Kızlar yardımınıza ihtiyacım var, evlilik, ev meselesi.. Haksız mıyım?

Bizim tarafınızdan krediye ödenmeye başlasın ne demek anlamadım ben
Kp'in deyimine göre krediyi kendisi ödeyecekmiş ama bizde yardım edecekmişiz. O yüzden öyle dedim yani bizim tarafımızdan olan kısmı vermeye hazırım diye ama ben sanmıyorum kp'in bunu yapacağını almaz ev

Annen evi satmazsa zaten diğerlerinin niyeti çok da önem arz etmiyor.
Evin esenyurtta olması sıkıntı oluşturur biraz ama parasız kirada oturmaktan iyidir her zaman annenin evi
Bende mecbur olduğum için istiyorum zaten en azından bir süre, ben çalışmaya başladığımda yine çıkarız kiraya hiç önemli değil.

Kp'in deyimine göre krediyi kendisi ödeyecekmiş ama bizde yardım edecekmişiz. O yüzden öyle dedim yani bizim tarafımızdan olan kısmı vermeye hazırım diye ama ben sanmıyorum kp'in bunu yapacağını almaz ev
İyide sizde yardım edecekseniz zaten o evi kp almış olmuyor ki
Nişanlınız da bence babasının ev almayacağını biliyor ama nağme yapıyor yani
Bence çok da ısrar etme annemin evinde oturalım diye
Bırak kendisi düşünsün biraz da

İyide sizde yardım edecekseniz zaten o evi kp almış olmuyor ki
Nişanlınız da bence babasının ev almayacağını biliyor ama nağme yapıyor yani
Bence çok da ısrar etme annemin evinde oturalım diye
Bırak kendisi düşünsün biraz da
Almayacağı başından belli zaten, dahi olmaya gerek yok ki anlamak için bence de farkında. Farkında olmasa bile böyle bir ihtimal olduğunu illa ki biliyordur.
Bende gelecek için endişeleniyorum işte, kadın olmak zor her şeyi düşünüyorsun elimde değil. Bebek olduktan sonra olacak sıkıntıları düşündükçe ağlamak istiyorum.

Bilemedim ki, durum ortada hesap ortada. Çıkış yolları sunmaya çalışıyorum kendimce işte :KK43:
Canım ben çıkar yol göremiyorum en iyi sen bilirsin ama
Para yok
İş güç yok
Bi de sen şimdiden kendini yormaya başlamışsın
Çok zor çok...
Çok aşık değilsen boşver bence
Şimdilik gurur yaparlar sora tepene binerler
Annenin evinde asla oturtma

Kira hariç Herşey e hayır dediğine göre nişanliniz bence bi bildiği var..
4500 geliriniz ile küçük bir ev tutun 1200 tl gibi gerekirse 1+1 olsun ama başınız ağrımaz.. eşya da az alırsınız..
Bebek olunca annenizin evine geçersiniz ama işe gidip gelebilecek misiniz anneniz nerede oturuyor..

Canım ben çıkar yol göremiyorum en iyi sen bilirsin ama
Para yok
İş güç yok
Bi de sen şimdiden kendini yormaya başlamışsın
Çok zor çok...
Çok aşık değilsen boşver bence
Şimdilik gurur yaparlar sora tepene binerler
Annenin evinde asla oturtma
Sadece askerliği bu kadar geciktirmiş olmasına kızıyorum, yumurta kapıya dayanınca mecbur gitti. İşi gücü hazır kuzum geldiğinde yalnızca esenyurt dersek bakırköy ayağına alınacak hepsi bu. Gelir gelmez başlıyor yani. En azından bir süre annemin evinde kalsak ben işe tekrar dönene kadar o kadar sıkıntı içinde kalmayız diye düşünüyorum

Kira hariç Herşey e hayır dediğine göre nişanliniz bence bi bildiği var..
4500 geliriniz ile küçük bir ev tutun 1200 tl gibi gerekirse 1+1 olsun ama başınız ağrımaz.. eşya da az alırsınız..
Bebek olunca annenizin evine geçersiniz ama işe gidip gelebilecek misiniz anneniz nerede oturuyor..
Bebeği hemen yapmamız gerekiyor ne yazık ki, en azından denememiz şart. İşi gücü şimdiden ayarlayabiliyoruz mevkii olarak orda problem yok. Ailelerimiz anadolu yakasında

Sadece askerliği bu kadar geciktirmiş olmasına kızıyorum, yumurta kapıya dayanınca mecbur gitti. İşi gücü hazır kuzum geldiğinde yalnızca esenyurt dersek bakırköy ayağına alınacak hepsi bu. Gelir gelmez başlıyor yani. En azından bir süre annemin evinde kalsak ben işe tekrar dönene kadar o kadar sıkıntı içinde kalmayız diye düşünüyorum
Saat başı iş demiştin de evlilere uymuyor die demek soradan ayarlanmış sorun yok ama bence ev konusunda kesinlikle yanlış düşünüyorsun ve fikrin değişmeyecek inş bi gün bu sözümü hatırlamasısın
İnş kıymetini bilir

Saat başı iş demiştin de evlilere uymuyor die demek soradan ayarlanmış sorun yok ama bence ev konusunda kesinlikle yanlış düşünüyorsun ve fikrin değişmeyecek inş bi gün bu sözümü hatırlamasısın
İnş kıymetini bilir
Amin.. İnşallah her şey güzel olur :)

Kuzum zaten nişanlım 5 aydır askerde, 15 gün sonra geliyor. Burdaki işine devam edecek ama yaptığı işi saat bazında evliliğe uygun bulmuyor. Aile şirketleri var bir ayağı da bakırköy'de. Babası bu taraf olacağına o tarafı ayarlar en kötü ihtimal. İnan ki aklıma başka çıkar yol gelmiyor, keşke gelse. Bebek olacak ben çalışamayacağım maaşın yarısından fazlası kiraya gidecek. Faturaları, mutfak alışverişini saymıyorum bile of of

oo bakırköyde iş varsa o zaman boşuna ayak diremesin en mantıklısı annenin teklifi..

oo bakırköyde iş varsa o zaman boşuna ayak diremesin en mantıklısı annenin teklifi..
Var kuzum öyle bir durum, bakırköy'de. Beni deli etti işte, şimdi yavaş yavaş kabul ediyor ama ben reddedince büyük umutsuzluğa düştüm.

Annenizin evi diyorum.bebek olayını nasıl öğrendiniz özel olmazsa
Çok teşekkür ederim, bende en doğrusunun o olduğuna inanıyorum. Adetlerimde bir tuhaflık vardı doktor kontrolünde yapılan ultrason ve testlerle öğrendim ne yazık ki

Birincisi hamile kalana kadar çalışabilirsiniz. Hatta hamilelikte ciddi bir risk olmadığı sürece ve işiniz ne bilmiyorum ama hamilelikte çok zorlanmayacak bir işse 7 aya kadar çalışabilirsiniz.
İkincisi, anneniz evin kira gelirini size bağışlasa ( evi size veriyorsa oturmanız için kirasını verip eşinizin ve sizin işinize göre bir mekanda oturabilirsiniz). Kp sizin evin kirasını aldığınızı bilmezse size ev alacaksa da alır böylece, Ama sizin annenizin evine yerleşmeniz durumunda ev alma ihtimali daha da düşer bana göre. Siz eğer işten ayrılır. Ailenizden uzak bir yerde sadece hamile olmayı beklerseniz, stresten hamile kalma ihtimalinizi düşürürsünüz. Malum stres etkiliyor insanı. Ama işiniz olursa oyalanırsınız. Ben olsam esenyurtta oturmam. İşten de hemen ayrılmam . (Tedavi görmeniz gerekiyor ya da işiniz hamileliğe uygun değilse ağır taşıma vb şartları varsa durum farklı tabiki). Hem ilk etap da biraz para biriktirirsiniz. Çocuk olduğunda takılarla birlikte size destek olur. Hem de diyelim uzun süre hamile kalamadınız, size bir uğraş olur.

Back