kızlar yardım lütfeeen.eşim tüm tatillerde ailesinin yanına gitmemizi istiyor???

Benzer durumu yaşadım yıllarca . 13 yıllık evliyim. Çocuklar olunca onların bahanesiyle biraz tatil yapılabiliyor. Ama her fırsatta yine köy hayatı, köy kafası...Kültürler çooook farklı bizde de. Kafayı yiyecek gibi oluyorsun, anlıyorum. Ama durum pek de değişmeyecek. Ya sabır çekeceksin arkadaşım. Bu da bizim şansımız:KK43:((

Biz de daha geçen ay köydeyik ve eşimin ailesi beni hiç insan yerine koymaz ama ben hep onlara hizmet ederim güler yüz gösteririm ne deseler onu yaparım biz de bir buçuk yıllık evliyiz. Bu gittiğimizde 5 gün benim ailemde kaldık 10 gün kaynanamda kaldık. Son gecemizde ben biraz erken uyudum ve onlar diğer odada arkamdan konuşuyorlardı ailemin yanında kaldığım için. Ben onlara bu kadar hürmet ederken onlar ailemin yanında kalmamı laf ediyor. Köyden biriyle evlenmeden gittin dışarıdan biriyle evlendin diyorlar hâlâ hâlâ. O kadar zoruma gitti ki. Sonra eşim yanıma geldi noldu diye sordu anlattım ve dedim ki geldik kaldık nolur benden bir dakika daha kalmamı isteme sabah yola çıkalım dedim tamam dedi ve ertesi gün arkamdan konuşan kardeşi yüzünden bir gün daha kalmaya zorladı şu an bayram için tekrar gideceğiz bir an gitmek istiyor ne kadar çok kalırsam o kadar iyi diyor benim ne durumda olduğumun hiç bir önemi yok

Biz de daha geçen ay köydeyik ve eşimin ailesi beni hiç insan yerine koymaz ama ben hep onlara hizmet ederim güler yüz gösteririm ne deseler onu yaparım biz de bir buçuk yıllık evliyiz. Bu gittiğimizde 5 gün benim ailemde kaldık 10 gün kaynanamda kaldık. Son gecemizde ben biraz erken uyudum ve onlar diğer odada arkamdan konuşuyorlardı ailemin yanında kaldığım için. Ben onlara bu kadar hürmet ederken onlar ailemin yanında kalmamı laf ediyor. Köyden biriyle evlenmeden gittin dışarıdan biriyle evlendin diyorlar hâlâ hâlâ. O kadar zoruma gitti ki. Sonra eşim yanıma geldi noldu diye sordu anlattım ve dedim ki geldik kaldık nolur benden bir dakika daha kalmamı isteme sabah yola çıkalım dedim tamam dedi ve ertesi gün arkamdan konuşan kardeşi yüzünden bir gün daha kalmaya zorladı şu an bayram için tekrar gideceğiz bir an gitmek istiyor ne kadar çok kalırsam o kadar iyi diyor benim ne durumda olduğumun hiç bir önemi yok

ay bayılcam şimdi. Dedin mi arkamdan konuşuyorlar diye. Hoş kim kimin arkasından konuşmuyor ki bu devirde. Gitme güzelim sen hastayım de ataşlen acile git serum ye iğne ye. ne halleri varsa görsünler. Gidince de surat as geç yat bir kenara.

Doyumsuz insanlardan nefret ediyorum.

yaklaşık 2 yıllık evliyiz. tüm tatillerde eşimin köyüne gidiyoruz.fakat ben köy ortamına alışık birisi değilim(bunu kendimi büyük gördüğüm için söylemiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın)yemek yemede sıkıntı çekiyorum,eşimin beni gezdirmesini istiyorum(çevrede birçok gezilecek yer olmasına rağmen ailesinden bağımsız hareket etmekte sıkıntı çektiğini düşünüyorum) bu benim için çoook can sıkıcı bir durum halini almaya başladı.tüm sene çalışıp yaz tatilimin büyük kısmını buraya katlanarak geçirmek istemiyorum.Gezip görmek, keşfetmek istiyorum başka yerleri,bir tatil planlasın ikimizin veya arkadaşlarımızın olduğu istiyorum. Ama plan konusunda da çoook kötüdür, onuda en son ben yaparım. oteli ayarlarım, nasıl gideceğimizi ayarlarım, orada neler yapılabileceğini araştırırım,nerde ne yenir ne görülür onları okurum,biletleri alırım,sonucunda tüm bunları yaptığım için bi de üstüne sinirlenirim.istiyorum ki o bir şeyler yapsın,istesin bende eşlik edeym hemde seve seve.Lakin yaptığı tek plan ailesinin yanına gitme planıdır.Benzer durumları tecrübe etmiş kişiler var mı?Yardım lütfen...

Tam gününde denk geldi konun canım.. Aynı eşim.. Biz de nerdeyse 2 sene olacak... Onun tatil anlayışı asla tatile gitmek başbaşa vakit geçirmek değildir.. Dediğin gibi ailesine daha yakınız her fırsatta ordayız... Orda da gezilebilecek yerler vardır ama bi kere bile çıkıp başbaşa dolaştığımızı bilmem... Buna ben de çok sinirleniyorum.. Ama iznim 20 günse muhakkak 10 gününü aileme ayırırım kabullenir kabullenmez ama ayırırım ben.. KEndi gelir gelmez ben ailemin yanına giderim... Çoğu zaman hır gür eder ama olsun ailemdir gidicem elbette.. Seni de iyi anlıyorum biz kültür farkını uçta yaşayan insanlarız ben de başta zor alıştım ailesinin yaşantısına ama bi süre sonra artık mecbur alışıyorsun yeter ki anlayış olsun karşılıklı.. Bu konuda taviz verme.. Çalışıyorsan iznini böl çalışmıyorsan daha özgürsün zaman kousunda sene de vakitler belirle ailenin yanına git.. İyi en azından sen plan yapıyosun yer ayırıyorsn sana uyuyor benimkin de o da yok asla.. Düşüncesi hala çok eski... Babası annesi ordayken gidip keyif mi yapacakmış.. Düşün bunu ailemin yanına gidelim dediğimde bile söylüyor...

ay bayılcam şimdi. Dedin mi arkamdan konuşuyorlar diye. Hoş kim kimin arkasından konuşmuyor ki bu devirde. Gitme güzelim sen hastayım de ataşlen acile git serum ye iğne ye. ne halleri varsa görsünler. Gidince de surat as geç yat bir kenara.

Doyumsuz insanlardan nefret ediyorum.
Dedim ama o biliyor zaten kimin ne mal olduğunu zoruma giden de bu işte bir insan neden eşinin bu durumda olmasına rağmen böyle isteklerde bulunur bana sürekli boşver sen haklısın diyor ama nereye kadar boşvereceğim millet sefa sürsün ben boşvereyim boşveremiyorum kendim ağlayıp kendim susuyorum benden başkasına bişey olmuyor ya deli oluyorum sinirden

Dedim ama o biliyor zaten kimin ne mal olduğunu zoruma giden de bu işte bir insan neden eşinin bu durumda olmasına rağmen böyle isteklerde bulunur bana sürekli boşver sen haklısın diyor ama nereye kadar boşvereceğim millet sefa sürsün ben boşvereyim boşveremiyorum kendim ağlayıp kendim susuyorum benden başkasına bişey olmuyor ya deli oluyorum sinirden

canım benim ne diye ağlayıp kendini yoruyorsun ki ? Gitmeyeceğini belirt eşine..Gidiyorsa kendi gitsin. Sakın kimse için gözyaşı dökme üzülme bu hayat o kadar kısa ki . Gitme gidersen de onlar gibi davran.

ben köy hayatını çok seviyorum. ama yılda 20 gün ve tüm bayramlar fazla alışkın olmayan birine. eşinin sana daha anlayışlı olmasını sağla

Arkadan konuşmaları mutlaka oluyorda ama adam evlenmiş halen köyden evlenmedi diye bunun hesabını yapmaları kötü niyetli olduklarının ıspatı ,sonradan gelin kaynanayı niye sevmez demezler mi? Ben o zaman yeni evliydim tabi bende öyle tatillerde mutlaka kaynanada kalma zorunluklarım olurdu ki 2 hafta kaldığımı biliyorum diğer kayınlarım kılıbık ama benim eşim anakuzusu çok şiddetli tartışmalarımızda oldu ama buda kaynananın titizliğinden sabah temizlik,öğlen temizlik akşam temizlik bunaltı gelirdi bana birgün oturdum kahve pişiriyorum geldi kaynana çattı bana sen böyle otur kahve iç işe yardım etme dedi ondan senin göbek bundan çoğalıyor dedi bende tabi açtım ağzımı yumdum gözümü sonra sen git eşime ağla sızla benide karala o gün eve gittik tabi suçlu yine bendim daha çok olaylar var

Ben de şunu anlamıyorum neden erkek ailesine gidilir de kızın ailesine gidilmez. Neden bütün tatiller bayramlar erkek ailelerine gidilme yönünde gerçekleşir de kızın ailesine sadece el öpmeye gidilir. Bunu asla kabul etmem ben. Ben gideceksem ya eşit yada kendi aileme daha fazla giderim. İster gelir ister gelmez. Kocamla evlendim diye ailesine her zaman gitmek zorunda değilim. Hiçbir paylaşımım olmayan insanlarla tatil geçirmektense bana hayatlarını adayan annem-babamla geçirmeyi elbetteki tercih ederim. Kocam nasıl günlerce benim ailemde kalmayacaksa bende onun ailesinin yanında kalamam. En kötü herkes kendi ailesine gider sorun çözülür.

hamileyken hemen hemen her gün anneme giderdim. Evde canım sıkılıyordu. Bir gün kv anneme "seni bizden çok seviyor galiba hep size gidiyor" gibi bir cümle kullandı. Cahilliğine verdim ama bizim insanımızın genel mantığı bu. Kız evlenir anne-baba evi bırakılır kv-kp evi onun evi sayılır onlar daha çok sevilir, onlar daha çok görülür... Yahu iyi de altı üstü oğullarıyla evlenmekten başka bir hiç bir paylaşımım olmayan yeni tanıdığım insanlarla neden tatil geçireyim. Bunu asla kabul edemem. Annem-babam elbetteki onlardan daha öncelikli ve onlardan daha çok severim.

Ben olsam en fazla 2 gün gider dönerdim.

Öyle büyük konuşma benim annem çocuğuna bakacağım dedi bakmadı bizi yarı yolda bıraktı sonra kaynana baktı kızıma ki ben para kazanmak zorundaydım borçlar çoktu kimsedende maddi destek yoktu ondandır eşim annemden gıcıklandı zor günde yardımı dokunmayınca
Ben de şunu anlamıyorum neden erkek ailesine gidilir de kızın ailesine gidilmez. Neden bütün tatiller bayramlar erkek ailelerine gidilme yönünde gerçekleşir de kızın ailesine sadece el öpmeye gidilir. Bunu asla kabul etmem ben. Ben gideceksem ya eşit yada kendi aileme daha fazla giderim. İster gelir ister gelmez. Kocamla evlendim diye ailesine her zaman gitmek zorunda değilim. Hiçbir paylaşımım olmayan insanlarla tatil geçirmektense bana hayatlarını adayan annem-babamla geçirmeyi elbetteki tercih ederim. Kocam nasıl günlerce benim ailemde kalmayacaksa bende onun ailesinin yanında kalamam. En kötü herkes kendi ailesine gider sorun çözülür.

hamileyken hemen hemen her gün anneme giderdim. Evde canım sıkılıyordu. Bir gün kv anneme "seni bizden çok seviyor galiba hep size gidiyor" gibi bir cümle kullandı. Cahilliğine verdim ama bizim insanımızın genel mantığı bu. Kız evlenir anne-baba evi bırakılır kv-kp evi onun evi sayılır onlar daha çok sevilir, onlar daha çok görülür... Yahu iyi de altı üstü oğullarıyla evlenmekten başka bir hiç bir paylaşımım olmayan yeni tanıdığım insanlarla neden tatil geçireyim. Bunu asla kabul edemem. Annem-babam elbetteki onlardan daha öncelikli ve onlardan daha çok severim.

yaklaşık 2 yıllık evliyiz. tüm tatillerde eşimin köyüne gidiyoruz.fakat ben köy ortamına alışık birisi değilim(bunu kendimi büyük gördüğüm için söylemiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın)yemek yemede sıkıntı çekiyorum,eşimin beni gezdirmesini istiyorum(çevrede birçok gezilecek yer olmasına rağmen ailesinden bağımsız hareket etmekte sıkıntı çektiğini düşünüyorum) bu benim için çoook can sıkıcı bir durum halini almaya başladı.tüm sene çalışıp yaz tatilimin büyük kısmını buraya katlanarak geçirmek istemiyorum.Gezip görmek, keşfetmek istiyorum başka yerleri,bir tatil planlasın ikimizin veya arkadaşlarımızın olduğu istiyorum. Ama plan konusunda da çoook kötüdür, onuda en son ben yaparım. oteli ayarlarım, nasıl gideceğimizi ayarlarım, orada neler yapılabileceğini araştırırım,nerde ne yenir ne görülür onları okurum,biletleri alırım,sonucunda tüm bunları yaptığım için bi de üstüne sinirlenirim.istiyorum ki o bir şeyler yapsın,istesin bende eşlik edeym hemde seve seve.Lakin yaptığı tek plan ailesinin yanına gitme planıdır.Benzer durumları tecrübe etmiş kişiler var mı?Yardım lütfen...
Canım malesef bazı insanlar tatili ve tatil yapmayı bilmiyorlar.Benim esimde aynen anlattığın gibi...Sen tatil planlama isine devam et zamanla alıstırman lazım esini onlar ailelerinden böyle birsey görmediği için haliyle eksikliğini hissetmiyorlar.Daha 2 yıllık evlisin alıstırmaya çalıs zaman tanı esine ona bırakırsan birsey değismez bu konuda hersey senin elinde.

Köy olsun olmasın hep emrivaki altında yaşamak bir de suratsızlıkla gönülsüzlükle suçlanmak ağır geliyor. Benim aklıma eşimin (dayanabildiğim!) arkadaşlarına, eğlendiği kişilere ağırlık vermek ve onlarla birşeyler planlamaya çalışmak akıllıca geldi, denedim, en azından saplantısı bölündü biraz ailesine ve tatilinin eğlence de içermesi gerektiğini anladı biraz eşim. Sen de imkanın varsa arkadaş programları yarat, daha alışacaktır değişik şeyler yapmaya.

iste bide eger normalda baskasına karsı cok demokrat olan kız erkek esit diyen bi baban var ama bayramlarda bana gelme hatta kaynatana arifeden git diyen bi baban olsa sende babandan nefret edersin cünkü kendisi karısının hicbi sekılde ne denize ne tatile götürmüstür kı annem hizmetci gibi onun pesinde 7 de kahvaltı 10 da yogurt 12 de elması 1 de ögle yemeyi haslama 4 te elması aksam 5 cesit yemek bide köye götürüyo anasına babasına kaynına hizmet ettiriyo annemi uyuz oluyorum bu bayram esimin ailesine gidicez bayramın 1 günü yani yarin cıkıcaz araba 1 de diye annem sabah bizede gelin el öpün öyle gidin diyo dedim kocan cok meraklıya sanki bana

X