Hanımlar merhaba,
1 ay sonra nişanım ağustosta da kısmetse düğünüm olacak. Size bir derdimi anlatmak istiyorum, eleştirilere açığım haksız olupta göremediğim noktalar varsa duymak isterim..
Öncelikle bende erken menapoz var, maksimum 2 yıl içinde çocuk sahibi olmamı en azından denememi bu 2 yıl içinde şansımın daha fazla olduğunu söylüyor doktorlar. Allah'tan geldi yapacak bir şey yok, hayırlısı olsun.
Sözlümle evimiz yok, kira mecbur. Ben şu an çalışıyorum 2 bin lira maaş alıyorum. O da 2.500 alıyor. Yaşadığımız yer İstanbul'un anadolu yakasında öyle lüks bir semt değil. Kiralar 1300den başlıyor, o da oturulabilecek olan evler doğalgazlı falan. Erken bebek sahibi olmamız gerekiyor malum, annemin esenyurtta 2 yıl önce almış olduğu bir ev var. Orada oturmamızı öneriyor. En azından çocuğu bırakıp çalışabileceğim zamana kadar. Takdir edersiniz ki bebiş olursa çalışmam zor. Annem de çalışıyor, yardım edemez bakıma.
Tüm bunların haricinde sözlümle balıkesir- edremit'e yerleşme planlarımız da vardı. Hem seviyoruz oraları hem kiralar ve satılık ev fiyatları daha uygun haliyle. Sözlüm babam kredi çekip bize ev alacak, bana yatırım yapmadığı için kendini suçlu hissediyor diyor yaklaşık 1 yıldır, evlenme kararı aldığımızdan beri. Bende madem çekecek niye kira veriyoruz bu para illa ki ödenecek bizim tarafımızdan krediye ödenmeye başlasın bari dedim yanaşmadı, 300 binin ödemelerine gücümüz yetmez dedi. Haklısın dedim. O zaman 100 bin çekelim takıları da ekleyelim edremitten ortalama bir ev alalım dedim ona da hayır dedi.
En son annemin evinde oturalım o zaman, en azından ben çalışabilecek duruma gelene kadar dedim. Ona da olmaz diyor.
Ne yapacağımı şaşırdım, şimdi esenyurt olayına biraz daha sıcak bakıyor ama hanımlar 2 buçuk maaşla 1500lük evde bebekle nasıl geçiniriz? Ben mi yanlış düşünüyorum. Benim fikirlerimde bir yanlışlık mı var ben yanlış yönlendirme yapıyor olabilir miyim?
Kp lafa gelince mangalda kül bırakmıyor alıcaz edicez diye ama ben pek güvenemiyorum açıkçası.