• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Kızlar moralim sıfır aglıyorum,napcam benn :((

Canim tarif icin tesekkurler ama ama oyle bozuk bi psikolojideyim ki her banyoya girdigimde aglaya aglaya cikiyorum lastik gibi uzamasi kopmasi moralimi cok bozuyor. Gercekten aynaya bakmiyorum ve ben calisiyorum. Surekli uykusuz ve şişmiş gozlerle işe geliyorum.Uzayana kadar nasil bu psikolojiyle yasarim bilmiyorum ve gercekten saclarimi kazitmak istiyorum yada bi odaya kapanip aylarca cikmamak istiyorum..Saclarimin döküle döküle seyrelecegı korkusu beni öldürüyo..renginine mi üzüliyim yanmasina mi yoksa kestirmek zorunda kalmama mi, takmıyım diyorum ama coook zor :(

siyah çok kolay akan bir renk canım merak etme kahwerengiye döner o ben yıllardır mavi siyah kullanıyorum yazın boyaya ara verdiğimde 3 ay içinde orta kestaneye dönüo saçım.Üzülme sakın o saç akar.Sürekli yıka saçlarını yeter :34: Ha bide saçların eğer cidden lastikleştiyse ben kazıtmanı öneririm benim eski komşumunda öyle bi sorunu olmuştu saçını kazıdık.Kazınan saç çabuk uzuyor bi kaç aylığına peruk kullanabilrsin saçlarının sağlığı için kazıtmaya karar werirsen tabi

Son düzenleme:
ÜZÜLME CANIMM SİYAH ÇABUK AKARR BİR AY SONRAA FARKI GÖRÜRRSÜN DAHA DOGALL DURCAKTIRR BAKK ALTINDA RÖFLE VARMIŞ HEMM YIKADIKÇAAA AÇILIRRRR benimde röfle vardı az dogal olsun dedim kuaförüme adam cila sürdü 10 dakika bekleti benim şaçım oldu kahverengii moralim bozulmuştu geçen yıl bayaaa 11 aydır dibi geldigi halde şaçımı boyatmıyorum haa altından sarılar çıktıı uçları sarı dip tarafıda kendi rengim:12:

Peki bu sac akinca ne renk olucak, siyahin altindaki röfleler yesile donmez dimi :( cunku tekrar boyatma sansim yok ki saclarim berbat, bu sac ne zamana kadar boyle dokulucek biliyomusunuz? sonunda kel kalicam diye korkuyorumm,her elimi atmamda 5er 10ar sac geliyo elime, gercekten depresyondayim sacimdan baska bisey dusunmez oldum,hayatim mahvolmus gibi hissediyorum:43: oysaki hayatta daha neler gelicek basima ama iste olmuyo teselli edemiyorum kendimi, sizinde dediginiz gibi duzelmesi yıllarımı alıcak sanırım, simdiden kendimi tükenmis hissediyorumm :((((

Son düzenleme:
kiz bosbos uzulme, sitede birsuru bakim tarifleri var..onlari uygula gercekten farkediyor. siyah aktiginda eger alttan cikan rengi sevmezsen belki dogal boyayla boyatabilirsin, bakim yaptigin icin ozamana da toparlanmista olabilirler. bende de buna benzer birsey olmustu, gerci bende renk degilde sac modeli sorundu. kuafor akillisi bob kesecegim diye 'nape bob' kesmisti. resmen mantar gibiydi sacmodelim. enseyi sifirlamisti beceriksiz. hemen ertersi gun baska yerde duzeltirmeye calistim, birseye benzemisti enazindan ama kisacikti,bob la zaten alakasi yoktu. disarda yururken sanki herkez bana bakiyormus gibime geliyordu( milletin isi gucu yok bana bakacak sanki :) ) herneyse sac uzatan haplar aldim, lavanta kuru yaptim, simdi sinemaki kurunu( tr ye giden herkeze siparis verdim su yag dan getirin bu otan getirin diye millti bezdirdim:p ) yapiyorum hem uzatiyor hemde bakim yapiyor. bakimlarini eksik etme, saclarini besle( sac diplerine SIKSIK bakim yapmak istemiyorsan, sirf uclarina sur)
tatli caninida bu tur seyler icin fazla SIKMA, cok sukur saglik problemi degil ya :):21:

Peki bu sac akinca ne renk olucak, siyahin altindaki röfleler yesile donmez dimi :( cunku tekrar boyatma sansim yok ki saclarim berbat, bu sac ne zamana kadar boyle dokulucek biliyomusunuz? sonunda kel kalicam diye korkuyorumm,her elimi atmamda 5er 10ar sac geliyo elime, gercekten depresyondayim sacimdan baska bisey dusunmez oldum,hayatim mahvolmus gibi hissediyorum:43: oysaki hayatta daha neler gelicek basima ama iste olmuyo teselli edemiyorum kendimi, sizinde dediginiz gibi duzelmesi yıllarımı alıcak sanırım, simdiden kendimi tükenmis hissediyorumm :((((

yeşil olmaz kahve olur röfle kısımları merak etme çirkin bi renk çıkmıo.Düzelmesi bi kaç yılını alır ama sürekli kestrmen gerekecek boyu hiç uzatmaman lazım eğer kazıtma fikri sana çok uzaksa ben derimki ya erkek gibi kestir yada çok yoğun katlı kısa küt kestirki lastik yerler gitsin ama benim fikrimi sorarsan canım ben derimki kazt yıllarca kısa kestrmektense saçlarının dökülmesini izlemektense bi çırpıda kazıt bi kaç ay sonra düzgün bi şekilde kullanabileceğin saçların olsun :34:

kiz bosbos uzulme, sitede birsuru bakim tarifleri var..onlari uygula gercekten farkediyor. siyah aktiginda eger alttan cikan rengi sevmezsen belki dogal boyayla boyatabilirsin, bakim yaptigin icin ozamana da toparlanmista olabilirler. bende de buna benzer birsey olmustu, gerci bende renk degilde sac modeli sorundu. kuafor akillisi bob kesecegim diye 'nape bob' kesmisti. resmen mantar gibiydi sacmodelim. enseyi sifirlamisti beceriksiz. hemen ertersi gun baska yerde duzeltirmeye calistim, birseye benzemisti enazindan ama kisacikti,bob la zaten alakasi yoktu. disarda yururken sanki herkez bana bakiyormus gibime geliyordu( milletin isi gucu yok bana bakacak sanki :) ) herneyse sac uzatan haplar aldim, lavanta kuru yaptim, simdi sinemaki kurunu( tr ye giden herkeze siparis verdim su yag dan getirin bu otan getirin diye millti bezdirdim:p ) yapiyorum hem uzatiyor hemde bakim yapiyor. bakimlarini eksik etme, saclarini besle( sac diplerine SIKSIK bakim yapmak istemiyorsan, sirf uclarina sur)
tatli caninida bu tur seyler icin fazla SIKMA, cok sukur saglik problemi degil ya :):21:

Lavanta kürü tam olarak nasıl bişi ve ne gibi faydası var bilgi verebilrmisin:17:

http://www.kadinlarkulubu.com/sac-u...mak-icin-lavanta-kuru-inanilmaz-saglikli.html burda kurun yapilisi yaziyor, hem cayini iciyorsun hem her banyoda sacina suruyorsun:) bende etkisi oldu gibi o donem sacim daha hizli uzamisti ama kullandigim vitamin ilacindanmi lavantandan mi bilmiyorum. sacimi uzatmasada cildime iyi gelir diyede icmistim:). ben memnun kaldim. haftaya yine baslamayi dusunuyorum

çok tşk ederim peki saçını uzatmak için ne gibi vitamin hapları aldın? benim saçlarımın uzaması baya yawaşladıda:31:

yurtdisinda kaliyorum ben, aynisi tr de yoktur, ama icerigini yaziyim :beta-karoten, vit c, vit b1, vitb2,niacin,vit b6, folikasit,vitb12,biotin,cinko,kolin.:)

Bakim tariflerinin yanık ölü saca bi etkisi yok diye biliyorum su an sacede 4-5 cm kendı sacim var saglikli olan, gerisi o kadar kötü ki ne yapsam fayda etmez,kazitsam bu sefer intihar falan ederim sanirim yillardir belime kadar saglikli saclarla yasadim ben, bi kuafor hatasi bana nelere mal oldu :( Ne kadar acı cektıgımı uzuldugumu anlatamam size,banyoda hamur gibi olan saclarla yasamak cok zor,Kizlar az da olsa moralimi duzelttınız beni anladiginiz icin tesekkurler..

tatlım buarada sakın beyaz sabunla yıkama saçların elinde kalır zeytinyağını hafif ılıt ocakta fazla sıcak olmayacak sonra saçlarını iyice yedir yarım saat filan bekle hatta daha fazla sonra bir güzel sıcak suyla duş al hem saçlarında akma olur hemde saçların biraz olsun zeytinyağından beslenir....

sabundan dolayı saçı nasıl elinde kalsın anlamadım? tabi şu bilinen birşey ki sabunladıktan sonra kremlenmezse saç zor taranır, kremlenmesi lazım ki saç yumuşasın. yanmış saç aşırı kuru olur çünkü. benim bildiğim en iyi yöntem bu siyahı akıtmak için.

bu arada birşey daha geldi aklıma. saçın toparlanmasını hızlandırmak için profosyonel dermokozmetik ürünlerden de yararlanabilirsiniz. bir eczaneye gidin. sorununuzu söyleyin. saçın simsiyah olması bir yana, sağlığına kavuşması çok daha önemli. o nedenle eczacı size saçın nemini kazandırmak ve yapısını iyileştirmek için birkaç ürün önerir. bence bir an önve gidin bir eczacıya danışın...

Son düzenleme:
dene tabiki canım akıtmasada saçların kendine gelir azda olsa hatta haftada bir yap badem yağıylada yapabilirsin arada:16:

canım merhaba, dün akşam ısıtılmış zeytinyağını diplere bulaştırmadan tüm saçıma uyguladım, serayla kaplayıp bone takıp yattım, sabah da yıkadım, saçlarım yumuşacık ve pırıl pırıldı gayet uysaldı :) ya çok teşekkür ederim... öyle mutlu oldum ki,
bu arada acaba bu tarifi ne sıklıkta yapabilirim? her yıkamada mı yoksa haftada bir mi yapsam?

Son düzenleme:
canımmm şimdi keratin bakımı diye bişey var özellikle yıpranmış saçlardaa çok işe yarıyormuş bi araştır derim bence işe yarayabilir:18: biraz pahalı amaa hem bakım yapıyoo hem 6 ay düz kalıyoo saçın.google da brazilian keratin therapy diyee aratabilirsin.

Canim ben 2 ay once rofleden sacim yandiginda caresizlikten keratin bakimi yaptirdim.Sonradan zararlarini okuyunca iyice pisman oldum.Bir cok ulkede yasaklanmis ve formaldehit diye kanserojen bir madde iceriyor, lastik gibi elime gelmesini engelledi fakat keratin gecince suan yine eski halini aldi, ben psikolojik olarak cok çöktüm resmen,aynaya bakmiyorum simsiyah ve yanik bir sac...Yanik saclar dökülür dedi bi arkadasim, gercekten tamami dokulecek mi,bunu yasayanlar varmi kopmanin yani sira saclarim elime köküyle de gelıyor.Uykuyu unuttum artik,hayata ve kendıme küstüm.. ben mi cok büyütüyorum :(

canım bence saçın gördüğü işlemin yanısıra stresten de dökülüyor olabilir :(
şu an saçını kafana takmışsın ve çok büyük üzüntü içindesin, bu durum ister istemez vücuduna da yansıyacaktır,
lütfen kendini toparlamaya çalış, sağlıklı şeyler tüket ve saç bakımına devam et, tabiki çok büyük bir mucize olmaz ama hiç değilse kopmalara dökülmelere çare olur...
yaptığın bakımlar da saç rengini açacak göreceksin ama önce moralini yüksek tutmaya çalış
:71::71:

Canim ben 2 ay once rofleden sacim yandiginda caresizlikten keratin bakimi yaptirdim.Sonradan zararlarini okuyunca iyice pisman oldum.Bir cok ulkede yasaklanmis ve formaldehit diye kanserojen bir madde iceriyor, lastik gibi elime gelmesini engelledi fakat keratin gecince suan yine eski halini aldi, ben psikolojik olarak cok çöktüm resmen,aynaya bakmiyorum simsiyah ve yanik bir sac...Yanik saclar dökülür dedi bi arkadasim, gercekten tamami dokulecek mi,bunu yasayanlar varmi kopmanin yani sira saclarim elime köküyle de gelıyor.Uykuyu unuttum artik,hayata ve kendıme küstüm.. ben mi cok büyütüyorum :(

canım sen en iyisi bir eczacıya ya da bir dermatoloğa danış. onlar da yardımcı olurlar sana. birkaç ürün önerirler. daha çabuk toparlar saçın

glissin siyah serisi çıktı çok fazla yıpranmış saçlar için olanı ben bi süredir kullanıyorum çok faydasını gördüm ama serisini kullanmanı öneririm saçını toparlaması açısından iyi olur bence,bi dene

Kizlar cok iyisiniz gercekten, kendimi o kadar yanliz ve caresiz hissediyordum ki, okuyunca destek buluyorum gerci suan bile gözlerim dolu dolu aglayarak yaziyorum.Çıt çıt almayi dusunuyorum ama ne renk alicagimi bilmiyorum, sacim sözde koyu kestane boyanıcaktı ama simsiyah suan altı röfleli bır daha boyatmakda ıstemıyorum siyah akinca mi almaliyim sizce, benim kendi sacim siyah degil acik kestane gibi bisey,çıt çıt alirsam psikolojim düzelir mı sizce? resmen kendimi cok cirkin bi kiz hissediyorum,saclarimi mecburiyetten kestirdim ve yanıkları kapatmak ıcın duz renk boyattim ama kimse bunu anlamadan elestriler yapiyor sen ne kadar guzeldin naptın boyle diyor daha da üzülüyorum, yanık sacı ceken bilir:( Banyoda hamur gibi o saclarin eline gelmesinin ne demek oldugunu anlatamam,Sizce çıt çıtı ne renk almaliyim, sacimin akmasini mi beklemeliyim?

Son düzenleme:
Back