Kızlar sınava çalışmaya başlıyoruz

3 ünite daha bitti toplam 25 olduu:15:

canım maşallah arkandan geliyorum bende 22 ünite bitti toplam, piolincim eklermisin..
biraz yavaşladım son iki gündür hiç bakmadım derse, ya nedense bi gün bile ara versem devamı geliyor yaa :(
bi ara sıkıştırınca ne güzel tam gaz gidiyorumm...bu nasıl iş anlamadım...

maşallah kızlar size bu ne azim :nazar::nazar::nazar::nazar: ben dersleri boşladım biraz zorla zorla toplam 5 ünite bitirdim

bu arada size danışmak istediğim bir şey var bana yardımcı olursanız çok sevinirim:16:
ben kaç zamandır alanımda staj yapmak istiyordum ve dün aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı toplum merkezi'ne gittim
bir sosyologun yanında gönüllü olarak staj yapmak istediğimi söyledim müdür de bana tamam 10-15 gün sonra gelin ya burda olursunuz ya da sahaya göndeririz sizi
deneyim kazanırsınız biraz dedi.bir şey getirmeme gerek var mı dedim yok siz kendiniz gelin yeter vs dedi
şimdi sormak istediğim şey sahaya göndeririz derken ne demek istedi
zor olur mu ne yapmam gerekiyor bana tavsiye verir misiniz?
bulancak benim saha dan anladığım sanırım sosyologların çalışma alanlarında mesela adalet veya çocuk esirgeme falan gibi böyle yerlerde araştırma raporu veya anket gibi çalışmalara katılıcaksın ben bu şekilde tahmin ettim arada bilgi ver başlayınca :) çok iyi yapmışsın hayırlı olsun
3 ünite daha bitti toplam 25 olduu:15:

ekliyorum canım

2012- 2013 Güz Dönemi Ara Sınav Çalışma Grubu

Ara sınavda Sorumlu Olunan Toplam Ünite Sayısı - Çalışılan Ünite Sayısı

Piolin....................27......................-................12.................

GzdBky.................44.......................-...............25...................

Gulbebek...............35.......................-................4.................

Okyonus................36.......................-..............24..................

Sebboyyy...............30...................-.................30..................

sevgi_melegi...........20......................-...............9......................

Gamze_7......................................-...................................

KaRaKİZ3834..............48................-................22...................

elkocum......................34...............-................16......................

İncıReçelii....................24.................-...............6...................

gulibik.........................24................ .. .-...........1........................

Karla38.......................27..................-...............4...................

Sedulu.......................36................... .-.............20..................

Bulancak28....................................-..................5......................

pantera14.....................36.................-................4....................

sempaty34.......................................-....................................

Celisuenis.....................40............. .-................16....................

Ausencia......................24................-.................3.....................

zap_zup .....................28....................-..............1....................

Maritsa........................36................. .. ..-.......................................

Nrykrkmz......................24................-...............1.....................

Asilemm.......................48.................-..............14....................

December90.................34....................-.......................................

Günlükgüneşlik................20.................-............4......................

Ada...............................34.............. ....-.........16...................

Heupss...........................34............... .. ...-........2.........................

Eylemhemsire..................26.................. ..-.........2........................

Hully................................28........... .......-..........1.....................

Taylandilek......................26............... ...-...........4......................

btlbetul..........................31.............. .....-...........2....................

sallagitsinbe....................40............... ...-...................................

gulenkalp........................31............... ....-...........4...................

gazeldustubaglara..............41................. .-............20..................

betulyakup........................8............... ......-..........4.....................

asmec...............................16............ ......-...........1......................

prezentablkontes...............28................. ...-.........................................

canım maşallah arkandan geliyorum bende 22 ünite bitti toplam, piolincim eklermisin..
biraz yavaşladım son iki gündür hiç bakmadım derse, ya nedense bi gün bile ara versem devamı geliyor yaa :(

bende senin gibiyim ya bir gün çalışmasam ertesi günde öbürüde çalışmadan geçiyor malesef:43:

6 dersim bitti vizeye kadar 4 tane dersim kaldı hepte en zorları kaldı napıcam bakalım:53:

birde bu ara gündüzler yetmio bana:52: gece ders çalışıyorum
birkaç saatte 1 ünite bitiriyorum birde gündüz çalışsam günde 3 ünite bitcek galiba:1:
yumurta kapıya dayanınca tutuşcaaaazzzz:52::52:

bende senin gibiyim ya bir gün çalışmasam ertesi günde öbürüde çalışmadan geçiyor malesef:43:

6 dersim bitti vizeye kadar 4 tane dersim kaldı hepte en zorları kaldı napıcam bakalım:53:

birde bu ara gündüzler yetmio bana:52: gece ders çalışıyorum
birkaç saatte 1 ünite bitiriyorum birde gündüz çalışsam günde 3 ünite bitcek galiba:1:
yumurta kapıya dayanınca tutuşcaaaazzzz:52::52:

aynen canım resmen beni anlatmışsın yumurta kapıya gelince gece gündüz çalışacaz artık...
ben önceden her dersten ünite ünite çalışıyordum...ama şimdi tam gaz alıp ders bitirerek çalışıyorum...daha benimde hiç başlamadığım iki dersim var,
iki ders tüm bitti...
biri yarım bıdı bıdı bıdı :D
rezalet haldeyim de neyse...
allah yardımcımız olsun inşallah...bende gece çalışıyom..gündüz oğlum var eşim var ev işi yemek temzilik zaten günler kısa....hemen akşam oluyor..gece daha iyi anlıyorum sanki...

Kızlar dün annem ve babam hastaneye yattılar
Çarşamba gününe kadar ordalar
2 gündür dersin d sini bile yapamadım
Kalan 10 ünitemi bitirebilseydim çok iyi olacaktı
Neyse sağlık olsun...

Neyse sağlık olsun...

geçmiş olsun arkadaşım hayırdır önemli birşey mi var

sıkma canını 10 ünite neki bitirirsin:34::16:

aynen canım resmen beni anlatmışsın yumurta kapıya gelince gece gündüz çalışacaz artık...
ben önceden her dersten ünite ünite çalışıyordum...ama şimdi tam gaz alıp ders bitirerek çalışıyorum...daha benimde hiç başlamadığım iki dersim var,
iki ders tüm bitti...
biri yarım bıdı bıdı bıdı :D
rezalet haldeyim de neyse...
allah yardımcımız olsun inşallah...bende gece çalışıyom..gündüz oğlum var eşim var ev işi yemek temzilik zaten günler kısa....hemen akşam oluyor..gece daha iyi anlıyorum sanki...

benimde annem var babam var kardeşim var kardeşimin ödevleri var yemek ev işi temizlik:1::1: çok yoğunuz ya:10:

bizde de her iş bana bakıyor gündüz koşturmaktan vaktim kalmıyor bide üstüne annemden fırça yiyorm bütün gün naptn diye:19:

bu arada 1 saatte 1 ünite daha bitirdimmmmmm:64:

benimde annem var babam var kardeşim var kardeşimin ödevleri var yemek ev işi temizlik:1::1: çok yoğunuz ya:10:

bizde de her iş bana bakıyor gündüz koşturmaktan vaktim kalmıyor bide üstüne annemden fırça yiyorm bütün gün naptn diye:19:

bu arada 1 saatte 1 ünite daha bitirdimmmmmm:64:

maşallah sana ben burda pineklemekten derse bile bakmadım :( bu interneti söküp atıcam evden olmayacak :D bak demekki senle birlikte kalksaymışım bende bitircekmişim :D

Neyse sağlık olsun...

geçmiş olsuncanım allah şifa versin ailene inşallah...
üzülme 10 ünite ne ki?
günde bi tane bile bitirsen daha 20 gün artar sana..sınava bir aydan fazla var daha üzülme,

:1::1::1: bundan sonra giderken senide kaldırırım:1:

valla çok iyi olur canım, :D birinin beni dürtmesi lazım, başka türlü ders başına oturamıyorum.. :D
al işte dün hiç açmadım kitap, bugün çalışacaktım güya, öğlen komşum geldi çalışamadım :(
o gitti akşamüzeri yemek pişir ye kaldır bulaşık yıka, oğlumu yıkadım uyuttum derken saat kaç oldu...iştahım kaçtı...
oysa bir ünite daha bitirsem bi tane dersim daha tüm bitiyordu, şimdi yarın çalışacam diyorum güya, allah izin verirse inşallah bi aksilik çıkmazsa...

kızlar bişy sorcam size, herkes bişey diyor net olarak bi cevap bulamadım..
ara sınavda yüzde kaç, finalde yüzde kaç baz alınacak?

geçmiş olsun arkadaşım hayırdır önemli birşey mi var

sıkma canını 10 ünite neki bitirirsin:34::16:

geçmiş olsuncanım allah şifa versin ailene inşallah...
üzülme 10 ünite ne ki?
günde bi tane bile bitirsen daha 20 gün artar sana..sınava bir aydan fazla var daha üzülme,

Sağolun kızlar
Allaha şükür hayati tehlike oluşturucak bir durum olmadan farkedildi
İkisinde de anemi vardı ama artık son raddeye gelmiş
Acil yatış yaptı dr eve bile göndermedi
Hergün kan takıyorlar filan
O sorun değilde
evde bütün iş başıma kaldı
Bir yemek bulaşık bile çok vaktini alıyor insanın vallahi
Az önce de vakit bulmuşken kardeşlerimin formalarını makineye attım
Öğrencilikten ev hanımlığına terfi ettim :))

Aöf Kredili Sistem Örnek Not Hesaplaması;

Türk Halk Şiiri ( 5 Kredi ) ( Dersler ve Krediller Örnek Amaçlıdır )
Türk Dili ( 3 kredi ) ( Dersler ve Krediller Örnek Amaçlıdır )

Hesaplamaya başlamadan önce şunu hatırlatmakta fayda görüyorum, hesaplamalarda ara sınav notunun %30′u ile Final’in %70′i alınarak toplanır ve böylelikle dersin ders geçme notu ortaya çıkmış olur. Ayrıca aşağıdaki tablolarında bilmenizde fayda var.

Not Aralığı – Harf Notu – Not Değeri
84 – 100__AA__4,00
77 – 83___AB__3,70
71 – 76___BA__3,30
66 – 70___BB__3,00
61 – 65___BC__2,70
56 – 60___CB__2,30
50 – 55___CC__2,00
46 – 49___CD__1,70
40 – 45___DC__1,30
33 – 39___DD__1,00
0 – 32___FF__0,00

Türk Halk Şiiri ( 5 Kredi ) Bu dersin Ara sınavında 55 ve Dönem Sonu Sınavında ise 75 aldığımızı varsayıyorum.

* Geçme Notu = 55 (ara Sınav Notu ) x 0,3 ( %30 ) + 75 ( Final Notu ) x 0,7 ( %70 )= 69 olarak bulunur.
* Dersimizin mutlak sistemdeki notu 69′dur ve bu BB harf notuna karşılık gelir.
* (Yukarıdaki tablodan baktık.) BB harf notunun değeri ise 3,00‘dİr.
* Dersimiz kredisi ile harf notu değerimiz çarpılır. ( 5 kredi ) 5 x 3,00 = 15 olarak bulunur
* 5 kredilik Türk Halk Şiiri dersinin etkisini 15 olarak hesapladık. Türk Halk Şiiri dersi için hesaplamamızı bitirdik..

Şimdi de 3 kredilik Türk Dili dersi için hesaplayalım. İngilizce arasınav notu 50, Dönem Sonu notumuz 60 olsun.

* Geçme Notu = 50 (ara Sınav Notu ) x 0,3 ( %30 ) + 60 ( Final Notu ) x 0,7 ( %70 )= 57 olarak bulunur.
* Dersimizin mutlak sistemdeki notu 57′dir ve bu CB harf notuna karşılık gelir.
* (Yukarıdaki tablodan baktık.) CB harf notunun değeri ise 2,30‘dur.
* Dersimiz kredisi ile harf notu değerimiz çarpılır. ( 3 kredi ) 3 x 2,30 = 6.9 olarak bulunur
* 3 kredilik Türk Dili dersinin etkisini 6.9 olarak hesapladık.

Görüldüğü gibi 5 kredili Türk Halk Şiiri Dersinin Ortalama Sistemine Katkısı Türk Dili dersinin iki katından biraz fazladır. Dolayısı ile Kredisi yüksek olan derslerden daha iyi notlar almak kredisi az olan derslerden daha önemlidir.

Dönem Not Ortalaması: Bu dönem sadece iki dersimizin olduğunu düşünerek yukarıda hesaplamalarımız yapmıştık.Şimdi ise Dönem Sonu Not Ortalamamızı Hesaplayalım… Bu iki dersin toplam kredisi 5+3 = 8 ‘dir. Toplam değeri ise 15 + 6.9 = 21.9 ‘dur. Bu toplam değer, toplam krediye bölünerek dönem sonu not ortalamamız bulunur. 21.9 / 8 = 2.7 olarak bulunur.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Dersten Geçme – Dersten Kalma – Dersten Şartlı / Koşullu geçme ile Sınıf Geçme Sistemi Nasıldır ?

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.( Genel not ortalamasını yukarıda yaptığımız hesapla kendinize uygulayabilirsiniz.)

Sınıf Geçme: Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. 2.0′ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.

ekliyorum canım
Neyse sağlık olsun...

Allah şifalar versin canım tez zamanda üniteleri dert etme daha zaman var

2012- 2013 Güz Dönemi Ara Sınav Çalışma Grubu

Ara sınavda Sorumlu Olunan Toplam Ünite Sayısı - Çalışılan Ünite Sayısı

Piolin....................27......................-................13.................

GzdBky.................44.......................-...............25...................

Gulbebek...............35.......................-................4.................

Okyonus................36.......................-..............24..................

Sebboyyy...............30...................-.................30..................

sevgi_melegi...........20......................-...............9......................

Gamze_7......................................-...................................

KaRaKİZ3834..............48................-................22...................

elkocum......................34...............-................16......................

İncıReçelii....................24.................-...............6...................

gulibik.........................24................ .. .-...........1........................

Karla38.......................27..................-...............4...................

Sedulu.......................36................... .-.............20..................

Bulancak28....................................-..................5......................

pantera14.....................36.................-................4....................

sempaty34.......................................-....................................

Celisuenis.....................40............. .-................16....................

Ausencia......................24................-.................3.....................

zap_zup .....................28....................-..............1....................

Maritsa........................36................. .. ..-.......................................

Nrykrkmz......................24................-...............1.....................

Asilemm.......................48.................-..............14....................

December90.................34....................-.......................................

Günlükgüneşlik................20.................-............4......................

Ada...............................34.............. ....-.........16...................

Heupss...........................34............... .. ...-........2.........................

Eylemhemsire..................26.................. ..-.........2........................

Hully................................28........... .......-..........1.....................

Taylandilek......................26............... ...-...........4......................

btlbetul..........................31.............. .....-...........2....................

sallagitsinbe....................40............... ...-...................................

gulenkalp........................31............... ....-...........4...................

gazeldustubaglara..............41................. .-............22..................

betulyakup........................8............... ......-..........4.....................

asmec...............................16............ ......-...........1......................

prezentablkontes...............28................. ...-.........................................

ben de 1 ünite bitirdim kızlar bu sabah nihayetinde

kızlar size iki sorum var. yardımcı olursanız çok sevinirim.

- derslere nasıl çalışıyorsunuz? yani üniteyi çalışıp geçiyor musunuz yoksa farklı kaynaklardan sorular da çözüyor musunuz?

- öğrenci kimlik kartları ne zaman verilecek, bilginiz var mı ?

Son düzenleme:
kızlar size iki sorum var. yardımcı olursanız çok sevinirim.

- derslere nasıl çalışıyorsunuz? yani üniteyi çalışıp geçiyor musunuz yoksa farklı kaynaklardan sorular da çözüyor musunuz?

- öğrenci kimlik kartları ne zaman verilecek, bilginiz var mı ?
bana 10 aralık dediler cnm öğrenci kimlik kartı için ben üniteleri çalılıp geçtim sonra her sayfada yanlarda kısa özetler varya onları çalıştım sonra değerlendirme sorularını çözdüm soru bankası alıcam işte ama benim buraya gelemiyor birtürlü deli olucam:52: bu arada yazarak çalışmaya kalksam 6 ayda bu kitaplar ondan böle çalışıyorum:6:

Neyse sağlık olsun...

cnm geçmiş olsun bu arada bişi sorucam 10 ünitem kaldı dedin ara sınavla beraber final sınav ünitelerinidemi çalışıyorsun cnm

Back