- 12 Ocak 2012
- 35
- 5
-
- Konu Sahibi bilinmeyenlerdenim
Ben devlet memuruyum esim degil. Ailesi coook düşkün eşime bir babanne var ki hergün arar..Hımm çok fazla bu gidişler, sinir bozucu. Resmi tatilde gitmek nedir yani?sanırım ikiniz de devlet memurusunuz. İnsan bazen evde kalıp dinlenmek ister. Her tatilde bir yerlere taşınmak da yorar insanı. Ciddi ciddi konuş, kabul ettirmeye çalış eşene demekten başka bir önerim yok maalesef. Surat as gerekiyorsa
Babannesi buyukbabasi var yanlarnda. Kayinvalidem en son yaz tatilinde 3ay burda kalacaksin diyordu kendi aileme gitmesem memnun olurlar niye gitmiyorsun asla demezler. Coook düşkünler eşime her gun ararlar bazen gunde 2-3 ben bile anemle iki gunde bir fln gorusurumAcaba biraz cimri falan mi maddi acidan mi boyle yapiyo. Ama sende calisiyomussun. Gitmek istemiyorum de bu sene gitmicem de zorla goturemez heralde. Rahatsiz falan mi ailesi yani yanlarinda kimse yok mu annesiyle babasinin
Durum cok vahim herhaldeSu an koye bile tatile gitmek isterdim
Gitmezsem cook alınırlar hic hoş karşilamazlar. Birde buyukbabasinin buraya yerlesin gibi dusunceleri yok mu!! (İlçeyi kastediyor)20gün mü en fazla 8kalmıştım ayrılma aşamasına gelmiştik..bi de sabah namazaısaatinde uyanma zorunluluğu vardı zaten 7gibi de köylüler gelip beni izlerdi incelerdi..gece de 12 de giderdi evden misafir offf iyi ki gitmiyorum canım sag olsun ankatırken içim daralıyo banyo da yapamıyodum orda banyo mutfaktaydıkapısı da yoktu enfeksiyon kapıp dönüyodum.
Senin ailesi tatlı dilliyse yılda 1 git bari..
E sen plan yapinca uyuyomus o zaman sen de plan yap bol bol. Koyune cok meraksa tek gitsin sen gitmek zorunda misin karisiyo mu
niye hep çocuklarınin evliliğini zora sokar bu büyükler anlamiyorum
Tavsiyelerin icin coook tesekkur ederim gercekten cok mantikliCanım önce bi sakin ol ses etme git zamanla tekrar gideceğiniz zaman yaklaşmadan bu seferde tatile mi çıksak yada bu tatil evimizde olsak şunları şunları yapsak seninle vakit gecirmek istiyorum diye inceden konuş aklına sok. İşe yarıyor denenmiştir. Bizim yıllık ışınlar ve kurban bayramları eşimin memleketinde gecer rahatsız oldugumu belli etmedim istekli göründüm dördüncü senemiz olacak önümüzdeki yaz ozaman tatile çıkmayı planladık. Sert olma ailesi içinde kötü sözler kullanma ailesiyle samimi olmasanda soğukta davranma
İzin meselesi olsa cook iyi olack aslinda ama ogretmenim iznimin ne zamn oldugu belli anlayacaginerkeklerin bu dayatmalarına,aile düşkünlüklerine gıcık oluyorum geneli böyle demek ki..Halbuki bir sürü orta yol varken....
Seninde işin zor arkadaşım,insan içinden gelmediği vakit hiç mutlu olamıyor. Konuşmayı denesen rahat edemediğini, değişik yerler görmek isteğini vs vs anlatsan ama sürekli tatlı tatlı anlat ki artık gerçekten istemediğin yargısı oluşsun kafasında.. Yada sen plan yap ayarla otel falan sen dayatma yap... Hiç olmadı çalışıyormuşsun izin alamadım de gitsin :)
E oyle amakotu birsey soylememis ki arkadas
Benim de esimin anne tarafi koylu esimin elinden gelse bugun gider yerlesir tatillerde gitmek falan da degil yani
Valla ben asagilama falan goremedim sehirli deyince hakaret sayilmiyor da koylu deyince neden hakaret sayiliyor?ben sehirliyim esim koylu bu kadar basit bence asagilik kompleksi ile alakalibenım sahsı fıkrım kotu bırsey soylemekten zıyade assagılamıs resmen . daha ne dıcektı.
ınsanların koyde sehırde bagda bahcede merada yasamalarıyla ılgılı degıl bunca sıkıntı zıhnıyetle alakalı..
yaklaşık 2 yıllık evliyiz. tüm tatillerde eşimin köyüne gidiyoruz.fakat ben köy ortamına alışık birisi değilim(bunu kendimi büyük gördüğüm için söylemiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın)yemek yemede sıkıntı çekiyorum,eşimin beni gezdirmesini istiyorum(çevrede birçok gezilecek yer olmasına rağmen ailesinden bağımsız hareket etmekte sıkıntı çektiğini düşünüyorum) bu benim için çoook can sıkıcı bir durum halini almaya başladı.tüm sene çalışıp yaz tatilimin büyük kısmını buraya katlanarak geçirmek istemiyorum.Gezip görmek, keşfetmek istiyorum başka yerleri,bir tatil planlasın ikimizin veya arkadaşlarımızın olduğu istiyorum. Ama plan konusunda da çoook kötüdür, onuda en son ben yaparım. oteli ayarlarım, nasıl gideceğimizi ayarlarım, orada neler yapılabileceğini araştırırım,nerde ne yenir ne görülür onları okurum,biletleri alırım,sonucunda tüm bunları yaptığım için bi de üstüne sinirlenirim.istiyorum ki o bir şeyler yapsın,istesin bende eşlik edeym hemde seve seve.Lakin yaptığı tek plan ailesinin yanına gitme planıdır.Benzer durumları tecrübe etmiş kişiler var mı?Yardım lütfen...
Arkadaslrin guzel tavsiyeleri oluyor deneyebiliriz sankibizim durum da sizden farklı degil