• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar sizce büyü gercek midir? Hurafe midir?

damlaainkorea

NE ÖNEMI VAR? Evren seni seviyor sen yeter ki inan
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2016
908
679
103
Bu ara çok fazla şey görüyorum duyuyorum bu konu hakkında, çok büyük bir haram ve karması olmasına rağmen maalesef yapan çok insan varmış sosyal medyada instagram üzerinden özellikle gırla görüyorum, astroloji takip ettiğim için önüme düşüyor yok ana adı yok dogum yılı baba adı vs. Bunlar böyle gercek ise gerçekten hiç bir şekilde sosyal medya kullanmayı düşünmüyorum

youtube'da gerçeği bul kanalının büyü ile ilgili videosunu izlemeni tavsiye ederim. instagram vs. gibi yerlerde "spiritüel" sayfalardan uzak durmanı da tavsiye ederim. herkes birbirinden duyduklarını pazarlıyor hiç araştırıp, düşünen yok. zaman içinde insanı hasta edip delirtiyorlar. bu konuları araştırmak istersen kaynakları oku astrolojinin kökeni dahil.

Damla gerçekten göçmen misiniz? Acaba sosyal izolasyon mu sizi bu tarz ilgi alanlarının içine çekiyor? Gün içinde dışarı çıkıp sosyalleşiyor musunuz?

Damla gerçekten göçmen misiniz? Acaba sosyal izolasyon mu sizi bu tarz ilgi alanlarının içine çekiyor? Gün içinde dışarı çıkıp sosyalleşiyor musunuz?
Kafan mı güzel? Göçmenlik dedigin şey farklı gurbette yasamak farklı. Gün içinde dışarı çıkıyorum oksijen alıyorum sen de biraz oksijen alıp yazdığım şeyi anlayabilirsin, ben böyle şeylerden cok korkuyorum ve boyle şeylerin gerçekliği beni ürkütüyor boyle bir durum var ise sosyal medyada bir sürü takipçisi olan biriyim ve kullanmak istemiyorum sosyal medyayı çünkü millet kafayı yemiş gibi surekli boyle seyler paylaşıyor. Okuma yazman var dimi?

1. Bakara Suresi 102. Ayet

Bu ayette, Babil’de Harut ve Marut adlı iki meleğin insanlara sihri öğrettikleri ancak bunun bir imtihan olduğu ve kimsenin zarar verici şeyler öğrenmemesi gerektiği bildirilmiştir. Büyünün kocalarla eşleri arasını açmak gibi etkilerinin olduğu, ancak Allah’ın izni olmadan kimseye zarar veremeyeceği vurgulanmıştır:

“Süleyman’ın mülkü hakkında onlar, şeytanların uydurduklarına uydular. Oysa Süleyman kâfir olmadı, fakat şeytanlar insanlara büyüyü ve Babil’deki iki meleğe (Harut ve Marut’a) indirilenleri öğreterek kâfir oldular…”

2. Taha Suresi 69. Ayet

Hz. Musa ile Firavun’un sihirbazları arasındaki mücadelede sihirbazların hilelerine karşı Allah’ın Musa’ya yardım ettiği anlatılır:

“Sağ elindekini at! Onların yaptıklarını yutacaktır. Çünkü onların yaptıkları bir sihirbaz hilesidir. Sihirbaz ise, ne yaparsa yapsın, asla başarılı olamaz.”

3. Felak Suresi 4. Ayet

Bu ayette, sihir ve büyüye karşı Allah’a sığınmak gerektiği vurgulanır:

“Düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden…”

Bu ayetler, İslam’da büyünün var olduğunu ancak haram ve zararlı kabul edildiğini göstermektedir. Ayrıca, büyüye karşı korunmak için Allah’a sığınmak gerektiği öğütlenmiştir.

Büyü konuları yasak ama hani siz merakınızdan sormuşsunuz var mıdır die

youtube'da gerçeği bul kanalının büyü ile ilgili videosunu izlemeni tavsiye ederim. instagram vs. gibi yerlerde "spiritüel" sayfalardan uzak durmanı da tavsiye ederim. herkes birbirinden duyduklarını pazarlıyor hiç araştırıp, düşünen yok. zaman içinde insanı hasta edip delirtiyorlar. bu konuları araştırmak istersen kaynakları oku astrolojinin kökeni dahil.
Ne işim olur öyle şeyler ile? Instagram keşfetin de sürekli karşıma çıkıyor ve canım sıkılmaya başladı bu milletin saçmalıklarından bir arkadaşım da beni senin üstünde kesin buyu vardır kendini okut diyince lohusa kafası ile inanilmaz korktum

1. Bakara Suresi 102. Ayet

Bu ayette, Babil’de Harut ve Marut adlı iki meleğin insanlara sihri öğrettikleri ancak bunun bir imtihan olduğu ve kimsenin zarar verici şeyler öğrenmemesi gerektiği bildirilmiştir. Büyünün kocalarla eşleri arasını açmak gibi etkilerinin olduğu, ancak Allah’ın izni olmadan kimseye zarar veremeyeceği vurgulanmıştır:

“Süleyman’ın mülkü hakkında onlar, şeytanların uydurduklarına uydular. Oysa Süleyman kâfir olmadı, fakat şeytanlar insanlara büyüyü ve Babil’deki iki meleğe (Harut ve Marut’a) indirilenleri öğreterek kâfir oldular…”

2. Taha Suresi 69. Ayet

Hz. Musa ile Firavun’un sihirbazları arasındaki mücadelede sihirbazların hilelerine karşı Allah’ın Musa’ya yardım ettiği anlatılır:

“Sağ elindekini at! Onların yaptıklarını yutacaktır. Çünkü onların yaptıkları bir sihirbaz hilesidir. Sihirbaz ise, ne yaparsa yapsın, asla başarılı olamaz.”

3. Felak Suresi 4. Ayet

Bu ayette, sihir ve büyüye karşı Allah’a sığınmak gerektiği vurgulanır:

“Düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden…”

Bu ayetler, İslam’da büyünün var olduğunu ancak haram ve zararlı kabul edildiğini göstermektedir. Ayrıca, büyüye karşı korunmak için Allah’a sığınmak gerektiği öğütlenmiştir.

Büyü konuları yasak ama hani siz merakınızdan sormuşsunuz var mıdır die
Meraktan değil korkudan sordum bana hurafe gibi geliyor çünkü, ama lohusa iken lohusa depresyonu oldukça normal bir şey iken arkadaşımın bak insanlar nasıl buyu yapıyor diye bana atması ve kesfette önüme çıkması beni inanılmaz derecede korkuttu

Ne işim olur öyle şeyler ile? Instagram keşfetin de sürekli karşıma çıkıyor ve canım sıkılmaya başladı bu milletin saçmalıklarından bir arkadaşım da beni senin üstünde kesin buyu vardır kendini okut diyince lohusa kafası ile inanilmaz korktum
size bir şey demeye çalışmadım insan merak edebilir demek istediğim kaynaklar büyü vs. anlatan şeyler değil tabii ki, onlarla benim de işim olmaz bahsettiğim tarihi ve felsefi araştırmalar astrolojiyle ilgileniyorum demişsiniz onun da tarihini araştırın mantığını anlayın sosyal medyadan öğrenmeyin demeye çalıştım. o sayfalar her yerdeler instagram'da reels çıkınca ilgilenmiyorum veya bu profilden video gösterme diyerek işaretleyin videoları zamanla azalırlar. ben olsam sende büyü var diyen arkadaşınızdan uzak dururdum çok yanlış bu yaptığı. dediğim videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum bakış açınızı değiştirip korkunuzu yenmeye yardımcı olabilir. ayrıca siz iradenize sahip çıkan bir insansanız, kendinizi biliyorsanız büyüye niyetlenen biri varsa bile size işleyemez, özgür irade verilmiş, iman gücü verilmiş, korkunuzu bitirin.

size bir şey demeye çalışmadım insan merak edebilir ayrıca bahsettiğim sayfalar her yerdeler. instagram'da reels çıkınca ilgilenmiyorum veya bu profilden video gösterme diyerek işaretleyin videoları zamanla azalırlar. ben olsam sende büyü var diyen arkadaşınızdan uzak dururdum çok yanlış bu yaptığı. dediğim videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum bakış açınızı değiştirip korkunuzu yenmeye yardımcı olabilir. ayrıca siz iradenize sahip çıkan bir insansanız, kendinizi biliyorsanız büyüye niyetlenen biri varsa bile size işleyemez, özgür irade verilmiş, iman gücü verilmiş, korkunuzu bitirin.
Yani arkadasim da kapalı bir kadın ama neden bir anda böyle bir şey söyledi gerçekten ondan sonra ben bu lohusa kafası ile çok kafaya taktım, çocukken de babanem anlatırdı böyle şeyler kaynanam yapti falan diye zaten panik atağı olan biriyim kısacası beni çok üzdü ve yıprattı o dönem böyle bir şey duymak

Cok doğru söylüyorsunuz bu konu zaten bugün açtığım bir konu değil ama insanlar şimdi gördü. ALLAH hepimizi kötülerden kötülüklerden kem gözlü insanlardan korusun böyle insanları da kahretsin yani gerçekten.

Cok doğru söylüyorsunuz bu konu zaten bugün açtığım bir konu değil ama insanlar şimdi gördü. ALLAH hepimizi kötülerden kötülüklerden kem gözlü insanlardan korusun böyle insanları da kahretsin yani gerçekten.
sizin ne işim olur dediğiniz şeyi sonradan anladım yorumumu güncelledim bilginiz olsun. amin, teşekkür ederim. bu konu kişinin kalbinde yatanla ilgili bir konu dolayısıyla örtülü olmasıyla bir ilgisi yok ama size böyle şeyler telkin etmesi iyi bir davranış değil ya bilinçsiz biri bilmeden yaptı ya da fesat var içinde. korku inancın önündeki en büyük engel. inanın korkmayın boş verin gitsin çocuğunuzu allah bağışlasın huzurlu sağlıklı günler

sizin ne işim olur dediğiniz şeyi sonradan anladım yorumumu güncelledim bilginiz olsun. amin, teşekkür ederim. bu konu kişinin kalbinde yatanla ilgili bir konu dolayısıyla örtülü olmasıyla bir ilgisi yok ama size böyle şeyler telkin etmesi iyi bir davranış değil ya bilinçsiz biri bilmeden yaptı ya da fesat var içinde. korku inancın önündeki en büyük engel. inanın korkmayın boş verin gitsin çocuğunuzu allah bağışlasın huzurlu sağlıklı günler
Ne kadar tatlı ve güzel bir yorum ya, gerçekten çok teşekkür ederim Allah razı olsun, doğru söylüyorsunuz mesafe koymak da kesinlikle fayda var. Allah hepimizin sevdiklerini korusun ve bu dünya artık umarım daha iyi ve daha akıllı insanlar ile dolsun veya biz sadece onlar ile karşılaşalım ❤️

Bura
Kafan mı güzel? Göçmenlik dedigin şey farklı gurbette yasamak farklı. Gün içinde dışarı çıkıyorum oksijen alıyorum sen de biraz oksijen alıp yazdığım şeyi anlayabilirsin, ben böyle şeylerden cok korkuyorum ve boyle şeylerin gerçekliği beni ürkütüyor boyle bir durum var ise sosyal medyada bir sürü takipçisi olan biriyim ve kullanmak istemiyorum sosyal medyayı çünkü millet kafayı yemiş gibi surekli boyle seyler paylaşıyor. Okuma yazman var dimi?
Buraya gelmiş büyü gerçek mi diyen insan bana kafan mı güzel diyor!! Sizin kafanızdan daha güzel değil kafam! Yazdığım yorum da gayet dostane yazılmıştı, sizin algınızda ne varsa ne anladıysanız kendi probleminiz.

ben de şimdi gördüm cidden dostane yazmıştı hanımefendi neden böyle tepki verdiniz ki? siz konunun detaylarını konuyu açarken değil parça parça verdiniz anlaşılmaması normal ben de anlamamışım o hanımefendiye cevabınızda anladım neden sosyal medyada gördüklerinizin problem olduğunu. çok sert cevaplamışsın, o arkadaş böyle bir cevabı hak etmemiş

bir de hayatta sadece iyilerle karşılaşmak gibi bir şey yok, hayat denge meselesi şimdi bana da saldırmazsınız inşallah ama bence sizin hayatla ilgili düşünmeniz gereken şeyler var o yüzden korkutuyor bu tarz konular zaten hurafe deyip öteleseniz bile, yine de sevgiler saygılar

Bura

Buraya gelmiş büyü gerçek mi diyen insan bana kafan mı güzel diyor!! Sizin kafanızdan daha güzel değil kafam! Yazdığım yorum da gayet dostane yazılmıştı, sizin algınızda ne varsa ne anladıysanız kendi probleminiz.
Dinimiz de yeri olan bir şey sonuç olarak, siz Müslüman değilsiniz diye herkes Müslüman olmayacak diye bir şey yok. Yazdığını anlatacak kapasiten olsun o zaman

ben de şimdi gördüm cidden dostane yazmıştı hanımefendi neden böyle tepki verdiniz ki? siz konunun detaylarını konuyu açarken değil parça parça verdiniz anlaşılmaması normal ben de anlamamışım o hanımefendiye cevabınızda anladım neden sosyal medyada gördüklerinizin problem olduğunu. çok sert cevaplamışsın, o arkadaş böyle bir cevabı hak etmemiş

bir de hayatta sadece iyilerle karşılaşmak gibi bir şey yok, hayat denge meselesi şimdi bana da saldırmazsınız inşallah ama bence sizin hayatla ilgili düşünmeniz gereken şeyler var o yüzden korkutuyor bu tarz konular zaten hurafe deyip öteleseniz bile, yine de sevgiler saygılar
İnsan lohusa iken kafaya takıyor maalesef, ben ilk yazdığımda da konu aynen böyleydi siz başkası ile karıştırıyorsunuz sanırım? Tartışmaya hiç niyetim yok. Birine kalkıp asosyal ya da zekası körelmiş gibi muamele yapıp dışarı çıkıyor musun diye sorarsan alacağın cevap bu olur.

Back
X