Benim oğlum da geç konuştu. Bayağı bir süre konuşuyormuş numarası gibi konuşuyordu. Anlamsız sesler çıkartarak bizi taklit ediyordu. Bir de fazlaca dede dede diyordu her şeye ve herkese, "bana da". Şimdi bülbül gibi anneee anneeee, susturabilene aşk olsun. Geç olsun güç olmasın demişler. Hatta umulmadık cevapları oluyor, oturur üstüne ben düşünürüm bu çocuk nereden akıl etti bunu diye. 15 aylık çok geç kalınmış bir zaman değil. Üstelik konuşuyor az da olsa. Bazen yavaş giderken hızlanıveriyorlar. Bir de pek arkadaşı, konuşanı olmayınca da etkiledi diye düşünüyorum. Bir de çocuk leb demeden leblebisini anlayıp istediğini vermemek gerekiyor. Boş kaldıkça bazı kelimeleri tekrar tekrar söylüyordum güler yüzle. Zamanla çözülüp gidiyor. 2.de ise çocuğum hem daha erken yürüdü hem de daha erken konuşmaya başladı. Abisi olunca muhtemelen özenerek hem de devamlı birlikte iletişim ve oyun kurmaya çalıştıkları için diyorum. Bence pek evham yapılacak bir durum yok şu an.Kızlar.merhaba 15 aylık kızım var. Kilosu 12 boy. 82 cm. Doktor gayet iyi dedi. Yemeğinde içmesinde uyumasında herhangi bir olumsuzluk yok. Demek istediğim gelisim olarak iyi. Fakat mama, anne, ayyyy, mmmmm, gibi kelimeler dışında bir şey yok. Aile hekimimiz konuşur merak etmeyin dedi. Ama ben çok takıyorum. Mesela elimdeki nesneyi al diyorum alıyor. Fakat ver diyince yok. Göz teması var, sevdiği şarkıyı söyleyince tanır, güler, elini ver diyince verir, meraklıdır, oda oda emekleyerek gider. Komik şeylere kahkaha atar. Ellerimle kendi gözlerimi kapatip kizim nerdewin dedigimde ellerimi acar. Oyuncaklarını eline alıp sallar. Koltugun altina giden oyuncağını almaya çalısır. Yabancı birine dikkatle bakar. Kucağa gider. Dil çıkarır. Bıııı diye sesler cıkartır. Uyandıktan odasına girdiğimde beni fark eder güler ayağa kalkar heyecanlanır. Benin aklıma takılan işaret parmağını kitap çevirirken oyuncak oynarken kullanır ama şu veya bu diyip gösterme yok. El çırpma yok. Her şeyi ağzına alıp bir ısırma tanıma var. Kızlar demek istediğim kendi yaşıtları ne biliyim bıcır bıcır benim ki biraz sessiz kendi halinde ya bir sorun mu var acaba diyorum. Aile.doktorumuza anlattım. Hocam yok şu kadr kelime söylemesi lazımmış yoksa gelişim geriliği ya da otizm olabilir diyorlar dediğimde konuşur her çocuğun gelişimi farklı dedi ama yine de size danışmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Genellikle bir yaşından sonra daha çok kelime kurmaya başlıyor çocuklar sıkıntı etmeyin her çocuk farklıdırKızlar.merhaba 15 aylık kızım var. Kilosu 12 boy. 82 cm. Doktor gayet iyi dedi. Yemeğinde içmesinde uyumasında herhangi bir olumsuzluk yok. Demek istediğim gelisim olarak iyi. Fakat mama, anne, ayyyy, mmmmm, gibi kelimeler dışında bir şey yok. Aile hekimimiz konuşur merak etmeyin dedi. Ama ben çok takıyorum. Mesela elimdeki nesneyi al diyorum alıyor. Fakat ver diyince yok. Göz teması var, sevdiği şarkıyı söyleyince tanır, güler, elini ver diyince verir, meraklıdır, oda oda emekleyerek gider. Komik şeylere kahkaha atar. Ellerimle kendi gözlerimi kapatip kizim nerdewin dedigimde ellerimi acar. Oyuncaklarını eline alıp sallar. Koltugun altina giden oyuncağını almaya çalısır. Yabancı birine dikkatle bakar. Kucağa gider. Dil çıkarır. Bıııı diye sesler cıkartır. Uyandıktan odasına girdiğimde beni fark eder güler ayağa kalkar heyecanlanır. Benin aklıma takılan işaret parmağını kitap çevirirken oyuncak oynarken kullanır ama şu veya bu diyip gösterme yok. El çırpma yok. Her şeyi ağzına alıp bir ısırma tanıma var. Kızlar demek istediğim kendi yaşıtları ne biliyim bıcır bıcır benim ki biraz sessiz kendi halinde ya bir sorun mu var acaba diyorum. Aile.doktorumuza anlattım. Hocam yok şu kadr kelime söylemesi lazımmış yoksa gelişim geriliği ya da otizm olabilir diyorlar dediğimde konuşur her çocuğun gelişimi farklı dedi ama yine de size danışmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba, ne zamana kadar anlamsız konuştu, benim evladım da 6 aydır anlamsız şekilde konuylauyir sanki Arapca dersin, 10 tane kelimesi var 2 yaşına yeni girdi biraz bilgi verir misiniz. Çok ilgileniyorum ama korkuyorum konuşmasi daha da gecikir diyeBenim oğlum da geç konuştu. Bayağı bir süre konuşuyormuş numarası gibi konuşuyordu. Anlamsız sesler çıkartarak bizi taklit ediyordu. Bir de fazlaca dede dede diyordu her şeye ve herkese, "bana da". Şimdi bülbül gibi anneee anneeee, susturabilene aşk olsun. Geç olsun güç olmasın demişler. Hatta umulmadık cevapları oluyor, oturur üstüne ben düşünürüm bu çocuk nereden akıl etti bunu diye. 15 aylık çok geç kalınmış bir zaman değil. Üstelik konuşuyor az da olsa. Bazen yavaş giderken hızlanıveriyorlar. Bir de pek arkadaşı, konuşanı olmayınca da etkiledi diye düşünüyorum. Bir de çocuk leb demeden leblebisini anlayıp istediğini vermemek gerekiyor. Boş kaldıkça bazı kelimeleri tekrar tekrar söylüyordum güler yüzle. Zamanla çözülüp gidiyor. 2.de ise çocuğum hem daha erken yürüdü hem de daha erken konuşmaya başladı. Abisi olunca muhtemelen özenerek hem de devamlı birlikte iletişim ve oyun kurmaya çalıştıkları için diyorum. Bence pek evham yapılacak bir durum yok şu an.
10 tane kelimesi varsa iyi. Şimdi tam ay olarak hatırlamıyorum, üstünden bayağı zaman geçti çünkü. 2-3 yaş arası bayağı bir kelimeleri düzgün söylemeye başlamıştı. Biraz da ne söylediğini işaretlerden anlamamak lazım. Bizimki de bir tane kelime türkçe geri kalan bilmem neceydi işte. Bir de anlamlıymış gibi anlatıyordu. Ben de anlamadığımı söylüyordum hem de hareketlerimle belirtiyordum. Bazen kelimeleri tekrar ederken söyleyemeyince canı sıkılırdı, zorlamamak lazım.Merhaba, ne zamana kadar anlamsız konuştu, benim evladım da 6 aydır anlamsız şekilde konuylauyir sanki Arapca dersin, 10 tane kelimesi var 2 yaşına yeni girdi biraz bilgi verir misiniz. Çok ilgileniyorum ama korkuyorum konuşmasi daha da gecikir diye
Tamda bugün bir uzmanın videosuna rastladım aynı şekilde olup telaşlanan çok anne varmış öncelikle evde televizyonu hiç açmayın telefon tabletleri kullanmayın bu süreçte bebeğinizdeki farkı göreceksiniz diyor bence denemeye değerKızlar.merhaba 15 aylık kızım var. Kilosu 12 boy. 82 cm. Doktor gayet iyi dedi. Yemeğinde içmesinde uyumasında herhangi bir olumsuzluk yok. Demek istediğim gelisim olarak iyi. Fakat mama, anne, ayyyy, mmmmm, gibi kelimeler dışında bir şey yok. Aile hekimimiz konuşur merak etmeyin dedi. Ama ben çok takıyorum. Mesela elimdeki nesneyi al diyorum alıyor. Fakat ver diyince yok. Göz teması var, sevdiği şarkıyı söyleyince tanır, güler, elini ver diyince verir, meraklıdır, oda oda emekleyerek gider. Komik şeylere kahkaha atar. Ellerimle kendi gözlerimi kapatip kizim nerdewin dedigimde ellerimi acar. Oyuncaklarını eline alıp sallar. Koltugun altina giden oyuncağını almaya çalısır. Yabancı birine dikkatle bakar. Kucağa gider. Dil çıkarır. Bıııı diye sesler cıkartır. Uyandıktan odasına girdiğimde beni fark eder güler ayağa kalkar heyecanlanır. Benin aklıma takılan işaret parmağını kitap çevirirken oyuncak oynarken kullanır ama şu veya bu diyip gösterme yok. El çırpma yok. Her şeyi ağzına alıp bir ısırma tanıma var. Kızlar demek istediğim kendi yaşıtları ne biliyim bıcır bıcır benim ki biraz sessiz kendi halinde ya bir sorun mu var acaba diyorum. Aile.doktorumuza anlattım. Hocam yok şu kadr kelime söylemesi lazımmış yoksa gelişim geriliği ya da otizm olabilir diyorlar dediğimde konuşur her çocuğun gelişimi farklı dedi ama yine de size danışmak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim