• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Kızlar saçlarını neden çok kısa kestirir???

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
merhabalar...
arkadaşlar ben belimdeki saçları kızıldan kahve tonlarına çevirmek isterken kuaför maduru olarak, kısacık kestirdim bir sinirle... aaa sonra bir baktım ki kısa saçlarımı daha çok sevdim.. herkese uzun saç yakışmıyor. bazı kızların saçlarına bakıyorum, içim gidiyor, upuzun, bakımlı, yüzüne, fiziğine gitmiş vs vs... ama bazı uzun saçlara bakıyorum, tam bir rezalet, ne kadar bakımlı da olsa yok kardeşim hatuna gitmemiş işte, kesinlikle kısa saç kullanmalı diyorum içimden... içte ben de o uzun saç gitmeyen kızlar kategorisindeymişim de saçlar yanıp kesilince anca anlayabildim. yaklaşık 5 yıldır kısa saç kullanmaktan son derece mutluyum ve kendimi bu saçlarla çok iyi hissediyorum.... bana göre uzun saça kıyasla şekillendirmesi çok zor. ayda 1 değişen boyutlarla şekil sıkınmtısından sürekli kuaför yolları görünür, kırt kırt kesilir, insan rahatlar :))) ee artık uzun saça heves edip yıllarca beklemeye de gerek yok, kaynağı 4-5 saatte yapıveriyorlar. ben kısa saçlarımı çok seviyorum ama kadın olarak her zaman uzun saç özlemimiz oluyor. her yıl 3 ay kadar kaynak yaptırıyorum. hem kısa hem uzun saçın keyfini sürüyorum. kısa saçı herkese tavsiye ederim...

Başkasının saçlarının tasasının sana düşüp koşup buraya konu açman çok garip geldi açıkçası ve aynı zamanda komik:)
Yani ne gibi sebepleri olabilir ki ?
Kaç seçenek var ki?
Sıkılmıştır bakımı zordur değişiklik istemiştir yeni modellere merak sarmıştır depresyondadır sevgilisi eşi isteyip oda denemek istemiştir vs.
Yani buraya böyle bi şey sormak yerine kızın direk kendisine sormak daha mantıklıydı.
Aklı selim insanlara hasret kalıyorum bazen.

Ben bu konunun biraz da kültürel olduğunu düşünüyorum. Sadece estetik değil...

Örneğin Alman bir arkadaşımız "neden Türkiye'deki bütün kızlar saçlarını upuzun ve açık kullanıyor? Hiç zor olmuyor mu, sıkılmıyorlar mı, oraya buraya takılmıyor mu?" gibi bir soru sormuştu. O güne kadar dikkatimi çekmemişti ama bir de baktım ki gerçekten biz Türk hatunları biraz öyleyiz :)

Saçlarımıza olan bağlılığımız biraz da kendi alışkanlıklarımıza olan bağlılığımızdan kaynaklanıyor. Yani saç kadın olmanın bir organıymış da, kesilirse kadınlığımızı kaybedecekmişiz gibi korkuyoruz.
Halbuki çoğu kadın/kız bence biraz daha cesur olup denese, aslında kısa ya da orta boy saçın daha çok yakıştığını keşfedebilir. Sırf bu "kısa kötüdür, uzun iyidir" mantığı yüzünden sokaktaki herkes tek tip saçla geziyor :) (uzun ve katlı)
Halbuki herkesin yüz yapısı, kilosu, boyu farklı ve bu yüzden yeni şeyleri deneyip kendi tarzını bulmak bence daha mantıklı.

Kimi kısa saçlı arkadaşlarım var, uzun saçlı olduklarını hayal bile edemiyorum çünkü onların giyim ve yaşam tarzına uzun saç gitmiyor. Bu tanıdıklarımın hepsinin de ortak yönleri, kendilerine güvenen, dışa dönük, neşeli ve yeni şeyler denemekten korkmayan tipler olmaları. Çoğu sık sık spor yaptığından ve seyahat ettiğinden, uzun saçla uğraşmaları da zor.

Bu yüzden sadece zevk değil; biraz da kişilik yapısı, kültür farkı, yaşam tarzı bu konuda etkili diye düşünüyorum.

Çok bilimsel yaklaşmış olabilirim ama kusura bakmayın :)

benim saçlarım genelde uzun, ama 3 sene kadar kısaydı ve ne yalan söyleyeyim çok yakışıyordu. ama
1-zırt pırt kuaföre gitmeyi sevmediğim,
2-eşim uzun sevdiği,
3-oğlum uzun sevdiği,
4-bir de ensemde ufak ufak tüyler olduğu için arkadan çok hoş olmadığını düşündüğüm için artık uzun tutuyorum. ama hep toplu. daral geliyo yoksa.

Ben bu konunun biraz da kültürel olduğunu düşünüyorum. Sadece estetik değil...

Örneğin Alman bir arkadaşımız "neden Türkiye'deki bütün kızlar saçlarını upuzun ve açık kullanıyor? Hiç zor olmuyor mu, sıkılmıyorlar mı, oraya buraya takılmıyor mu?" gibi bir soru sormuştu. O güne kadar dikkatimi çekmemişti ama bir de baktım ki gerçekten biz Türk hatunları biraz öyleyiz :)

Saçlarımıza olan bağlılığımız biraz da kendi alışkanlıklarımıza olan bağlılığımızdan kaynaklanıyor. Yani saç kadın olmanın bir organıymış da, kesilirse kadınlığımızı kaybedecekmişiz gibi korkuyoruz.
Halbuki çoğu kadın/kız bence biraz daha cesur olup denese, aslında kısa ya da orta boy saçın daha çok yakıştığını keşfedebilir. Sırf bu "kısa kötüdür, uzun iyidir" mantığı yüzünden sokaktaki herkes tek tip saçla geziyor :) (uzun ve katlı)
Halbuki herkesin yüz yapısı, kilosu, boyu farklı ve bu yüzden yeni şeyleri deneyip kendi tarzını bulmak bence daha mantıklı.

Kimi kısa saçlı arkadaşlarım var, uzun saçlı olduklarını hayal bile edemiyorum çünkü onların giyim ve yaşam tarzına uzun saç gitmiyor. Bu tanıdıklarımın hepsinin de ortak yönleri, kendilerine güvenen, dışa dönük, neşeli ve yeni şeyler denemekten korkmayan tipler olmaları. Çoğu sık sık spor yaptığından ve seyahat ettiğinden, uzun saçla uğraşmaları da zor.

Bu yüzden sadece zevk değil; biraz da kişilik yapısı, kültür farkı, yaşam tarzı bu konuda etkili diye düşünüyorum.

Çok bilimsel yaklaşmış olabilirim ama kusura bakmayın :)

Ben arkadasa kesınlıkle katılıyorum ben gerçekten kendımı daha hos ve rahat hıssedıyorum actığım konularıda bılır arkadaslar esımıde ıkna ettım konuda kı ben ondan öncede yanı yaklasık yıldır kısa kullanıyorum

Bence bebek gibi güzel bir yüzü saçların arasına saklamak hata gibi geliyor. Örneğin Rihanna... Uzun saçlı da gayet güzel. Ama şu haline bir bakar mısınız??

$rihanna4.jpg

Kesinlikle öyle... Kısa saçın kendine has bir asaleti oluyor. Sorun şu ki, bizim kuaförler bu işten pek anlamadığı için çok kötü kesiyorlar. Biz de rianna olucaz derken küçük besleme olup çıkıyoruz :)))

Aynen şöyle:
$who-is-Katie-Holmes-is-star-or-no-s.jpg
$kucuk-besleme_432784.jpg

Kesinlikle öyle... Kısa saçın kendine has bir asaleti oluyor. Sorun şu ki, bizim kuaförler bu işten pek anlamadığı için çok kötü kesiyorlar. Biz de rianna olucaz derken küçük besleme olup çıkıyoruz :)))

Aynen şöyle:
Eki Görüntüle 580556
Eki Görüntüle 580558

İyileri muhakkak vardır. Denk gelmek mesele işte. Sanki biraz da paraya kıymak gerek. Kaliteli bir kuaför olursa çırağına bile denk gelsen şahane olur. Mesela Altunizade de Ali Kabil vardı. Kalfası bile nasıl saçımı kesti anlatamam zamanında.

Paraya kıydım, iyisine gittim gene olmadı... Sanırım işin ustasını bulmak ve o usta nereye giderse onu takip etmek gerek:)

Hayır yani bi de şu var; diyelim ki kestirdin. Sonra 2 ay içinde modelin bozulacak ve gene uçlarını düzelttirmeye gideceksin, aynı iyi kesen kuaför işten ayrıldıysa (bakınız başıma gelen) onun yerine gelen kişi beceremiicek falan...

:1::1: 1)yakışacağına inandığı için olabilir.:1::1:

:1::1: 2)ısrar üzerine olabilir (erkek arkadaş,eş dost ısrarı):1::1:

:1::1: 3)uzun saçtan sıkıldığı için olabilir.:1::1:

:1::1: 4)rahatsızlığından dolayı olabilir.:1::1:

:1::1:daha neler neler :)) yakışıyorsa problem yokk:1::1:

ben uzun saç hastası biriyim .kısa kestirmenin nedeni saçtaki yanma olabilir .bide bazı kişilerin saçları gerçekten çok zayıf ve uzamıyor .uzatıncada çok cılız duruyor o yüzden uzun olmasından çok kısa ve gür durması daha güzel .uzun olması için gür olması gerek saçın ve sağlıklı .o yüzden saç rengini sürekli değişik renklere boyatmak saça zarar veriyor .bide 40 yaşından sonra çok uzun saç güzel durmuyor .

Bende tatu grubundaki Yulia volkovaya özenip kesmistim onun kadar guzelim ya hani ayni onun gibi havali olucaktim :52: Sonuç husran oldu cunku benim kafam cok buyuktur :52: 3senedir saçimi uzatmaya çalisiorum simdide sinamekiye basladim :52:

Back