- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
- 158
- Konu Sahibi nermin_555
-
Ben bu konunun biraz da kültürel olduğunu düşünüyorum. Sadece estetik değil...
Örneğin Alman bir arkadaşımız "neden Türkiye'deki bütün kızlar saçlarını upuzun ve açık kullanıyor? Hiç zor olmuyor mu, sıkılmıyorlar mı, oraya buraya takılmıyor mu?" gibi bir soru sormuştu. O güne kadar dikkatimi çekmemişti ama bir de baktım ki gerçekten biz Türk hatunları biraz öyleyiz :)
Saçlarımıza olan bağlılığımız biraz da kendi alışkanlıklarımıza olan bağlılığımızdan kaynaklanıyor. Yani saç kadın olmanın bir organıymış da, kesilirse kadınlığımızı kaybedecekmişiz gibi korkuyoruz.
Halbuki çoğu kadın/kız bence biraz daha cesur olup denese, aslında kısa ya da orta boy saçın daha çok yakıştığını keşfedebilir. Sırf bu "kısa kötüdür, uzun iyidir" mantığı yüzünden sokaktaki herkes tek tip saçla geziyor :) (uzun ve katlı)
Halbuki herkesin yüz yapısı, kilosu, boyu farklı ve bu yüzden yeni şeyleri deneyip kendi tarzını bulmak bence daha mantıklı.
Kimi kısa saçlı arkadaşlarım var, uzun saçlı olduklarını hayal bile edemiyorum çünkü onların giyim ve yaşam tarzına uzun saç gitmiyor. Bu tanıdıklarımın hepsinin de ortak yönleri, kendilerine güvenen, dışa dönük, neşeli ve yeni şeyler denemekten korkmayan tipler olmaları. Çoğu sık sık spor yaptığından ve seyahat ettiğinden, uzun saçla uğraşmaları da zor.
Bu yüzden sadece zevk değil; biraz da kişilik yapısı, kültür farkı, yaşam tarzı bu konuda etkili diye düşünüyorum.
Çok bilimsel yaklaşmış olabilirim ama kusura bakmayın :)
Kesinlikle öyle... Kısa saçın kendine has bir asaleti oluyor. Sorun şu ki, bizim kuaförler bu işten pek anlamadığı için çok kötü kesiyorlar. Biz de rianna olucaz derken küçük besleme olup çıkıyoruz :)))
Aynen şöyle:
Eki Görüntüle 580556
Eki Görüntüle 580558
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?