- 26 Ağustos 2017
- 3.140
- 8.703
- 158
Cevap vermemişsin ama gerçekten merak ediyorum neden?Niye boşanmıyorsun peki?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cevap vermemişsin ama gerçekten merak ediyorum neden?Niye boşanmıyorsun peki?
Sorunuza cevaben Evet, soyadı değişikliğinde kimliğinizden, ehliyetinize, banka hesaplarınıza kadar her yere başvurup değişikliği bildirmeniz ve hepsini yenilemeniz gerekiyor.Bilginiz ve tecrübeniz var mi gerçekten? Evlenince veya boşaninca tüm resmi kurumlara başvurup değiştiriliyor mu ? Yoksa çok çocukça diyerek aşağılamak için mi yorum yaptınız?
Bunu diyemediğiniz için bu hırsınız.annemin kalbi kırılmış boşarım abla çok sevsem de boşarım falan demiş.
Eşimle iş ortamında tanıştım, ismi ve ünvanıyla kaydetmiştim. İnan onu bile değiştirmeye üşendim. Her kavgada çocuk gibi ilk işiniz telefonda isim değiştirmek mi gerçekten?Hanımlar merhabalar, eşimin numarasını telefonuma onun hayal bile edemeyeceği, kendisini taltif ettiğim bir şekilde kaydetmistim. Arada çok kırıldığımda adını soyadını kaydetsem de barışınca, eski şekline cevirirdim. Yaklaşık 3 ay önce boşanma davası açmıştık, ailesinin evinde kaldı 20 gün kadar, sonra araya akrabalar falan girdi barıştık. Ben yine adı soyadı şeklinde numarasını kaydettim. Eve geldiğinde benim numaramı adım ve bekarlık soyadimla kaydetmiş. Neyse bir hafta kadar öyle kaldı sonra değiştirdi. Ama ben değiştirmedim. Kırgınlığım geçmedi, kalbim düzelmedi kendisine de söyledim, çocukların hatırına döndüm. Bu soğukluktan kaynaklı yine bekarlık adımı ve soyadimla değiştirmiş. Anne ve babasının beni aşağılamasina karşı bir kere savunmadi, ben sustukça terbiyesizliğin boyutunu artırdılar. Zaten degistirme , bekarlık soyadima donme fikrim vardı.. şimdi de kendisi bile, kendi soyadı ile beni kaydetmedigine göre babamin soyadi ile kaydettigine göre artık benim düşüncemi hayata geçirmem lazım. Zaten onun ana babası ile aynı soyisimini taşımak uzun zamandır beni rahatsız ediyordu. Son damlayı taşırdı. Soyadını değiştiren arkadaşlar var mi, seyahat ederken, otelde kalırken, ya da ne bileyim yurtdisina çıkarken sorun oluyor mu. Sonradan evrak kürek işleri ugrastiriyor mu. Çünkü tekrar geri dönme yok diye biliyorum.. bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilir mi.
Yani bu kadar b.ktan olaylar olmuş ama sizi kıran adınızla soyadıyla kaydetmesi mi? Aşkım böceğim diye kaydedince bela olmuş bari gerçekçi kaydetmiş diye sevinirdim ben3 kere beni evden kovdu. Ilk kovma sebebi, anne hergun arardı bir saat onun konu komşu eşyası temizliği, milleti anlatırdı. Yani 10 günlük evliyim hergun arayıp bir saat konuşuyordu. 6 ay kadar sonra iki günde bire düştü diye kadin trip attı. Sonra bizim eve geldi kocasıyla, bana laflar sokmalar ağır sözler falan kalbim kırıldı üç dört günde bire düştü. O sırada hamileydim, ablasına telefonda annemin kalbi kırılmış boşarım abla çok sevsem de boşarım falan demiş. Bayram oldu ailesinin yanına gitmek istiyor ben de bu bayram gelmek istemiyorum dedim şehirler farklı ve uzak. Babamı arayıp gel kızını götür demiş. Babam farklı şehirden oruç haliyle kan ter içinde eve geldi. Kocan böyle söyledi falan. Orda benim için bitti. Ama cocuk vardi, ailem de kızım bozma yuvani dedi. Diğerlerini anlatıp uzatmayayim. Sonra bir daha düzelemedik, bir çabası da olmadı. Çok sevdiğini söylüyor ama benim için 6 yil önce bitti zaten. Kalbim asla düzelmiyor.
Verdim yukarilarda var.Cevap vermemişsin ama gerçekten merak ediyorum neden?
Değil asla. Sadece benim zaten kafamda vardi, tetikledi sadece.Yani bu kadar b.ktan olaylar olmuş ama sizi kıran adınızla soyadıyla kaydetmesi mi? Aşkım böceğim diye kaydedince bela olmuş bari gerçekçi kaydetmiş diye sevinirdim ben
Bunun bir üst seviyesi,tartışınca birlikte oldukları fotoğrafı profilden silip kendi fotoğraflarını eklerler.Çocuk çocuk işler Allah aşkına ya.
Her kavgada böyle telefonda isim değiştirmek nedir? Liseli misiniz?
Neden sürekli biz kadınların destek alması gerekiyor. Ayrıca şunu da sorgulamamiz gerekmiyor mu artık, evlenince neden soy bagimizi keser gibi soyadimiz değişiyor. Kendi babamıza ait soy adı, kocamizin babasının soy adına geçiyoruz..Eşimle iş ortamında tanıştım, ismi ve ünvanıyla kaydetmiştim. İnan onu bile değiştirmeye üşendim. Her kavgada çocuk gibi ilk işiniz telefonda isim değiştirmek mi gerçekten?
Birde onu siz görüyorsunuz sadece, bilemedim. Destek alın en iyisi, kendinizi geliştirin.
Kütüğümüz de değişiyor bu arada.Neden sürekli biz kadınların destek alması gerekiyor. Ayrıca şunu da sorgulamamiz gerekmiyor mu artık, evlenince neden soy bagimizi keser gibi soyadimiz değişiyor. Kendi babamıza ait soy adı, kocamizin babasının soy adına geçiyoruz..
Hizaya getirmek istediğimi nasil anladınız. Sadece ben onların soy adını taşımak istemiyorum. Onlar ekstra uzulecekler ama hizaya falan gelmezler. Hizaya gelmelerini geç, annen dünyayi önüme serse benim için bitmiştir diye defalarca eşime ve kardeşlerine söyledim. Üzülsün sevinsin önemli degul. Ama ben kendime yük hissediyorum onlarin soyadiniKesin çok üzülürler soyadı değiştirdiğinizde, bi anda sihirli değnek değmiş gibi hizaya gelirler ve size iyi davranırlar. Harika bir sınır çizme yöntemi..Zaten tek problem o soyadı işte, asla başka sıkıntınız yok..
Çoktan başardım. Ama çocuklarım babalarının iş ve eğitim imkanlarindan mahrum kalacaklar. Tahammülü az olan maddi durumu iyi olsa bile koklatmayan ailemin yanına dönünce çocuklarım daha da mutsuz olacak. Ben mutlu olurum ama çocuklarım ailemin yanında hem mutsuz hem de babasının maddi manevi imkanlarindan mahrum kalacak. Benim için çok kırıcı, çok yaralayıcı ama onlar büyüyene kadar sabretmek durumundayimBunu diyemediğiniz için bu hırsınız.
Anneciği üzüldü diye boşayabiliyo, siz onca lafa hakarete çocuk var diye boşanamıyorsunuz.
Çok kırıcı
Verdiğiniz detaylar konunuzu dağıtıyor. Bir sürü problem var çözülmemiş, siz onları soyadından daha önemsiz gibi görüyor havası veriyorsunuz istemeden de olsa..Hizaya getirmek istediğimi nasil anladınız. Sadece ben onların soy adını taşımak istemiyorum. Onlar ekstra uzulecekler ama hizaya falan gelmezler. Hizaya gelmelerini geç, annen dünyayi önüme serse benim için bitmiştir diye defalarca eşime ve kardeşlerine söyledim. Üzülsün sevinsin önemli degul. Ama ben kendime yük hissediyorum onlarin soyadini
Yani boşanınca çocuklarından da mı vazgececek? gayet onlara nafaka verip eğitimlerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilir ayrı olsanız da. Mutlu olmayacağını düşünen sizsiniz gibi geliyor bana.Çoktan başardım. Ama çocuklarım babalarının iş ve eğitim imkanlarindan mahrum kalacaklar. Tahammülü az olan maddi durumu iyi olsa bile koklatmayan ailemin yanına dönünce çocuklarım daha da mutsuz olacak. Ben mutlu olurum ama çocuklarım ailemin yanında hem mutsuz hem de babasının maddi manevi imkanlarindan mahrum kalacak. Benim için çok kırıcı, çok yaralayıcı ama onlar büyüyene kadar sabretmek durumundayim
Soyadını değiştiren arkadaşlar var mi, seyahat ederken, otelde kalırken, ya da ne bileyim yurtdisina çıkarken sorun oluyor mu. Sonradan evrak kürek işleri ugrastiriyor mu.
Ufff şu ergen tepkileriniz yok mu. İllallah ettirdiniz vallaYaşlar, 15-16 dimi ? Yoksa kabullenemem.
Çocuklardan vazgeçmez mağdur da etmez ama birlikte olmanın sağladığı imkanlardan yararlanamaz çocuklar. Amerikaya ust düzey bir iş için gitmeyi planliyor. Ordan başka ülkeler. Çocuklar için yabancı dil ve eğitim imkanları olacak. Birlikte olunca da çocukların etkileneceğini kavgalarımız yok, hiç yok hatta. Benim kırgınlıklarim var, onun da düzeltme becerisi yok. Kendim için çocukları babalarının imkanlarından mahrum etmek istemiyorum.Yani boşanınca çocuklarından da mı vazgececek? gayet onlara nafaka verip eğitimlerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilir ayrı olsanız da. Mutlu olmayacağını düşünen sizsiniz gibi geliyor bana.