• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlarr yetişin imdadıma bayılıcamm :))

neredeyse 10 yaş var aramızda o yüzden biraz öğüt verir gibi yazacağım sanırım.
gitme, yani gideceğini biliyorum da olur da burayı okuyan senin gibi bir genç kız olur, gitmeyin yavrular.
ne kadar seviyorsunuz böyle hemen evlilik konularına girmeyi. daha 22-23 yaşında ne evliliği, erkek arkadaşınızın anne-babası ile tanışmak başkaaaa sülalesi ile bir iftar sofrasında tanışmak başka. her şeyin bir yeri var.
ben sevmem böyle şeyler söylemeyi ama biraz ağır olun. sevin, aşık oluın, coşun, için, gezin, sorumluluklarına katlanıyorsanız sevişin ama evlilik bammmbaşka bir olay.
hele bi de anne-babasına ne diycem demişsiniz. ben onu hiç anlamadım. x teyze, y amca. bundan basit ne olabilir. bey-hanım demeyeceksiniz zaten, anne-baba kısmına girmek bile istemiyorum.

Gitmeseydiniz çok iyiydi.
Çünkü size özel bir davet değil, incelik edip çağırmışlar ama arada bir ciddiyet yokken bu tür tanışmaları ve aile ortamına girmeyi doğru bulmuyorum.
Kendim yapmadım zaten 7 yıllık ilişkimde, oğlum da bana evlilik kararı almadığı hiçbir kızı getirsin istemem.
Ve sizin giyiminizden kuşamınıza, oturmanızdan yardım edip etmeyeceğinize kadar her şeye bakılacak ister istemez.
Bu anlarda sadece siz halı desenlerini inceleyeceksiniz.
Ardından da başka bir davete çağırmazlarsa olumsuz düşünüp kırılacaksınız, çağırırlarsa yüz göz olacaksınız.
Gereksiz yani...

Bu size yazdığım son satırlarım olabilir ona göre çünkü akşama kalpten gidebiliriim o_O

Neden mi? Şimdi şöyle ki 5 aydan beri bi erkek arkadaşım var. Ve gerçekten ciddiyiz oda bana bunu fazlasıyla hissettirebiliyor. Öncelikle yaşlarımız 22-23 :) 5 aydan beri sürekli dilinde hep ailemle tanıştırdığım kız sen olucaksın falan vb. şeyler sürekli bunların hayali kuruluyor falan, gerçekten çok istekli hani hissederya insan işte aynı öyle :)

Sürekli bu konular vardı annesiyle babasıyla tanıştırma konuları ama hiç üstünde durmadım biraz daha geçsin diye bekledim hep. Ailesin de herkes biliyor daha önce sadece dayısının oğluyla görüştüm abi dediği kişiyle ki onda bile heyecandan ellerim sırılsıklam olmuştu :KK70: Geçen gece de benim ki konuşurken konuşurken pat diye Salı aksamı annem kendi tarafını iftara alıcak senide çağrıyolar herkes burda olucak görmek istiyolar annem söyledi demez miii. Ben şok! Tabi olmaz diyemedim sonuçta annesi çağırmış ama resmen 4 günden beri düşün düşün stresten her yerim kaşınıyor :)) ben mi çok abartıyorum bilmiyorum ama ben ilk defa böyle bişey yaşıcağım için gerçekten çok heyecanlıyım duygularım çok değişik.

Normalde de ağır başlı biriyim yani nerde nasıl davranıcağımı bilirim ama gelin görün ki bu iş çok zor hatunlar :/ Bu akşam kısmet olursa gidiyorum erkek arkadaşım bi hevesli görmeniz lazım ve bi okadar da rahat ben ise sabahtan beri heyecandan çok afedersiniz ama lavobadan çıkamaz oldum :KK70: :KK70: Resmen 20 kişi! Teyzeleri, enişteleri, kuzenleri hepsi bir arada.. Ve tabi en önemlisi annesi ve babasııı!

Bana yardım edin lütfen ne yapılır nasıl davranılır bide en önemli şey annesine babasına ne diye hitap edicem ben :/ Yardımlarınıza, fikirlerinize ihtiyacım var taze gelin olaraktan :))
BENCE çok acele edilmiş gitmemeniz daha uygun olur aranızda resmiyete dökülmüş bişey yok sizin aileniz biliyormu?

Eğlence için çağırıyorlar seni ,bol bol dedikodun yapılacaktır .Gitme .
Hala vazgeçmek için şansın var .
Annem ile konuştum gitmemi uygun bulmadı diyebilirsin .Emin ol daha çok artı puan toplarsın gitmemekle.

Aynılarını emin olun bende düşündüm ama çokta ön yargılı olmak istemedim erkek arkadaşımın anlattığına göre hepsi çok görmek istiyorlar hatta sırf beni görmek için ilaveten gelenler bile var :/
ailemden izin alamadım de gitme en doğrusu bu zaten

Gitmemekte fayda var derim, fakat dinleyeceğini sanmam.
:işsiz:
gitti galiba eşim 3-4 aylık sevgiliyken tutturdu annemle tanıstıracam diye ben olmaz dedim daha erken noluyoruz dedim annesinin hoşuna gitmiş bu davranısım ben dedim öle lubali bi tipemi benziyorum vıcık vıcık geliyo bana böle

Ben kendi akrabalarımla bile 20 kişi toplanmıyorum
Kafile halinde yaşayacaksınız bu çocukla evlenirseniz
Çok belli
Ama sizin gidesiniz var gibi
İnşallah pişman olmazsınız

normali nedir, önce çekirdek aileler tanışır, birbirini tartar. sonuç olumlu olursa sülaleye gelinimiz diye tanışma toplantısı düzenlenebilir.
seni ne vasıfla tanıtacaklar sülaleye?
oğlumuzun sevgilisi, gelin adayı, evlilik-koca düşkünü bir kızcağız?
senin o teklifi kabul etmen, oğullarının üstüne atlamanla eş değer olacak onlar için. kıymetin olmaz.

neredeyse 10 yaş var aramızda o yüzden biraz öğüt verir gibi yazacağım sanırım.
gitme, yani gideceğini biliyorum da olur da burayı okuyan senin gibi bir genç kız olur, gitmeyin yavrular.
ne kadar seviyorsunuz böyle hemen evlilik konularına girmeyi. daha 22-23 yaşında ne evliliği, erkek arkadaşınızın anne-babası ile tanışmak başkaaaa sülalesi ile bir iftar sofrasında tanışmak başka. her şeyin bir yeri var.
ben sevmem böyle şeyler söylemeyi ama biraz ağır olun. sevin, aşık oluın, coşun, için, gezin, sorumluluklarına katlanıyorsanız sevişin ama evlilik bammmbaşka bir olay.
hele bi de anne-babasına ne diycem demişsiniz. ben onu hiç anlamadım. x teyze, y amca. bundan basit ne olabilir. bey-hanım demeyeceksiniz zaten, anne-baba kısmına girmek bile istemiyorum.
Ben 5 ayda arkadaşımı tanıyamazken sevgilimi hayatta tanıyamazdım.Sonuç olarak daha kendisini taniyamadigim birinin yedi sulalesini de tanimak istemezdim.

:-) gitmeee sesleri arasında yine bir genç kız erkek evine gider.

Aileler elbette kızlarının oğullarının görüştüğü kişiyle tanışmalı fakat herşeyin bir yolu yordamı var, önce delikanlı sizin ailenizle tanışmalıydı, daha sonra delikanlı ailenizden izin alıp sizi kendi ailesiyle tanıştırmalıydı ama böyle sanki söz kesiliyor gibi 20 kişilik iftar yemeğinde olmaz, çekirdek aileyle tanışılması gerekir ilk etapta.
Sizin aileniz aynısını yapsa sevgiliniz tepki gösterirdi, 20 kişi ablukaya alıp annen baban ne iş yapıyor, kaç yaşındasın vb bir sürü soru sorulacak, ben olsam madem böyle bir taaruz ekibinin içine düşüyorum, erkek arkadaşımı ailemle tanıştırırken sülalede kim varsa toplardım.

Back