• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar moralim sıfır sütüm azalıyo sanırım

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
sol gogsum zaten az süt üretiyodu bugun sağıyorum sağıyorum 10ml bile çıkmıyo. sağ gogsum sağlam sut veriyodu ama emzire emzire o da azaldı. mama vericem ilk kez biraz sonra. çok suçlu hissediyorum kendimi. sizce sütüm yok mu oluyo? nolur bi akıl verin

:çok üzgünüm:Sadece 45 gün verebildim canım ben de .........sonrası mama.........

cnm sut yapan caylar var onlardan dene mustela nın 10 dk ıcınde goguslerın sutten sızlıyor ben azaldıgında alıyordum ve hemen etkısını gosterıyordu ve hergun mutlaka sut ıc gor bak sutun cogalır

canım kendini suçlu hissetme.
emzire emzire kalmadı demişsin,emzirince cogalır diyorlar.
mama vermek zorunda kalsan bile suçlu hissetme kendini.bir yandan emziriyorsun zaten.
sadece mamayla beslemek zorunda kalanlar var biliyorsun.
burda bir başlıkta okumuştum.3 aylıkta galiba öyle bir dönem oluyormuş,azalıyormuş yani.sonra geçiyormuş.

Bence sütüm yok diye düşünme..
Benimde bi iki kere azalmıştı ama şimdi yine çoğaldı..Süt ve su tüketmeye çalış..Bide kek ye..Ben kek yediğimde sütüm çoğalıo..

Arada bi sütüm azaldığı halde bebegim 3 ay 7 günlük ve 8 kilo 750 gram..

Moralini yüksek tut en önemlisi bu..

canım benim yaaaa, o suçluluk duygusunu biliyorum ben uykusuz kalınca ne yapsam sütüm gelmiyor, çıldıracak gibi oluyorum sağıyorum sağıyorum 20 cc zor çıkıyor, oda bebeğime nasıl yetsin. hep ağlıyor, ellerini ağzına götürüyor.. ne yapacağını şaşırıyor insan. bende bir kere bebeğim çok ağlamıştı sütte yok çıkmıyor, gittim 50 cc mama hazırladım. yavrumm nasılda emdi çok açmış bebeğim o hazır mama emerken çok moralim bozuldu benimde o yüzden seni çok iyi anlıyorum. ama bebek açmı kalsın hiç üzülme kendinide suçlama... bol bol su iç, moralini bozma, uykuna dikkat et eşin olmazsa bir yakının arkadaşın yardımcı olsun ama sen hiç değilse günün en az 5 saati uyumaya çalış... benimde sol göğsümden çok az geliyor sanki o başka birinin göğsü Allah Allah, sağdan 100 çıksa ondan 20 cc zor çıkıyor... neden böyle onu bi türlü anlayamadım.

ınşallah sütün bol bol olur, bebeğinde kana kana içer tatlım...

bugun bir hemşire arkadaşa sordum sen onu sık sık emzir artar dedi. bi de öğrendim ki bayanların çoğunun sol gogsu saga gore dahaaz sut uretıyormus. akşam bebeğime mama verdim ama içmedi. emzirdim boş boş napiim

bugun bir hemşire arkadaşa sordum sen onu sık sık emzir artar dedi. bi de öğrendim ki bayanların çoğunun sol gogsu saga gore dahaaz sut uretıyormus. akşam bebeğime mama verdim ama içmedi. emzirdim boş boş napiim

Mama içmediyse aç değildir ozaman, bebekler pompadan daha çok süt çekiyormuş. sana yok gibi gelen göğüsten belki o çekebiliyordur. ayyy çok stresli durumlar bunlar yaaa

bebeğim 5 aylık benimde sütüm az geliyodu ben humana içtim sütütm arttı ama oda beni ishal yaptı belki de ondan değilidr ama ben ona sebep buldum içmiyorum sütümde az ama ben ek gıdalara geçtim durumu kurtaradık yani 5 aylık olduğu için bebeğim

kızlar bende ikiz annesiyim zorlu bir doğum sonrası yorum bakıma gridim bebekleirmden biri özel bakıma gitti ben geldiğimde bebeğimin biri göğüsümü almadı öteki bebeğim emdi 20 gün sağdım sağdım çıkanı verdim sonra sağma ile azaldığını gördüm emzireyim dedim emen bebeğime göğüsümü verdim emdi ama sağında bir çaykaşığı çıkmıyor

süt yapan çaylardan içtim ,ama dinlenemiyorum iki bebeğe tek bakıyorum
düzenli yiyemiyorum ...süt yapan şeyleri pişiremiyorum daha kolay yemekler yapıyorum
ev işi çocuklar benle eve yardımcı alacak maddi gücümüzde yok zaten iki çocuk masrafı bize yetiyor
ama sütüm artmadı zorla gelmişti ve gitti göğüslerim hiç acımadı şişmedi süt olduğunda bile

bebeklerim mama ile besleniyor bende çok üzülüyorum ama olmuyor işte şimdilerde düzenim oturdu tekrardan sağma işine geçsem diyorum biraz dikkatli yesem sütüm gelirmi diyorum çünki çok üzülüyorum

a.s.
sol gogsum zaten az süt üretiyodu bugun sağıyorum sağıyorum 10ml bile çıkmıyo. sağ gogsum sağlam sut veriyodu ama emzire emzire o da azaldı. mama vericem ilk kez biraz sonra. çok suçlu hissediyorum kendimi. sizce sütüm yok mu oluyo? nolur bi akıl verin

merhaba, öncelikle bebeğin hayırlı olsun, sütüm az diye sakın üzülme, moralini yüksek tut. benim doktorum aynı sizin gibi üzüldüğüm için bana çok kızmıştı ve demiştiki; sütüm kesildi veremiyorum azaldı lafı bir kere süt vermek istemeyenlerin bahanesidir, sen süt vermek istediğin müddetçe bebeğini 5yaşına kadar emzirisin, aynen bu sözleri söylemişti ve bu gazla:))) bende 13 ay bebeğimi emzirdim, sakın moralini bozma, bol sıvı al yeterki.a.s.

dırımkızı, ballıkaymakların hayırlı olsun, tabiiki dinlenmek çok önemli zaten süt üretimi dinlenememekten azalıyor, birde ikiz olunca ,bunun yanısıra ev,iş,yemek derken zaten tükeniyosun, dinlenebilsen sana yetecek zaten, artık ev temizliği yemek yapmak bir kenara bırakacaksın maalesef, birde mama takviyesiyle halledebilirsin, eşin de sana yardım ederse üstesinden kalkabilirsin, inşallah herşey kolaylaşır, yinede kendini sıkıntıya sokmamaya çalış.

En iyi süt yapıcı alkolsüz bira.. Benim bebeğim 44 günlük. Özellikle sütümü sağmam gerekiyorsa bir gece önceden bir tane alkolsüz bira içiyorum. Yaklaşık 120 ml süt şeklinde bana geri dönüyor:)

Geçenlerde netten okudum 2 defa denedim, kesinlikle işe yaradı, içtiğiniz meyve suyuna yaklaşık bir tatlı kaşığı kuru maya katık kafaya dikiyorsunuz(çok oyalanırsanız tadı kötü oluyor)... Uyu uyan göğüsler taş gibi oluyor, gerçekten çok şişiyor. Ama fazla denemeye korktum zararı olurmu acaba diye düşündüm, düzenli olarak bunu içenler var ama. Bir deneyin..
Ha kimi kadında yaş mayayı ufak ufak yuvarlayıp hap gibi yutuyormuş. yani mayada bişey var.

ben de kuru dutun süt arttırdığını gördüm kuru dutu hoşaf gibi kaynatıp suyunu içiyorsun oldukça faydasını görürsün canım

benim sütümde bazen çok azalıyor böyle durumlarda hemen bebeği eşime havale edip ben uyuyorum birde sütümü artran şey revani( irmik ) tatlısı yiyorum bol bol....duyduğum ama daha denemediğim bi yöntemde bir çay bardağı pekmezin içine bira mayası koyup bir dikişte içilince sütün çok fazla oluyormuş....tabi benim vazgeçilmesim başta su..canını sıkma sakın sütün daha çok kesilir bu yöntemleri dene birde ...

benim sütümde bazen çok azalıyor böyle durumlarda hemen bebeği eşime havale edip ben uyuyorum birde sütümü artran şey revani( irmik ) tatlısı yiyorum bol bol....duyduğum ama daha denemediğim bi yöntemde bir çay bardağı pekmezin içine bira mayası koyup bir dikişte içilince sütün çok fazla oluyormuş....tabi benim vazgeçilmesim başta su..canını sıkma sakın sütün daha çok kesilir bu yöntemleri dene birde ...

canım bu bira mayası dediğin şey yaş mayamı oluyor kuru mayamı ne kadar koyuyorsun

canım emzir çocuğunu gelir sütün nekadar çekerse okadar tamamlar vücudun.

arkadaşların dediği gibi sütünü arttırıcı ürünler var onlardan kullan. benim yeğenimde kendisi emmek istemedi zorla emziriyordu yengem. mamayla büyüttük onuda şimdi zehir gibi maşallah herşeyi çok çabuk kapıyor. mama ile büyüyen çocuklar daha zeki oluyorlarmış

Back