Kızlar yardım bölümümü bırakmak istiyorum

3.sınıfa gelmişken bırakmazdım. Çok istiyorsam bitirip bir kere daha ünv okurdum. Ama benim asıl anlamadığım nokta şu: Neden istemeden girdiniz ki bölüme. Baştan yanlış davranmışsınız

senin 3. sınıf artık dayan bitsin demicem
okul derslerini biraz askıya al yada okulu dondur sınava hazırlan
tabi ailen bu konuda krşıp baskı yapmazsa

sonunda beni anlayan birilerinin olduğunu görmek ne güzel..ailemle daha konuşmadım cnm bilseler kesin karşı çıkarlar..

benim bölümümden mezun olan arkadaşlar böülümlerini severek okumuşlar o yüzden de zor gelmemiş ama benim bu bölümde geçirdiğim 1 gün bile 1 yıl gibi geliyor akannehir daha koskoca 2 yıl var..senağlama

seçme konusuna gelince okurken formasyon alırım nasıl olsa öğretmen olcm diye seçtim ama o zamanlar konuları bilmiyordm çok alakasız ve sinir bozucu dersler ztn hocalar yeterince sinir bozucuyken dersler hiç çekilmyr..

3.sınıfa gelmişken bırakmazdım. Çok istiyorsam bitirip bir kere daha ünv okurdum. Ama benim asıl anlamadığım nokta şu: Neden istemeden girdiniz ki bölüme. Baştan yanlış davranmışsınız

cnm bitirsem ztn 2. üniye gerk yok formasyonumu da tamamlamış olurum iş sadece kpss ye bakar ama bu gidişle mezun olamıcm galiba içimden derslere çalışmak gelmiyor bi türlü çalışınca yapıyorum o ayrı ganomda güzel ama isteğim yok..senağlama

Sen zaten kararini vermissin. Sadece biraz baskalari da gaz verse de kendimi suclu hissetmesem diye konu acmissin bana gore. Cogu yorumcu arkadaslar mantikli cevap vermis, bu kadar gelmisken bitir de sonra basla yeni bolume diye. Sen bunu yapmayacagina gore, bana da o halde okulu tam su anda birak ve tekrar sinava hazirlan demek dusuyor. eger gercekten bekledigin cevap buysa.

Tam da bunu söyledim zaten...
Yani öğretmen olabileceğin A bölümünü bırakıp yine öğretmen olabileceğin başka bir B bölümüne geçmek istiyorsun, bana da mantıksız gelen bu oldu canım.
Ama hayat, senin hayatın, ben olsam yolun önemli kısmını atlatmışken asla yarı yolda bırakmazdım.

Herşeyi göze aldıysan tek sorunu yaşın olarak görüyosan sorun etme kesnilikle içinin rahat etmesi daha önemliyerimseniben yaş hiç sorun değil tek derdin buysa eğer:teselli:

Şu ana kadar geçen zamanı yakmamak adına diğer istediğin yani hayalin olan bölümleri açık öğretim okumayı deneyebilirsin..

Benim de 21 yaşında kızım var iç mimarlık okuyor ama bunun yanında fotoğraf çalışmaları var aynı senin gibi ve bir sürü hayali tabi ki... açık öğretim geçen yıl fotoğraf ve kameramanlık bölümü açtı ve bu bölüme aynı anda başvurdu her ikisini de çok güzel götürüyor...

Bu gün kalkıp bana bölümümü bırakıp yeniden sınava gireceğim dese aklın neredeydi diye sorarım, olduğun bölümü bırakmaktansa alternatif çıkışlar bulmanı öneririm...

Bir de lütfen Türkçemizi doğru yazmaya çalışalım özellikle sizin gibi üniversite okuyan gençlerimiz buna örnek olmalıopuyorumnanaktan kullandığınız msn dili hiç hoş durmuyor...

bide şöyle düşün ne kadar çok şey öğrenirsen okadar çok şey bilirsin, ne kadar çok şeybilirsin okadar çok şey çocuğuna ve etrafındakilere öğretirsin diğerlerinden farkın olur
bide şu lafına çok takıldım ailemin yanıında okuyorum buda beni sıkıyo gibsinden bişey sölemişssin sen başka şehirde aileden ayrı okumak kolaymı sanıyosun benim bi çok arkadaşım sırf bu yuzden bölümlerini sevdikleri halde okullarını bırakmak istediler çok zor ama sen biraz havaalrda uçuyosun gibime geliyo

cnm tek sorun ailemin yanında olmam değil dışarda okumanın zorluklarını da biliyorum.

aöf veya eğitim fak. de olsaydım hiç zorlanmadan okuyacaktm çünkü eğitimde dersler fen edebiyattan daha kolay şimdi önmde 2 sene vr ve ben haftaları bile zor geçiriyorken 2 seneyi nasıl tamamlıcm..bu bölüm diğer bölümler gibi değil her hafta ödevler, araştırmalar vs vs oluyor ve ben fakülteye gitmek bile istemezken nasıl yapıcm bunları..fen edebiyattaki 1 ders eğitimdeki 5 derse bedel.şimdiye kadar iyi dayandım ama artık kaldıramıyorum..

bölüm güzel sven biri içn de çok eğlenceli olabilir ama istemediğim bir bölümde daha ne kadar dayanabilirm ki..

..MELEK..evt senin de duymak istediğin cvp buysa birilerinden destek arıyorum ki bu kararımı aileme söylemeye biraz cesaretim olsun ve kararımın arkasında durabileyim..durumumu dışardan mantıklı bir şekilde değerlendirecek birilerini arıyorum, dertleşmek istiyorum..burda konuşmak beni çok rahatlattı çünkü..

ve artık yolun yarısına gelmişsin bırakma dan ziyade bölümü artık hiç istemediğimi göz önünde bulundurarak bu durumdan kurtulmam için ne yapmam gerektiği hakkında fikir istiyorum..benim yerime koyun kendinizi ve öyle cvp verin lütfen..

kızınızın durumu benimkinden farklı ama mimarlık okuyorken farklı bir bölümde daha okuyor ve bu ikisini de seviyor olmalı ki birlikte yürütebiliyor..

bi kaç kere söyledim ama anlatamadım galiba:çok üzgünüm: öğretmenlikte de olsam şu an ki bölümümde de olsam sonunda öğretmen olcm okurken formasyon da veriyor bizim üni..sorun şu her iki bölümde de ing. öğrtmeni olabilecekken neden bu kadar zorluyorum ki kendimi ingiliz edebiyatı ve başka diğer edebiyatları öğrenmek için sonunda hiçbiri işime yaramıcak ve istemediğim için de çok zor geliyor..ve dayanamıyorum artık sınırdayım

öğretmenlikte okuyan ya da geçiş yapmış birilerinde de yardım istiyorum bölümler arası geçiş var ama fakülteler arası var mı bilmiyorum varsa da şartları neler..bilmiyorumkismile

Selam canım,bence bolumunu bırakma.Kazanmıssın ucuncu senendesın sımdı okulu bırakman cok sacma.
Ben acıkogretım ıngılızce ogretmenlıgınde okuyorum.Ikı sene örgündü dıger ıkı sene de acıkogretim.Sana cok kolay gelebılır belkı bu bolumu kazandıgında gecerdın de.Gecme notları 70.Kritik derslerinde Not ısteyecek bı ogretmenın bıle yok.Kıtaplara kendın calısıyorsun.Dersaneler eskısehırde olmadıgın surece ates pahası.ıkı senedır dortten kalan 4 dersımı vermeye calısıyorum.Senın yerınde olmayı cok ısterdım ınan.Sahip olduklarının degerını bıl bence.

cnm biliyorum aöf yide ama derslerden soğudum neden bilmiyorum inan ki uğraşmak istemiyorum..saol cvbın için göz önünde bulunduracağm..

Herkes aynı şeyi söylemiş
Ama tüm bu söylenenleri eminim sende biliyorsun
Üniversiteye yeni başladığımda ilk bir ay bende senin gibi başka bölüme geçiş yapmanın derdine düşmüştüm,o yüzden seni anlayabiliyorum
Ben birsürü şey araştırdım ama ne yazıkki üniversitemizde böyle bir durum söz konusu(sanırım sende erciyestesin)
Çift anadal gibi bi durum var,iki bölümü aynı anda okuyabiliyosun ama geçiş yapmak gibi bi durum yok.
Durum böyle olunca ben sınava hazırlarken verdiğim emeklere bile kıyamayıp vazgeçtim,senin emeklerine ben acıdım valla şimdi:gitme:
Durumun zor ama sen bi danışman hocanla veya öğrenci işleriyle görüş belki bi çözüm yolu bulurlar sana.

Ayrıca bana sorarsan erciyesin eğitim fakültesini hiç mi hiç tavsiye etmiyorum.Çevrem pek yok diyorsun fen edb yapamadığın ortamı çevreyi eğitimde hayatta yapamazsın.:)
Zaten yeri de sapa nefretlik bi yer:)

iyice düşün canım, Bu kararı sen vereceksin tekrar keşke deme.. Ben de ingilizce öğretmenliğini Bitirdim, sanma ki ingilizce öğretmenliğinde dersler çok kolay sizinki kadar ağir olmasa da cidden zorlayan dersler var canım, Ben olsam dişimi sıkar dayanırdım, çünkü öğretmenliği Bitireceksin, sonra kpss ye de hazırlanacaksın Bi Bakmışsın yaş 30 olmuş.. o yüzden Bütün artıları eksileri düşün.. ama yok Ben sevmiyorum Bölümümü sevemicem diyorsan, insanin sevmediği Bi şeyi yapması işkence giBidir, o zaman hazırlan tekrar oku. ama dediğim giBi Btün artıları eksileri düşün.. 4 sene sonrasında da kpss Belası var unutma.. deliler giBi çaliştiğim halde iptal oldu şuan hem çalişiyorum hem sınava hazırlanıyorum.. çok zor oluyor..

Ben tam 4 sene önce mezun oldum ve hala atanamadım,26 yaşındayım fen bilgisi branşım.
Kpss nin nasıl bir illet olduğunu bu sınava girmeyen bilemez, mezun oldum ama atanamıyorum üstelik 87 almama rağmen atanamadım, meslek hayatım, bebek isteğim herşeyim bu sınava göre ertenelip durdu bunca zaman.

Eğer yaşın 22 olmasaydı ve kpss ile öğretmen olunmayacak olsaydı;
ben sana derdim ki okulu hemen bırak,
istediğin yerde oku, zorla güzellik olmuyor çünkü.

Ama malesef 2. üniversite okusan, mesliğini eline alana kadar en az 27 yaşını bulursun ki kpss ye ilk girişinde atanabilirsen 27...
Hayatını 3 sene ertelemen bence doğru değil, sevmesen de dişini sık,
insan keni kendini motive edebilir bi şekilde, bitir derim ben 3. sınıfa geldiğin bölümünü canım.

Hem bak şu da var, eşim de öğretmen kadrolu atandı, 3 senedir çalışıyor ama mesleği sevmiyor,çok daha farklı idealleri var, şu an açıköğretimden başka bölüm okuyor, aynı zamanda da 2. öğretim mühendislik okuma planları yapıyor.
Belki öğretmenlikten yorulacaksın, sıkılacaksın, ilerlemek isteyeceksin.
Eğer İngiliz Dili ve Ed. okursan, sadece öğretmenlikte değil,
başka birçok alanda da çalışma imkanı bulabilirsin.

Okyanusta yüzmek varken neden su birikintisinde yüzesin ki canım?

daha farklı bir yorum yapacaktım da vazgeçtim :)
Ben ing. öğretmenliği 4. sınıftayım, o kadar da kolay değil. her işin bir zorluğu var. eğer öğretmen olmak istiyorsan bunu hakkıyla yap, sınava girip eğitim fakültesinden mezun ol.
evet formasyon veriyorlar ama bir dönem boyunca alınan dersin, 2 haftaya sıkıştırılmış olması ne kadar yararlı olur bilemiyorum.
okumak için geç değil tabiki..

Yerinde olsam bu bölümü bitirirdim; illa da başka bölüm istiyorsam en baştan öss'ye girmek yerine istediğim bölüm üzerinden yüksek lisans yapardım...

Böylelikle önündeki 4 sene içinde hem istediğin başka bölümden yüksek lisans yapmış olursun, hemde üniversiteni bitirmiş olursun.

Ettimi sana 2 diploma...

Sonuçta dil çıkışlısın, tekrar sınava girsen bile üç aşağı beş yukarı seçim kriterleri yine aynı olacak.

O yüzden benim nacizane fikrim, o kadar kuyruğuna kadar yüzmüşken herşeyi sıfıra indirgememen.

Nihayatinde karar senin...

Neredeyse her sene sınav sisteminin değiştirildiği bir eğitim kulvarında koşturduğumuzu unutma...

Şimdi bölümünü bıraksan herşey sandığından da çok daha iyi olmayabilir...

kızlar yorumları tek tek okudum hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..

çevrem pek yok demedim o konuda sorunum yok herkesle bir merhabalığım vrdır samimi olduklarım bana yeter de artar bile ama çoğu menfaat ilişkisiyle yaklaşıyor bu da sinirimi bozuyor bazen bilmiyorum belki de bu da bahanelerimdn biri..

papatya 2004 dediklerinin aynısını ben de düşündüm belki de atanana kadar başka şeyler de yapabilirm veya öğretmenlikten vazgeçebilirm önü öğretmenlikten daha açık bir bölüm çünkü..

tabi ki buraya kadar gelmişken bırakmam çok yanlış olur belki biraz zorlanıcam ama olmuş bi kere 2 sene daha dayanıcm..aöf ve eğitim fakültesi fikrinden vazgeçtim galiba bu kadar sene emek vermişken tekrar o sıkıntılara katlanamayacağımı anladım iyice düşününce..

dün birşeylere sinirlenip ciddi ciddi düşündüm bırakmayı (ztn aksilikler birbirini bulunca hemen bölümden şikayet ediyorum sevmediğim için) ve o sinirle çok hassas davrandığımı anladım şu an daha iyiyim yorumlarınız da çok yardımcı oldu kızlar tşk edrm tekrar..

sevmeye çalışıcm bölümü okurken neler yapabilirm bunun için ve tabii bitirdikten sonra bunu yapabilmem için sizlerin fikirlerine de ihtiyacm vr sevmediğim için hiçbir iyi yanını düşünemiyorum çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…