benimle aynı şeyleri yaşayan bir kişi daha varmış. hastaneden çıktım sütüm yoktu olmadığını anlıyordum ama ilk bebeğim olduğu için yanımdakilere inandım aynen senin söylediğin gibi "aman sakın mama verme" "her annenin bebeğine sütü yeter" "mama verirsen sütün hiç gelmez eme eme sütünü getirir" vs. dediler bebeğim gece sabahlara kadar ağlıyordu göğüsümden hiç ayrılmıyordu. defalarca doktora gittik. "2 kere kaka 3 kere çiş yapıyorsa doyuyordur" "gaz sancısı çekiyor ondan huzursuz" diyerek beni geri yolladı. insanlar öyle davranıyorlar ki sanki bebeğime zehir veriyorum. şimdi düşünüyorum da keşke kimseyi dinlemeseymişim. bebeğim 21 günlükken artık dayanamadım. tarttırmaya götürdük 21 günde yalnızca 25 gr almış. çok bilmiş doktorumuz mahçup bir ifadeyle "hemen mamaya başlayalım aç kalmış çocuk" dedi. o an saldırmak istedim adama, saçını başını yolmak istedim. kuzum 2,5 aylık sütüm en çok 60 ml çıkıyor bazen 3 saat sonunda 30 ml bile çıktığı oluyor. üstelik biberona alıştığı için artık beni emmiyor 2,5 saatte bir sağıp biberonla veriyorum.
asıl canımı sıkan konu bu forumda bazen annelerin benzer şikayetlerini okuyorum. bir ay kadar önce bir arkadaşa ; "senin yaşadıkların benimkine çok benziyor. kendini sağ, kilosunu tarttır. doymuyor olabilir" dedim diye topa tuttular beni... forumda artık bu şekilde olduğunu düşündüğüm anneler olduğunda hemen sayfayı kapatıyorum. birşey demeye korkar oldum. biz bilmiyoruz sanki anne sütünün değerini, çaresiz kaldığımız için mama veriyoruz. zehir değil o, sütüm yok ne yapabilirim o mamalar olduğu ve yavrumun karnı doyduğu için şükrediyorum.lütfen bu kadar anlayışsız ve sabit fikirli olmayalım.