• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar moralim sıfır sütüm azalıyo sanırım

dırımkızı ballıkaymaklarını güle güle büyüt. kardeşiminde ikizleri var, onunda sütü yetmedi hem de evde 1 yardımcı + annem + günaşırı ben+ nerdeyse hergün 2 teyzem olmasına rağmen sütü 3.5 aydan sonra tamamen gitti, sebep; stressss!!! o yüzden rahat ol. burda bazı anneler mama verdiklerinde suçluluk hissettiklerini yazmışlar. o zaman süt artmazki!!!! benim kızım 3 aylık,1 haftalıktı, sarılığı yükselince mama takviyesine başladık, ben bebeğimi besleyemiyorum diye zırıl zırıl ağladım günlerce süt müt kalmadı, sonra kabullendim mamayı ama emzirmektende vazgeçmedim şimdi sadece gece yatarken mama veriyorum, gün boyunca sütüm yetiyo Allaha şükür. yediğin şeylerin sütünü artıracağına inan, Allah kolaylık versin.

canım boş boş emzirdim demişsin eğer boş olsa bebişin emmez ki ağlarr böyle kuruntulara girip kendini yıpratma her bebeğin rızkı bellidir ama sen bol bol sulu şeyler tüket helva bulgur ve süt arttırıcı çaylar çok arttırıyor tavsiye ederimmm

canım boş boş emzirdim demişsin eğer boş olsa bebişin emmez ki ağlarr böyle kuruntulara girip kendini yıpratma her bebeğin rızkı bellidir ama sen bol bol sulu şeyler tüket helva bulgur ve süt arttırıcı çaylar çok arttırıyor tavsiye ederimmm

boş boş emzik niyetine emmez mi bebek?

selam arkadaşlar,bende aynı sorunları yaşıyorum bazen.
bebegim 4 aylık gunde 1 ogun mama veriyorum cunku mememi itiyo sanırım süt gelmeyince emmek istemiyo. bazen sabahları kalkınca gogusler taş gibi oluyor ama bazen sanki sut yokmuş gibi sizinde oluyor mu boyle? ananas da cok guzel sut yapıyor diyolar ama bilemiyorum.
arada elma suyu falan vererek kendimi dinlendirmeye çalışıyorum bende.

kesinlikle sütü arttıran en öneli yol uyumak..ben uykusuz kalınca azalıyor resmen o yüzden eşim beni uykusuz bırakmamaya çok özen gösteriyor...benim deneyipte sütümü arttıran şeyler;
ısırgan
rezene
humana
milupanın çayı
meyve suyu
ballı süt
armut
kompostolar
ve tabiki düzenli beslenme..düzenli beslenmeden kastım kalorili beslenme değil
bol salata,sebze meyve,arada et ürünleri...
mayanında arttırdığını duydum ama hiç denemedim.o yüzden içinde maya bulunanlar arttırırmış
boza,kepekli büskiviler.şu eti burçak sultani gibi olanlar..bira mayası..ama ben normal mayayı denemedim..bugün deneyeyim bakayım

boş boş emzik niyetine emmez mi bebek?

Canım bende senin gibi düşünüyordum amaa aç olan bebeğin ağzına emzik versen tutmuyo ağlıyo, demekki memede susuyorsa azda olsa süt geliyordur.. ha karnını doyuracak kadar gelmiyordur belki ama geliyordur. uzunca sabırla emzirmek lazım heralde

benim sütümü arttıran en önemli şey dinlenmek ve su içmek..gercektende işe yarıyor..bazen kosturmacadan yorgun düşüyorum sütüm azalıyor..

ben de uyuyunca gogsum şişiyo. gunduz oğlum sık sık emıyo goguslerım yumuşak oluyo. yorgunken de azalıyo gerçektwn

benimde bebeiğim 6 aylık sütüm gittikçe azalıyor günde 200 cc zor çıkıyor bende çalışan bir anne olduğumdan düzensiz beslenmeden kaynaklanıyor birde zaten benim göğüs ucu problemim vardı batıkdı yani makine ile sağıp veriyordum doğdu günden beri hiç göğsümden süt veremedim ayrıca bebişimin dil altı problemi de var bununda çok etkisi oldu bir süre sonra doktorunun belirlediği tarihde mini bir operasyon ile Allahın izni ile kurtulucak bakalım ozaman yeme problemimiz olucak mı ama gerçekten süt veremeyen anneleri gayet iyi anlıyorum istemesekde anne olarak kendimizi suçlu hissedercesine garip anlamsız ve saçma bir acı yüreğimize saplanıyor sanki kasti birşey yapıyormuşuz gibi :((

gogsun yumusak olması ıcınde sut olmadıgı anlamına gelmez elbette bebege fıskırmasa da sut gelıyordur cektıgınde

donemsel olarak gogus sert sekılde dolu dolu olmuyor
ben bu donemlerde stelltea ve rezeneyı cok bol tuketıyordum
herkes bebege gaz yapacagını soylesede sut ıcmeye ve her ogunumde salata yemeye de ozen gosterdım allaha sukur hala emzırıyorum

benimde bebeiğim 6 aylık sütüm gittikçe azalıyor günde 200 cc zor çıkıyor bende çalışan bir anne olduğumdan düzensiz beslenmeden kaynaklanıyor birde zaten benim göğüs ucu problemim vardı batıkdı yani makine ile sağıp veriyordum doğdu günden beri hiç göğsümden süt veremedim ayrıca bebişimin dil altı problemi de var bununda çok etkisi oldu bir süre sonra doktorunun belirlediği tarihde mini bir operasyon ile Allahın izni ile kurtulucak bakalım ozaman yeme problemimiz olucak mı ama gerçekten süt veremeyen anneleri gayet iyi anlıyorum istemesekde anne olarak kendimizi suçlu hissedercesine garip anlamsız ve saçma bir acı yüreğimize saplanıyor sanki kasti birşey yapıyormuşuz gibi :((

çok geçmiş olsun canım. evet annelik gururum kırılıyo sütümün yetmediğini düşündüğümde.

ah ah bu süt olayından benim kadar dertli oln yoktur sanıyorum.sezarynla doğum yaptım ilk 4 gün hiç sütüm gelmedi ve mecburen hastanede mamay basladık eve gelincede gündüz sürekli emziriodum ama gece mecburen 1 kez mama veriyodum.bebeğim mememden hiç ayrılmıyou ve buyzdende sütüm olsa bile hiç birikmiyodu zaten hiç öle fışkıran sağacak kadar sütüm olmadı mama vermeye üzüle üzüle devam ettim.bu yüzden çok agladım birde milletin dr larda basta olmak üzere sakın mama verme,emzir emzir gelir,vardır sütün sana öle geliyodur,allah her bebegin rızkını verirseninkinimi vermedi,her annenin bebeğine yetecek kadar sütü vardır gibi ön yargılı laflarından dahada psikolojim bozuldu.insan kendi vücudunu bilmezmi sağdığım zaman 2 göğsümden 20 cc ancak geliyodu.git gite mama öğnü çogaldı şimdi 3 aylığız anca 50cc çıkıyo oda en çok sütüm olduğu zaman.ama en azından bebeğim anne sütü alabiliyor.artık eskisi kadar takmıyorum.bebeğimde gayet saglıklı ve tombiş.bide biberon verirsen seni emmez dediler hiçde öle olmadı.sadece bu aralar benimde gündüzleri sütm azaldı.bende düzenli beslenemiyorum bebek uyuynca evişi yapmaktan gece bitkin düşüyorum.kızım gündüzeride nerdeyse uyumuyo sayılır.kısaca olmayınca olmuyor ne yerseniz yiyin.benim denemediğim ot çay sıvı kalmadı.birde lütfen sadece emziren annelerden ricam mama veren bir anne görünce ona kendini suçlu hissettirecek laflar söylemeyin.sözüm meclisten dışarı..

ılk günden beri sütüm az bebeğimde emmiyor göğsümü yalıyor mecburen mama ya başladık günde en fazla 50cc süt veriyorum gerisi mama Humana nın çayını içiyorum bilmiyorum işe yaradımı çünkü bi artış yok Milupada denedim sağıyorum çıkanı önce veriyorum sonra mama takviyesi yapıyorum 1 aylık oldu ama 3 ay bile içemiycek sanırım o kadar üzgünümki

ah ah bu süt olayından benim kadar dertli oln yoktur sanıyorum.sezarynla doğum yaptım ilk 4 gün hiç sütüm gelmedi ve mecburen hastanede mamay basladık eve gelincede gündüz sürekli emziriodum ama gece mecburen 1 kez mama veriyodum.bebeğim mememden hiç ayrılmıyou ve buyzdende sütüm olsa bile hiç birikmiyodu zaten hiç öle fışkıran sağacak kadar sütüm olmadı mama vermeye üzüle üzüle devam ettim.bu yüzden çok agladım birde milletin dr larda basta olmak üzere sakın mama verme,emzir emzir gelir,vardır sütün sana öle geliyodur,allah her bebegin rızkını verirseninkinimi vermedi,her annenin bebeğine yetecek kadar sütü vardır gibi ön yargılı laflarından dahada psikolojim bozuldu.insan kendi vücudunu bilmezmi sağdığım zaman 2 göğsümden 20 cc ancak geliyodu.git gite mama öğnü çogaldı şimdi 3 aylığız anca 50cc çıkıyo oda en çok sütüm olduğu zaman.ama en azından bebeğim anne sütü alabiliyor.artık eskisi kadar takmıyorum.bebeğimde gayet saglıklı ve tombiş.bide biberon verirsen seni emmez dediler hiçde öle olmadı.sadece bu aralar benimde gündüzleri sütm azaldı.bende düzenli beslenemiyorum bebek uyuynca evişi yapmaktan gece bitkin düşüyorum.kızım gündüzeride nerdeyse uyumuyo sayılır.kısaca olmayınca olmuyor ne yerseniz yiyin.benim denemediğim ot çay sıvı kalmadı.birde lütfen sadece emziren annelerden ricam mama veren bir anne görünce ona kendini suçlu hissettirecek laflar söylemeyin.sözüm meclisten dışarı..

canım benim çok haklısın. ya emzirsen laf soylerler, mama versen laf soylerler. milleti takmamak lazım

kızlar ne zor şu emzirme olayları yaa.ben de çalışıyorum eve süt bırakıyorum 300 350 cc kadar.öğlen okulda sagıyorum eve gelince ve sabah uyanınca.btün gece tek gögsumu verıyorum yetıyo yetmıyo bilmiyorum.öteki dolsun da sabaha bi tane daha cıksın die.ama 5 gundur tum gece emiyo beni hiç dumradan bıraktırdıgım an uyanıyo.ya yetmıyo tek tarafı bilmiyorum artık kapansa şu aokulda bitse şu dert.ama ben de zmanla yetmedıgını düşünüyorum zaten bu ay 250 g almış sadece(4 ay bitti bu arada) bilmiyorum artık bu ay da cok az almışsa 1 2 öğün mamaya baslayabiliriz. ama gercekten o kadar cok biliyorumki dogdugu andan ıtıbaren mem almayanları hiç üzülmeyin bi şekilde büyüyolar.ve saglıklı olanda maşaallaah turp gibi oluyor.anne sütü alıpta hastalanan ya da beyin gelişimi az olan da çok kızlar.saglıklı olsun bebicikler yeter üzülmeyin bebişler hissediyorr....

kızlar ne zor şu emzirme olayları yaa.ben de çalışıyorum eve süt bırakıyorum 300 350 cc kadar.öğlen okulda sagıyorum eve gelince ve sabah uyanınca.btün gece tek gögsumu verıyorum yetıyo yetmıyo bilmiyorum.öteki dolsun da sabaha bi tane daha cıksın die.ama 5 gundur tum gece emiyo beni hiç dumradan bıraktırdıgım an uyanıyo.ya yetmıyo tek tarafı bilmiyorum artık kapansa şu aokulda bitse şu dert.ama ben de zmanla yetmedıgını düşünüyorum zaten bu ay 250 g almış sadece(4 ay bitti bu arada) bilmiyorum artık bu ay da cok az almışsa 1 2 öğün mamaya baslayabiliriz. ama gercekten o kadar cok biliyorumki dogdugu andan ıtıbaren mem almayanları hiç üzülmeyin bi şekilde büyüyolar.ve saglıklı olanda maşaallaah turp gibi oluyor.anne sütü alıpta hastalanan ya da beyin gelişimi az olan da çok kızlar.saglıklı olsun bebicikler yeter üzülmeyin bebişler hissediyorr....

evet ya çalışan annelerinde işi ayrı zor.ama canım 4 aylık bebeğin okadar memede kalması bence normal degil doymuyor olabilir.sen bilirsin ama bence gece 2 sinide emzir gündüz süt yetmezse mama takviyesi de yapılabilir.250 gr sütünün yetmediğini gösterir dr mama yedir demedimi.doğru sölüyorsun en azından bebişlerimz anne sütü alabiliyor.

benimle aynı şeyleri yaşayan bir kişi daha varmış. hastaneden çıktım sütüm yoktu olmadığını anlıyordum ama ilk bebeğim olduğu için yanımdakilere inandım aynen senin söylediğin gibi "aman sakın mama verme" "her annenin bebeğine sütü yeter" "mama verirsen sütün hiç gelmez eme eme sütünü getirir" vs. dediler bebeğim gece sabahlara kadar ağlıyordu göğüsümden hiç ayrılmıyordu. defalarca doktora gittik. "2 kere kaka 3 kere çiş yapıyorsa doyuyordur" "gaz sancısı çekiyor ondan huzursuz" diyerek beni geri yolladı. insanlar öyle davranıyorlar ki sanki bebeğime zehir veriyorum. şimdi düşünüyorum da keşke kimseyi dinlemeseymişim. bebeğim 21 günlükken artık dayanamadım. tarttırmaya götürdük 21 günde yalnızca 25 gr almış. çok bilmiş doktorumuz mahçup bir ifadeyle "hemen mamaya başlayalım aç kalmış çocuk" dedi. o an saldırmak istedim adama, saçını başını yolmak istedim. kuzum 2,5 aylık sütüm en çok 60 ml çıkıyor bazen 3 saat sonunda 30 ml bile çıktığı oluyor. üstelik biberona alıştığı için artık beni emmiyor 2,5 saatte bir sağıp biberonla veriyorum.
asıl canımı sıkan konu bu forumda bazen annelerin benzer şikayetlerini okuyorum. bir ay kadar önce bir arkadaşa ; "senin yaşadıkların benimkine çok benziyor. kendini sağ, kilosunu tarttır. doymuyor olabilir" dedim diye topa tuttular beni... forumda artık bu şekilde olduğunu düşündüğüm anneler olduğunda hemen sayfayı kapatıyorum. birşey demeye korkar oldum. biz bilmiyoruz sanki anne sütünün değerini, çaresiz kaldığımız için mama veriyoruz. zehir değil o, sütüm yok ne yapabilirim o mamalar olduğu ve yavrumun karnı doyduğu için şükrediyorum.lütfen bu kadar anlayışsız ve sabit fikirli olmayalım.

bebeğim gece sabahlara kadar ağlıyordu göğüsümden hiç ayrılmıyordu. 21 günde yalnızca 25 gr almış.

canım yazdıklarını okuyunca içim cız etti. bence bi çocuğun doyup doymadığını en iyi annesi bilir. tamam herkes emzirmek ister ama bebeciklere eziyet etmenin bir anlamı yok. asıl oyle bir durumda emzirmekte diretip bebeği aç bırakmak hatadır.

benimle aynı şeyleri yaşayan bir kişi daha varmış. hastaneden çıktım sütüm yoktu olmadığını anlıyordum ama ilk bebeğim olduğu için yanımdakilere inandım aynen senin söylediğin gibi "aman sakın mama verme" "her annenin bebeğine sütü yeter" "mama verirsen sütün hiç gelmez eme eme sütünü getirir" vs. dediler bebeğim gece sabahlara kadar ağlıyordu göğüsümden hiç ayrılmıyordu. defalarca doktora gittik. "2 kere kaka 3 kere çiş yapıyorsa doyuyordur" "gaz sancısı çekiyor ondan huzursuz" diyerek beni geri yolladı. insanlar öyle davranıyorlar ki sanki bebeğime zehir veriyorum. şimdi düşünüyorum da keşke kimseyi dinlemeseymişim. bebeğim 21 günlükken artık dayanamadım. tarttırmaya götürdük 21 günde yalnızca 25 gr almış. çok bilmiş doktorumuz mahçup bir ifadeyle "hemen mamaya başlayalım aç kalmış çocuk" dedi. o an saldırmak istedim adama, saçını başını yolmak istedim. kuzum 2,5 aylık sütüm en çok 60 ml çıkıyor bazen 3 saat sonunda 30 ml bile çıktığı oluyor. üstelik biberona alıştığı için artık beni emmiyor 2,5 saatte bir sağıp biberonla veriyorum.
asıl canımı sıkan konu bu forumda bazen annelerin benzer şikayetlerini okuyorum. bir ay kadar önce bir arkadaşa ; "senin yaşadıkların benimkine çok benziyor. kendini sağ, kilosunu tarttır. doymuyor olabilir" dedim diye topa tuttular beni... forumda artık bu şekilde olduğunu düşündüğüm anneler olduğunda hemen sayfayı kapatıyorum. birşey demeye korkar oldum. biz bilmiyoruz sanki anne sütünün değerini, çaresiz kaldığımız için mama veriyoruz. zehir değil o, sütüm yok ne yapabilirim o mamalar olduğu ve yavrumun karnı doyduğu için şükrediyorum.lütfen bu kadar anlayışsız ve sabit fikirli olmayalım.

canım seni çok iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşamışız tek fark annemin yanımda olması ve beni mama almaya yönlendirmesi bana benimde sütüm size yetmezdi sen bu çoçuğa mama ver demeseydi bende senin gibi etrafımdakiler yüzünden kızımı aç bırakacaktım.ay hele o drların bu kadar mama karsıtı olması beni delirtiyor.tamam anladık sadece anne sütü ama yoksa öldürelim mi çocukları.anlamadığım olay ise madem %99annenin sütü bebeğine yetiyorda bukadar çeşit mamayı marketlerde kim alıyor acaba ve neden yenidoğanlar için mama üretiliyor.acaba tüm mamaları o %1lik kısım mı tüketiyor.
bir insanın vücudunu ondan başka kim daha iyi tanıyabilirki ben dr adama diyorumki 2 göğsümden 30 ml ancak çıkıyor emziriyorum arkadan mama veriyorum onuda yiyor ac olmasa mamayı yermi diye adam bana dioki yer yer canım sen ona bakma:mymeka:
iyiki dr değil iç güdülerimi dinlemişim eşim bile dr dönünce mama almak istemiyordu bana bak senin sütün varmış niye mama alalım ki gibi laflar söylüyordu
o günleri hatırlamak bile istemiyorum kendimi yetersiz anne olarak görmeme nede olan herkesi kınıyorum.basına gelmeyenlerin haybeden laflar etmesi kolay.kimse annesi kadar bebeğinin iyiliğini isteyemez o yüzden akıl hocalığına hiç gerek yok.içini ferah tut arkadasım bu ilk bebeğimizdi acemilik vardı bundan sonra inş böle şyler yasamıyacagz vede kimsenin yasatmasına iin vermeyecegiz:teselli:

Mama içmediyse aç değildir ozaman, bebekler pompadan daha çok süt çekiyormuş. sana yok gibi gelen göğüsten belki o çekebiliyordur. ayyy çok stresli durumlar bunlar yaaa

arkadaşıma katılıyorum bebeğe 5dk emse yetermiş
bazı bebeklerde diş sorunu erken başlıyor az emiyor
milupanın rezenesi içtim ben günde 4 bardak benim de kesiliyor sandım
bol su iç
bi de süt azalıyor görünür sana ama aslında yopğunlaşır yağlanır
ilk başlarda taşar
sonra sakinleşir süt
korkma
bebeğin kuru emiyor sansan da önce zor çeker sütü yağlı ya iyice tutunca lop lop çeker
merak etme
emzirmeye devam
ben mama vermedim
zayıftı ama sınırın altında değildi
şimdi dişi çıktı daha çok emiyor 2dk bile emse onu tutar merak etme oldu muu
hihoyyyt

Back