Kızlarr yetişin imdadıma bayılıcamm :))

Böyle olmaz yalnız.. Yol yordam bilmiyolar kusura bakma da.. Kesinlikle gitmemelisin.. Önce aileler tanışır, öyle tek başına gel bakalım kızım sen kimsin bizim sülaleyla tanış diye bi şey yok.. Bence..

Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim gerçekten sayenizde belki de büyük bir patavatsızlıktan kurtulucam diyebilirim. Zaten bi tarafım hep bu düşüncelerle doluydu bide üstüne sizin söylediklerinizle yanlış bi yolda olduğuma emin oldum. Akıl akıldan üstündür derlerya aynen öyle işte. Büyük bi riskin ucundan döndüm sayenizde sonuç olarak gitmiyorum. Ben gitmiyorum dersem tepki alırım diye düşünüp bunu öne sürememiştim erkek arkadaşıma. Ama birden gaza geldim ay üstümden yük kalktı demek ki neymiş boyundan büyük işlere kalkışmıcakmışsın aranızda alınma kızma diyenler olmuş kesinlikle öyle bişey yok aksine mutlu oldum

gittin diye üzülmüştüm canım benim en doğrusunu yaptın tebrikler

En iyisini yapmışsın ben olsam ve gitsem kendimi orda kurbanlık koyun gibi hissederdim ailemin de haberi yoksa hele

Şöyle diyeyim benim 1.5 yıldır ilişkim var ancak annesi ve kardeşleri ile hastahanede mecburen tanıştım yani bana kalsa iş ciddiye binmeden tanışmazdım ( zaten o nedenle aksi durym olmazsa annemle erkek arkasımı evlilik teklifi almadan tanıştırmayı istemiyorım)
Bunun haricinde annesiyle erkek arkadaşım hastalanınca hastahanede mecburen tanışmış oldum ki o günden sonra annesi zaman zaman beni arar kahvaltıya iftara davet eder ben gerek dışarıda gerek evde olsun gitmem çünkü bazı şeyler iş ciddiye binince olmalı

Cok sukur bugunde bir genç kızımızı koca meraklısı rolüne burunmekten kurtardık. Aferin iyi yaptın. Ne o öyle 20 kişi. Hadi onu geçtim de daha 5 aydır tanisiyosunuz ve sevgilin 23 yaşında. Onun için çok erken. Aşırı erken. Öyle böyle değil yani baya erken. Ve sayın @nerayata taş yerinde ağırdır. Ne kadar mesafe o kadar kıymet. Tecrübe konuşuyor

İlk tanışma benim bildiğim annesiyle hadi olsun babasıyla olur.7 ceddiyle tanışman sağlıksız bence.Ailenin izin vermediğini söyleyip gitmemen daha mantıklı bence..

Bence gitmen çok mantıksız hem böyle toplum da tanışma olmaz hem heyecandan yaptığınız davranışlara güler arkadan hem annesi çağırdı diye gitmek zorunda değilsiniz belki annesi de seni deniyordur hemen atlayacak mı diye hem bu gitdigini ilerleyen zaman da ailen duysa çok üzücü olur inan bana

Aynen öyle.Herkes iyi niyetli de değil maalesef.Hemde o kalabalığı kaosu düşünemiyorum yani.Doğru bir karar vermişsin gitmemekle.

Gitmemene sevindik, erkek arkadaşın bu gibi durumlarda usülleri bilmiyordur ama annesi bir kadın olarak aslında nasıl olması gerektiğini bilir.
Tanışmanında bir adabı var, anneniz duysa kesin gitme kızım derdi zaten, ki benimde siz yaşlarında bir kızım var, bana anne sevgilimin ailesiyle tanışmam için beni iftara çağırdılar, tüm sülale oradaymış dese, ne o hamamda kız beğenmeye mi geliyorlar, önce delikanlı bir gelsin Gül cemalini göstersin, el öpsün sonrasını düşünürüz derdim.
Ki yarın öbürgün ilk giden, tanışan siz olursanız erkek arkadaşınız mesele etmez ama ailesi ailenize sürekli sizin kızınızda pek meraklıydı, daha ilk çağırmada geldi der, insanoğlu bu, belli olmuyor ne diyecekleri.

Kız ne işin var sülalenin iftar yemeğinde. Cok gidesin varsa anne ve babanin yalniz oldugu bir zamanda gider tanısirsin.
Evlenince iclerine gitmemek icin bin dereden su getireceksin zaten simdi boyle heveslisin amma...

Ben yaptim boyle bir sey abisinin bebegi oldu mevlutune gittim ve cok pismanimmmmmmm

Simdi benim.arakamdan.neler demislerdir.degilmi

Ağırlığınızı koymuşsunuz tebrik ederim.
Size şahsen verilen bir davet olsa, tanışma yemeği gibi elbet gidilir ama resmen aradan çıkarma bunun adı.
Beraberce toplaşıp, kızı didikleyelimden başka bir şey değil.
Kendinizi daima daha iyi şeylere layık görün.
Eğer çok tanışmak istiyorlarsa bundan sonra, usulünce olur ve size 'özel' bir program, ikram ya da yemek ayarlanır.
Aynı şekilde sevgiliniz de sizin ailenizle tanışır.
Bu gibi detayları ilişkinizin devamında gözardı etmeyin.

Şu saatten sonra gitme demek manasız sanırım. Davet günü bugün çünkü.
Anne baba demeyin, amca teyze diyebilirsiniz.

Ben yaptim boyle bir sey abisinin bebegi oldu mevlutune gittim ve cok pismanimmmmmmm

Simdi benim.arakamdan.neler demislerdir.degilmi
Arkanızdan birşey demişler midir bilemeyiz, herkesin kişiliği farklı çünkü ama bizim toplumumuzda birçok şeyde olduğu gibi flört, söz, nişan dönemlerinde de cinsiyet ayrımı yapılıyor ne yazık ki, normalde böyle şeylere bakılmamış olsa önce kız gitmiş erkek gitmiş pekte mühim değil aslında ama maalesef kalıplaşmış bir takım usüller adaplar yüzünden ortada henüz resmiyet kazanmış birşey yokken kız erkek evine gidince denmeyen kalmıyor.
Bu sebeple aslında genç kızlar evlenene kadar söz nişan dönemi de dahil erkek evine sık sık gitmese, aileyi tam olarak anlayıp tanımadan aşırı samimi olmasalar iyi olur.

İlk tanışmada teyze amca da denmesin bana kalırsa, xx hanım, xx bey, siz nasılsınız vb diyaloglar ileride olabilecek suistimallerin önüne geçecektir.

Çok doğrubir karar.

Nedense cok olumsuz yorum gelmis ancak, bence gayet hos bir sey ve yaslarinizda buna musait.
Oncelikle elinden geldigince sakin olmaya calis :)
Aslinda eve ilk gelenin erkek olmasi daha iyi. Yani ilk o size gelmeli ailenle tanismak icin
Kesinlikle giderken bir tatli al.
Dekolte ve kisa giyinme, derli toplu giyinmelisin.
Onlar sana sormadan, konulara katilmani tavsiye etmem. Bu sadece ilk gorusme yani bugun icin gecerli.
Isimlerin sonunda amca, teyze kelimelerini kullan ve mutlaka onlara her zaman "siz" de.
Bulasik, sofra kaldirma, cay servisi vs gibi seylere yardimci ol. Sana otur yapma diyecekler ama mutlaka yap bu en onemlisi.
Ve son olarak kendin ol, yapmacik davranma ozunde nasilsan aksam da oyle ol ama saygida kusur da etme.
Evet, sonra senin hakkinda konusacaklar ama iyi mi yoksa kotu mu konusacaklar bu senin elinde. Zaten erkek arkadasin aksamdan sonra sana anlatacak.
Aksam icin bol sans :)

Duzenleme: Gitmiyormussun, yine de bir gun gidersen yazdiklarim aklinda olsun

Seni canı yürekten kutluyorum.Aferin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…