• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yeni evli biri ortalama kaç tl maaş ile rahat geçinebilir???

pisagor1453

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
32
0
296
Bursa
kızlar haziranda düğünüm var kısmetse ilk kirada oturacağız evimizide tuttuk ama 1 sene içinde para biriktirip ev almayı düşünüyoruz acaba ne kadar maaş ile hep geçinip hem para biriktirebilrizz yorumlarınıza ihtiyacım varr

Kira
Faturalar
Mutfak alışverişi
çamaşır bulaşık deterjanlar (ciddi pahalı)
Hafta sonu gezmeleri (her zaman olmasa da gerekli)
eşyalar taksitle alınmışsa onların aylık ödemeli
Ve hesaba kaymadığın nice masraf çıkıyor.
Bir süre para biriktimek sıkıntılı olabilir.
Tl olarak herkese göre değişir.
oturduğun yer verdiğin kira vs.
Ama bu yazdıklarımda geçinip hemde para biriktirip ev almayı düşünürsen en az 3000 tl girmesi gerek.

bende ekımde evlenecegım ılk basta nısanlımın aılesı kırada yardım edecek ben 1 sene daha okuyacagım esyaları benm aılem bana borc bırakmadan beyaz esyayıda aldı dugunde takılanlarıda bazılarını bozdurup kayınvaldeme vercem dugun salonuna fln aşırı para harcadılar esyalar harıc bakalım nasıl olacak bende dusunuyorum bu konuyu .s

valla canım biz mobilyalarımızı ve beyaz eşyalarımızı peşin almamıza rağmen perde, halı, gelinlik vs. gibi ıvır zıvırların taksidi + kira+ masraflarla küçük bir şehirde olmamıza rağmen 4000 lira ila bi birikim yapmadığımız gibi her ay sonunu ucu ucuna getiriyoruz. ama taksitler olmazsa 4000 lira ile küçük bir şehirde kirada olup ev için birikim yapılabilir ama büyük bir şehirde olabilirimi bilemiyorum

valla canım biz mobilyalarımızı ve beyaz eşyalarımızı peşin almamıza rağmen perde, halı, gelinlik vs. gibi ıvır zıvırların taksidi + kira+ masraflarla küçük bir şehirde olmamıza rağmen 4000 lira ila bi birikim yapmadığımız gibi her ay sonunu ucu ucuna getiriyoruz. ama taksitler olmazsa 4000 lira ile küçük bir şehirde kirada olup ev için birikim yapılabilir ama büyük bir şehirde olabilirimi bilemiyorum

canım biz hiç borçsuz evleniyoruz kayınvalidemler beyaz eşya,mobilya,gelinlik,perde,halı vs. tüm masrafları karşılıyor sağolsun annemlerde yatak odası alacaklar bize birşey kalmıyor taksit olarak.Benim işimde servis ve yemek masrafı yok hepsini işyeriim karşılıyor ortalama 3700 ile 4000 tl arası gelirimiz olacak kiramız 600 tl kiramız var işte bakalım inşallah biriktirebiliriz biraz sıkacağız kendimizi artık.İnşallah evdeki hesap çarşıya uyar:-)

canım biz hiç borçsuz evleniyoruz kayınvalidemler beyaz eşya,mobilya,gelinlik,perde,halı vs. tüm masrafları karşılıyor sağolsun annemlerde yatak odası alacaklar bize birşey kalmıyor taksit olarak.Benim işimde servis ve yemek masrafı yok hepsini işyeriim karşılıyor ortalama 3700 ile 4000 tl arası gelirimiz olacak kiramız 600 tl kiramız var işte bakalım inşallah biriktirebiliriz biraz sıkacağız kendimizi artık.İnşallah evdeki hesap çarşıya uyar:-)

anladım canım ilk aylar belki olamayabilir çünkü hiç hesapta olmayan ihtiyaçlar çıkıyor, ama 2-3 ay düzen oturduktan sonra biraz tutumlu olursanız pek tabi birikim yapılabilir o zaman

benım esımınde geırı 4000 u gecıyo
duyan ooo cok ıyı dıyo ama olmadık o kadar cok sey cıkıyokı sartlar zor bence kıra verıcegınıze kredı cekın cnm bız 1000 tl ye yakın ev kredı verıyoruz 3 sene bıttı en azından kendı evını oder ona gıre yasarsın

rabbim geçim kolaylığı versin şimdiden hayırlı uğurlu olsun evlendikten hemen sonra insan birazda olsa sıkıntı çekiyor ama sonra yavaş yavaş düzeliyor ben ev hanımıyım eşim asker aylık gelirimiz ortalama 4bin ama ev kirasıydı faturalardı yakıttı araba masrafıydı kredi ödemeleri derken aylar yıllar gelip geçiyor rabbim herkese borç kolaylığı versin inş.

Back