• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Para konusunda bir şey diyemem ama geçmişin sorulmasından ve hayatınızı anlatmanızdan daha mantıklı bir şey yok. Kitaplarını açıp bu kız neden böyle davranmış diyebilecek değiller, her sorun için farklı sebepler olabilir, çocuğunuzunkinin sebebine dair fikir edinmeleri için elbette soracaklar, siz de anlatacaksınız, bunda bezilecek bir şey yok bence.
soyle bir sey demek istiyorum.bu tanima sureci bir seferde olmazmi.herhafta gidiyoruz geliyoruz.hani uc seanssi bir seansda atiyorum haftada bir saat uc satibir seferde yapsalar olmazmi.veya oylemi?.bu surecleri bilemedigimden soruyorum.cevremdekilerede soramiyorum.

Nice sorgulamari çok normal gecmisi vs.
Acaba kizin neden böyle , nerede hata var bulup cikarmak kolay mi ama su ayri ayri ücret konusunu konusun ben tek doktor ve tek ücret ödemek istiyorum ve bu sistemi anlamadim.diyin

soyle bir sey demek istiyorum.bu tanima sureci bir seferde olmazmi.herhafta gidiyoruz geliyoruz.hani uc seanssi bir seansda atiyorum haftada bir saat uc satibir seferde yapsalar olmazmi.veya oylemi?.bu surecleri bilemedigimden soruyorum.cevremdekilerede soramiyorum.

Ben kendim gitmedim, okuduğum, izlediğim ve çevremdekilerden duyduğum kadarıyla 16 senelik (kızınızın yaşı buydu yanılmıyorsam) bir süreci 2-3 saatte anlayamazlar doğal olarak. Tanıma derken lazım olan kimlik bilgileri değil, sorgu diye de düşünmeyin bu durumu katil falan aramıyorlar duruma netlik kazandırmak istiyorlardır sadece. Seanslar sonrasında bu durumun suçlusu şu kişidir falan demeyecekler. Atıyorum şu davranışlarınızın çocukta etkisi olabilir diye yardımcı olmaya çalışacaklar.

Seans birleştirme işini de sorun ama ideali bir saat diye karar vermişlerse değiştirebileceğinizi sanmıyorum, bir de bir saatten sonra insan kendini tekrarlamaya başlar bir şey anlatırken. Boşu boşuna vakit geçirmiş gibi hissedebilirsiniz blok seans gibi bir şey olunca.

Son düzenleme:
Ben kendim gitmedim, okuduğum, izlediğim ve çevremdekilerden duyduğum kadarıyla 16 senelik (kızınızın yaşı buydu yanılmıyorsam) bir süreci 2-3 saatte anlayamazlar doğal olarak. Tanıma derken lazım olan kimlik bilgileri değil, sorgu diye de düşünmeyin bu durumu katil falan aramıyorlar duruma netlik kazandırmak istiyorlardır sadece. Seanslar sonrasında bu durumun suçlusu şu kişidir falan demeyecekler. Atıyorum şu davranışlarınızın çocukta etkisi olabilir diye yardımcı olmaya çalışacaklar.

Seans birleştirme işini de sorun ama ideali bir saat diye karar vermişlerse değiştirebileceğinizi sanmıyorum, bir de bir saatten sonra insan kendini tekrarlamaya başlar bir şey anlatırken. Boşu boşuna vakit geçirmiş gibi hissedebilirsiniz blok seans gibi bir şey olunca.
Evet aynen oyle cnm.tekrar tekrar anlatmalar,bezdirdi beni.esimle nasil tanistigimiza bulusma sureclerimize kadar her seyi anlattirdilar.

Nice sorgulamari çok normal gecmisi vs.
Acaba kizin neden böyle , nerede hata var bulup cikarmak kolay mi ama su ayri ayri ücret konusunu konusun ben tek doktor ve tek ücret ödemek istiyorum ve bu sistemi anlamadim.diyin
Hayir iki doktor olmasi sorun degil.keske yardimci olsalar.ama benden ek ucret alip.tek cumle soyleyip ve gercekten tek cumle.tesekkur edip gorusuruz demeleri beni sinir etti.sonucta bunu terapistimde sorabilir.sorun burda.

Evet aynen oyle cnm.tekrar tekrar anlatmalar,bezdirdi beni.esimle nasil tanistigimiza bulusma sureclerimize kadar her seyi anlattirdilar.

Yanlış anlama sakın nice ama burada rahat rahat anlatabiliyorsun zorunlu olmadığın halde ve herkese açık bir yerde bir de doktora anlatmışsın kötü mü? Senin kullandığın kelimeler veya anlatım tarzından bile anlam çıkıyordur o kadar hafife alma. Aynı olayı iki farklı kişiye anlatırken bile arada fark olur, sen çözümün de daha erken ve doğru olabilmesi için açıkyürekliliği elden bırakma yeter :)

Allah sabır versin çok zor durum. Siz şanslısınız ki haberdarsınız bu durumlardan. Benim lise zamanımda bunların yüzde bîri olsa kıyamet kopardı ama dönem çok değişti. Heryerde türlü şekiller bilinçlerimîzle oynanıyor, ergenlikle de birleşince böyle oluyor. Sizi tebrik ederim yine de sakin ve aklı başında tavırlarınız için.

Yanlış anlama sakın nice ama burada rahat rahat anlatabiliyorsun zorunlu olmadığın halde ve herkese açık bir yerde bir de doktora anlatmışsın kötü mü? Senin kullandığın kelimeler veya anlatım tarzından bile anlam çıkıyordur o kadar hafife alma. Aynı olayı iki farklı kişiye anlatırken bile arada fark olur, sen çözümün de daha erken ve doğru olabilmesi için açıkyürekliliği elden bırakma yeter :)
Evet cnm.ben bir an once cozum istedigim icin boyle aceleci davraniyorum sanirim.istiyorum ki sunu yapin bunu yapmayin.kizima da bunun yanlisliklarini anlatsinlar.

benim kardesimde ayni oyle kanka manka kufurler icmeler 16 yasindan beri annem zir bas etti. abim evli baska sehirde bende yurtdisindayim ama. kiz kardrsimin e de sorunlari vardi. .vence sizin bilmediginiz bir sey olabilir.. neden biyle davraniyir. yada karakteri iyle. ama benim kiz kardesim kendini kemirttirmeyen bi tip yalniz her iki ayda bi se gili drgistirdi. simdi 18 yeni yeni duzeldi. ama tam drgil

ALLAH Yardımcınız Olsun, Daha Bugun Ders Anlatırken Erkek Kızdan Telefon Numarasını İstiyordu Sınıfta..

Zaman Gerçektende Çok Değişmiş, Hemde Çok.:KK12:

Ben sizde dövmek kısmı hariç bir hata bulmadım, benim Çevremdeki bütün aileler böyle benim ailem de aynı böyle... Simdi anlıyorum anneler bazen cocuklarını korumak icin hayatlarına müdahil oluyorlar, bizim bazı seyleri erken yaşayıp o yastayken hiç tahmin etmeyeceğimiz etkilerin ileride ortaya cıkmasından korkuyorlar.

Kızınız kaç yasında olursa olsun bir birey, onu asla dövemezsiniz, onun vücudun üzerinde bir tasarruf hakkınız yok (saglık durumları hariç), tercihlerine saygı göstermek zorundasınız ama bu çağda cocuklar pek de sağlıklı karar veremedikleri icin ebeveynler kontrol etmeli, ki sizin kontrol yontemınız de yanlıs degıl bence. Bir sekilde eğitmeniz gerekiyor cunku. Ağaç Yasken eğilir

Benimle kardeşimi de ortaokuldayken babam bırakır annem alırdı, bunda ne var ki, ben de sabah yedide biri 12 biri 9 yasında iki cocuğun yalnız yürümesini istemem (bizim okulumuz eve yakındı yürüyerek gidiyorduk). Bazı günler yemekhaneye gitmezdik annem bize Hamburger veya doner alır guvenlıge getirirdi öğlen iner alırdık.

Ayrıca siz kötü ebeveynler olsaydınız sadece kızınızda degil oğlunuzda da sorun yasardınız. Kötü bir durum. Böyle devam ederse adı cıkar, kimse onunla arkadas olmak ıstemez, o zaman yalnız kalır daha da kötü olur. Belki böyle davranarak kendısını havalı ve guzel hıssedıyor ama bu yaptıkları cok basit hareketler olmus, guzellık basitlik degildir asalettir, kendısını düşürüyor farkında degil.

Şu 14 yaşında olup da sevgilisi ile beraber olan ve o kişi tarafından videoya çekilen kızı biliyorsunuzdur. İnternet alemine servis edildi video kızın adı sanı belli üstelik. O kadar pişkinler ki bir kızın hayatını mahvettikleri falan umurlarında değil. Olan bu yaşta küçük bir kıza oldu. Yabancı bir ülkede de bu sebeple intihar eden bir kız vardı haberlerde görmüşsünüzdür.
Eşim çocuk şubede çalışıyor... öyle olaylar geliyor ki. 12-13 yaşında gayet rahat ve de kendi isteği ile cinsellik yaşayıp hamile kalan kız çocukları var ve tiplerini görseniz 16 dan aşağı bir rakam veremezsiniz...aileleri de perişan oluyor.
o yüzden kızınızın büyük bir hata yapmasına firsat vermeyin...:( umarım bu günleri atlatırsınız, çocuk yetiştirmek çok zor bu devirde..

kizlar kendi aralarinda artik boyle konusuyor malesef. korkutarak bi yere varamazsiniz doverek kizinizi daha da kendinizden uzaklastirir o ortamlari daha cok sevmesine sebep olursunuz. evde huzur yok hadi arkadaslar icelim gezelim isine doner. ayiplamayin siclamayin bunlar bizimde yada bizim arkadaslarimizinda basindan gecti belki bizim cocuklarimizin basindan da gececek. sakin olun, once bi uzmanla siz gorusun destek alin gerekirse sonra kizinizi goturursunuz. cocugum yok anne olarak sizi diger arkadaslar kadar iyi anlayamam belki ama 27 yasindayim hala etrafimda boyle yasayan kizlar ve onlara engel olmaya calisan anne babalar var

Bence normal değil bir kişi ile devam etmek mantıklı geldi bana
Secim hanımla devim ediyorsak Hakan bey ne alaka sadece ilaç için mi para almaya devam ediyor.
Ben anlamadım bilmiyorum malesef

Biraz sabır gösterin anne olarak bu çok zordur biliyorum ama...
Benim 13 yaşında kuzenim var, onlarda hep küfürlü konuşuyorlar, erkeklerin ettiği küfürler gibi aynı, hiç fark yok. Artık ergenler hep böyle inanın çok nadir araların da düzgün olan.

Birde eski mahallede komşumuzun kızı vardı, okula giderken poposun da bir etek, saçı başı dikkat çekici, makkajlı, sürekli erkek arkadaş değiştiren, hatta sadece erkeklerle takılan bir tipti.
Anneciği öyle üzülürdü ki, anne de nasıl hanım bir kadındı. Bu kız onun mu diye düşünürdü herkez.
O zamanlar 16 yaşlarındaydı, şimdi 22 yaşında falan, gördüğüm de inanamadım baya değişmiş, ergenlikten çıkmış daha oturaklı olmuş. Annesiyle hep birbirini yerlerdi şimdi çok daha iyi anlaşıyorlarmış. Hatta çok üzdüm sizi pişmanım falan demiş annesine.
Uzatmayım diyeceğim o ki, bunlar ergenlik zamanları, siz dua edin hep, düzelmeyecek diye düşünmeyin sakın.

konu sahibi arkadaşımın Allah yardımcısı olsun gerçekten çok zor bir durumda ve onun gibi olan bir sürü aile var ne yapacağını şaşırmış durumda olan .Benim de en çok korktuğum şeylerden biri bu durum çocuklarımızı hangi şartlarda yetiştiriyoruz, onlar için nelerden feragat ediyoruz, nasıl koşturup duruyoruz hiç bir aile istemez evladının böyle olmasını ama maalesef bunlar yaşanıyor ve engel olunamıyor hata nerde bu soruya hiçkimse kesin bir cevap veremiyor bakıyorsunuz aile düzgün ilgili bilgili eğitimli eğitimsiz pek farketmiyor arkadaşlar büyüklerimiz diyor ya zaman kötü diye aynen öyle ben bir kurumda çalışıyorum her yıl lise sonlar staj yaparlar bizde kızlarımız gerçekten korkutuyorlar telefon ellerinden düşmüyor hep akılları havada değişik konuşma tarzları ve hareketler 2 yaşında bir kızım var gerçekten onun geleceği hakkında çok endişeliyim Allah hepimizin yardımcısı olsun

Abla kızınız nasıl, siz nasılsınız? Yoluna girmeye başladı mı işler?

Ay cnm.bizi dusundugun icin cok tesekkur ederim.duzeldi cok sukur.ins.boyle devam edecek.
Gecen gun bir aile yemegi yeniliyordu,hepimiz k.v.lere gitmistik.kizim mutfaktan iceri gelemiyor..bende gidipgec iceri...gec iceri,diyordum.o ise tmm.gelicem..sunu yapiyim,bunu yapiyim diyordu..neyse geldiodaya,yere egik basi,bukuk boynu....
Eve geldik.sabah kahvakti hazirliyorduk.kizima neden dun aksam iceri gelemdin dedim.elindekini sakince tezgaha birakti bana oyle bakti kiiiii,masummm....utandin degil mi ?dedim...cnm.o an onu gorsen inanirdin ki cok pisman.
Anneeeeeeeee ben cok utaniyorum,ben sizden cok ozur diliyorum..anneeeee beni affedin.ben cok pismanim.annecigim.dedi.agladi sarildiii.
Bende tamam kizim,ben sana guveniyorum.sen ne yaptigini bilmiyordun.su anda farkina vardin hatanin.vebunun nelere mal oldugunu gordun de...iyi bir insan ol.edepli,saygili iyi bir kiz ol.oyle seyler yap ki herkezi sasirt..bizi inandir kizim dedim..tmm.anne dediii...

Gecen geldi,anne sana bir sey soyliycemmmm..anne sana hediye aldim.ama gelmedi daha...bi tane daha aldimmm.anneeeee...

Cnm..kizim daha cocuk yaaaaa.cocuk.cok saf.tanisan o mu bunlari konusan dersin.etrafimizdakilerhep der ne kadar sakin,sesiizzz...of ins.duzelir.esim debu.lari duyunca biraz inandi....artik okuluna arabasiyla birakiyor.iyiyiz.rabbim kimin sikintisi var iseduze cikartsin.veben budurum da anladim ki , her an her sey olabilir.vebunlarin kimin basina gelecegini bilemeyiz.

Ay cnm.bizi dusundugun icin cok tesekkur ederim.duzeldi cok sukur.ins.boyle devam edecek.
Gecen gun bir aile yemegi yeniliyordu,hepimiz k.v.lere gitmistik.kizim mutfaktan iceri gelemiyor..bende gidipgec iceri...gec iceri,diyordum.o ise tmm.gelicem..sunu yapiyim,bunu yapiyim diyordu..neyse geldiodaya,yere egik basi,bukuk boynu....
Eve geldik.sabah kahvakti hazirliyorduk.kizima neden dun aksam iceri gelemdin dedim.elindekini sakince tezgaha birakti bana oyle bakti kiiiii,masummm....utandin degil mi ?dedim...cnm.o an onu gorsen inanirdin ki cok pisman.
Anneeeeeeeee ben cok utaniyorum,ben sizden cok ozur diliyorum..anneeeee beni affedin.ben cok pismanim.annecigim.dedi.agladi sarildiii.
Bende tamam kizim,ben sana guveniyorum.sen ne yaptigini bilmiyordun.su anda farkina vardin hatanin.vebunun nelere mal oldugunu gordun de...iyi bir insan ol.edepli,saygili iyi bir kiz ol.oyle seyler yap ki herkezi sasirt..bizi inandir kizim dedim..tmm.anne dediii...

Gecen geldi,anne sana bir sey soyliycemmmm..anne sana hediye aldim.ama gelmedi daha...bi tane daha aldimmm.anneeeee...

Cnm..kizim daha cocuk yaaaaa.cocuk.cok saf.tanisan o mu bunlari konusan dersin.etrafimizdakilerhep der ne kadar sakin,sesiizzz...of ins.duzelir.esim debu.lari duyunca biraz inandi....artik okuluna arabasiyla birakiyor.iyiyiz.rabbim kimin sikintisi var iseduze cikartsin.veben budurum da anladim ki , her an her sey olabilir.vebunlarin kimin basina gelecegini bilemeyiz.
Ohh çok sevindim:KK28:

Kızınız daha küçücük abla, siz de biliyorsunuz ki genç kızlar için tek başına ayakta durmak zor. Her ne kadar başta size kızsak da kısa sürede hem kendinizi hem kızınızı çok iyi toparladınız. Huzurunuz daim olsun:KK73:

cok sevindim.
Peki kizinin okulda problemi var mi ?
Yani ne bileyim olay duyulmadi dimi ?
Okula gitmekten cekiniyor mu mesela ?

Back