kızlar yardım lütfeeen.eşim tüm tatillerde ailesinin yanına gitmemizi istiyor???

bilinmeyenlerdenim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
35
5
yaklaşık 2 yıllık evliyiz. tüm tatillerde eşimin köyüne gidiyoruz.fakat ben köy ortamına alışık birisi değilim(bunu kendimi büyük gördüğüm için söylemiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın)yemek yemede sıkıntı çekiyorum,eşimin beni gezdirmesini istiyorum(çevrede birçok gezilecek yer olmasına rağmen ailesinden bağımsız hareket etmekte sıkıntı çektiğini düşünüyorum) bu benim için çoook can sıkıcı bir durum halini almaya başladı.tüm sene çalışıp yaz tatilimin büyük kısmını buraya katlanarak geçirmek istemiyorum.Gezip görmek, keşfetmek istiyorum başka yerleri,bir tatil planlasın ikimizin veya arkadaşlarımızın olduğu istiyorum. Ama plan konusunda da çoook kötüdür, onuda en son ben yaparım. oteli ayarlarım, nasıl gideceğimizi ayarlarım, orada neler yapılabileceğini araştırırım,nerde ne yenir ne görülür onları okurum,biletleri alırım,sonucunda tüm bunları yaptığım için bi de üstüne sinirlenirim.istiyorum ki o bir şeyler yapsın,istesin bende eşlik edeym hemde seve seve.Lakin yaptığı tek plan ailesinin yanına gitme planıdır.Benzer durumları tecrübe etmiş kişiler var mı?Yardım lütfen...

Son düzenleme:
Canim esinle konusmayi dusundun mu bu durumu. Yani bayram tatillerinde falan gidilir ama. Her yaz oraya gitmeyi bende istemezdim. Bence esinle konusmalisin tatli bi dille

Bunun köylü anne baba ile evlenmeyle ilgisi yok. Eşinin her yıl gitmek istemesi normal, düşünsene koca yılda bir defalık gerçekleşiyor. Merak ettiğim süresi ne kadar? Yılda bir defa gidilip bir hafta kalınıyorsa sorun yok ancak yirmi gün bir ay kalınıyorsa büyük sorun var senin açından. Eşin bir haftadan çok kalıyorsa konuş onunla,rahat edemediğini, tuvalet ve banyonun hatta yemek yemenin bile sorun olduğunu anlat. Anlamıyor mu o zaman gittiğinizde rahatsızlıklarını göster,yaşat ona. Örneğin sürekli mızmızlan. Ama ailesini şikayet etme,küçümser şekilde yapma asla. Aynı durumdayız biz de bir yıllık evliyiz , eşiminkiler de köyde yaşıyor. Biz allahtan çok uzun kalmadık hiç. Fakat ben çok takıntılı ve sorunlu bir insanım. Gittiğimde hep kabız oluyorum,öyle böyle bir kabızlık değil ama. 7 gün kalsak tık olmaz. Yemekleri bana çok ağır geliyor, yiyemiyorum banyo yapmak hiç istemiyorum

Tum bayramlarda , resmi tatillerde, yazin 1 ay seklinde surekli gidiyoruz. Rahatsiz oldugumun cok farkinda aslinda. Birde soyle bir durum var ki sosyal biriyimdir fakat oraya gidince arkadas fln yok diyorim ki gezdir beni hem daha cok alisirim ama yok yapmiyor malesef..

Bu sorunu 1 yıl yasadım evliliğimin ilk yılında yagmur camur dem eden 5kez gittik ama evleri çok kötüydğ tuvalet için gece dışarı çıkıp el feneriylr yürüyoduk bazen twk çıkıyodum eşimi uyandırınca şımarık oluyordm zaten odada en az 4 kişi yatıyoduk wcnin üstü yoktu yağmursa şemsiyeyle çıkıyodum ayrıca ampulü bile değiştirmiyolardı.yazsa sıcaktan bunalıyoduk sinek böcek doluydu en son 3yıl önce gittim ben tavrımı aldım üstelik para çoktu ama insanca yasam yoktu orda tatil değil eziyetti bizimkisi eşimi araba servisi yapıyolardı.zaten hastayım diye sık tuvalete gidiyodum ..
ben gitmem dedim eşim de yılda 2 gitti sonra 2 bayram fazla dedim 1 e düştü yani yılda 1 kez eşim gidiyo 3 gün zaten hasta ve zayıf dönüyo hiç sevinerek gitmedi şartlar kötü şükür yok tesekkür yok eşek gibi çalışıp orda tatil niye yapim..şimdi ilçeye tasınacaklar sıfır ev yapıldı ama 1den fazla gitmem yine de..
Tatili kendim planlarım eşim de onaylar sen de öyle yap ..

Hımm çok fazla bu gidişler, sinir bozucu. Resmi tatilde gitmek nedir yani?sanırım ikiniz de devlet memurusunuz. İnsan bazen evde kalıp dinlenmek ister. Her tatilde bir yerlere taşınmak da yorar insanı. Ciddi ciddi konuş, kabul ettirmeye çalış eşene demekten başka bir önerim yok maalesef. Surat as gerekiyorsa

20gün mü en fazla 8kalmıştım ayrılma aşamasına gelmiştik..bi de sabah namazaısaatinde uyanma zorunluluğu vardı zaten 7gibi de köylüler gelip beni izlerdi incelerdi..gece de 12 de giderdi evden misafir offf iyi ki gitmiyorum canım sag olsun ankatırken içim daralıyo banyo da yapamıyodum orda banyo mutfaktaydıkapısı da yoktu enfeksiyon kapıp dönüyodum.
Senin ailesi tatlı dilliyse yılda 1 git bari..

Bazı güzel köyler için geçerli olmasa da çoğu köyün tuvalet banyo sorunu var.Hijyen hak getire.Ama coluk çocuk olunca onlar gitmek istemiyor.Bu seferde torun sevme bahanesiyle köye çağırmalar devam ediyor.
Günü birlik gidip gelin; ;esiniz de anasına doyana kadar kalsın.

Evet cnm defalarca konuştum fakat değişen hiçbir şey olmsdi malesef
Acaba biraz cimri falan mi maddi acidan mi boyle yapiyo. Ama sende calisiyomussun. Gitmek istemiyorum de bu sene gitmicem de zorla goturemez heralde. Rahatsiz falan mi ailesi yani yanlarinda kimse yok mu annesiyle babasinin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…