniz daha kolay sanki?
Sosyal medyalarinizda kizlik soyadınıza dönün, bu kadar kafaya takan bi aileyse sosyal medyada delirtmeye yetecektir.Ailesi ile görüşmüyorum. Birgun görüşür müyüm, belki. Ama asla el öpme işi bitmiştir. Hırs yapmadım aslında, eşim bana kızdı diyelim, ben şuan onun soyadını taşıyorum. Öyle kaydetse güler geçerim ama bekarlık soyadimla kaydetmesi, bu cezayı hakketti. Ailece çok uzulecekleri kafaya takacaklari bir iş olacak. Zaten soyisimleri de hiç sevmiyorum.![]()
Kocanız çok sıkıntılı bir tip. Eşi hamileyken yaptıkları az buz değil.3 kere beni evden kovdu. Ilk kovma sebebi, anne hergun arardı bir saat onun konu komşu eşyası temizliği, milleti anlatırdı. Yani 10 günlük evliyim hergun arayıp bir saat konuşuyordu. 6 ay kadar sonra iki günde bire düştü diye kadin trip attı. Sonra bizim eve geldi kocasıyla, bana laflar sokmalar ağır sözler falan kalbim kırıldı üç dört günde bire düştü. O sırada hamileydim, ablasına telefonda annemin kalbi kırılmış boşarım abla çok sevsem de boşarım falan demiş. Bayram oldu ailesinin yanına gitmek istiyor ben de bu bayram gelmek istemiyorum dedim şehirler farklı ve uzak. Babamı arayıp gel kızını götür demiş. Babam farklı şehirden oruç haliyle kan ter içinde eve geldi. Kocan böyle söyledi falan. Orda benim için bitti. Ama cocuk vardi, ailem de kızım bozma yuvani dedi. Diğerlerini anlatıp uzatmayayim. Sonra bir daha düzelemedik, bir çabası da olmadı. Çok sevdiğini söylüyor ama benim için 6 yil önce bitti zaten. Kalbim asla düzelmiyor.
Niye boşanmıyorsun peki?3 kere beni evden kovdu. Ilk kovma sebebi, anne hergun arardı bir saat onun konu komşu eşyası temizliği, milleti anlatırdı. Yani 10 günlük evliyim hergun arayıp bir saat konuşuyordu. 6 ay kadar sonra iki günde bire düştü diye kadin trip attı. Sonra bizim eve geldi kocasıyla, bana laflar sokmalar ağır sözler falan kalbim kırıldı üç dört günde bire düştü. O sırada hamileydim, ablasına telefonda annemin kalbi kırılmış boşarım abla çok sevsem de boşarım falan demiş. Bayram oldu ailesinin yanına gitmek istiyor ben de bu bayram gelmek istemiyorum dedim şehirler farklı ve uzak. Babamı arayıp gel kızını götür demiş. Babam farklı şehirden oruç haliyle kan ter içinde eve geldi. Kocan böyle söyledi falan. Orda benim için bitti. Ama cocuk vardi, ailem de kızım bozma yuvani dedi. Diğerlerini anlatıp uzatmayayim. Sonra bir daha düzelemedik, bir çabası da olmadı. Çok sevdiğini söylüyor ama benim için 6 yil önce bitti zaten. Kalbim asla düzelmiyor.
Yok dönmem kesinlikle. CatlasinlarSonra diyelim gönlünüzü aldı her şey yoluna girdi falan tekrar mı değiştireceksiniz?ben de kızlık soyadımı çok kullanmak istemiştim o zaman dava açmak gerekiyordu olmadı pasaport yenileme zamanı belki dönerim soyadıma diye düşünüyorum ya nasip ama eşimden dolayı değil kendim öyle istiyorum.
Bunca olayın içinde takılman gereken şey rehbere kaydedilme şekli olmamalı. Bir boşanma durumu olmuş, eşin de resmi şekilde soyadınla kaydetmiş. Bence olması gereken şey bu zaten.3 kere beni evden kovdu. Ilk kovma sebebi, anne hergun arardı bir saat onun konu komşu eşyası temizliği, milleti anlatırdı. Yani 10 günlük evliyim hergun arayıp bir saat konuşuyordu. 6 ay kadar sonra iki günde bire düştü diye kadin trip attı. Sonra bizim eve geldi kocasıyla, bana laflar sokmalar ağır sözler falan kalbim kırıldı üç dört günde bire düştü. O sırada hamileydim, ablasına telefonda annemin kalbi kırılmış boşarım abla çok sevsem de boşarım falan demiş. Bayram oldu ailesinin yanına gitmek istiyor ben de bu bayram gelmek istemiyorum dedim şehirler farklı ve uzak. Babamı arayıp gel kızını götür demiş. Babam farklı şehirden oruç haliyle kan ter içinde eve geldi. Kocan böyle söyledi falan. Orda benim için bitti. Ama cocuk vardi, ailem de kızım bozma yuvani dedi. Diğerlerini anlatıp uzatmayayim. Sonra bir daha düzelemedik, bir çabası da olmadı. Çok sevdiğini söylüyor ama benim için 6 yil önce bitti zaten. Kalbim asla düzelmiyor.
Hala böyle şeylerle uğraşıyorsanız boşuna barışmışsınız gibime geldiHanımlar merhabalar, eşimin numarasını telefonuma onun hayal bile edemeyeceği, kendisini taltif ettiğim bir şekilde kaydetmistim. Arada çok kırıldığımda adını soyadını kaydetsem de barışınca, eski şekline cevirirdim. Yaklaşık 3 ay önce boşanma davası açmıştık, ailesinin evinde kaldı 20 gün kadar, sonra araya akrabalar falan girdi barıştık. Ben yine adı soyadı şeklinde numarasını kaydettim. Eve geldiğinde benim numaramı adım ve bekarlık soyadimla kaydetmiş. Neyse bir hafta kadar öyle kaldı sonra değiştirdi. Ama ben değiştirmedim. Kırgınlığım geçmedi, kalbim düzelmedi kendisine de söyledim, çocukların hatırına döndüm. Bu soğukluktan kaynaklı yine bekarlık adımı ve soyadimla değiştirmiş. Anne ve babasının beni aşağılamasina karşı bir kere savunmadi, ben sustukça terbiyesizliğin boyutunu artırdılar. Zaten degistirme , bekarlık soyadima donme fikrim vardı.. şimdi de kendisi bile, kendi soyadı ile beni kaydetmedigine göre babamin soyadi ile kaydettigine göre artık benim düşüncemi hayata geçirmem lazım. Zaten onun ana babası ile aynı soyisimini taşımak uzun zamandır beni rahatsız ediyordu. Son damlayı taşırdı. Soyadını değiştiren arkadaşlar var mi, seyahat ederken, otelde kalırken, ya da ne bileyim yurtdisina çıkarken sorun oluyor mu. Sonradan evrak kürek işleri ugrastiriyor mu. Çünkü tekrar geri dönme yok diye biliyorum.. bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi.
SOY ADINI DEĞİL, EŞİNİ DEĞİŞTİRMELİSİNHanımlar merhabalar, eşimin numarasını telefonuma onun hayal bile edemeyeceği, kendisini taltif ettiğim bir şekilde kaydetmistim. Arada çok kırıldığımda adını soyadını kaydetsem de barışınca, eski şekline cevirirdim. Yaklaşık 3 ay önce boşanma davası açmıştık, ailesinin evinde kaldı 20 gün kadar, sonra araya akrabalar falan girdi barıştık. Ben yine adı soyadı şeklinde numarasını kaydettim. Eve geldiğinde benim numaramı adım ve bekarlık soyadimla kaydetmiş. Neyse bir hafta kadar öyle kaldı sonra değiştirdi. Ama ben değiştirmedim. Kırgınlığım geçmedi, kalbim düzelmedi kendisine de söyledim, çocukların hatırına döndüm. Bu soğukluktan kaynaklı yine bekarlık adımı ve soyadimla değiştirmiş. Anne ve babasının beni aşağılamasina karşı bir kere savunmadi, ben sustukça terbiyesizliğin boyutunu artırdılar. Zaten degistirme , bekarlık soyadima donme fikrim vardı.. şimdi de kendisi bile, kendi soyadı ile beni kaydetmedigine göre babamin soyadi ile kaydettigine göre artık benim düşüncemi hayata geçirmem lazım. Zaten onun ana babası ile aynı soyisimini taşımak uzun zamandır beni rahatsız ediyordu. Son damlayı taşırdı. Soyadını değiştiren arkadaşlar var mi, seyahat ederken, otelde kalırken, ya da ne bileyim yurtdisina çıkarken sorun oluyor mu. Sonradan evrak kürek işleri ugrastiriyor mu. Çünkü tekrar geri dönme yok diye biliyorum.. bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi.
Düzelmedi, düzeleceğini de sanmıyorum. Kavgamız birbirimize ses yukseltmemiz bile yoktur ama pek birbirimizle ilgimiz de yok. Bir kere oldu cocukluk falan dedi ama sonrasında tekrarlandi. Yani hiç kimsenin hatırı yok bende artık. Kadin, erkegin soyadini alınca kendi malı ya da kendine ait falan sanıyor. Bu duygudan mahrum kalsınlar en azındanKocanız çok sıkıntılı bir tip. Eşi hamileyken yaptıkları az buz değil.
Sizin sorununuz da eş ailesi yada soyadı değil. Eşin kendisi.
Bilmem bu kadar şeyden sonra düzelir misiniz ama zor
Sizi 3 kere evden kovmuş, birinde de babanıza gel al demiş. Yani bilmiyorum buradan döner mi?Düzelmedi, düzeleceğini de sanmıyorum. Kavgamız birbirimize ses yukseltmemiz bile yoktur ama pek birbirimizle ilgimiz de yok. Bir kere oldu cocukluk falan dedi ama sonrasında tekrarlandi. Yani hiç kimsenin hatırı yok bende artık. Kadin, erkegin soyadini alınca kendi malı ya da kendine ait falan sanıyor. Bu duygudan mahrum kalsınlar en azından![]()
Evet zaten onun moddayim. Ne diye kaydetse umrumda değil. Değişen birşey olmayacak. Ama değiştirmem kendilerini çok üzecek. ailece uzulecekler. Ben de o sevmediğim soyisimden kurtulacağım.Bunca olayın içinde takılman gereken şey rehbere kaydedilme şekli olmamalı. Bir boşanma durumu olmuş, eşin de resmi şekilde soyadınla kaydetmiş. Bence olması gereken şey bu zaten.
Ha ama şu var; o seni ister " Abuzittin Abi" diye kaydetsin, ister " hayatımın inci tanesi",
" ballı çöreğim" diye kaydetsin, kocanın onca kötü muamelesinden sonra ne fark eder?
Sizi 3 kere evden kovan, babanızı arayıp gel kızını al diyen, ailesine her şeyi öten, ana kuzusu olup da annesinin istediği şekle bürünen olgunlaşamamış , vicdansız birisi. Şuan son düşüneceğiz şey soyadı olmalı. Ortada yuva falan kalmamış ki. Aileniz yuvana geri dön diyor bir de şaka gibi.3 kere beni evden kovdu. Ilk kovma sebebi, anne hergun arardı bir saat onun konu komşu eşyası temizliği, milleti anlatırdı. Yani 10 günlük evliyim hergun arayıp bir saat konuşuyordu. 6 ay kadar sonra iki günde bire düştü diye kadin trip attı. Sonra bizim eve geldi kocasıyla, bana laflar sokmalar ağır sözler falan kalbim kırıldı üç dört günde bire düştü. O sırada hamileydim, ablasına telefonda annemin kalbi kırılmış boşarım abla çok sevsem de boşarım falan demiş. Bayram oldu ailesinin yanına gitmek istiyor ben de bu bayram gelmek istemiyorum dedim şehirler farklı ve uzak. Babamı arayıp gel kızını götür demiş. Babam farklı şehirden oruç haliyle kan ter içinde eve geldi. Kocan böyle söyledi falan. Orda benim için bitti. Ama cocuk vardi, ailem de kızım bozma yuvani dedi. Diğerlerini anlatıp uzatmayayim. Sonra bir daha düzelemedik, bir çabası da olmadı. Çok sevdiğini söylüyor ama benim için 6 yil önce bitti zaten. Kalbim asla düzelmiyor.
Üzgünüm ama sanmıyorum. Sizi o kadar taktıklarını da sanmıyorum. Boşanma eşiğinden dönülmüş zaten şu an gelin de soyadımızı verdi diye üzülmezler umurlarında da olmaz.Evet zaten onun moddayim. Ne diye kaydetse umrumda değil. Değişen birşey olmayacak. Ama değiştirmem kendilerini çok üzecek. ailece uzulecekler. Ben de o sevmediğim soyisimden kurtulacağım.![]()